d7a7d7a8d79ed791d795 d790d7aad7a8d799 - עוגת קרמבו כשרה גם לפסח

עוגת קרמבו כשרה גם לפסח

d7a7d7a8d79ed791d795 d790d7aad7a8d799 - עוגת קרמבו כשרה גם לפסח

 

עוגת קרמבו  כשרה גם לפסח

עוגת הקרמבו שכולם מכירים ומכינים .  נוסטלגית מאד . חגיגית וטעימה להפליא.
אני מוסיפה גם עוגות כאלה לאתר שלי כי בשבילי האתר הוא ירושה לילדים ולנכדים, שיהיה בו מכל טוב ולא יחסר דבר.

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

2 מיכלי שמנת מתוקה ריץ' או אחר
2 כוסות חלב – לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל – אפשר בטעם ריבת חלב או עם פיצפוצים

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
מעט מים או חלב (כף או שתיים)
ביצה
100גרם חמאה/מרגרינה רכה

הכנת הבסיס:
להקציף 6 חלבונים . כשמתחיל להקציף להוסיף 3 כפות סוכר ולהמשיך להקציף .
כשמוקצף,להוסיף בעדינות את החלמונים+האינסטנט פודינג שוקולד ולערבל לאט שהקצף לא יישבר.
לצקת לתבנית עגולה משומנת מספר 26 או מלבנית/מרובעת
לאפות בחום 175 כ-15 דקות. לבדוק עם קיסם שמוכן.

הכנת המלית:
להקציף במיקסר 2 השמנות המתוקות+2 כוסות החלב+2 שקיות אינסטנט פודינג
לצקת את הקרם על הבסיס האפוי וליישר.

הכנת הציפוי:
לשים בסיר קטן
100 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
מעט מים או חלב
להמיס על להבה קטנה בבחישה מתמדת.
להוריד מהאש ולהוסיף ביצה שלמה ולערבב מהר מהר עד שיתאחד לקרם
להחזיר לאש ולבחוש היטב עד שמתקבל קרם עם ברק.
לסגור את האש ולהוסיף 100 גרם מרגרינה רכה. לבחוש לקרם מבריק וחלק.
לצקת כף אחרי כף על פני העוגה עד שכולה מצופה.
ניתן להקפיא ולהוציא 1/2 שעה לפני ההגשה.
תהנו

202 תגובות על “עוגת קרמבו כשרה גם לפסח

  1. פירגה יקרה!
    אני מאוד רוצה להכין את העוגה, אבל הבן שלי אלרגי לביצים וכמות של שש ביצים זה ממש אסון בשבילו. אני יכולה להכין את העוגות עם מקסימום שלוש ביצים אחרת הוא מתחיל "לפרוח". יש לך איזה רעיון לתחליף לכמויות הביצים? אגב זה רלוונטי לכל מתכוני הפסח.
    חג שמח smile

    • נורית יקרה הי
      קודם כל את יכולה להכין בצק מביסקוויטים וחמאה . יש המון עוגות קרות שמכינים כך.
      שנית כל בסיס אחר שאת מכינה לילד יהיה טוב. אפוי או לא…… אפשר להכין עם שכבת מצות או ביסקוויטים של פסח.

      ועוד …….כל הכושיות שלי לפסח רק עם 2 ביצים.
      לשיקולך והבנתך. smile

  2. פירגה חג שמח! מה עלי לשים בעוגה אם אני לא רוצה מרגרינה וחמאה? נראה משהו משהו…….. :lol:

  3. גם זאת נראית חבל על הזמן!
    פירגה תבנית מתפרקת מתאימה? smile

  4. חג פסח שמח פירגה יקרה smile

    עוגה טעימה ביותר. אצלנו במשפחה העוגה הזו מככבת בלי הפסקה :lol:
    עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד.

    :lol:

  5. חג שמח פירגה [ ולכולם כמובן] העוגה הזו נהדרת.הכנתי אותה כבר מספר פעמים ותמיד קצרה מחמאות וחוסלה בשניות.מומלץ לכולם. smile חג שמח smile

  6. העוגה נראית נהדר.
    אבל האם יש אפשרות לותר על הביצה בצפוי.?
    אני לא מתלהבת מביצה לא מבושלת :|
    אודה לך על תשובתך .
    אני רוצה לעשות את העוגה לשבת

    • עירית בקר אור
      הביצה מבושלת בקרם החם.ראי שוב.
      תוותרי,זו גם אפשרות אבל לא יצא ציפוי מבריק. smile

  7. פירגה מקסימה שלי בוקר טוב וחג שמח.
    העוגה נראית מהמם ונתת לי אחלה רעיון עם מה להפתיע את הילדים שנרדמו לי בחמש לפנות בוקר…
    חיבוק גדול ממני יקירה smile smile smile
    חג שמח

    • הי אריאלה יקירתי
      כיף לראות אותך איתנו הבקר
      העוגה פצצה ואין ילד או מבוגר שלא יאנחו מעונג על כל ביס.
      תהנו,בכיף smile

  8. פירגה יקרה, חג שמח לך ולכולם,

    מה שלומך? איך עבר ליל הסדר?

    העוגה נראית סוף הדרך, כרגיל, כל דבר אצלך…
    שאלה, אין לי תבנית מתפרקת או תבנית לפסח, אפשר להכין בתבנית מרובעת חד פעמית?
    תודה וסליחה על השאלות…..
    smile

    • רותי יקרה
      עבר נפלא ומרגש כמו בפעם הראשונה
      תכיני בכל תבנית שנראית לך מתאימה,
      חג שמח לכולכם smile

  9. חג שמח!
    גם אצלי העוגה מככבת בכל הזדמנות!!! פשוט עוגה מצילת-חיים…
    עושה אותה כשאין לי כוח להשקיע אבל אני צריכה עוגה שנראית מושקעת….

    • תם הי
      יש כמה עוגות כאלה כמו זו או עוגות הביסקוויטים הנוסטלגיות שפשוט כוכבות בכל הזדמנות.
      תודה לך smile

  10. שאלה:
    האם אפשר להוסיף 1 חמאה במקום 1 מרגרינה לציפוי ,
    מאחר ואינני משתמשת במרגרינה ?
    תודה.

  11. פירגה היקרה

    חג שמח smile
    עוגה מעולה, אני מכינה אותה לכל אירוע משפחתי כי היא טעימה אהובה על ילדים ובלי קמח. את יכולה לשים אותה גם בקטגוריה של ללא גלוטן.
    אני מכינה אותה חלבית, האם הכנת אותה פרווה?
    דווקא בחג הזה רציתי להכין אותה קצת אחרת, התחשק לי לגוון, אז בשכבה שמעל הבסיס האפוי שמתי שכבת קוקוס שכוללת 2.5 כוסות קוקוס, 1 כוס חלב, 1 כוס סוכר ו100 גרם חמאה
    את כל החומרים האלה בישלתי על סיר ומרחתי על הבסיס
    ואחרי שהשכבה הזו התקררה שמתי מעל קרם וניל אבל עם חבילה אחת של א. פודינג וניל וחבילה אחת של שמנת.
    תמשיכי לשלוח מתכונים מעולים :P
    יעל

    • יעל,השאלה לגבי ללא גלוטן,האם מותר אינסטנט פודינג? אשמח להוסיפה לקטגוריה המבוקשת הזו.

      אני הכנתי פרווה .

      כשאני מכינה חלבי אני מוסיפה גבינה 5% ושוקולד לבן לקרם.

      אפשר לשדרג אותה והיא תמיד מיוחדת וטעימה.
      smile

  12. הי פירגה

    אינסטנט פודינג וניל של אסם הוא ללא גלוטן.
    (דווקא לגבי השוקולד המריר שנראה לכאורה שלא אמורה להיות בעיה ואינו מכיל גלוטן, לא קל להשיג, כי רוב החברות מציינות שהמוצר "עשוי להכיל גלוטן"… )
    אל תחששי פירגה, מי שרגיש לגלוטן יודע אילו חברות מייצרות מוצרים ללא גלוטן

    חג שמח smile

    • יעל,
      אז………….
      בשמחה גדולה הוספתי את העוגה לקטגוריה ללא גלוטן.
      שוב,תודה ענקית smile

  13. פירגוש יקירתי ,

    איזו חתיכה חתיכית הבאת לנו , ממש יפהפיה ! בא לי ביס עכשיו …………………..

    אוהבת מאוד מאוד עוגות של פעם , אכן , נוסטלגיה במיטבה !!!

    אהבתי מאוד !

    חג שמח יקירה ,מלא באור , אחווה וטונות של אהבההההההה

    smile smile smile smile ענק

    שרית-ה

    • שרית יקירתי,טוב לראות אותך
      אני מקווה שאת במיטבך עד כמה שניתן
      שולחת לך חיבוק גדול מכל הלב :lol:
      חג שמח טעים ונפלא לך ולבני משפחתך smile

  14. אחרי מעל 20 שנה שלא נגעתי במתכון, הזכרת לי נשכחות. אתמול ארחתי והכנתי את השחיתות הזו.
    אנשים התענגו. תודה.

  15. עוגה נהדרת קלה להכנה תודה רבה אני אוהבת את האתר שלך מאוד ומשתמשת בו הרבה
    שבת שלום וחג שמח

  16. נירית,
    מאחלת לסבא החלמה ולך את כל הטוב שבעולם.
    חג שמח לך ולבני משפחתך smile

  17. ;) פירגה שלום וחג שמח.
    ראשית ברצוני לאמר לך שהאתר שלך מדהים, מתכונים מעולים, קלים להכנה, וממש טעימים.
    שאלה: האם ניתן להוסיף לקצפת צימחית של ריץ אינסטנט פודינג וניל?

    לתשובתך אודה
    חג שמח ;)

    • תודה smile רבה ויקטוריה יקרה
      להכנת קרם יש להשתמש בשמנת להקצפה.
      לכל קצפת שהיא להקצפה ניתן להוסיף אינסטנט. בהחלט גם ריץ' .
      בהצלחה ותהנו מהעוגה הטעימה smile
      חג שמח :lol:

  18. פירגה פירגה פירגה
    מה אפשר עוד להגיד…?
    יצא פשוט אלוהי !
    לפני ההכנה לקחתי נשימה עמוקה וציפיתי להכנה ארוכה ומסובכת
    אבל הופתעתי עם עוגה ממש קלה להכנה וטעימה להפליא
    תודה רבה לך וחג נפלא (מה שנשאר מימנו)
    נשיקות,
    יעל
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • יעל חמדתי
      תודה רבה ששיתפת ועדכנת חוויות מהעוגה ;)
      שיהיה לכם תמיד טעים ונפלא
      נשיקות חוזרות בכיף smile

    • לימור ואני בדמיוני רואה את מצמוצי העונג שלכם.
      שבת שלום וטעימה לכם :lol:

  19. פירגוש,שכחתי לשמן את התבנית המתפרקת sad
    אני עדיין אוכל לחלץ מחר את העוגה?

    • לימור, לא יודעת כי אין שומן בבסיס.
      אבל תעבירי לאט לאט ובזהירות סכין חדה ארוכה מלמטה,הרי התבנית כן מתפרקת.
      נקווה לטוב smile

  20. לפחות את הטבעת מסביב,לא אכפת לי שהבסיס ישאר…לא שימנתי אותה אז לא יודעת smile

    • לימורי הי
      תשחררי את הטבעת ואז תחדירי את הסכין מתחת לתחתית. תנסי .
      ספרי לי איך היה?
      בהצלחה ותהנו smile

  21. אוי פירגוש..
    הצלחתי לשחרר את העוגה מהטבעת החיצונית.מהתחתונה לא ניסיתי..
    העוגה הזאת יותר מידי טעימה ;) צריך לשלוח אותי למעצר!

    • יופי לימור,חיכיתי לשמוע את ה"פינלה" חהחהחהחה.
      שמחה שהצליח ושאהבתם כמו כולם.
      אין דבר כזה יותר מדי טעימה ;) בכיף,זכרי אותה ותכיני מדי פעם.
      smile

  22. ברור שאני אכין ברור!הפסקתי לאפות לאחרונה כי הכול יותר מידי טעים ועליתי כמה קילו ועוד מעט קיץ :x
    אבל זה האהבה שלי אפייה..אז מידי פעם אני אופה והעוגה הזאת טעימההההההההההה smile

    • לימור מתוקה
      את חמודה. ;) באמת הכל יותר מדי טעים וגם כשמכינים לבד בבית.זה מטריף חושים.
      חיבוק smile לעידוד

  23. את מקסימה smile גם אמא שלי אפתה את העוגה הטעימה הזאת.
    הכול טעים בבית!!!!! laugh
    smile

  24. אין עליך. שאלה לי האם אפשרי להקציף החלמונים עם הפודינג שוקולד ואז להוסיף לקמף החלבונים. תודה

    • יונר ערב טוב ותודה.
      לא נראה לי הגיונית שהחלמונים והפודינג יוקצפו. עדיף להשאיר את אופן ההכנה כפי שהוא.
      בהצלחה ותהנו מהעוגה הטעימה smile

  25. הי פירגה אפשר להחליף את השוקולד המריר לשוקולד חלב בבקשה תגידי שכן…….שבת שלום אילנית

  26. רוצה להגיד לך עוגה מעלפת טעימה מאוד בטעם של גלידה יש לי מתכונים של עוגות קרמבו אך זאת מנצחת כולם מתלקקים עליה אין עלייך נשיקות

    • רחל יקירה,
      אכן, מנצחת וטעימה מאד מאד smile
      ראית את יתר התגובות? תענוג לקרוא :lol:

  27. :lol: פירגה היקרה הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה וטעימה מודה לך מאוד כוכבה מקריית אתא(נ.ב) הקציצות דגים ממש כמו הטעם של פעם תודה ושת שלום. smile smile

    • כוכבה מקסימה תודה על התגובות הנפלאות.
      תודה שחזרת לעדכן אותי smile ולשתף אותי בתוצאות הטעימות smile

  28. בוקר טוב פירגה
    גיליתי את האתר רק עכשיו בעזרת חברה (מצטערת :? ) התמונות ממש מדהימות ומרשימות ועושות חשק להכין הכל כאן ועכשין, לכן אתמול דפדפתי מספר שעות (ללא עייפות :lol: ) והכנתי 2 מתכונים, האחד אושפלו (למרות שאנו לא בוכרים) והשני כדורי בשר עם תפוחי אדמה ואפונה (אוכל מזרחי) – כמובן שנאכל בשבת ואז יגיעו התגובות. כעת אני מחפשת עוגה לשבת ומצאתי עוגת קרמבו וקראנ'ץ שיש מקווה שיצאו מוצלחות…………..
    כעת אלך לסופר לקניית מצרכים שחסרים והעדכן אותך בשמחה רבה בהמשיך smile

    תודה רבה

    • הי יהודית יקרה
      ברוכה הבאה לאתרינו הטעים smile
      תמשיכי לדפדף ;)
      להכין ולהנות וגם לשתף אותי בתוצאות.
      עבודה נעימה ובהצלחה בכל מה שתכיני
      סוף שבוע נפלא smile

  29. שלום לך פירגה,יש אפשרות להוריד קצת מכמות הביצים???התחתית תצא מאוד עבה לעומת הגלידה ,לא???מקווה לתשובה מהירה…..
    ואין על האתר שלך פשוט מדהים!!!

    • שירה,התחתית לא יוצאת עבה.
      תנסי ותראי
      וכיף לי שאת אוהבת את האתר שלי smile תודה smile

  30. היי פירגה, האם צריך להקפיא את העוגה כדי שתהיה מוכנה או מספיק במקרר וחצי שעה להקפיא לפני הגשה?
    תודה…
    smile

    • לי ערב טוב
      עדיף להקפיא ולהוציא לפני ההגשה. תוציאי שעה לפני ותראי.מקסימום תמיד אפשר להחזיר לכמה דקות.
      smile

  31. פירגה שלום שוב אני אדווה
    יש לך במקרה ציפוי אחר ללא מרגרינה ??????????.
    אולי חצי חמאה ? זה כבד מידי ????????
    תודה מראש אדווה

  32. smile פירגה שלום שוב אני אדווה
    יש לך במקרה ציפוי אחר ללא מרגרינה ??????????.
    אולי חצי חמאה ? זה כבד מידי ????????
    תודה מראש אדווה smile smile smile

  33. פירגוש שלום:
    רציתי לשאול אני מכינה את העוגה הזו עוד כמה דקות
    ורציתי לדעת אם אני יכולה לא לשים ביצה בציפוי
    תודה ושבוע טוב!!!!!! :lol:

    • שירלי את יכולה להכין בלי. את למעשה יכולה להכין כל קרם שוקולד אחר.

  34. האם חייבים להקפיא את העוגה. לא מספיק לקרר אותה יום לפני ההגשה?

  35. פירגה ערב טוב האם מוסיפים את החלמונים והאינסטנד שוקולד ידנית או מערבלים בבלנדר במהירות איטית?תודה מראש smile

  36. פירגוש שלום ברצוני להכין את העוגה האם התחתית לא יוצאת עבה מידי עם 6 ביצים?

  37. היי פירגה יקרה,
    קודם כל, כמו כולם, חייבת להודות לך על המתכונים המצויינים. הפכתי לבשלנית בזכותך!!!
    אני מנסה להרכיב את התפריט לחג ואני חושבת להכין את העוגה הזו ואת עוגת התפוזים.
    ניסיתי להבין האם אפשר להוריד את המרגרינה, זה זמן רב שאני לא קונה מרגרינה, אלא חמאה. האם זה אותו הדבר?
    האם אפשר להכין את הציפוי עם השמנת המתוקה, סוכר וניל וכפית נס קפה?
    אגב, אם יש לך המלצות לתפריט עצמו אשמח לקבל אותן (16 איש לא פשוט :eek: )!!!
    יום נפלא ושוב ת ו ד ה!

    • בקר אור בר יקרה
      תודה על הפירגון והעונג גם שלי smile .
      בוודאי שאפשר להמיר מרגרינה=חמאה ואת יכולה להכין איזה ציפוי שאת רוצה לטעמכם.
      התפריט אצלינו שמרני מאד ובגלל שאנחנו גם אשכנזים וגם ספרדים במשפחה ;) כמו אצל כולם.אנחנו מכינים גם וגם…כלומר גם גפילטה,גם חריימי,גם מפרום וגם צלי וגם עופות בתנור והמון תוספות של ירק ומרק עם קניידלך . באמת, אוכל של בית,לא של מסעדות גורמה.
      אני מאחלת לך חג שמח וטעים ושתחזרי לשתף אותי במעשי ידייך :lol:
      smile

  38. אחחחח פירגה…את נ ה ד ר ת!
    האתר שלך מסבך לי את החיים…אני רוצה להכין הכל מהכל.
    גם אצלנו אשכנזים וספרדים, כמובן שלא קונים כלום והכל אוכל של בית!
    אני מפחדת להכין דברים מסובכים מידי, אמשיך לשוטט ולחפש.
    חג שמח גם לך ולבני ביתך smile

    • את מתוקה,תקשיבי, כנסי לקטגוריות של פסח בצד שמאל.הפרדתי בין הקינוחים לעוגות ולמתכוני האוכל,כך שיהיה לך דיפדוף פורה ומהנה, אני בטוחה.
      חג שמח וחיבוק מכל הלב .
      smile

  39. פירגה היקרה הכנתי אתמול את העוגה,היא יצאה יפה וטעימה מאוד,תודה רבה רבה smile

  40. היי פירגוש',

    אני רוצה להכין את העוגה לחג, האם ניסית להכין אותה פרווה? אני רוצה להרשים את המשפחה של הבעל…
    (שנה שעברה הכנתי את עוגת הפרס, שאני מאוהבת בה) צריכה קינוח פרווה..

    האם את יכולה להמליץ לי על עוד עוגה מרשימה? (מלבד הכושיות, אהובות ליבי, שאותן אני מכינה לאורך החג ב"על האש")

    תודה רבה יפתי smile smile smile smile smile smile

    • ענבל הי
      את יכולה להכינה פרווה בלי בעיות. כל העוגות המוסיות שלי לפסח כפרווה נפלאות.
      יש את הרולדות שהבאתי לפני שבוע. לדעתי זה מרענן,ואת יכולה לבחור את סוג המליות שאהובות עליכם.
      מה אגיד לך,הכל טעים,קשה לבחור :lol:

  41. תודה על התגובה המהירה פירגה,

    לגבי התחתית – אני יודעת שלא כדאי לשנות את המתכון, אבל בכל זאת אני רוצה לשאול: האם ניתן לשנות את התחתית לתחתית ממתכון "עוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה"
    זה בכלל יתאים?

    תבנית קפיץ עגולה מס' 26 משומנת לעוגה גבוהה.
    5 חלבונים
    200 גרם קוקוס או אגוזים/שקדים טחונים
    3/4 כוס סוכר
    להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב
    להוסיף בתנועות עטיפה את הקוקוס
    לאפות כ-20 דקות בחום 175. צבע הקוקוס חום זהבהב.
    לצנן.

    המון תודה ;) ;) ;) ;)

  42. איך לשנות את המתכון כדי שיתאים לתבנית קפיץ קוטר 20?

    במיוחד את הבסיס…

    תודה רבה.

    • מיכל שתמשיכי להכין מטעמים ושכולם יהיו מרוצים.
      יום נפלא לכם והמשך חג שמח smile

  43. אפיתי כאחד הקינוחים לסעודת החג
    מרשים וטעים וחוסל עד תום
    תודה, והמשך חג שמח

  44. נרשמה אכזבה….

    פירגה אני יודעת שזה לא רגיל…אבל , בכל זאת, ציפיתי לעוגה יותר טעימה. ויצאה לי עוגה, שהתחתית שלה תפלה וצמיגית…
    אז אומנם חיסלו את העוגה בקלות כי בכל זאת הקצפת למעלה יאמי יאמי, אבל התחתית היתה סתמית ולא הצדיקה את העבודה של הפרדת החלבונים והקצפת הביצים…
    היה עדיף לשים בסקיוויטים עם חמאה מומסת וזהו….

    בכל מקרה פירגה, תודה על הרצון הטוב בלשתף וללמד… smile

    • ענבר.צר לי שלא הצליח.משהו בעשייה שלך התפקשש לך.הבסיס אמור לצאת כמו עוגת טורט ולא צמיגי בכלל.
      יכול להיות שב"קיפול" של החלבונים טעית. צריך להיות קיפול עדין שלא יישברו חלילה.זה הסוד.
      בכל אופן,לשיקולך אם להכין שוב.
      קראי את התגובות.לכולם הצליח. אני מצטערת באמת,אשמח שבפעם הבאה יצליח יותר.
      פירגה smile

  45. היי פירגה ,
    יש לי שאלה :אני מכינה את העוגה היום.. והאורחים מגיעים מחר.
    עד מחר לשים במקפיא ?
    תודה-רבה !

    • הדס שלום
      בוודאי במקפיא , זו עוגת גלידה.
      מחר תוציאי אותה קצת לפני ההגשה כ-30 דקות ותפרסי עם סכין חדה.
      תהנו מהאירוח

  46. שלום פירגה,
    הכנתי את העוגה היום.. היא יצאה ממש ממש טעימה.
    אבל,משהו בשלב האחרון התפקשש לי..כשהוספתי את המרגרינה ואז אחרי שזה קפא הייתה שכבה לבנה של המרגרינה.
    בכל זאת העוגה יצאה מעולה ואהבו אותה !

    • יעל יקרה
      תנסי לברר איפה טעית.
      אולי העירבוב לא היה מספיק והמרגרינה התערבבה רק בחלקה.
      להבא שימי יותר לב. הדברים הקטנים האלה חשובים לתוצאה הסופית.
      לפחות נהניתם למרות הפישול.

  47. סלביה מהדרום Reply:
    ספטמבר 2nd, 2011 at 04:29

    שלום פירגה
    את האתר שלך גיליתי לפני מספר חודשים אבל התחלתי לבשל ולאפות לפי מתכונייך כחודשיים.
    ואני חייבת לשתף אותך במחמאה שקיבלתי מבני בן ה-14 "אמא נירשמת לקורס שפים בלי לספר כי האוכל שלך בזמן האחרון הוא ממש פצצה לגבות ……" שני בניי הכדול בן 18 מאוד מאוד בעייתים ובררנים במה שקשור למזון ובזכותך הם העשירו את מגוון המאכלים שהם אוכלים ואני לא משתעממת ומבשלת את אותם המאכלים הקבועים. אני מצטערת שהתגובה ארוכה אבל רציתי להודות לך מקרב ליבי על האתר המשגע והטעים. שבת שלום

    [הוספת

    • סלביה מהדרום בקר אור
      שולחת לכולכם חיבוק ענק מכל הלב.באמת,זה מרגש כל כך לקרוא כאלה תגובות.אני מרגישה שאני סבתא של כולכם.חהחהחהחהחה
      אוהבת מכל הלב,פירגה

    • פצצה של עוגה. עשיתי אותה בגירסא פרווה עם חלב קוקוס היא לא נישארה הרבה בזמן בחיים…. :lol:

    • הכנתי היום את העוגה, יצאה מעולה. בעלי לא הספיק לשבח! תודה רבה. אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים שלך! ישר כח!!! :lol:

      • ענת הי חמודה
        להבא רשמי את התגובה למטה אחרונה ברשימה. אני פשוט לא מוצאת אותך כשאת כותבת למעלה ולא לפי הסדר וזה לוקח לי זמן…..תודה.
        המשך טעים ונפלא ושבת שלום וטעימה לכם smile

  48. פיגה היקרה שלום רב
    שמחתי למצוא במקרה את האתר שלך לאחר שחיפשתי מתכונים של עוגיות וניתקתי באתר שלך
    רציתי לומר לך שיש לך אתר מעולה וכל יום אני לא מפסיקה להסתכל עליו אני
    רציתי לדעת המתכונים משתנים מדי פעם ואני נכנסת לאתר רגיל המתכונים של פירגה עדכני אותי

  49. טעים מנפלא ללקק את הצלחת laugh smile ;) :lol: ;) . שאלה כשאין זמן ורוצים להכינה הכי מהר שאפשר האם אפשרי עם תחתית ביסקויטים פתי ב שוקולד והמסת חמאה? :? .

    • בקר טוב ציפי
      כל בסיס לעוגה ק ר ה אפשר להמיר לבסיס ביסקוויטים.
      תהנו ושבוע נפלא

  50. פירגה בוקר טוב
    אפיתי אתמול את העוגה ויש לי כמה הערות.
    לדעתי, כדאי לאפות אותה בתבנית מרובעת שהיא גדולה יותר מתבנית 26 כפי שציינת היות והבסיס יצא לי די גבוה ואז כמות של 2 קצפות היתה רבה מידי. בתמונה נראת עוגה שנאפתה בתבנית מרובעת גדולה, וזה היטעה אותי במקצת. בטוחה שהאורחים שלי בשבת יהנו מהעוגה איך שהיא.
    תודה על המתכון.

    • תודה בתיה.בכל אופן,התבנית העגולה 26 אמורה להיות מ ל א ה עד למעלה לגמרי.
      תהנו מהאורחים ומהעוגה,יש עליה יופי של ביקורות.
      שבת שלום

  51. מתכון ממש טוב אבל יש לי שאלה אני לא כל כך מכירה את העוגה יש לזה טעם של קרבו ממש ? והאם היא קטנה כמו בתמונה או שזוהי חתיכה מהעוגה? :lol:

  52. היי, עשיתי את העוגה אתמול לכבוד יום הולדת שנה של ביתי הקטנה, קישטתי בבובות של רקדניות בלט הוספתי מניפות של תותים, להגשה הוספתי סורבה של תותים טריים, יצא אליפותתתתת
    תודה על המתכון הקל ונהדר שלך :lol:

  53. האם אפשר להחליף את המרגרינה שבציפוי לחמאה?
    מתכננת את העוגה לפסח.
    תודה יעל

  54. ניראה לי שמצאתי את העוגה שאכין לפסח. ניראית סוף הדרך קלה להכנה, יפה לעין וגם לחיך. שיהיה לך חג שמח פירגה ואלפי תודות! smile

  55. הי פירגה, זו העוגה שאני רוצה להכין בפסח.
    שאלה קטנה- האם אפשר להכין את העוגה ביום שישי בבוקר ? היא תספיק להתקשות ולהתגבש עד הערב?

    • הי עינת,מקסימום אם היא לא תתגבש לגמרי תמיד אפשר להכניס אותה לפריזר לחצי שעה.

      • אז רציתי לעדכן: הכנתי את העוגה לליל הסדר, המחמאות היו לא מהעולם הזה והיו עוד שתי עוגות בנוסף! העוגה יצאה כל כך קלילה וטעימה, לא נשאר כלום בתוך עשר דקות! תודה רבה על מתכון מוצלח ביותר

  56. הי פירגוש! בוקר טוב!
    האם אני יכולה להכין חצי מכמות המילוי? זאת אומרת אחד שמנת, אחד כוס חלב ואחד אינסטנט?
    האם זה יצא ממש נמוך?
    יש לנו קצת בעיה עם כמות האינסטנט והשמנת…smile

    תודה וחג שמח!!!!! smile

    • היי מיטל,
      אני עשיתי עם חצי כמות מילוי – אחד שמנת, אחד כוס חלב ואחד אינסטנט ויצא מעולה
      חג שמח

  57. הכנתי את העוגה כמנת קינוח לליל הסדר. כולם שיבחו. מעולה. נשאר גם ליום שלמחרת. באמת עוגה מרשימה וטעימה. אני הכנתי עם חמאה. בתבנית מספר 26.

  58. שלום פירגה יקרה,

    רציתי לקבל את עצתך , רוצה להכין את עוגת הקרמבו השבוע ליום הולדתה של אימי, אבל לא מצאתי אינסטנט שוקולד כשר לפסח.
    מה דעתך, אפשר להוסיף להשתמש לבסיס העוגה באינסטנט וניל ולהוסיף כף שוקולית או קקאו כדי שהבסיס יהיה כהה?
    בתודה מראש.

  59. פירגה בוקר טוב
    העוגה כרגע בתנור הכנסתי קיסם הקיסם יצא יבש אבל העוגה רכה
    האם כך צריך להיות

  60. פירגה בוקר טוב וחג שמח
    הכנתי אתמול את העוגה לכבוד החג היא יצאה יפה מרשימה וטעימה מאוד
    אבא שלי לא האמין שאני עשיתי הוא חשב שהיא קנויה
    כול הכבוד לך על המתכונים הטובים והקלים ישר כוח :P :x

    • רונית הי
      תודה לך וכיף לאבא שיש לו בת כמוך מפנקת.
      המשך טעים ביחד וערב נפלא.

  61. laugh :? :? אז הכנתיה בשנית וקצרה הצלחה נוספת :? :? :? כמה טעים בפרט השכבה העליונה :? :?
    והשבוע הכין אותה לחברה טובה שהתלהבה ממנה וכמובן שהעברתי לה את האתר הנפלא ששמו פירגה יקרה. :? :? ;) :lol: :lol:

    • הי ציפי חמדתי
      אני שמחה שהחברה שלך אהבה את הקרמבו. אני מקווה שגם החברה של החברה תאהב,ותעביר את המתכון הלאה שכוווווווווווווווולם יאהבו ;)
      תודה רבה לך smile

  62. העוגה כל כך מוצלחת ששוב התלהבו ממנה ואני מעבירה לחברה אחרת את המתכון ואת האתר הנפלא שלך. :P :P :P :P :lol:

    בברכת סוף שנה אזרחית נפלאה :P ובברכת שנה אזרחית חדשה 2013 נהדרת מלאה בהפתעות טובות. :lol:

  63. גם השנה אכין אותה כקנוח לליל הסדר, עוגה מדהימה בטעמה וביופיה, חגיגית ומרשימה. תודה לך פירגה וחג שמח!

  64. היי פירגה,
    הכנתי את העוגה בפסח שעבר וקיבלתי מלא מחמאות!
    השנה אני הייתי הראשונה להתנדב להכין את הקינוח כדי להכין אותה שוב!
    רק שהשנה אני בהריון, את יודעת אם הביצה בציפוי מתבשלת לגמרה או שנשארת רכה? והאם אפשר להכין בלי?
    מאחלת לך חג שמח!

    • הי בטי יקרה
      את צריכה להכין ציפוי לעוגה, ואת יכולה כל ציפוי שוקולד גם בלי ביצה.
      הריון קל ומוצלח וחג שמח smile

  65. היי פירגה
    האם את בטוחה שלציפויי מוסיפים ביצה שלמה? ולא רק חלמון?
    אני שואלת כי לעולם לא נתקלתי במתכון דומה.
    שיהיה לך חג שמח.

    • שרית,זה ציפוי עתיק יומין שמכינה כבר עשרות שנים חברתי ישראלה והוא תמיד מיוחד ומאד מבריק על פני העוגה.
      (בזכות הביצה השלמה)

      תכיני בדיוק לפי ההוראות ותראי שיצא אחלה.
      חג שמח smile

  66. טוב יצא פצצה.
    מעל השיכבה הראשונה עם האיסטנט וניל הוספתי עוד שיכבה עם איסטנט שוקולד.
    הציפויי יצא מדהים בדיוק כפי שהבטחת יצא אחלה smile
    תודה על הכל והמשך חג שמח.

    • שרית,אני שמחה שיישמת והצלחת.
      מאחלת המשך חג נפלא ומתוק לכולכם smile

  67. פירגה שלום אני מכינה את העוגה הזאת כבר הרבה שנים והיא באמת מוצלחת את הציפוי (קרם) אני משתמשת בחצי מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר ממיסה על הגז תוך ערבוב עד שמתקבל קרם מבריק וחלק מצננת קצת ומצפה את העוגה. יוצא מצויין ללא צורך בביצה ומרגרינה .

    • תודה קרן,מאד שמחתי שבחרת להכין אותה . שימשיך להיות לך חג נפלא וטעים בחיק המשפחה smile

  68. היי פירגה , העוגה נראת מעולה והייתי רוצה להכין אותה.
    אבל יש לי 2 שאלות . 1. אין לי תבנית עגולה , אפשר חד פעמ מלבנית? לא הגדולה מידי ולא הקטנה מידי
    הבינונית . 2 . הבסיס של העוגה נראה רוטב ועסיסי (כמו שהוא צריך להראות) לא הרטבת אותו במקרה?
    אין צורך להשקות אותו באיזה סירופ סוכר? או משהו אחר? אשמח אם תוכלי לחזור אליי smile)

  69. היי התחלתי לעשות את הבסיס (הקצפתי 6 חלמונים במהירות בנונית תוך כדי בהדרגה הוספתי סוכר) הקצף נעלם לי בשניה שהוספתי את החלמון והפודינג וגם לא נאפה לי בכלל יצא כמו חביתה ערבבתי בעדינות ועדין הקצף נעלם- שנראה לי זה מה שלא צלח באפייה
    תודה

    • נופר,צריך להקציף את החלבונים והסוכר עד שנהיה קצף גבוה. את החלמונים מוסיפים אחד אחד בקיפול וכנ"ל בסוף את הפודינג. ככה יוצא אחלה ומצליח מאד.
      בהצלחה.

  70. זאת העוגה שאכין למארחיי לליל הסדר! הכנתי אותה כבר פעם, ממש טעימה וחגיגית! smile

    • נשמונת ערב טוב
      תודה על המלצתך לעוגה הטעימה.
      שכולם יהנו,חג שמח

  71. הלו לך האם אפשר להכין רק חצי מכמות המלית ועדיין היא תראה יפה? אני מכינה בד"כ מספר קינוחים יש לך משהו מיוחד בכוסות אישיות? הרבה תודה

  72. תודה על התשובה המהירה, לא מצאתי בשום סופר לכן פניתי אלייך ,
    תודה, וחג שמח.

    • בקר אור שרית smile
      אם אין בטעם שוקולד,תורידי כף מהפודינג וניל ותוסיפי במקום כף אבקת קקאו.
      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *