עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

17 במרץ 2009 מאת: פירגה

d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aad7aa

רשמו לפניכם את מה שאמרתי

"שזו העוגה הכי טובה שתכינו בפסח"         אין ולא יהיו דברים כאלה……  יהיו בטוח המון חיקויים ..אבל זו הכי בעולם.

ומי שלא מכיר את משפחת העוגות השוקולדיות המהממת שלי זה הזמן להכנס ולהסניף את מגוון הטעמים המיוחדים שהכנתי.

עוגה שוקולדית קוקוסית כשרה לפסח
אחות נפלאה וטעימה במיוחד מצטרפת למשפחת כל השוקולדיות הטעימות
עוגה רטובה פאדג'ית .

כושית לפסח-פירגה

שוקולד קוקוס לפסח-פירגה

מצרכים לקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה

כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב לבלילה דלילה
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי-חשוב לערבב עד למירקם של קרם שוקולד.
לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס' 24 משומנת
להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 מעלות

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.

לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל

מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.
"טיפ"
1. אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס אבקת קקאו +2 כוסות סוכר ס"ה לכל העוגה = עם אבקת קקאו העוגה יוצאת כהה מאד כמו בתמונה העליונה.

תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.6 מתוך 5 (סה"כ 36 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

314 תגובות על ”עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית“
  1. מאת קרן:

    עוגה מעלפת אני מכינה כבר 3 שנים ברציפות מאז שקראתי את המתכון זאת עוגת הפסח שלנו. תודה לך פירגה שבזכותך יש לנו עוגה ולא רק עוגיות קנויות . חג שמח

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    באהבה קרן, העוגה הזו משמחת את כולם בחג.
    תודה שחזרת לשתף והמשך חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת רותי:

    הכנתי….נראת נפלא…אבל רק בבוקר נטעם אותה…המשך יבא

    [הוספת תגובה]

  3. מאת אן:

    הכנתי את העוגה לערב החג והיא בדיוק כמובטח עסיסית רכה ושוקולדית.
    היה טעים מאוד וכיף גם להכין אותה.
    תודה רבה!!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה אן
    המשך חג שמח,טעים ונפלא לכולכם.
    תהנו מהמטעמים :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת אתי:

    נראה מצויין.. הולכת להכין..
    שאלה אחת- למה אי אפשר בתבנית קפיץ 24? זה מה שיש לי..
    תודה :)

    [הוספת תגובה]

    אתי Reply:

    הבנתי למה ;)
    ראיתי תשובה שכתבת כבר בעבר לשאלה הזו..
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :)

    [הוספת תגובה]

    יעל Reply:

    פירגה היי

    מדוע לא ניתן להשתמש בתבנית קפיצית ? לא מצאתי לכך התייחסות (אין לי הרבה נסיון במטבח)
    תודה,

    [הוספת תגובה]

  5. מאת הדס 2:

    הי פירגה!
    איזו עוגה מדהימה!
    יש לי בעיה בפסח עם העוגות היבשות, לא אוהבים אותן אצלי.
    וזו מעולה! עונה על כל הדרישות! שמחה שניסיתי אותה.
    תודה
    וחג שמח לך מקסימה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי הדס,לא תמצאי אצלי בפסח עוגות יבשות. אין אצלי דבר כזה…. ;)
    כולן כמו זאת.מדהימות אחת אחת.עסיסיות מאד.
    תודה שחזרת לעדכן ולהביא חוות דעת טעימה לעוגה.
    המשך חג שמח ונפלא לכם. :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת מיטל:

    היי פירגה, זו הפעם הראשונה שאני מכינה עוגה אפויה לפסח ורציתי לומר לך אלפי תודות!! חיפשתי ושוטטתי המון עד שהגעתי אל האתר הזה ומצאתי מתכון שנראה לי מנצח! עוגה פשוט מדהימה שקצרה המון מחמאות. פשוטה מאוד להכנה ופשוט טעימה ורכה בטירוף!!! :lol: :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מיטל,פה אחד העוגה מנצחת את הפסח בגדול.
    תודה והמשך טעים .

    כל העוגות שלי לפסח, עסיסיות ונפלאות. שווה להמשיך להכין ולהתפנק עם המשפחה.
    :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת פנינה:

    אפשר לוותר על הקוקוס ??

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    פנינה, במקום קוקוס שימי עוד קמח מצה בערך 3/4 כוס.
    :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת פנינה:

    תודה יקירתי :lol: :lol:

    [הוספת תגובה]

  9. מאת ליאתי:

    פירגה יקירה, האם יש צורך להשתמש במיקסר ידני????

    תודה, ליאת :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא ממוש,אין אזכור למיקסר בעוגה הזו.הכל ביד.
    לערבב היטב וזהו…..
    לילה טוב :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת לאה קליין:

    פירגה יקרה כן ירבו שכמותך
    איזה גודל תבנית לעוגה אפשר אינגליש קייק, כמה?
    אפדר תבנית מרובעת בינונית? ואז להכפיל את הכמות?
    חג שמח אוהבים אותך
    לאה קליין

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי לאה
    אני לא מגדילה,אם צריך אני אופה 2 עוגות.
    מתאים גודל 32X22 או מרובעת לא גדולה.
    חג שמח עם חיבוק ענק :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת לאה קליין:

    פירגה יקרה
    האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק כמה?
    חג שמח כן ירבו שכמותך
    לאה קליין

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לאה בקר אור
    או תבנית אחת אינגליש קייק רגילה ותוסיפי מהבלילה שתישאר עוד כמה מאפינסים.

    או 2 תבניות אינגליש קייק מקרטון שהם יותר קצרות.
    חג שמח וטעים :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת חגג חנה:

    יש לי שאלה האם גם ללא הקרם העוגה עדיין רכה אני שואלת כדי שהעוגה לא תהיה חלבית

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חנה שלום,

    צריך את הקרם ויש שמנת פרווה.

    בהצלחה וחג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת גל:

    פירגה יקרה, אפיתי את העוגה לפני יומיים, פשוטה ומעולה! הבן שלי בן השנה וחצי כל הזמן מצביע עליה ואומר: ״גה, גה״…. וטורף אותה! אפיתי אותה בתבני מלבנית והיא יצאה מעט שטוחה. בפעם הבאה אאפה אותה בעגולה. האם ב 24 או 26?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    גל מקסימה,חיבוק לקטנצ'יק שאהב :) :)
    תאפי ב24

    [הוספת תגובה]

  14. מאת רויטל:

    שלום פריגה,אפיתי את העוגה לכבוד שבת היא יצאה מאוד טעימה(הילדים ממש זללו אותה)למרות שהיא היתה רטובה ושטוחה האם כדאי להפחית מכמות המים או לאפות אותה יותר זמן בתנור או שזה המרקם שלה ? בס הכל היא היתה ממש טעימה ואני מכינה אותה שוב לכבוד החג

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    רויטל,אני לא הבנתי מה יצא לך.
    בכל אופן,לא משנים כלום במצרכים.
    העוגה יוצאת מאד עסיסית ורטובה. ממש שלא שטוחה כמו שכתבת.
    לא לאפות יותר זמן ולא להוריד מהמים.
    בהצלחה להבא :)
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת ויקי:

    פירגה היקרה,
    הכנתי את העוגה וזו הפעם הראשונה שיצאה לי עוגת קושית אמיתית וטעימה (שמתי 3/4 כוס שוקולית + 2 כפות קקאו).
    יצא פשוט טעים ללקק את האצבעות… ברור שהכל כבר נגמר :) וכדי שיהיה ידידותי לילדים - פיזרתי סוכריות צבעוניות על חצי עוגה ועל החצי השני פיזרתי קוקוס.
    אני גרה בחו"ל ולאחרונה 'גיליתי' את האתר שלך שהוסיף המון גיוונים למטבח שלנו :) תודה רבה וחג שמח

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ויקי הי,
    ברוכה הבאה לאתר האוכל הטעים שלי . שמחתי שבחרת להכין את העוגה ושהצליחה לך.
    שבוע נפלא וטעים לכם :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת ריקי:

    חג שצח פירגה,
    חזרתי לספר שהכנתי אתמול את העוגה.
    היא "נטרפה" במהירות הבזק.
    תודה לך על השיתוף.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ריקי,תודה שחזרת להמליץ על העוגה הטעימה.
    בכיף והמשך טעים ביחד :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת קרן:

    האם יש תחליף לקמח מצה לחולי צליאק?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    קרן אני לא ניסיתי ולא מכירה.
    צר לי :)

    [הוספת תגובה]

  18. מאת מרווה:

    פירגה, שלום,

    לאחרונה גיליתי את האתר שלך עם כל שפע המתכונים . נראה לי שאאמץ את המתכונים שלך. יש לי שאלה לגבי המתכון הנ"ל : האם מתאים להחליף את כוס הקוקוס בכוס שקדים טחונים?

    תודה רבה ושבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי מרווה :) ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלי.
    אני מקווה שיהיה לך טעים וכיף.
    בוודאי שאפשר להמיר את הקוקוס לשקדים/אגוזים וגם יש באתר עוגה כזו.
    שבת שלום ותהנו :)

    [הוספת תגובה]

  19. מאת אילנה:

    הי פירגה :P

    מתי הכי טוב להכין את העוגה כשי שתהיה עסיסית יום קדום או בבוקר של ערב החג?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אילנה שלום :)
    כל העוגות שלי לפסח עסיסיות. את יכולה להכין יום קודם ועדיין תהיה עסיסית מאד.
    ניתן גם להקפאה.
    חג שמח וטעים :)

    [הוספת תגובה]

  20. מאת הדס:

    פירגה יקרה,
    תודה עבור כל המתכונים הנפלאים שלך!!!
    שתי שאלות בנוגע לעוגה:
    1. האם אפשר לנפות קמח מצה בנפה רגילה של קמח רגיל? אני מסתכלת על קמח המצה
    ורואה שהגרגרים גדולים מאד ורוב הקמח לא יעבור בנפה…. אולי להשתמש במסננת?
    2. אם הבנתי נכון מדובר בכוס אחרי ניפוי, שאת אומרת שמנפים יותר מכוס. הבנתי נכון?
    תודה לך וחג שמח לך ולמשפחתך!!!
    הדס

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי הדס
    תשתמשי במסננת ושתישאר כמות של כוס אחת אחרי הניפוי.
    חג שמח :) והמשך שיתוף מהנה

    [הוספת תגובה]

  21. מאת הדס:

    פירגה יקרה,

    תודה רבה רבה!
    חג שמח לך ולמשפחתך!
    הדס

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :) באהבה :)

    [הוספת תגובה]

  22. מאת אוסנת:

    אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אסנת.אי אפשר
    :)

    [הוספת תגובה]

  23. מאת חן:

    אפשר לא להסיים קוקוס לא אוהביםאצלי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בקטגוריה עוגות שוקולד יש המון מתכונים בלי קוקוס.

    [הוספת תגובה]

  24. מאת םפיבי:

    עוגה טובה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מפיבי יקרה,בקר אור
    תודה רבה על התגובה החיובית.
    לבריאות וחיבוק :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted