d792d791d799d7a0d794 d7a9d79ed7a0d7aa d797d79ed795d7a6d794 - עוגת גבינה אפויה-ציפוי שמנת חמוצה

עוגת גבינה אפויה-ציפוי שמנת חמוצה

 

d792d791d799d7a0d794 d7a9d79ed7a0d7aa d797d79ed795d7a6d7943 - עוגת גבינה אפויה-ציפוי שמנת חמוצה

 

ופה למטה העוגה כפי שגלית הכינה – הכמויות הוגדלו מעט

 

d7a2d795d792d7aa d792d791d799d7a0d794 d7a9d79ed7a0d7aa d797d79ed795d7a6d794 d794d79bd799d7a0d794 d792d79cd799d7aa 300x224 - עוגת גבינה אפויה-ציפוי שמנת חמוצה

עוגת הגבינה שהכינה וצילמה:גלית

 

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה-נוסטלגיה
עוגה רכה ומאד נימוחה לבנה ויפה
המתכון מחברה.
מצרכים לבצק:
3/4  חבילה מרגרינה רכה\חמאה
חלמון ביצה
2 כוסות קמח תופח
1/2  כוס סוכר
ללוש ולשטח בתבנית עגולה קפיצית – 20- (קטנה) משומנת.

מלית בקערה ללא הקצפות:
2 חבילות גבינה לבנה 9%
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר או כוס שלמה לאוהבי המתוק
3 ביצים שלמות+החלבון שנשאר מהבצק
2 כפות קורנפלור
לשטח על הבצק (אין צורך לאפות את הבצק מראש)

לאפות ביחד כ-50 דקות.לבדוק לפני הזמן…..אם העוגה משחימה מיד לכסות בניר כסף ברפיון מעל לעוגה ולהמשיך לאפות
העוגה נשארת "רוקדת" אחרי האפיה ומתייצבת במקרר

להוציא ולמרוח ציפוי:
2 שמנת חמוצה+2 כפיות סוכר—במקום הסוכר אפשר לערבב עם דבש/סילאן
לאפות שוב עוד 15 דקות.
לשמור במקרר – כדאי להכין יום לפני ההגשה.
תהנו.

גלית הכינה לפי כמויות מוגדלות בתבנית 24.
קילו גבינה
2 כפות קורנפלור+4 כפות קמח תופח
1/4 1 כוסות סוכר
יתר המצרכים כפי שרשום במתכון.
(אחרי 50 דקות לכסות בניר כסף (ברפיון) ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות שהבצק יאפה היטב).
תהנו

51 תגובות על “עוגת גבינה אפויה-ציפוי שמנת חמוצה

  1. כבר הספקתי להכירך{אתמול הכנתי עוגיות עם גרעיני חמניות והשומשום ויצא מעולה|}
    לכן אני שוב מודה לך על הכל במיוחד על מתכון זה שקורץ לי לעשותו היום-וכמובן תקבלי תגובה על כך….שתהני תמיד מהחיים ושהיה לך יום נ ה ד ר!!!!!!!!!!!!!

    יעלוש'קה smile

  2. קודם כל – אני מכורה לאתר שלך…!
    וכבר עשיתי לא מעט מתכונים מפה… וגם ממליצה לאחרים בחום…

    ועכשיו לשאלה חשובה:
    להכנת הציפוי: האם אפשר להמיר את האינסטנט פודינג וניל באינסטנט פודינג שוקולד? פשוט אני רוצה להכין כאחת העוגות ליום הולדת של הילדים וברור כי שוקולד יותר מגרה…

    תודה מראש!
    מרינה

    • מרינה תודה לך.איזה כיף.כלומר,לשתינו.
      ההמרה היא שאלת טעם ולא יותר. אם את מרגישה שהטעם משתלב לך,לכי על זה.
      בהצלחה ובשמחות smile

      • שלום!
        אני הולכת להכין את העוגה, ולא ראיתי במתכון בכלל אינסטנט פודינג…
        כמה צריך לשים? (ואיפה זה כתוב?…)
        תודה

  3. הולכת להכין (אחרי שהכנתי כבר את עוגת הבית מלון – אחד הבנים שלי "חולה" עוגות גבינה). שאלה וסליחה על הבורות: 2 חבילות גבינה 9% = גביעים נכון? או שהכוונה היא לגבינה בסגנון טוב טעם?

  4. היי פירגה
    הולכת להכין את קציצות העוף שלך , את מאפה הבשר שלך , וחשבתי על העוגה הזו ….
    היא טעימה ? איך הציפוי יוצא ?
    ראיתי שאין הרבה תגובות לעומת מתכונים אחרים , וזו שהכינה והבטיחה לעדכן לא עידכנה אז חשבתי שאולי לא טעים … :oops:
    יש לי המון עבודה היום … וכמובן שאני מבטיחה ( ומקיימת ) להעלות תמונות אצל איה
    שרק ייצא לי טוב !!!!!! :|

    • גלית מתוקה זו אחת העוגות גבינה היותר טעימות שלי.רק שצריך תבנית קטנה בקוטר 20
      לגבי תגובות,יש לי מתכונים מעולים שעדיין אין עליהם תגובות.לא להתייאש.
      בהצלחה וסוף שבוע נפלא smile

    • כן.שימי קילו גבינה
      ובנוסף ל-2 כפות הקורנפלור שימי עוד 4 כפות קמח תופח
      את הסוכר תעלי ל- 1/4 1
      תשאירי 2 סוכר וניל

      תשאירי את כמות השמנת לציפוי

      אחרי 50 דקות לכסות בניר כסף (ברשפיון) ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות שהבצק יאפה היטב.

    • גלית,העוגה צריכה לישון במקרר לפחות 6 שעות לפני שפורסים.
      שהכל יצליח ותהנו smile :lol:

  5. בוקר טוב !
    עוגה טעימה מאוד , מרשימה , ומפיצה ריח טוב בכל הבית בזמן האפייה :lol:

    פירגה , כבר מעלה תמונות אצל איה של הכל , תציצי כשייצא לך

    יום טוב :P

    • גליתי
      תודה.תיכף הולכת להציץ.
      לגבי המתכון? הכנת כפי שהמלצתי לך? באיזה גודל תבנית הכנת?
      תודה ותהנו smile

    • גלית יקרה smile
      ראיתי הכל והשארת אותי בלי מילים.
      בינתיים התמונות באלבום ויותר מאוחר אשבץ חלק באתר שלי.
      אין עליך.שימחת אותי בעיקר שהכל יצא לכם טעים ותודה ענקית על ההמלצות
      אני אראה איך להעביר את ההמלצות לתגובות בתוך המתכונים עצמם
      תודה תודה smile

  6. אני אכתוב המלצות בשמחה.
    כבר נכנסת …
    העוגה כבר קיבלה ממני מחמאה ;)
    איפה את מפרסמת תמונות ?

    • הוספתי תמונה פה במתכון.תראי.
      בנוסף רשמתי את "ההגדלה" למטה בסוף המתכון.

      בינתיים לקחתי את התמונה הזו היתר עדיין באלבום שלי , נשמרות.
      תודה ענקית|חיבוק| ושימשיך להיות רק טעים
      smile

  7. הי
    אני מקבלת מיילים כל יום ממליצה לכל החברות שלי על כל מתכון שאני מנסה (ומנסה הרבה)
    תבורכי
    שאלתי היא בעוגת הגבינה באיזה טמפרטורה לאפות

    • מירי לתבנית 20 זה 500 גרם.
      לתבנית גדולה ראי את התגובה שלי להמרות אצל גלית.קצת יותר למעלה.
      בהצלחה smile

  8. היי פירגה העוגה ניראת טעימה ואני רוצה לאפות אותה מחר האם התחתית עם שתי כוסות קמח לא עבה מידי לתבנית בקוטר20? :?

  9. פירגה שבוע טוב!
    העוגה פשות נורה טעימה!!!!!!!!!!!!!! אין לי מילים. :lol: :lol: :lol: :lol:
    עשיתי עם כוס אחת קמח וזה היה מצוין!!!

  10. :lol: עוגה נהדרת קלה לעשייתה ברורה מאוד בלי אבו עלים כמו שצריך כמעט בעלתי אותה
    נשאר חתיכה קטנה ישר כח תמשיכי לעדכן אתנו במתכונים אחרים אין עלייך smile♥♥♥

  11. עוגת השבוע לפי דעתי נהדרת חבל על הזמן !!!!!smile להעביר לפייסבוק מומלץ דחוף ♥♥♥
    smile

    • מור תמר שלום ,
      אני אעביר. בכיף.
      תודה על המחמאות לעוגה, והמשך שבת נפלאה וטעימה לכם.

  12. פירגה בוקר טוב. גם חג זה לא עבר בלי מתכון מוצלח מאוד שלך. תודה. שאלה בנוגע לציפוי. משום מה אחרי ההתקררות, הציפוי מקבל קצת צבע ירקרק/כחלחל?! יש לך מושג מה הסיבה. זה כמובן לא השפיע על הטעם, אבל הציפוי לא היה לבן ויפה.

    • בקר אור רויטל,
      עדיין לא נתקלתי בתופעה כזו.
      אולי מישהו פה נתקל ויעזור לך לפתור את התעלומה.
      המשך שבוע נפלא ביחד.

  13. אפשר עוד שאלה לגבי נושא אחר? האם שמנת מתוקה שהקצפתי אתמול (בלי סוכר|) והושארה במקרר, אפשר יהיה להשתמש בה (לעוגת מוס) היום?

  14. פירגה יקירתי,

    אני רוצה להכין עוגת גבינה אפויה סטנדרטית בתבנית אינגליש קייק עם לא יותר מידי ביצים (ואם אפשר בלי בכלל-עדיף) אך אני לא מוצאת באתרך ולא יודעת להמיר כמויות לתבנית אינגליש.
    אשמח לעזרתך!
    :P

    • הי אור
      כנסי לראות באתר שלי כל עוגת גבינה ללא בצק את יכולה להכין באינגליש.
      תמדדי 3/4 גובה ותכיני כמה תבניות שנכנס.
      smile בהמרות אני לא טובה, אז תקחי מתכון רשום. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *