d797d7a6d799d79c d79ed799d795d7a0d796 - סלט חצילים במיונז

סלט חצילים במיונז

d797d7a6d799d79c d79ed799d795d7a0d796 1 - סלט חצילים במיונז

d797d7a6d799d79c d79ed799d795d7a0d796 300x225 - סלט חצילים במיונז

סלט חצילים במיונז-פירגה

אולי לא תאמינו לי אבל מתכון זה "שבה" את לב בעלי בימי הכרותינו הראשונות.

אני מדברת על הסטוריה בת יותר מ-40 שנה.
אני אוהבת להכניס לסלט המון ביצים קשות שעושות את טעם ההבדל. מי שלא רוצה להכין עם ביצים ,שיוותר עליהן ועדיין יהיה טעים ונהדר.
לחם שחור טרי,או חלות/לחמניות שבת מתוקה "הולך" נפלא ביחד.
קישור ללחמניות:

מצרכים לסלט חצילים במיונז :

חציל גדול קלוי
למעוך במזלג ולהוסיף:
3 ביצים קשות מגוררות במגררת גסה
בצל בינוני מגורר במגררת גסה
מי שאוהב שום ימיר את הבצל ב-3-4 שיני שום קצוץ
כף גדושה מיונז
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון רק טיפונת – 1/4 כפית אפילו פחות ולטעום.
לערבב ולהנות מסלט נהדר.

סרטון הכנה שהכין אבי שקדי ביו טיוב , שכולם יכינו ויהנו.

http://www.youtube.com/watch?v=NA7wgOOnGXA
+
תהנו

20 תגובות על “סלט חצילים במיונז

  1. איך הסלט יוצא לך כל כך בהיר ויפה,הריי החציל יוצא ירקרק עד חום,את חייבת להסביר לי,גם אני רוצה צבע כזה

  2. והנה אני עושה את זה גם… בערך ארבעים שנה אחרי!

    זה הרי נפלא. אין-אין-אין על הסלט הזה.

    איריס הגדולה – אחותך הקטנה :!:

    • היייי אחותי המקסימה
      אין עליו,אין.
      לאחרונה אני מגוונת ואופה את החצילים בתנור עם שמן זית,קוצצת ג ס ומכינה את הסלט.יאמיייייייי
      כבר הכנסתי את המתכון עם השידרוג לאתר.
      נשיקות והמון smile

  3. פירגה היקרה

    סלט חצילים במיונז הןא לכאורה סלט פשוט, אבל תמיד אפשר לסמוך עלייך שתשדרגי אותו – איזה רעיון מעולה להוסיף ביצים קשות!!! יצא טעים ביותר, מעניין מה יגידו האורחים שלי בערב ;)

    תודה ויום נפלא smile

    • יעל יקרה
      ;) הסלט הזה בן עשרות שנים במשפחתי. בגללו בעלי התחתן איתי.חהחהחהחהחה
      פעם אני שמה שום ופעם בצל. מעולה שבמעולים.
      שמחה שאהבת והאורחים? יתעלפו בוודאות :lol: מעונג.

  4. פירגה היקרה

    למרות שהזהרתי את בעלי, לא קיבלתי הצעות נישואים הערב :P אבל קיבלתי הרבה מחמאות, כולם הרגישו בהבדל שהסלט עשיר יותר.
    בעלך זכה ובגדול smile בטח היו לו עוד כמה סיבות להתחתן איתך אבל אין ספק שהדרך לליבו של הגבר עוברת דרך קיבתו ואת פירגה יודעת בדיוק מה לעשות :lol:

    • יעל מקסימה
      תודה מקרב לב .
      העיקר שנהנו ואהבו את הסלט.
      כנראה שהיום צריך קוויאר בשביל הצעת נישואין.חהחהחהחהחה
      נשיקות.

  5. שאלתי בעבר ואני שואל שוב איך מתקבל הצבע הכל כך בהיר ,אני הכנתי ויצא די כהה,אולי בשל העובדה שלא מעכתי עם מזלג,אלא בפודפרוססור?

    • הי אבי
      זה לדעתי:
      את החצילים קונים כשהם מאד טריים. קלים מאד. הקליפה מבריקה ושחורה.
      לחצילים כאלה אין גרעינים והם לבנים גם בתוכן.
      דבר נוסף זה כמה טיפות מיץ לימון וכמות המיונז. יותר מיונז,ילבין את הסלט.
      בהנאה.

  6. עשיתי את הסלט בערב יום העצמאות… ויצא אלוף..
    לא שמתי ביצים וגם לא בצל אבל מיונז ושום ולימון היו בפנים
    ויצא טעים!!
    תודה..

    • אנחנו מאד אוהבים להוסיף ביצים ואפילו הרבה.
      שמחה שנהניתם.לבריאות.
      שבת שלום.

  7. שלום פירגה .מה שלומך?הרבה זמן לא קיבלתי ממך אימלים .מקווה שהכול בסדר אצלך

    • דיצה,תודה
      תבדקי באתר שלי.
      המתכון האחרון מאתמול:
      קיש ברוקולי ובטטה.
      ערב נפלא לך והמשך טעים ומחובק smile ביחד

  8. שבת ברוכה לך הגב פירגה. חיפשתי מתכון לסלט חצילים במיונז באינטרנט תחת הסיווג הזה והשתגעתי שלא מצאתי אפילו אחד שמוסיפים לו ביצים קשות. ולמה אני מספרת לך זאת . יש מסעדה בעיר מגוריי שהיא גם מוכרת את הסלטים והאוכל שלה. הם מכינים את הסלט הזה לבן בוהק ואוורירי ברמות, הם לא יגידו לי מה יש בתוכו. לפי דעתי יש ביצים, השאלה אם רק חלמון מביצה קשה. אני פשוט הייתי מתה להגיע עד כמה שאפשר למקור. אנסה את המתכון שלך וניראה. בלי שום קשר למתכון הזה גם אם אני לא כותבת לך אחרי כל מתכון שלך שאני עושה, את פשוט אלופה, אין עלייך, תמשיכי לתת מתכונים. בהצלחה ותודה על המענה כשתוכלי.

    • הי מרים יקרה,זה סלט שגדלתי עליו.סלט עתיק בן עשרות שנים.
      צריך כמה דברים שהחציל יהיה מאד טרי,מיד אחרי הקלייה להוריד את התוכן לקערה ולשים את המיונז והביצים.אנחנו שמום את כל הביצים גם את החלמונים וגם את החלבונים. לדעתי המיונז קובע את הצבע.
      שימי כמה טיפות לימון,מלח ופלפל שחור וזהו…… אפילו חם הוא טעים מאד.
      המשך טעים ביחד smile

  9. תודה פירגה על המענה המהיר שלך. האם את שמה את המיונז והביצים מייד כשהחציל עדיין חם, את לא נותנת לחציל להפריש את הנוזלים שלו. ודרך אגב באיזה מיונז את משתמשת. ושוב תודה רבה.

    • מרים הי,
      מיד כשהחציל חם אני כן מסננת מעודף נוזלים.

      שמה את המיונז והביצים ומערבבת. הסלט טעים חם או מהמקרר.

      מיונז היינץ בד"כ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *