d7a7d7a8d79ed7a9d7a0d799d798 - קרמשניט קרם נוסטלגי במחברת של אמא מלפני......

קרמשניט קרם נוסטלגי במחברת של אמא מלפני……

d7a7d7a8d79ed7a9d7a0d799d7981 1 - קרמשניט קרם נוסטלגי במחברת של אמא מלפני......

קרמשניט קרם נוסטלגי במחברת של אמא מלפני……

קרם מקורי במחברת של אמא מלפני עשרות רבות של שנים….
מי שרוצה ל"התעמק" ו"לחקור" את הנושא ואת הטעם של פעם מוזמן להכין.
אני מניחה שהמרגרינה שמופיעה במתכון היא מגורם חיסכון בלבד,ולכן לא השתמשו בחמאה.אני הכנתי בדיוק כפי שרשום במקור ולא שיניתי דבר. אמא היתה ממלאה בקרם הזה גם פחזניות תוצרת בית.

מצרכים:
2 כוסות חלב+3/4 כוס חלב
10 כפות מחוקות סוכר   (לטעמי להוסיף עוד 3 כפות לפחות.)
2 שקיות סוכר וניל
60 גרם קורנפלור (במדידה שלי יצא 3 כפות מלאות,אבל עדיף לשקול.)
3 חלמונים
100 גרם מרגרינה בלי מלח
50 גרם חמאה
כפית סוכר
אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה: (יש לקרוא היטב לפני שמיישמים כל פעולה ועוברים לשלב הבא). תודה.
1. לערבב בכלי 3/4 כוס חלב+הקורנפלור+החלמונים לבלילה חלקה.
2. להרתיח בסיר 2 כוסות חלב+ סוכר + סוכר וניל עד לסף רתיחה.
3. מיד להכניס לסיר את תערובת הקורנפלור (לפני שמכניסים לסיר צריך לערבב שוב ולבדוק שאין גושים) .להנמיך להבה . לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ויהיו בועות.
4. לכבות את האש ולבזוק כף סוכר למעלה כדי למנוע קרום. להוריד מהגז ולשים בצד עד שהקרם יצטנן היטב. אפשר לבחוש על קערת קרח ולזרז את ההתקררות.
5. שמים במיקסר: 100 גרם מרגרינה בלי מלח + 50 גרם חמאה – (שיהיו בטמפרטורת החדר –מאד רכים) מקציפים היטב לצבע לבן כ-15 דקות. צריך לקבל צבע צחור. המירקם כמו משחה לבנה. יש מדי פעם לנקות במרית את המקצף והקערה.

6. להכניס לקערת המיקסר כ ף אחרי כ ף מפודינג הוניל שהתקרר לערבל במהירות ק ט נ ה עד להתמזגות המרגרינה בקרם ולעבור לכף הבאה. בשלב של האיחוד חייבים להיעזר במרית ומדי פעם להפסיק את פעולת המיקסר ולנקות את המקצף והדפנות. לפחות בכפות הראשונות עד שנהיה קרם גמיש .
ככה להמשיך עד שכל הקרם יעבור לקערת המיקסר ויתקבל קרם נפלא.

חובה : לבדוק שהמרגרינה+חמאה נמסים היטב ואין גושים.עדיף להמשיך להקציף עוד מספר דקות.

תהנו

"טיפ"
ניתן להוסיף לקרם המקורי עוד קרם כתוספת:
להקציף מיכל שמנת מתוקה+שקית אינסטנט פודינג וניל+3/4 כוס חלב
לערבב את 2 הקרמים ביחד.

את העלים אפשר לקנות או לאפות לבד
כשאופים בצק עלים תבנית הגדולה של התנור ,אחרי האפייה הבצק מתכווץ ויתאים לתבנית בגודל 27X33.
מורחים את כל הקרם על הבצק .
את הבצק השני אני מפוררת מעל לקרם (רק את החלקים הקראנצ'יים את החלקים השומניים של הבצק אני זורקת).
אפשרות נוספת היא לחתוך את הבצק העליון לריבועים ולהניח מעל לקרם ריבועי עלים. כך החיתוך יהיה קל ונאה יותר.
מגישים עם בזיקה של אבקת סוכר

קישור להכנת בצק עלים בבית:

http://www.pirge.co.il/בצקים-שונים/בצק-עלים-ביתי-למגוון-מליות-מתוק-ומלוח
תהנו

58 תגובות על “קרמשניט קרם נוסטלגי במחברת של אמא מלפני……

    • זו היתה עוגת יום ההולדת שלנו בבית כשהיינו קטנים. כמה סימלי שפרסמת את המתכון הזה דווקא ביום ההולדת שלי

      • לפעמים בקר טוב
        מאחלת לך מזל טוב אושר אושר ובריאות
        שימשיך להיות לנו טעים smile

    • אין לי מושג ריקה.
      הבאתי את המתכון המקורי והכנתי אותו פעם ראשונה בחיי. מתכון כזה נוסטלגי אני רוצה שיישאר לילדים ולנכדים כירושה ממני.
      לא הכנתי אף פעם קרם פטיסייר. אולי זה זה???????????

  1. האם יש לך מתכון קל לבצק עלים המתאים לקרםשניט, אשמח לקבל.
    תודה לאה קליין

  2. אהלן פירגוש,
    שאלת אופטופיק קטנה:
    האם אפשר להקפיא בלינצ'ס ללא מילית (ואיך?) או שלא כדאי?

  3. פירגה בקר טוב
    טיפ לך ולשואלות לגבי בצק עלים. המתכון שלי להכנת הקרם שניט.
    לאפות ריבועי בצק עלים של מעדנות מרוחים בחלמון ביצה, הריבועים מתנפחים מעט אחרי האפיה לקרר
    ואז לחצות כל ריבוע באמצע ולמלא בקרם שפרסמת ולפזר אבקת סוכר מעל – קל להכנה
    בברכה – אילה

  4. פירגה היי,

    רציתי לשאול מה דעתך להוסיף עוד מדור נפרד ל"קרמים" לעוגות כמו : פטיסייר, קרמשניט ….וכו'?

    תודה. :

    • ערב טוב אביבה smile
      לשמחתך,
      לשמחתי
      לשמחת כולנו?
      הוספתי קטגוריה: קרמים
      תהנו

  5. פירגה יקרה הכנתי את המעדן הניפלא והטעים והמיוחד קרמשניט :lol: :lol: :lol:
    ולקחתי לחברים ליקקו את האצבעות :lol:
    ישר כוח והמון תודה :lol: :lol:
    ש ב ת -ש ל ו ם

    • לאה יקרה
      שמחתי ששלחת את התגובה אחרי שהכנת ולא לפני……יישר כח והמשך עשייה smile

  6. בס"ד
    אני מכינה הרבה פעמים את הקרם שניט – פרווה בשביל שבת, יוצא די טעים ואפילו קיבלתי תגובות טובות לגביו ורציתי לשאול אם אפשר להקפיא את הבצק עלים עם המילוי של השמנת ? אשמח לתשובה , בברכת יום טוב ושבת שלום!

    • ברכה נפלא לקרוא שטעים לכם. תודה רבה.
      בצק עלים לא מקפיאים,אבל אפשר לשמור במקרר.
      תהנו smile

  7. לא הבנתי את המרגרינה שמים לאחר הקירור .
    אני יודעת כשמכבים את האש נכניסים מרגרינה או חמאה לערבב עש ההמסה והקרם מוכן ואחר כך אפשר לשדרג

    • מרים,תכיני לפי סעיף 6. אחרי שהקרם מתקרר (קרם הוניל עם החלב) תוסיפי את המרגרינה אחרי הקצפה כף אחרי כף.
      מערבלים לאט במיקסר ומדי פעם מנקים את הדפנות .
      הכל רשום ברור.ראי שוב.
      בהצלחה smile

  8. היי פירגה
    אני עכשיו מכינה את הקרם
    ונמצאת בשלב של הגז הרתחתי את החלב עם הסוכר והוספתי את התערובת עם הקורנפלור ורשמת לחכות עד שהוא יסמיך. איך הוא יסמיך אם הוא נוזלי מאוד?
    תודה חני

    • ברגע שמתחיל לרתוח מתחילה ההסמכה.
      תחכי בסבלנות עד שיתחיל לרתוח שזה השלב שהעסק מסמיך.
      במידה ואחרי שרותח חצי דקה, דקה ועדיין נוזלי,תסמיכי עם עוד כפית קורנפלור בקצת מים. לדעתי לא תצטרכי.

  9. תודה רבה.
    לא שמתי לב וזה היה על להבה נמוכה לכן הוא לא הסמיך לי. עכשיו זה סמיך
    אפשר להכניס את הקרם למקרר כדי שהיתקרר מהר?

  10. הוצאתי את הסיר החוצה בחלון- ובקור של ירושלים הוא ציק צק היתקרר….
    יצא קרם טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם
    תודה פירגה
    שבת-שלום!

    • חני,תודה שחזרת,דאגתי.חהחהחהחהחה
      העיקר שיצא טעים.
      שבת שלום וחיבוק. smile

  11. היי פירגה smile
    הכנתי את הקרם עכשיו , הוא מצויין ! הולכת להכין עכשיו פחזניות ולמלא אותן בקרם הזה .

    יום טוב לך

  12. בוקר טוב פירגה. אני רוצה להכין את הקרמשניט ויש לי רק בצק עלים מרודד. זה בסדר? איך אני עובדת איתו? (זו פעם ראשונה שאני מכינה את זה)

    • תשטחי אותו בתבנית משומנת ותאפי בחום 190 מעלות עד שמוכן. תכיני 2 בסיסים.

  13. תודה, אבל למה הכוונה שני בסיסים? בחבילה יש 900 גרם? הקרם מספיק לכמות הזאת?

  14. בוקר טוב.
    היה לי מרגש להכין עוגה נוסטלגית זו ועוד יותר מרגש ומענג לטעום ממרומי גילי את טעם ילדותי.
    פשוט ניפלא. תודה רבה.רולנדה.

    • רולנדה יקרה,עכשיו ריגשת גם אותי כל כך.
      הקטגוריה הנוסטלגית מאד מאד נוגעת לליבי, בגלל שמאחורי המתכונים יש באמת המון זכרונות ילדות .
      ובכלל, לא להאמין,כמה שאוכל יכול לרגש אותנו. אפילו ריח שמזכיר לנו בית של פעם.
      חיבוק תודה שחזרת לשתף.

    • יש עונות שהחלמונים ממש כתומים אז יש יותר צבע. עדיף בצבע לבן לדעתי,יותר מתאים לעוגה. smile

  15. ככה בדיוק צריך להיות הטעם.
    אוכלים את העוגה והדמעות זולגות מעצמן,
    אוי הזיכרונות…

    • וונדיס , זה טעם של פעם. אין דברים כאלה. טעמת פחזנית עם הקרם הזה? ל ה ת ע ל ףףףףףףף.

  16. אני כל הזמן חיכיתי שמישהי סוף סוף תיתן את המרשם של הקרמשניט של פעם האהוב עליי מקווה שאצליח להכין אותו, כולם היום עושים עם אינסטנט ושמנת מתוקה אבל זה לא המקורי אני מאוד מאוד מודה לך ואעדכן אותך בהמשך.

  17. שבת שלום פירגה היקרה,
    חלמונים חיים זה דיי מסוכן בריאותית האם ניתן להחליף את החלמונים בשמנת מתוקה ואיסטנד וניל ?
    אשמח לקבל מענה מתכננת להכין את זה מחר בבוקר תודה :lol:

    • סיגל, פה החלמונים לא "חיים".
      הם מבושלים.
      אין מה להשוות את האינסטנט בזה. זה טעם גן עדן.
      לשיקולך smile כמובן.

  18. לקרם שיהיה יותר קרוב למקור וקצת יותר "בריא" עדיף להמיר את המרגרינה בחמאה. אם כבר …

    • בהנחה שברוב העוגות שכתוב מרגרינה כבר ממירים באופן אוטומטי לחמאה.
      תודה smile שי

  19. מועדים לשמחה,
    פירגה, האם תוכלי להמליץ לי כיצד להפוך את הקרם הנ"ל לקרם בטעם שוקולד. כמה קקאו להוסיף?
    בברכה מלכה

    • לדעתי, למרות שלא הכנתי כך, יש להוסיף כף אבקת קקאו בזמן הבישול.
      בהצלחה kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *