d7a7d795d79cd7943 - כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי

כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי

d7a7d795d79cd7943 300x225 - כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי
מתכון נוסטלגי עם ניחוח מהפנט מבית פירגה. אצלינו במשפחה מזה דורות הוא נקרא "קולה" עם שורוק…

מצרכים לכדורים:
חצי קילו בשר בקר
3 כפות מהבצל המטוגן והשחום (ראה בהמשך)
2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות-מפוררות
ביצה
פירורי לחם מוסיפים כ-2 – 3 כפות תוך כדי לישה
מלח
פלפל
קורט קינמון
להכין כדורים ולהשאיר בינתיים במקרר
בסיר רחב ושטוח להכין את הרוטב:
4 בצלים ג ד ו ל י ם קצוצים מטוגנים לצבע ח ו ם כ ה ה ( 3 כפות מהבצל המטוגן מפרישים לקערת הקציצות)
מוסיפים גזר פרוס ומערבבים דקה
למלא את הסיר 1/4 מגובהו במים ולתבל במלח ומעט אבקת מרק עוף+פלפל+קורט קינמון
להרתיח. לטעום ולשפר טעם ולא להוסיף תבלינים אחרים.
להניח בזהירות את הכדורים בסיר ולהרתיח שוב.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל כשלוש שעות
טעים במיוחד עם חלה מתוקה טריה.
"הערה"
אם יחסרו מים במהלך הבישול יש להוסיף ממש מעט מים ר ו ת ח י ם מאחת מפינות הסיר.
תהנו

18 תגובות על “כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי

    • הי אילה,ערב טוב
      לא חובה אבל זה יוצא ממש ממש מעולה אחרי בישול ארוך. תנסי פעם.
      smile

  1. מצאתי את המתכון כבר לפני מספר שנים ומאז הוא מככב ממש!!!!
    (החלפתי את בשר הבקר בחזה עוף טחון)
    הקציצות נימוחות וטעימות .
    אהובות על כולם מגיל 3 ועד 80!!! :lol:
    תודה

  2. בס"ד

    שלום וברכה,

    כיצד מטגנים בצל לצבע חום כהה ? האם על ידי טיגון באש גבוהה או טיגון איטי באש נמוכה ?

    תודה רבה
    ענת

    • ענת יקרה,מטגנים על להבה קטנה או בינונית בהשגחה, הרבה זמן, לבחוש מדי פעם שלא יישרף ואז יהיה בצל מר.
      תכיני ותהנו smile

  3. פירגה יקרה,

    עקבתי אחריך כבר לפני שנים בפורום האוכל, ותמיד התרשמתי מהמקוריות ומהרצינות של המתכונים שלך.

    לאחרונה נתקלתי במה שכתבת על מחלת אמך, והתרגשתי לראות שמאחורי הבשלנית מלאת הנשמה יש אישה שכולה נשמה אוהבת ומחויבת. מניסיון חייך, איך רבות כמוך – תבורכי מנשים.

    מובן שמיד נרשמתי לבלוג שלך, ועכשיו אני נתקלת במתכון הנהדר הזה – גם הוא מלא נשמה.

    תודה!

    גיסי שריג

    • תודה גיסי יקרה,
      החלטתי לשתף פתאום,בלי מחשבה על השלכות וכו'. זה עושה לי טוב.
      לאחרונה אמא מאד אגרסיבית והפסקתי לכתוב,זה כואב מאד.

      שנמשיך לבשל ולהכין מטעמים למשפחות האהובות שלנו smile smile
      תודה מהלב smile

  4. וואו תודה על מתכון שנראה ממש מעולה . ביתי וטעים. מעבד המזון שלי שבק. עם מה את עובדת במטבח ? על מה תמליצי? תודה

    • בקר טוב ירדנה, גם המעבד שלי שבק. עוד לא קניתי ועוד לא עשיתי סקר.

      הנה פה יש המלצות על סוגי מעבדים. בעקרון,אני אוהבת את הכי פשוט עם מינימום חלקים.

      http://www.zap.co.il/reviews.aspx?sog=e-foodproccessor

      תכיני את התבשיל, הוא מעולה ומומלץ. תעדכני.
      יום נפלא smile

  5. שלום לך פירגה , האם אפשרי עם חזה עוף טחון ? או חצי בקר וחצי חזה עוף ?
    תודה וחג שבועות שמח והעיקר הרבה בריאות לכולכם !

להגיב על ענת הלל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *