d7a9d795d7a0d798d79cd799 - עוגת תפוחים בקצף - נוסטלגיה

עוגת תפוחים בקצף – נוסטלגיה

d7a9d795d7a0d798d79cd7992 300x225 - עוגת תפוחים בקצף - נוסטלגיהעוגת תפוחים בקצף אחת העוגות הכי קלות והכי מרשימות שזכורות לי מילדות.
שימו לב לכמות השמן המזערית שיש בבצק הנהדר.
אופן הכנת התפוחים משתנה אצלי מאפיה לאפיה.
הנה אחת האופציות הנפלאות לתפוחים מקורמלים כמלית לעוגה.
למעלה ההכנה והצילום: chli   לחיצה על התמונה תגדיל אותה

אופן הכנת התפוחים המקורמלים :
שמים בסיר 12 תפוחי עץ גרנד (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
מוסיפים 4 כפות סוכר חום + 3 כפות סילאן + כפית קינמון + כפית מיץ לימון טבעי .
מרתיחים ב ב ח י ש ה ומורידים ללהבה קטנה . ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מצופים בזיגוג אדמדם.
מסננים מנוזלים.

החומרים וההכנה לבצק :
שמים בקערה:
3/4 כוס קמח תופח
4 חלמונים
ביצה שלמה
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
קליפת לימון

קינמון
לערבב ולבחוש בכף לבצק דביק
לשטח בעזרת הכף בתבנית עמוקה עגולה ומשומנת מספר 26
הבצק נמרח בשכבה דקה מאד וזה בסדר.

אופים בחום 175 עד הזהבה כרבע שעה. הבצק תופח (לא הרבה) ויש בסיס לעוגה.
מצננים את הבצק ומזגגים מעל 2 כפות סילאן או ריבה דלילה
יוצקים את התפוחים המסוננים ללא נוזלים ומיישרים.
בשלב זה זורים 3 כפות אגוזים או שקדים קצוצים גס . משפר אבל לא חובה.
מקציפים במיקסר את 4 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גמיש ומוסיפים 3/4 כוס אגוזים או קוקוס טחון.
מצפים את התפוחים ואופים כ-10 דקות עד להזהבה יפה.
את העוגה שומרים במקרר
"טיפים"
1. אפשר להכין את הקצף רק עם סוכר בלי תוספות (אישית לא אוהבת)
2. אם אין סילאן לקירמול התפוחים תקרמלו אותם עם 1/2 כוס סוכר חום או לבן מה שיש בבית.
3 אפשר להוסיף כף אבקת אינסטנט פודינג וניל לתפוחים וגם לקצף

4. לראש-השנה תכינו את הקירמול במקום סילאן, עם דבש
הכינה וצילמה: שיר123      לחיצה על התמונה תגדיל אותה
d7aad7a4d795d797d799d79d d7a7d7a6d7a3shir1231 300x225 - עוגת תפוחים בקצף - נוסטלגיה
תהנו
וכאן הכינה וצילמה נירהמ1:     לחיצה על התמונה תגדיל אותה
d7a7d7a6d7a3 d7a0d799d7a8d794d79e12 300x225 - עוגת תפוחים בקצף - נוסטלגיה
תהנו

46 תגובות על “עוגת תפוחים בקצף – נוסטלגיה

  1. היינו מוזמנים בשבת לקידוש, הבאתי איתי את העוגה הזו.
    לא הספקתי להגיד מילה והיא ניגמרה והיו עוד עוגות.
    כדי , מאוד מומלצת.

    • טליה חמודה תודה שחזרת לשתף אותנו.
      זו עוגה נוסטלגית שלפחות אני זוכרת אותה מימי ילדותי הרחוקים כל כך.
      חן חן על ההמלצה הטעימה smile

  2. אפיתי את העוגה (המרתי לקמח כוסמין והיא בכל זאת יצאה מ-ע-ו-ל-ה
    תודה ענקית.

    • ערב טוב סרדין
      אני לא מכירה את הקמח הזה,אבל שמחתי לקרוא שיצא מ ע ו ל ה smile
      תודה שחזרת לשתף smile

  3. מחר אני רוצה להכין אותה בתי מגיעה מהבסיס .רציתי שתגידי בשביל מה הפודינג ואם החלבונים יחזקו בלי הפודינג תודה ולילה טוב. smile smile

    • חוה בקר טוב
      העוגה במקור היא בלי כלום . אופים את הקצף לבד. את יכולה להכין כך בלי בעיה.

    • רחל,זו באמת עוגה מדליקה. מתוך מבחר ענק של עוגות תפוחים שיש לי באתר זו אחת המיוחדות שלי.
      תודה smile

  4. היי פירגה ,עוד עוגת ילדות..
    תודה יקירה ,רק בריאות וחג שמחsmile
    הולכת להכין ולטעום קצת ילדותsmile

  5. בס"ד
    לפיגורש smile
    האם זה משנה איזה ריבה לגבי הדילול ?
    אודה לך על תשובתך המהירה
    המשך יום טוב מלא שמחות ושמחה אמיתית laugh

  6. פירגה יקרה,
    אני מתכוונת להגיש את העוגה בערב ראש השנה בע"ה (בנוסף לעוד מתכונים שלך). כמה שאלות: 1. מתי את ממליצה להכין (באותו יום, יום-יומיים קודם)? 2. הכוונה לתבנית 26 קפיצית מתפרקת? לשים גם נייר אפיה בתוכה? בתודה מראש ובברכת שנה טובה ומתוקה.

    • רחלי,בחרת בעוגה משגעת וטעימה מאד.
      לא כדאי ניר אפיה שלא יידבק בפריסה. לשמן את התבנית.
      אפשר להכין כיומיים שלושה לפני החג. לשמור כמובן במקרר.
      הכוונה לתבנית מתפרקת כדי שאפשר לפרק ולראות כמה שהעוגה יפה.
      שנה טובה.

  7. תודה רבה. זו הזדמנות להודות לך על האתר הנפלא ועל מתן התשובות המהיר והעזרה מכל הלב לשואלים בסבלנות ובמסירות ראויים לשבח. ישר כח. שתהיה לך ולכל משפחתך שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות, שמחה, אהבה וכל טוב.

    • רחלי מקסימה
      לבריאות ובאהבה גדולה.
      שנה טובה לך ולבני ביתך.
      המשך פורה וטעים באתר שלי ותמיד ביחד.

  8. אני זוכרת עוגה דומה מבית אמא – מבוססת על אפרסקים לא מבושלים
    האם ניתן לעשות את העוגה גם מאפרסקים לא מבושלים ולאפות אותם ביחד עם הבצק????
    תודה על תשובתך

    • חיה,יש עוגות פירות בקטגוריה: עוגות פירות , ששם הפירות טריים.
      בכל אופן, אני אוהבת את הפרות רכים יחסית, ולכן עדיף לבשל קצת ולהוסיף סוכר חום. לסנן ולצקת על הבצק/עוגה.
      לילה טוב smile

  9. לקצף הביצים מוסיפים כפית תמצית ונמל
    מה שיוצר טיפות ונמל על הקצף.יפה וגם טעים.

  10. המתכון נראה מדהים
    האם לאפות את כל התערובת כולל החלבונים המוקצפים באותו זמן
    בכל זאת יש הבדל בזמן האפייה של התחתית לחלבונים המוקצפים
    אשמח לתשובה רוצה להכין לפתיחת הצום
    בברכת גמר חתימה טובה
    מיכל :P

    • תודה מיכל,זה לא מרנג,אז תכיני כפי שרשום. למרנג יש חוקים משלו ;) :lol:
      תהנו מעוגה נפלאה,נוסטלגית שתלווה אתכם שנים רבות.
      גמר חתימה טובה לכולכם.

  11. פירגה עשיתי. עוגה משגעת וקלה.
    אני מתכוון להגיש אותה היום בערב. האם בכל זאת להכניס אותה למקרר, או אם אוכלים באותו יום – לא צריך? תודה ושבת שלום

    • פירגה לילה טוב
      האם התחתית זו עוגה בחושה?
      כי מתחשק לי בחושה אבל לפי כמות הקמח נראה לי שהבצק פריך :oops:
      מחכה לתשובתך תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *