d7a8d795d79cd793d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d795d7a7d7a6d7a4d7aa2 1 730x410 - רולדה בסגנון היער השחור

רולדה בסגנון היער השחור

d7a8d795d79cd793d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d795d7a7d7a6d7a4d7aa2 1 - רולדה בסגנון היער השחור

הרולדה במליות שונות תהיה אחת העוגות החביבות עליכם הן ביופי ההגשה והן בטעם

המליות מגוונות וניתנות לשינוי מעת לעת . חדשו והעזו.

המצרכים :
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
סוכר וניל לטעם
5 כפות קמח         (לרולדה כושית פשוט תמירו 2 כפות קמח ב-2 כפות אבקת קקאו).
2 כפות שמן – לא חובה,אני מכינה בלי ויוצא מעולה

אופן הכנה:
1. מקציפים במיקסר את החלמונים עם 2 כפות סוכר לפחות 2 דקות ומורידים לקערה
2. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף גבוה ויציב
3. מקפלים את החלבונים עם החלמונים מבלי "לשבור" את הקצף
4.מנפים מעל את הקמח (ואם עושים רולדה כושית אז גם את הקקאו)
5. מערבבים בעדינות
6. מוסיפים את השמן ומערבבים – כאמור לא חובה להוסיף את השמן
7.מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בניר אפיה יוצקים את הבלילה ומיישרים
8.מחממים תנור לחום 175 ואופים 10 דקות.  בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה
9. מניחים על השיש/שולחן ניר אפיה נ ק י ומפזרים עליו אבקת סוכר
10. הופכים את העוגה האפויה על השולחן על ניר האפייה המפודר (עדיין עם הניר עליה)
11. מגלגלים את הגלילה על ריק בלי מלית ומשאירים אותה לפחות דקה מגולגלת
12.אחרי דקה פותחים את הגלילה ומורחים עליה כמות נדיבה של קרם/קצפת
13.מגלגלים את הגלילה שוב בעזרת הניר.(את הניר זורקים)
14.מצפים בקרם/קצפת או כל קישוט אחר שנראה לכם
מלית לדוגמא:
שקית אינסטנט פודינג וניל
קופסה גבינה לבנה 250 גרם
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אפשר לקצוץ תותים טריים
לערבב לקרם

הכמות מספיקה גם למלית וגם לציפוי

תהנו

48 תגובות על “רולדה בסגנון היער השחור

  1. הי פירגה,
    סימון מאורלדו פלורידה,
    תמיד פחדתי לעשות רולדות כי חשבתי שהן תתפוררנה במהלך גילגול. כשמצאתי את האתר שלך וראיתי כמה פשוט העניין החלטתי לנסות. WOOOOW זה היה ממש פשוט וקל.
    הבת שלי חשבה שקניתי את העוגה ואמרתי לה שאני הכנתי היא פשוט לא האמינה לי עד שטעמה אותה ומאז הרולדה שלך עם קרם מוקה הפך לעוגת הבית כל שבת היא מבקשת את העוגה הזאת ניסיתי לבקש ממנה לנסות קרם אחר בשום פנים ואופן היא לא מסכימה.
    בעלי גם מאוד אוהב את העוגה הזאת אבל הוא אוהב כל דבר שאני מבשלת או אופה אז זה לא נחשב.
    הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיום הכנתי אותה למחר ערב ראש השנה בשינוי קל עם הוספת הקקאו לבצק וזה השינוי היחידי שהבת שלי אישרה לי וכמובן היא ניראת כמו מילון דולר.
    עוגה מטריפה. טעימה ומאוד מאוד עשירה במראה.
    תודה לך,
    סימון

    • סימון מקסימה בקר טוב
      שוב תודה על המחמאות הרבות
      שתמיד תכיני ותזכי למחמאות .
      יופי שהסרתי לך את הפחד מרולדות. תהנו מהם בחג
      שנה טובה smile

  2. הי פירגה
    חיפשתי מתכון קל להכנה לשבת
    כרגיל, אף מתכון שלך לא מאכזב,
    פשוט, קל והתוצאה נ ה ד ר ת !

    שבת שלום

  3. עוגה טעימה מאוד ומרשימה .
    לפי דעתי היא גם עוגת נוסטלגיה, מתקופת הטורט והקצפת.
    פעם שהאימאות שלנו רצו להרשים את האורחים היו אופים רולדה או טורט עם ותותים.
    לפי דעתי זו עוגת נצח.

  4. אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לרולדה כזו מימי העבר… טרם ניסיתי אבל עכשיו אני קמה מהמחשב והולכת לאפות.

    תודה פירגה ושבוע טוב. ;)

    • דנה מעולה שבחרת להכין את הרולדות הטעימות.תודה.
      ספרי לי איך ואם אהבת?
      smile

  5. פירגה יקרה שבת שלום smile smile
    לא ניראה לי שאני מסוגלת להכין דבר כזה מסובך עבורי [רולדה] :oops:
    ממש ניראה טוב כל הכבוד :lol: :lol:
    קבלי חיבוק ענק smile smile
    לאה

  6. היי פירגה –
    תמיד כשאני מוסיפה את הקמח נוצרים גושים והמרקם אינו חלק.
    יש לך רעיון איך להוסיף את הקמח?

  7. אני בתור ילד היתי מכור לעוגת רולדה
    לא יצא לי לאכול רולדה כבר עשור נשכחה מזכרוני ובחודש האחורון אני בהתקף חשק לרולדה
    יכנתי כמובן את הרולדה שלך יצאה מדיהם טעים ויפיפה וכולכם חשבו שקניתי
    מליתי בקרם שלך בתוספת שקולד לבן ווסקי את הבצק יכנתי בטעם שקו וציפתי בשקולד מריר
    אני רוצה לשלוך לך תמונה ואני לא מצליך דרך צור קשר
    אפשר בקשה לקבל את האימל ?
    תודה לך פריגה על המתכון הנפלאה :lol:

  8. הי פירגה יקרה,
    עוגת הרולדה היא האהובה ביותר אצלנו בבית והיא גם הקלה ביותר smile
    אבל אני מכינה אותה קצת אחרת הרשי לי לשתף אותך:
    4 ביצים מופרדות
    2/3 כוס סוכר
    2/3 כוס קמח
    כף מיץ לימון
    קורט מלח
    שקית סוכר וניל

    כל השאר כפי האת עושה.. רק שאצלי כל כמות הסוכר "הולכת" להקצפת החלבונים.
    :lol:

  9. היי פירגה,
    הכנתי ביום שישי שתי רולדות לפי המתכון הזה, אחת לבנה ואחת חומה.
    יצא מעולה והילדים אמרו שמאוד טעים !
    כמה פשוט ככה טוב..

  10. פירגה,
    אני דוגלת בהכנת עוגות בעשר דקות (כולל הכלים) ולכן עד כה התעסקתי בעיקר עם עוגות בחושות.
    העזתי לנסות היום ויצא מדהים.
    תודה

    • הי עמית,תודה רבה
      גם אני דוגלת במהירות ובגלל זה יש לי קטגוריה ענקית לעוגות בחושות.
      העוגה הזו גם קלת הכנה ועושה רושם ובעיקר טעימה מאד.
      תהנו ושבת שלום לכם

  11. היי פירגה

    הפעם האחרונה שהכנתי רולדה הייתה לפני כמה שנים… ואז הפסקתי.
    תמיד העוגה הייתה מתפוררת או נדבקת או מתקשה
    ואני הייתי מתבאסת
    השבת בא לי היה להכין עוגה מיוחדת וקלה וניסיתי את המתכון שלך—
    יצא מ ו ש ל ם!!!! :lol:
    חבל שאי אפשר לצרף תמונה כדי שתראי

    מיליתי בשכבה של קרם גנאש ועל זה שמנת מתוקה עם מעט קפה
    גילגלתי וציפיתי בגנאש וקצת אגוזים.
    מושלם!
    תודה רבה שהחזרת לי את החשק להכין רולדה!

    • שלום אדל
      עם המחמאות שלך אני הולדת לישון ומקווה שיהיה לי לילה נפלא. שימחת אותי מאד והתרגשתי שהחזרתי לך את החשק להכין רולדות.
      אז שתהיה לך הצלחת תמידית ובעיקר שיהיה גם טעים.
      לילה טוב עם חיבוק

  12. פירגה שלי,
    הכנתי את הרולדה לשבת והילדים טרפו ולא נשאר כלום
    הבטחתי להם שאכין אותה בשבת הקרובה ב"ה
    אוהבת; שרי – מעריצה שרופה!!!

    • שרי ערב טוב .
      תכיני להם שוב שיהיה להם כל הזמן טעים.
      חיבוק לילה טוב.

  13. WOW!!!
    איזה רולדה טעימה!
    ממליצה לכולם להכין לפחות 2 כי הראשונה ניגמרת כבר בהכנה,אז שישאר משהו … smile
    פירגה כל הכבוד כל מאכל ועוגה שאני מכינה מהאתר שלך מקבלת מחמאות ויוצאת 10 :lol:
    לתוספת ושידרוג אפשרי להכין סירופ (בכל מיני טעמים)ולהבריש את הרולדה יוצא מדהים!!!

  14. פירגה,]

    שלחתי לך מייל עם תמונה של הרולדה שלי לפי המתכון שלך לפני כמה ימים (רולדת ג'ירפה). קיבלת?

    לבנת

    • לבנה,לא ראיתי.לאן שלחת? אנא,שלחי לי קישור לתמונה,אני רוצה מאד לראות.
      תודה רבה. smile

  15. פירגה שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה, האם צריך להרטיב את הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור? כדי שלא תהייה יבשה?
    ואיזה גודל של רולדה יצא? תודה

    • ועוד שאלה ברשותך,יש לי מלית דובדבנים,האם אפשר להוסיף ואם כן באיזה אופן?

    • ליאת הי,
      כשאני לא רושמת להרטיב אז לא להרטיב.
      גודל : אפשר 27X33
      אולי להוסיף את הדובדבנים לקצפת?

      • פירגה יקרה , הייתי חייבת לשוב ולעדכן: יצא מדהים!!!
        עשיתי עם קקאו, חלק מהקצפת ערבבתי עם מלית הדובדבנים וחלק מרחתי רגיל, גילגלתי , ציפיתי בשאר הקצפת וגירדדתי שוקולד מריר מעל, ממש טעים. :lol: תודה ושבת שלום.

        • ליאת מקסימה,זה מה שציפיתי שתכתבי.
          תודה מעומק ליבי .באהבה והמשך טעים ביחד smile

  16. היי,
    אני רוצה לנסות להכין (חדשה במטבח,מקווה שילך טובsmile אבל אין לי קקאו, אפשר לשים במקום שוקולית?
    תודה

    • מירב,תכיני ותהני.
      את יכולה להמיר ולהוריד מכמות הסוכר לחצי. (השוקולית מתוקה)
      בהצלחה smile

  17. הכנתי ונראה מעלף, את תותחית smile
    רק שעשיתי טעות והקצפתי ביחד את כל המלית
    מחכה לטעום..

  18. פירגה האלופה את בטוח תדעי איך לעשות laugh
    הבת שלי התלהבה מהמגולגלות שמפרסמים עכשיו בטלויזיה… זה רולדות שוקולד קטנות ממלואות בקרם וניל ומעל יש סוכריות צבעוניות.
    6 חתיכות 19 שקל. נראה לי מוגזם אז חשבתי אולי לעשות אותם בעצמי. השאלה איך עושים ??? :P
    תחלמי על זה בלילה ותחזרי עם תשובה??? ;)

  19. ערב טוב
    הכנתי את הרולדה היום, פעם ראשונה שאני מכינה רולדה. כשהוצאתי מהתנור ישר הפכתי על נייר אפיה והתחלתי לקלף את הנייר אפיה שהיה מתחת לעוגה באפייה והוא לא התקלף לי טוב ונשאר עליו חלק מהעוגה. האם לשמן פעם הבאה מעט את נייר הרפיה או פשוט לחכות ולא לקלף עד שמתקרר?
    למרות שחלק נשאר העוגה יצאה טעימה מאוד
    מרחתי ריבת חלב והקצפתי את החומרים שבמתכון והיא אמורה להיות למחר וכבר הילדים אכלו חצי

  20. פירגה היקרה שלי
    המון זמן לא הכנתי את הרולדה. ניסיתי מתכונים אחרים (לא שלך)
    בערב שבת הכנתי את הרולדה וקיבלתי המון מחמאות
    שאלתי היא: מתי לקלף את הרולדה? אחרי שהיא התקררה?
    תודה, שרי

    • שרי יקרה,

      בסעיף 13 זורקים את הניר. (מיד אחרי הגלגול עם הקרם).

      כשאת מגלגלת את הרולדה, את מוציאה לאט לאט תוך כדי גלגול את הניר.

      עוד אופציה:
      אם את רואה שהרולדה נאפתה ומאד יציבה,ויש אפשרות למלא אותה ולגלגל בלי הניר,אז סבבה.

      למעשה הניר הוא לעזור לרולדה להתגלגל בלי לפצוע אותה.

      בהצלחה. smile

להגיב על עמית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *