dsc00381 - עוגת תותים בקרם וציפוי תותים

עוגת תותים בקרם וציפוי תותים

dsc00381 - עוגת תותים בקרם וציפוי תותים
עוגת נוסטלגיה שנמצאה כאוצר במחברת ה"עתיקה" של משפחתי.

נסו ותתאהבו .

המצרכים וההכנה לבצק:
תבנית קפיץ משומנת עגולה מספר 26
5 ביצים
כוס קמח תופח
שקית סוכר וניל
רבע כוס שמן
3/4 כוס סוכר
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב וגמיש ולהוסיף בתנועות עטיפה את החלמונים.
לערבב שמן עם סוכר וניל וקליפת תפוז ולהוסיף.

בסוף להוסיף בתנועות קיפול זהירות את הקמח.
לאפות חצי שעה בחום 175 מעלות.

להוציא את העוגה ולקרר.

לבחור 8 תותים שלמים ויפים להשאיר לקישוט.

להשרות חצי קילו תותים יפים ואדומים חתוכים לפרוסות עם
5 כפות סוכר ורבע כוס יין מתוק. אפשר להמיר את היין במיץ פטל / ענבים.
אחרי שעה התותים מפרישים רוטב אדום.
לחתוך את העוגה שהתקררה ל-2.
חצי אחד להרטיב בחצי מכמות המיץ ולסדר מעל את כל התותים.

קרם לעוגה:
להקציף מיכל שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב ולמרוח על התותים.
לכסות בחלק השני של הטורט וליצוק עליו את יתרת הרוטב מהתותים.
להקציף עוד שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולצפות למעלה.
לקשט ב-8 התותים השלמים.

"טיפ" לשידרוג קרם גבינה ורוד. תודה לרננות על ה"טיפ" הטעים.

1. להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל וגם 3/4 1 כוסות חלב לקרם.

להוסיף 1/2 כוס סוכר וגם 300 גרם גבינה לבנה 9% ולערבל ביחד.

להוסיף 2 כוסות תותים חצויים שהושרו ב-6 כפות סוכר ו- 1/4 כוס יין מתוק לסנן מנוזלים ולערבל ביחד.

יתקבל קרם ורוד. לחלק את הקרם ל-2 . להכין את העוגה בשכבות במלית של קרם וציפוי קרם.

לא לשכוח להרטיב את העוגה בסירופ התותים.

לקשט בכמה תותים שלמים. אפשר לגרר שוקולד חלב או לבן.

תהנו

עוגת תותים- של פירגהו hagitbit [מצורף קובץ jpg] ו

17:55 | 12/01/10
הכנתי את העוגה בסופ"ש היא יצאה ממש טעימה!!!הנה תמונה d7aad795d7aad799d79d d790d7aad7a8 - עוגת תותים בקרם וציפוי תותים תודה לפירגה על המתכון

 

61 תגובות על “עוגת תותים בקרם וציפוי תותים

  1. פירגה, פירגה אהובתי…. מה זאת העוגה המהממת הזאת? הכנתי לשבת ויצא מעולה. אשמח להמשיך לקבל עוד מתכטנים חדשים לאימייל.

  2. היגעתי לחברה וראיתי אותה באתר שלך נהנת. במבט ראשון ראיתי את העוגה הזו ומיד נתתי לה 5 כוכבים
    כי זו עוגת האורחים שאימא שלי הייתה עושה בילדותי שרצתה להרשים.
    היום שיש כזה שפע היא עושה אותה פחות ,אבל אנחנו עדיין מזכירים לה.
    קצת שכחנו אבל נעים להיזכר.
    יש לך אתר ניפלא, שאגיע הבייתה אעביר אותו ישר למועדפים.
    המשך מוצלח.

    • טל,תודה חמדתי.כנסי לקטגוריה: נוסטלגיה ותראי ותהני מעוד מתכונים נפלאים שאספתי משורשי משפחתי.
      לעוגה הספציפית הזו צריך ניקוד 10.היא נפלאה באמת.
      תודה smile

  3. היום לקחנו בוקר חופשי וחגגנו לחברה יום הולדת בחצר ביתה.כל אחת הביאה משהו.
    בגלל גילה ויום ההולדת העגול הפתעתי עם טורט התותים הזה. שחתחנו את העוגה הייתה התרגשות
    כשאמרנו כמעט פה אחד נוסטלגיה………

    • טליה ערב טוב
      שוב נוסטלגיה נהדרת של טורט תותים נפלא.
      שמחה שהכנת והמרת נכון ;) תודה ששיתפת :lol:

  4. הכנתי את העוגה היא יצאה מדהים!!
    יש אפשרות להעלות תמונה???

    תודה פירגה על המתכון המדהים! שתהיה שבת שלום לכולם :P

    • תודה לך אני על שיתוף וחוות דעתך על העוגה.
      אני מקווה שיפעתוש שלנו רואה את השאלה שלך.היא מעלה תמונות לאתר ותוכל להסביר לך איך.
      את יכולה להעלות תמונות לפורומים למשל: לפורום אוכל חלבי ומשם אני אאסוף את התמונה לאתר שלי.
      רק כך אני יודעת.
      שבת שלום והמשך טעים smile

  5. שלום פירגה
    האם אפשר להכין את העוגה הזו לפסח כשמשתמשים בקמח תופח
    לפסח, אשמח לתשובתך
    תודה

    • חן ערב טוב
      רק שמעתי על הקמח לפסח לא ניסיתי ולא יודעת.
      smile
      חג שמח

  6. בוקר טוב פירגה
    הכנתי את העוגה אתמול, יצא פשוט נהדר
    הבלילה היתה לי קצת "יבשה" לכן הוספתי שליש כוס מיץ תפוזים
    במקום תותים השתמשתי בדובדבנים
    יש לי הרבה מתכונים לעוגות תפוזים, מתכון כזה אין לי
    ובשמחה הוספתי אותו למחברת המתכונים הקבועים שלי
    העוגה לא "כבדה" וטעימה מאוד מאוד עם הקרם והפרי
    תודה
    יום טוב

  7. היי פירגה,

    נהנית מאוד מהאתר שלך, אבל לא עומדת בקצב לכן חלק מהמתכונים נמצאים בהמתנה.
    ושאלה לגבי העוגה, עונת התותים מסתיימת, מה אפשר לשים במקום ?

    תודה רבה ויום מקסים

  8. היי פירגה
    אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תופח? כמה אבקת אפייה צריך להוסיף?

    תודה

  9. היי פירגה

    המתכון מעולה – נוסה כבר.

    עכשיו אין תותים ובנוסף אני צריכה ללכת על פרווה…..
    יש לך רעיון בהתחשב בזה שאני רוצה את העוגה עצמה כבסיס? laugh
    אה…עוד בעיונת…שיתאים לילדים :shock:
    תודה רבה

    • שירה יקרה
      הכי פשוט וקל
      תבחרי קופסאות של פירות משומרים שאת אוהבת. סוג אחד או יותר .
      בקופסאות יש כבר את הסירופ שצריך להרטיב את העוגה.
      אפילו את כבר חוסכת את השלב של ההשרייה וכו'….
      יש את הפירות ויש את הסירופ והקרם אותו קרם.
      רק להרכיב את העוגה וזהו……
      אישית אוהבת אפרסקים ואננס.
      נראה לך?

  10. היי סליחה על האיחור
    בעלי הטיל וטו ורצה עוגה עם שוקולד…. כי "עוגת תותים היא שלו" ;) רכושני משהו….

    תודה רבהעל התגובה

  11. היי פירגה!
    אני קוראת נאמנה את האתר שלך ומכינה ממנו המון מתכונים טעימים. לביתי יש יומולדת 5 ורציתי להכין עוגת ברבי שהבסיס שלה לבן והציפוי ורוד. חשבתי להשתמש בבסיס בטורט הזה ולמעלה לעשות משהו עם קרם הוניל וסוכריות ורודות. השאלה שלי היא במה להרטיב את הטורט במקום המיץ של התותים?

    אודה לך על תשובה ושוב תודה על מתכונים מדהימים הילדים שלי כבר מכירים את השם "פירגה" חח ויודעים אם אני מכינה מאכל שהוא מן האתר שלך.

    • הי אורלי
      שיהיה במזל טוב ושמחות.
      את יכולה להרטיב בכף סילאן , דבש או מייפל,מהולה ב-1/4 כוס מים.
      תרטיבי מעט לא צריך הרבה הקרמים מרטיבים את העוגה.
      אם יש לך מהירות מאד נמוכה במיקסר , את יכולה לערבב לאט בזהירות לא לשבור את החלבונים.
      אם את לא בטוחה תקפלי ביד.
      בהצלחה smile

  12. תודה רבה! הולכת להכין את העוגת תותים עכשיו לשישבת ובשבוע הבא אכין את העוגת יום הולדת ואכתוב איך יצאה..

  13. הכנתי ובגלל שאין תותים הכנתי עם הקרם הלבן מתחתיו שמתי ריבת חלב בפסים באלכסון וגם למעלה מעל הקרם שמתי שתי וערב פסים של ריבת חלב פשוט נטרף טעים טעים טעים כשתחזור עונת התותים אכים בגירסא זו הטורט ממש טעים קל להכנה ויוצא מרשים וגבוהה

    תודה ושבוע טובsmile

    • הי רוית
      שידרוג לטעמי ובטוח שעם השידרוג הנפלא יצא מדהים.
      תודה שחזרת לשתף ולפרגן.
      שבוע נפלא לך

  14. אני מכינה את העוגה הזו המון בכל מיני גרסאות לאו דווקא עם תותים. ביום שישי הכנתי אותה עם ריבת חלב כי מחיר התותים קצת יקר כרגע. אני צריכה להכין עוגת יום הולדת לגן של הבת שלי ואני רוצה להכין טורט שוקולד בסגנון של הטורט הזה שניתן יהיה לחתוך אותו לצורת חתול . אם יש לך מתכון לטורט שוקולד שיהיה עסיסי ומתאים לילדים אבל גם שאצליח לחתוך אןתו ולא יתפרק כשאני חותכת אשמח אם תתני לי. תודה מראש וערב נעים

    אודה לך גם אם תאמרי לי איך אני מצרפת תמונות של עוגות שלך שהכנתי… או שאני אעלה שתראי בפייסבוק שלך?

    • אורלי הי
      אישית לא הכנתי אף פעם עוגות צורות אבל כבר הכינו עוגות רכבת,פרפר פרח ועוד מהכושית הענקית שבאתר. אל תצפי אותה ברוטב השוקולד כדי שאפשר יהיה לחתוך ולעשות ממנה צורות.
      אם את רוצה עוגת שיש תלכי על עוגת שיש על בסיס מים שגם היא באתר.
      אשמח לראות תמונות בפייסבוק,כי לפה את יכולה רק להעביר קישור.
      תודה רבה.
      בשמחות.

  15. היי פירגה,
    גם אני כמו כולם פה נהנית מהמתכונים שלך וזאת הזדמנות נפלאה להודות לך. אתמול הכנתי את העוגה {עדיין ללא הקרמים}, והעוגה יצאה לי נמוכה יחסית לעוגה שמופיעה בתמונה שלך. השתמשתי בתבנית 26 ונאלצתי להקטין את התבנית כשגיליתי שהבלילה לא מספיקה.הכנתי לפי ההוראות,מה לא עשיתי בסדר???
    שבת שלום ,גלית

    • גלית בקר טוב
      התבנית מתאימה לכמות הרשומה במצרכים ואין בעיה בכלל.
      יכול להיות שנשבר לך הקצף בעת ה"שידוך" ולכן העוגה נמוכה.
      שימי לב באופן כללי בעוגות טורט,חשוב לשמור שהקצף לא יישבר אפילו לא בטיפה כי הוא הגורם לגובה ולנפח של העוגה.
      בהצלחה להבא.

      • smile פירגה יקרה,

        למי שלא מבינה . מה זה בדיוק נשבר הקצף ? מה עושים כדי שלא יישבר

        מרינושקה

        • מרינושקה בקר טוב
          בעוגות שמקציפים את החלבון והסוכר לקצף גבוה וגמיש יש להוסיף את המצרכים הנותרים בעדינות רבה ובתנועות "קיפול" עדינות שהקצף ישמור על הנפח שלו.זה הסוד להצלחת העוגות.
          בהצלחה smile

  16. אני חוזרת לעדכן, השקתי את העוגה עם סירופ אננס+ברנדי קישטתי עם הקרם ובמקום תותים {מה לעשות 60 ש"ח לק"ג יקר מידי…} קישטתי עם פירות יער קפואים .יצא מעולה ,למרות הגובה .בפעם הבאה מבטיחה להשתפר ;) תודה על העידוד וכמובן על תגובתך המהירה. שבת שלום.גלית
    smile

    • הי גלית יקרה
      תמיד יש מקום לשיפור,אבל אני שמחה שיצא טעים ובטוח פירות היער והקרם הוסיפו לעוגה המון.
      תהנו ושבת שלום.

  17. פירגה בוקר טוב,

    הכנתי את העוגה הזאת כבר כמה פעמים והיא תמיד יוצאת מהממת!

    הפעם יש לי שאלה קטנה – אין לי יין אדום מתוק, במה להשרות את התותים במקום היין?

    תודה ושבת שלום

  18. פריגה יקירתי,

    אני פשוט נדהמת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך, תמיד מכינה וכולם מחמיאים !!!

    רציתי לשאול האם יש צורך לשים נוזל כלשהו בתערובת הטורט?

  19. פריגה מאמי, אני רוצה להכין אותה עכשיו אבל הפחד שלי הוא שהיא תצא יבשה בלי איזה כוס מים

    • כתוב או לא?

      להשרות חצי קילו תותים יפים ואדומים חתוכים לפרוסות עם
      5 כפות סוכר ורבע כוס יין מתוק. אפשר להמיר את היין במיץ פטל / ענבים.
      אחרי שעה התותים מפרישים רוטב אדום.
      לחתוך את העוגה שהתקררה ל-2.
      חצי אחד להרטיב בחצי מכמות המיץ ולסדר מעל את כל התותים.

      גם בהמשך כתוב.פשוט לקרוא ולא לנחש.

  20. מלכה שלי אהובה,
    בשבוע שעבר הכנתי את העוגה המשגעת הזאת (בלי גבינה לבקשת הבעל) ולא נשאר פירור, כולם השתגעו ממנה.
    בשישי הכנתי אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים, תפו"א מעוכים בטעם של עוד, פילאף אושפאלו והכי מיוחד: עוף צלוי שכל בני הבית השתגעו ממנו.
    בשבת: פרגיות – ארוחה בתנור וכמובן אורז פרסי.
    לשבת יש לי כבר רעיונות ואני רוצה לנסות רולדה בסגנון יער השחור.
    יש לי קופסת גבינה 750 ג', אחפש רעיונות מהאתר.
    תודה ענקית, שרי שאוהבת כ"כ!!!

    • שרי יקירתי הנפלאה.
      כל מה שבחרת טעים ברמות וזה לא פלא שאהבתם. באמת. תודה לך על הפירגון שלא נגמר….תודה.
      אני בטוחה שגם השבת תמצאי לך את מה שהכי מתאים לכם ותהנו כפליים.
      באהבה גדולה.

  21. פירגה יקרה מכל, הכנתי את העוגה הנפלאה הזו לחבר שלי לכבוד יום הולדתו, העוגה נטרפה בתוך 10 דקות, בזכותך, חושבים שאני מאסטר שף פה – משוגעים על העוגות שכולן לקוחות מהאתר…
    תודה תודה שאת כאן – העוגה משגעת – נוסטלגיה או לא הילדים חולים עליה- כבר למחרת שאלו מתי אני מכינה אותה שוב
    תודה לך המדריכה שלי במטבח smile

    • חנית,בשמחות חמודה.
      תמשיכי להכין לפנק ולהתפנק במחמאות.
      המשך טעים ומוצלח ושבת שלום.

  22. היי!
    פירגה הייתי רוצה לדעת ,אם אני לא ישים תותים באמצע העוגה(הילדים אצלי פחות אוהבים להרגיש
    את הפרי בעוגות)וכל היתר אותו דבר כמובן,זה לא יגרע מהטעם והאיכות שלה?
    תודה!

  23. אוקיי,אז הנה אני מעדכנת: זה בהחלט לא גרע מהטעם של העוגה כששמתי את הסירופ באמצע העוגה
    ללא התותים ,תותים שמתי רק מעל,ובהחלט מומלץ למי שכן אוהב תותים בעוגה לא לוותר עליהם.(זו המסקנה)
    העוגה נהדרת ,טעימה מאוד כולם אהבו אותה,בהחלא מומלצת לימי הולדת עם הקישוט הנכון,כבר בהזמנה ;)
    בקיצור, תודה רבה!!!

  24. שלום פירגה ,
    אני מתכוונת לעשות את העוגה ליום ההולדת של בתי ואודה אם תוכלי להסביר מה הכוונה הלהוסיף את החלמונים בתנועת עטיפה (האם להשאיר את הקצף בקערת המיקסר ולהוסיף אותם מסביב ? ולאחר מכן את כל שאר החומרים בקיפול ?) ,כמו כן את מציינת בחומרים "שקית תמצית וניל" – האם התכוונת לכפית תמצית וניל או לשקית סוכר וניל ?
    תודה , שרון

    • בקר טוב שרון,
      זה למעשה טורט רגיל. בטורט חשוב שהכנסת המצרכים תהיה בתנועות עטיפה .
      את החלמונים לשים על הקצף ולהבליע אותם לקצף בתנועות עטיפה. . כך גם את יתר המצרכים.
      תודה על ההערה לגבי תמצית הוניל. תוקן. לשקית סוכר וניל..
      תהנו מעוגה נהדרת ויפה ומכל הלב מזל טוב ובשמחות. kiss

  25. שוב שלום פירגה ותודה,

    האם היית ממליצה להוסיף כשכבה עליונה על התותים ג'לטין (הבת שלי מאוד אוהבת ,אך אני חוששת שזה יהיה מוגזם או יכער, מה דעתך ?)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *