d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aad7aa - עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aad7aa - עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

רשמו לפניכם את מה שאמרתי

"שזו העוגה הכי טובה שתכינו בפסח"         אין ולא יהיו דברים כאלה……  יהיו בטוח המון חיקויים ..אבל זו הכי בעולם.

ומי שלא מכיר את משפחת העוגות השוקולדיות המהממת שלי זה הזמן להכנס ולהסניף את מגוון הטעמים המיוחדים שהכנתי.

עוגה שוקולדית קוקוסית כשרה לפסח
אחות נפלאה וטעימה במיוחד מצטרפת למשפחת כל השוקולדיות הטעימות
עוגה רטובה פאדג'ית .

dscf2888 800x600 300x225 - עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

שוקולד קוקוס לפסח-פירגה

מצרכים לקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה

כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב לבלילה דלילה
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי-חשוב לערבב עד למירקם של קרם שוקולד.
לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס' 24 משומנת
להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 מעלות

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.

לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל

מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.
"טיפ"
1. אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס אבקת קקאו +2 כוסות סוכר ס"ה לכל העוגה = עם אבקת קקאו העוגה יוצאת כהה מאד כמו בתמונה העליונה.

תהנו

329 תגובות על “עוגת שוקולד קוקוס מהממת לפסח-עסיסית פאדג'ית

  1. טעמנו כבר אמש ולא התאפקנו
    אכן טעימה להפליא
    הוספתי אגוזי מלך והם מוסיפים המון
    יום טוב לך

  2. הערב סיבוב שני שלה למחר,העוגה הראשונה מאתמול כבר כמעט וחוסלה(ואנחנו רק ארבעה בבית ואפשר בעצם לחבר גם את החבר של הבת שהוא זללן לא קטן)
    בקיצור עוגה נהדרת
    סוף שבוע נעים

  3. פירגה חג שמח!
    עכשיו יצאה העוגה מהתנור.
    טעמנו.
    במילה אחת: מ-ע-ו-ל-ה!
    יישר כח!

  4. הכנתי את העוגה במפגש חברים בסופ"ש זה כעוגת יומולדת לחבר- העוגה היתה טעימה ביותר!!!!!פיזרתי מעל סוכריות צבעוניות…
    חוסלה לחלוטין… לא נותר פירור!!!
    נראה לי שאאמץ אותה גם כעוגת יומולדת בכלל… במה ממירים את קמח המצה וקמח תפוחי האדמה בעיתות חמץ?
    פשוט מעולה, רטובה, נימוחה ויאמי!!!
    יישר כח…

    זכיתי למליון מחמאות בזכותך…

    תודה

  5. התחלתי להכין את העוגה הנהדרת הזאת, ושכחתי להכין ריצ' לשפיכה על העוגה, במה אפשר להחליף את הריצ'?
    מחכה להדרכתך…… :eek:

    • שולמית שלום
      לקחת משכנה או ללכת לקנות. חבל שהעוגה לא תהיה מושלמת
      תהנו ושבת שלום :lol:

  6. היי,

    בני היקר יהיה בן שנתיים בפסח ומתכוונת להכין את העוגה הזאת – איך אפשר לעשות אותה פרווה לסעודת ליל הסדר, בנוסף אפשר לעצב את העוגה הזאת לרכבת ?

    תודה רבה.

    • קרן הי
      פשוט שימי שמנת פרווה. מנסיון,יוצא נפלא.
      כדי שתצליחי לחתוך את העוגה יפה, ולהכין צורות, תכיני אותה בתבנית מלבנית יומיים לפני. (בתבנית אחרת נראה לי שיהיה קשה להוציא אותה שלמה מבלי שתתפורר………) שימרי במקרר להתייצבות מלאה כי העוגה מאד עסיסית.
      בשמחות smile

      • תודה רבה על התגובה המהירה.

        כמה עוגות מלבניות יוצאות מהכמות של העוגה?

        • קרן
          קחי תבנית בגודל 27X33 ותמדדי כאילו….את מספר המנות שאת רוצה.
          בהצלחה חמודה smile

  7. הי פירגה,

    האם בעוגה הזו, מערבבים את כל המצרכים יחד, ולאחר מכן מוסיפים מים ?

    • עוד שיטה להכין את העוגה הנהדרת:

      אפשר לערבב את כל היבשים ובנפרד לערבב את כל הרטובים
      לצקת את הרטובים על היבשים ולערבב עד שתתקבל בלילה שנראית ומרגישה כמו קרם שוקולד

  8. ערב נפלא פירגה,

    העוגה הזו נקראת נהדר כמו כל העוגות הכושיות הבחושות שלך smile
    המתכון כמעט זהה להן.
    יש לי שאלה, במתכון כתוב שיש להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות ואז לאפות את העוגה.
    למה נועדה המנוחה לפני האפייה? [במתכונים אחרים של הכושיות הבחושות לא כתבת שצריך מנוחה].
    אני מאוד סקרנית מהי הסיבה.

    ערב נפלא
    smile

    • יפעתוש יקרה ערב טוב
      חשבתי שהמנוחה תעשה טוב למזג את קמח המצה ביתר המצרכים.
      קמח מצה הוא קמח גס מקמח רגיל.
      נראה לי שזה עשה טוב להצלחת העוגה. התוצאה מעולה.
      לפעמים אני זורמת עם האינטואיציה שלי וזה נראה לי בסדר.
      חיבוק להמשך ערב נפלא
      smile

      • עכשיו הבנתי, תודה :lol:
        אין על העוגות הכושיות הבחושות שלך !!!
        המשפחה מבקשת שהכין עוגה כושית שלך בכל הזדמנות
        ומה שאני אסרב להם? חחח יאממממממי ….

        :lol:

        • תודה יפעתוש
          אני גאה במשפחת הכושיות שלי.אחת יותר נפלאה מקודמתה.
          תודה על הפירגון והמשך עשייה טעימה smile

  9. היי פירגה וברוכה הבאה,יש לי שאלה,מה ניתן לשים במקום כוס קוקוס?אני ממש רוצה להכין את העוגה ,היא ניראת מדהימה.תודה לך smile

    • שושי בקר אור
      את יכולה לשים כוס פרג או אגוזים
      או לוותר על תוספות ולהשלים בעוד 3/4 כוס קמח מצה
      smile

  10. פירגה היקרה ,
    אני רוצה להחליף את השוקו בקקאו ..2 כוסות סוכר ?
    זו טעות או שזה באמת זה נשמע מוגזם ! :P

    • רוני הי

      בכל משפחת הכושיות שלי (ויש כבר המון)….. איפה שיש כ ו ס קקאו יש בעוגה 2 כוסות סוכר.
      לא טעות. העוגות פגז. ההצלחה מובטחת ברמות.

      שימי לב מדובר בכוס אבקות ולא כוס שתיה.

      לבריאות ובהנאה וחג שמח וטעים smile

      • היי פירגה ,
        מה זה כוס אבקות ?
        ואםאין לי אחת כזו , מה היחס שאני צריכה להשתמש לפי כוס שתיה ,או כוס ח"פ לשתיה קרה ?

        תודה מראש ,

  11. תודה רבה רבה רבה פירגה שעכשיו אני חושבת על זה זה הגיוני ..
    אז יצא שבעוגה יצא 2 כוסות סוכר עם הקקאו וללא הכוס סוכר שאמורה להיות בעוגה ?
    אם הבנתי נכון ?
    תודה רבה לילה טוב והאתר שלך מ-צ-ו-י-ן ! smile

    • רוני בקר טוב

      אם את מכינה את העוגה עם כוס אבקת שוקולית מספיקה כוס אחת סוכר (כי השוקולית מתוקה)

      אם את מכינה את העוגה עם כוס אבקת קקאו את צריכה לשים 2 כוסות סוכר (כי הקקאו מר)

      ב-2 המקרים העוגה יוצאת מ ע ו ל ה אז לשיקולך.
      תכיני ותהני smile

  12. העוגה משום מה לא מופיעה בקטגוריה של פסח
    הכנתי אותה בשנה שעברה ויצא מעולה!!!!!
    האם ניתן להכין בתבנית סיליקון???
    אם כן לשפוך את הרוטב לאחר שהוצאתי מהתבנית או לפני?

    • ליאתי תודה חמודה

      אחר כבוד וכיאה למחמאות העוגה עברה לתת קטגוריה עוגות לפסח.

      אני לא מכינה את הכושיות שלי בסיליקון כי יש סיכוי שיתפקשש בהוצאתן בשלמות מהתבנית.
      הבעיה בכושיות שמיד בצאתן מהאפיה יוצקים עליהם את הרוטב החם ואז הן לא יציבות. כאמור הן מאד שוקולדיות.

      אולי עדיף לך להכין כמאפינס מנות אישיות.
      חג שמח

  13. הי פירגה,
    זו העוגה שלי לחג
    אני מביאה אותה יחד איתי לליל הסדר

    האם בשקית אבקת אפיה יש כפית או כף?

    אני נמצאת בחו"ל ואין כאן את השקיות הסטנדרטיות מהארץ.

    תודה
    וחג שמח לך ולבני משפחתך
    smile

    • שיר חמודה
      בשקית 2 כפיות לא מלאות
      פסח טעים וחג שמח לך ולכל המשפחה smile

  14. הי פירגה אני החדשה באתר
    הכנתי את העוגה והיא ממש ממש טובה ועסיסית
    אני מרוצה מאוד והבן שלי בן 3 מבקשה אימא עוד עוגה, אימא עוד עוגה, אני רוצה לשמור אותה לאחרי ארוחת החג מה עושים היא עוד מעט נגמרת – האמת שגם אני "מיישרת" כל הזמן
    חג שמח
    אני לא יודעת איפה אני נותנת ציון לעוגות?

    • גלית במהלך החג אני מכינה 2-3 עוגות כאלה חותכת למנות ומקפיאה.
      כך יש לי תמיד עוגה מוכנה בשליפה להנאת בני המשפחה והאורחים.
      הניקוד לא תמיד מצליח ואפקטיבי,אז תוותרי ותודה על המחמאה.
      חג שמח smile

  15. פירגה יקרה.
    זו הפעםהראשונה שאני מגיבה . הכנתי את העוגה הנ"ל בכמות כפולה. אומנם הוספתי פחות מים בכמות אבל למרות זאת המרכז שלה יצא קצת רך לעומת השוליים. מאחר והוספתי את הקרם, לא יודעת עם אפשר להמשיך לאפות שוב. אנא שילחי לי הוראות. חג שמח:

    • רחל שלום רב
      לא להכפיל כמויות .
      העוגות לפסח צריכות דיוק מוחלט.
      יש להכין בדיוק לפי המתכון . מאד לדייק כדי לקבל תוצאה משובחת במיוחד.
      אם את רוצה כמות יותר גדולה,תכיני 2 עוגות.
      תמיד אפשר להקפיא עוגה אחת.
      חג שמח וטעים
      smile

  16. יקירתי, נכנסתי לאתר, זו העוגה הכי קלה לדעתי לביצוע – אך היא יצאה לי כל כך שטוחה- שממש בא לי לבכות…. (השתמשתי בתבנית מרובעת קטנה) למה??????? :eek:

    • מירה יקרה
      לא הכנת ובחשת היטב זו הטעות למי שלא מצליח ויוצא שטוח.
      באמת קלה להכנה מוצלחת ומוחמאת בכל העולם.

      חשוב:
      צריך לערבב הרבה זמן עד שמתקבל כמו קרם דליל. אם מפקששים את הערבוב יוצא כמו שתארת.

      תכיני מהעוגה שלא הצליחה כדורי שוקולד ולא להתייאש ולהכין עוד עוגה לפי ההוראות.
      בהצלחה והמשך טעים smile

  17. פירגה בוקר טוב וחג שמח
    אתמול הכנתי שתי עוגות קוקוסית, אחת הבאתי לנכד שלי שחלה בחזרת ולא השתתף בסדר,
    השניה לקחתי למחותנים שלי,היות שהם שומרים על כשרת הכנתי את הציפוי עם שמנת צמחית.אין מילים
    לתאר את התנפלות וחיסול העוגה בשניות. הקרדיט וההצלחה שלך
    תודה על מתכון מוצלח שאני חוזרת עליו כבר שנה שניה
    ברכות וחג שמח ממני אנטה smile :lol:

    • אנטה,הלוואי ותמיד יצליח לך ותהנו.
      את עושה אותי מאושרת לקרוא את המחמאות.
      חיבוק smile

  18. פירגוש…..
    מתכון מנצח!טעימה חבלללללללללללללל על הזמן.
    אכלתי עוד לפני קירור smile laugh :P
    חג שמח וכשר.

    • לימור יקרה,
      אז הצליח בסוף?
      מקווה שגם אצליך זו עוגה מנצחת
      המשך פסח טעים smile

  19. פירגה יקרה,
    כן הצליח אבל הבלילה הייתה מאוד נוזלית אז כבר חשבתי שעשיתי איזה טעות :eek:
    יצא טעים ובכלל לא מרגישים את קמח המצה.
    אני אוהבת קוקוס אז בכלל.. smile

    • לימור חמודה,אני מציעה לך לאפות אותה עוד 5 דקות. העוגה לא נוזלית היא שוקולדית(יש הבדל)
      העיקר שיצא טעים,אין מה שלא יצא בה טעים ;)
      smile

  20. היי פירגוש..
    העוגה טעימה מאוד!התכוונתי שהבלילה ההתחלתית נוזלית ..
    טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם smile

    • שירי יקרה
      במשך הזמן תכירי את האתר ותכיני מטעמים כלבבך לבני ביתך.
      זכרי לשתף אותי ;)
      תודה smile

  21. היום הכנתי את העוגה בידיוק לפי ההנחיות שלך .העוגה קלה להכנה,מוצלחת ביותר! אני אכין אותה כל השנה!!תודה לך !!

    • הי לידיה
      תודה מתוקה
      כנסי לקטגוריה : מבחר עוגות כושיות ותראי את העוגה הזו בדיוק במהדורת כל השנה (לא בפסח)
      יש מבחר גדול של עוגות מאותה משפחה וכולן נפלאות.
      הנה המתכון:

      כושית קוקוסית

      עוגות שוקולד-כושיות הן אהבתי הגדולה . תראו זאת בהמשך הצפייה במגוון הגדול והטעים שהכנתי . כמעט כל הכושיות בחושות וכולן עסיסיות ושוקולדיות במיוחד. לכל אחת תוספת מיוחדת . הפעם כושית קוקוסית

      מצרכים בקערה:
      2 כוסות סוכר
      כוס אבקת קקאו
      כוס קמח רגיל
      כוס קוקוס
      שקית אבקת אפיה
      כוס שמן
      2 ביצים
      ל ע ר ב ב.
      להוסיף 2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי . הבלילה דלילה וזה בסדר.אפשר להוסיף עד 2 כפות קמח נוספות ולא יותר.
      לצקת לתבנית עגולה מספר 24 (לא קפיץ) משומנת גם בדפנות
      לאפות בחום 175 מעלות כ- 30 דקות או יותר לפי הצורך

      מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
      לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה רק עד לסף רתיחה.
      לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
      לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל ומיד לצפות. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
      מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.

      • תודה לך !!אנסה גם עם קמח רגיל –
        אפילו הבן שלי- שלא אופה…- רשם את המרשם כדי לנסות – ממש הצלחה !!
        אני מצליחה באפייה ו"מפנקת" ואפילו שהמשפחה שלי רגילה לעוגות טובות הפעם ממש ליקקו אצבעות-
        אז שוב תודה !!
        גם בעלי התלהב ו התחיל לשוטט באתר העשיר שלך –
        המשך יום נהדר!!

        • לידיה יקרה
          תנסי.בהחלט. smile
          כנסי לשוטט בקטגוריה:מבחר עוגות כושיות.כולן הצלחה מסחררת.
          מבטיחה הנאה מושלמת.
          שלך,פירגה

  22. שלום לפירגה ולכל השאר,

    את העוגה הכנתי בערב חג ראשון של פסח וגם היום. אין אחד שלא אהב. אני שידרגתי את העוגה כדלקמן ויצא מענד בכל ביס וביס:

    הוספתי 2 כפות גדושות קקאו, כף שטוחה נס קפה, 5 כפות אגוזי פקאן טחונים דק. סוכר הורדתי ל- 3/4 כוס (כי השוקולית מתוקה למדי ועדיין יצא מתוק מאוד).

    זה הכל.

    טעים ומומלץ בחום.

    חג שמח לכולם!!!

    • לימור יקרה
      תודה רבה
      תודה על ההמלצה
      ועל השידרוג
      על שהגבת מכל הלב
      חג שמח smile

  23. היי פירגה…
    בעקבות המלצותיי גם אמא וגם חברה טובה הכינו את העוגה..גם הם אהבו מאוד smile

    • תודה לימור.אין עלייך.חהחהחהחהחה. כמה שיותר יותר טוב לכולנו. טעיםםםםםםםם
      smile

  24. פירגה שלום,

    העוגה נראת\ית מהממת וקלה להכנה. ברצוני להכין אותה לחג השנה.

    יש לי שאלה: בתמונה העוגה נראית מצופה בקוקוס.

    לא מצאתי כמויות והסבר לגבי הציפוי.

    אשמח לתשובה

    • תמי בקר אור
      העוגה באמת אלוהית ואני ממליצה בחום להכין אותה.
      הקוקוס למעלה? סתם פיזרתי מהשקית.
      שבוע טוב smile

    • ערב טוב תמי

      אני בטוחה לגמרי שהעוגה הזו תלווה אותכם עוד שנים רבות .
      בהצלחה ותהנו smile

  25. היי,בפסח יש קמח עוגות תופח שהוא מיוחד כשמו לעוגות,ניתן להחליפו בקמח מצה
    תודה פירגה וחג שמח

    • היי פירגה העוגה נראית טוב ואני מתכננת לעשות אותה בפסח אבל נראה
      לי שכמות המים גדולה (2 כוסות מים) מכיוון שהעוגה יחסית קטנה רק עם 2 ביצים
      זה בסדר להכין אותה עם כמות כזו של מים? היא תאפה טוב?

  26. פירגה יקרה,

    האם ניתן להכין ב-2 תבניות, ולמרוח קרם באמצע? כמו עם הכושית יומולדת…

    או שבגלל הקמח מצה העוגה לא יציבה מספיק?

    תודה מכל הלב :lol: :lol: :lol: :lol:

  27. היי פירגה,
    wow זה נראה מה זה טוב!!! smile
    אין לי תבנית עגולה — אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בינונית (לא ענקית)? אני מתכוונת לאלה מאלומיניום מלבניות.
    תודה smile

      • לענבל
        יקירתי , כנסי לעוגות לפסח ותבחרי מה שאת אוהבת. הכל טעים מאד ובאמת קשה לי להמליץ על אחת.
        בהצלחה smile

  28. ראשית, אתחיל ואומר שמדי יום רביעי כשאני רוצה לתכנן מה אבשל לסופשבוע, אני נכנסת לאתרך ותמיד מוצאת פתרונות, המתכונים מדויקים ותמיד מצליחים ולשאלתי במקום הרוטב על העוגה עם השמנת מתוקה
    אני צריכה שהיא תהיה פרווה, במה אוכל להחליף מבלי שייגרע הטעם הטוב?מודה על הכל.

    • יוכי,תודה רבה מקרב לב smile מרגש. כיף , ואני שמחה מאד לקרוא מה שכתבת.
      כיוון שחובה לצקת רוטב פשוט תקני שמנת מתוקה פרווה ותכיני בדיוק כמו שכתוב.
      אין בעיה להשיג שמנת מתוקה פרווה.
      smile חג שמח smile

    • אילנית שוב זכיתי במדליה,לפחות כך אני מרגישה עם התגובה שלך :lol: תודה רבה וחג שמח

    • אילנית לדעתי,מי שמכיר את העוגה הזו לא יוותר עליה . היא תהיה גולת הכותרת בחג הזה.
      תודה רבה לכולכם וחג שמח smile

  29. עכשיו הכנתי את העוגה הזאת שנראת מעולה הכנתי עם קמח תופח לפסח
    אך….הופס…שכחתי להשאיר אותה על השיש ל-20 דקות
    מקווה שתצא מהתנור בסדר ,
    והעשה ציפוי עם שוקולד עם סוכר על הגז..ולמעלה יבוא הקוקוס
    צריך להשאיר אותה בתוך התבנית או להוציא אותה על מגש של עוגות????
    חג פסח שמח וניפלא לך דליה
    לך ולכל מישפחתך המורחבת
    ממני באהבה
    רחלי

    • רחל שלום
      לא נורא שלא השארת על השיש.
      את לא יכולה להוציא מהתבנית. היא מאד פאדג'ית.
      חג שמח smile

      • יש תגובה חדשה לפוסט #3092 "פרפה תות"
        מאת : ריניצ'‏ (IP: 89.138.91.136 , 89-138-91-136.bb.netvision.net.il)
        תגובה:
        עדכון חם מליל הסדר – יצא מעולה ומממממש טעים! איזה קינוח מרשים וממש קל להכנה. אני ממש מרוצה – ונשאר עוד המון לאורחים שיבואו בהמשך החג.
        הכנתי גם את עוגת השוקולד הפאדג'ית קוקוסית כשרה לפסח – יצא גם מעולה.
        תודה רבה וחג שמח!!!! :lol:

  30. פירגה יקירה
    הכינותי לחג את העוגה הזו ואין עליה משפחתי ליקלקו אותה .
    מה שמובטח שבפסח הבא זו תיהיה ההההעוגה לחג אין אין עלייך
    תודה וחג שמח smile smile :lol: :lol: :? :? :P :P :P

    • לאה מקסימה תודה רבה שחזרת לשתף אותנו. אני שמחה שבחרת להכין את הכושית קוקוסית הנפלאה.
      יש באתר מהדורה עם קמח רגיל לכל השנה,אז תכינו ותהנו.
      חג שמח וטעים smile

  31. וואי וואי פירגה,כמה שאת אלופה….כמה מחמאות קיבלתי על העוגה שלך אתמול ;) לא האמינו שהעוגה כשרה לפסח.התחסלה תוך דקות ספורות :lol: היתה ממש טעימה ומנצחת smile

  32. ראשית חג שמח

    ותודה על המתכונים שאת שולחת, כל מה שנסיתי היה מאוד מוצלח.

    הכנתי את עוגת השוקולד לערב חג, כמובן התחסלה, ולמחורת שוב אפיתי אותה מאוד קלה ומאוד טעימה.

    הכנתי בשתי תבניות אינגלישקייק, ועם קצפת פרווה.

    מאוד מאוד טעים

    חג שמח והמשך עשיה פוריה

    מרים

  33. אין מילים… בהחלטה של רגע החלטתי הבוקר לשדרג את הכלי שקניתי לדודתו של בעלי כמתנת חג ולשים עליו עוגה כשרה וחגיגית…
    הכלי ( המיוחד יש לציין) היה הדבר האחרון שעניין את המשפוחה…. אין לי ספק שהעוגה הנ"ל תהפוך לדיירת קבע אצלי..
    חג שמח ואביבי smile
    אביטל

    • אביטלי,תגובה כלבבי.אני רואה שעוגה הזו צוברת מחמאות רבות,כמו שחשבתי.
      כל הכושיות שלי מדהימות.תכיני כל פעם עוגה בטעם אחר.
      תודה ענקית וחג שמח smile

  34. ו…. שכחתי לציין שלמרות שראיתי באחת התגובות למעלה שלא ניתן להוציא את העוגה למגש, רציתי לציין שלמרות שהיא רכה מאד ופאדגי'ת, בעלי ואני הצלחנו בכוחות משותפים לגזור את שולי התבנית ( חד פעמית) ולהרימה לכלי ההגשה… כך שהיא הייתה לא רק טעימה להפליא, אלא גם יפייפיה…
    חג שמח שוב

    • איזה יופי שהצלחת להוציאה שלמה. באמת כל הכבוד.
      תודה רבה מקרב לב ותמשיכי להכין ולהנות smile

  35. הרשי לי לתת לך כמה מדליות ראשית על האתר שהכרתי לפני יממה ושנית על המתכון הנ"ל שכבר נאפה ונטרף.
    שמחתי כבר במועדפים שלי את האתר
    להשתמע
    חג שמח ימית :lol:

    • ימית יקירתי תעבירי הלאה לכמה שיותר אנשים שכולם יהנו ויהיה לכולם חג טעים.
      שימחת אותי מאד
      תודה smile

  36. פירגה תודה על המתכון הנהדר – ינוסה כבר מחר.
    וטיפ למי שרוצה להעביר את העוגה לכלי הגשה – אפשר להקפיא, להעביר ולהפשיר.

  37. הכנתי את העוגה אתמול לשבת חול המועד וטעמנו ואכן העוגה נהדרת קלה להכנה.

    פירגה, תודה רבה וחג שמח

  38. היי פירגה
    אני רוצה לעשות את העוגה הזו היום, ואני רוצה שהיא תצא פחות רטובה.
    חשבתי להפחית את כמות המים בחצי.
    ניסית פעם לעשות את העוגה עם פחות מים ? אם כן איך יצא ?
    תודה וחג שמח

  39. הי פירגה
    הכנתי את העוגה, בלי הציפוי (ועם קקאו ולא עם שוקולית) כי רציתי לחסוך קצת בקלוריות של החג המשמין הזה…
    ועדיין יצאה מאוד רכה וטעימה ושוקולדית.
    איזה כיף שתמיד אפשר לסמוך על המתכונים הנפלאים באתר שלך.

    • אורלי הי חמודה
      אצלי כושית+קרם זה חובה,אבל אני שמחה שהכנת בלי ושאהבתם.
      תמשיכי להכין ולהנות ולא לשכוח לשמח אותי בתגובה טעימה smile

  40. smile smile smile |לאחר שפיזרתי לכל עבר את מתכון הכושית השוקולדית שלך לפסח עם קרם הציפוי שלי…
    קיבלתי אתמול מבול של וים של תשבוחות…מעבירה לך יקירה גם אני
    גילה
    מיד אחרי האפייה לצקת הקרם החם על עוגה חמה:
    (גילה)מחממת בסיר קטן 1/3 כוס מים + 4-5 כפות סוכר, כשנמס מוסיפה 100 גרם שוקולד מריר קוביות + 4-5 כפות קקאו מנופה – בוחשים היטב במטרפה ומוסיפים 1/3 מחמאה חתוכה מערבבים עד קבלת סמיכות יפה, מוסיפים כף שמן לברק.
    :P

    • גילושקה תודה. הציפוי נקרא נהדר. והעוגה הזו תנצח גם בדורות הבאים,ללא ספק.
      שנמשיך להנות ולשתף. smile

  41. פירגה המתוקה, האתר שלך מרשים ומזמין, תמיד כיף להיכנס ולמצוא את מתכוניך הטובים
    והכ"כ מדוייקים.
    עשיתי את העוגה הזו מ"ס פעמים בפסח האחרון, לי, ולמשפחתי, יצא תענוג!
    היום עשיתי אותה באותה הגרסה , רק עם כוס קמח במקום קמח מצה\ והוספתי שקית אבקת אפיה
    הבאתי אותה ליומולדת של חבר, יצא מעולה!
    תודה לך- את מקסימה! smile

  42. פירגה יקרה.בהמשך להתכתבות שלנו מהיום,הדפסתי את העוגה הזו,מוצאת חן בעיניי.האם אפשר במקום קמח מצה לשים קמח רגיל?

  43. היי פירגה
    אני בהריון עם סכרת ומאוד רציתי להכין את העוגה הזאת ללא סוכר איך אני עושה את זה?
    :|

    • עינת יקרה
      אם בא לך לנסות להכין אותה עם "כמו סוכר" כתחליף לסוכר (הכמו סוכר מאד מתוק אז הייתי מורידה מהכמות לפחות 1/4 כוס.)
      כיוון שלא הכנתי,אני לא בטוחה בתוצאה.
      הריון קל ובריאות

  44. נראה ונשמע מצויין. :lol:
    בהחלט ינוסה בקרוב. רק שאלה קטנה…
    בהתחלה נרשם שמתקבלת "בלילה דלילה" ואח"כ להוסיף עוד 2 כוסות מים – זה לא יוצא יותר מידי דליל בסופו של דבר?

    • פוליאנה זה יוצא דליל ואסור להוסיף קמח.
      מה שכן,צריך לערבב היטב והרבה זמן עד שמתקבל ממש כמו קרם שוקולד דליל. זה סוד העוגה העסיסית.
      בהצלחה ותהנו מעוגה משגעת.

  45. פירגה בוקר טוב . רציתי לדעת לגבי קמח המצה . האם חובה לנפות אותו? או שאפשר גם כמו שהוא . תודה ויום טוב.

  46. אין ..אין. על העוגה הכושית הזאת..כמה שהיא טעימה ורכה

    ואין עליך פריגה ..גם תפוחי אדמה חצויים עם סילאן וטחינה גולמית ..סוףףףףף

    אני רשומה בכמה אתרים ..אך את האתר שלך אני אוהבת הכי הרבה ..המתכונים קלים וטעימיםםםם

    • יוכי,העוגה הזו במקום ראשון למרות שיש עוגות מפוארות ממנה.

      היא עושה את הפסח אצל אלפי משפחות בעולם.

      תהנו חמודה ותודה על כל המחמאות.

      באהבה.

  47. האם אפשר לאפות את העוגה בתבניות הנייר המשושות? אני יודעת שאת משתמשת בהן אבל אני חוששת בגלל שהעוגה די נוזלית.
    חג שמח לך ולמשפחה ותודה עבור כל המתכונים הנהדרים!!!!

  48. שבת שלום פירגה
    באיזוה גודל תבנית מרובעת אפשר להכין והאם יש סיבה שעשית שורה רווח בין שלושת המצרכים הראשונים
    סוכר הבנתי ש2 כוסות אם אני משתמשת בקקאו וזהוא
    תודה smile smile smile smile

    • תבנית בינונית זה טוב.מרובעת זה טוב.
      אין סיבה ,סתם יצא רווח.
      כוס אבקת קקאו=2 כוסות סוכר
      כוס אבקת שוקולית=כוס אחת סוכר

  49. הי פירגה
    אני מתקשה להבין את היחס בין כוס השקולית לכוס קקאו+ 2 כוסות סוכר שזה בסך הכל 3 כוסות אבקה לעומת כוס אחת.
    להשתמש בכל שלושת הכוסות של התערובת?

    תודה!

    • פנינה הי

      אם את שמה כוס א ב ק ת שוקולית שימי רק כוס אחת סוכר (השוקולית כבר מתוקה דיה)

      אם את שמה כוס א ב ק ת קקאו שימי 2 כוסות סוכר כי הקקאו מר.

  50. היי,
    אם ארצה להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית..
    בכמה אינגליש תיכנס התערובת? (בערך)

  51. היי פירגה,
    המתכונים שלך נפלאים וטעימים. תודה רבה!
    לגבי העוגה: אני גרה בחו"ל והשגתי רק קמח תפו"א. אפשר להשתמש בו לעוגה, ואם כן, באיזה כמות והאם צריך להוסיף נוזלים? (הבנתי שקמח תפו"א סופח נוזלים ומייבש את העוגה).
    אשמח לתשובתך המהירה smile
    נטע.

  52. הי הכנתי את הבלילה טרם אפיתי אבל זה יצא לי נורא דליל! האם בסדר כך זה צריך להיות?
    ועוד דבר האם הכמות מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק? או אחת חד פעמית מרובעת?
    תודה

    • המתכון מ ד ו י ק. לא לשנות דבר גם אם יוצא דליל. הכנת לפי הכתוב? אז יצא מעולה ואין סיבה לדאגה.

      עדיף להכין בתבנית עגולה או בינונית אחרת.

      בהצלחה.

  53. הי פירגה
    שמחתי להכירך.
    אם אני עושה היום את העוגה, איפוא לשמור אותה?
    במקרר? בחלל התנור? עטופה בניילון נצמד או נייר כסף?
    תודה
    חג שמח מרונית

  54. הי פירגה!
    מתה על המתכונים שלך!!!
    האם אפשר לוותר על הקוקוס? ואם כן – האם צריך להוסיף יותר קמח או להשאיר כמו שזה?
    תודה!

    • ניקה הנה מתכון מסודר לעוגה או מאפינסים:

      אין קוקוס

      מאפינס שוקולית מגניבים לפסח

      פורסם בתאריך 7 באפריל 2011 @ 11:54
      מופיע בקטגוריות: מאפים על בסיס שמן, עוגות לפסח, עוגות על בסיס מים, עוגות פרווה

      מאפינס שוקולית מגניבים לפסח-פירגה

      מאפינס שוקולית מגניבים לפסח

      תכינו מאפינס או עוגה בתבנית 24. לשם שינוי באלה לא תמצאו שום "הפתעה".הפעם הם נטו שוקולד
      ועושים את החג לחגיגי וטעים במיוחד. ואם אתם כבר מכירים את סדרת הכושיות שלי ואתם מכינים ונהנים,לא לשכוח לשתף את כל האוהבים שיכינו גם ויהנו אף הם.

      בקערה 1 שמים:
      כוס אבקת שוקולית
      3/4 1 כוסות קמח מצות מנופה
      חצי כפית אבקת סודה לשתיה
      3/4 כוס סוכר
      שקית אבקת אפיה
      לערבב

      בקערה 2 שמים:
      2 ביצים שלמות
      כוס שמן
      2 כוסות מים פושרים

      ל"שדך" את 2 הקערות בבחישה יסודית עד שיתקבל כמו קרם שוקולד
      לצקת לתבניות משומנות שבחרתם
      להניח את התבניות על השיש ל- 20 דקות ל מ נ ו ח ה.
      לחמם תנור לחום 175 ולאפות 35 דקות. לבדוק שמוכן.

      להכין בסיר קטן קרם שוקולד חם:
      מיכל שמנת מתוקה להרתיח עד לסף רתיחה ולהוסיף
      150 גרם שוקולד מריר בקוביות
      לערבב ולצקת חם על העוגות החמות.

      לצנן היטב כמה שעות עד שממש ממש קרים— ולשחרר בעדינות מהצדדים ומלמטה

      "טיפים"
      1. למי שאין שוקולית יכין עם כוס אבקת קקאו ויוסיף עוד כוס סוכר לקערה מספר 1.
      2. מי שרוצה עוגה בטעם משכר ימיר כוס אחת של מים בכוס אחת של יין מתוק (תירוש)או אחר.
      3. למבחר טעמים בסגנון הכושית,כנסו לקטגוריה עוגות פסח ותהנו מהמבחר.
      תהנו

      UA:F [1.2.3_620]

      ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 6 הצבעות)

      ——————————————————————————–

      המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

      כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-פרווה/מאפינס-שוקולית-מגנגיבים-לפסח

      לחץ כאן להדפסה.

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

      חג שמח וטעים.

  55. פירגה יקרה,

    בטעות שמתי קמח מצות תופח כוס.

    זה בסדר במקום כוס קמח מצות + אבקת אפייה ?

  56. היי פירגה.
    עשיתי, עירבבתי, אפיתי.
    יצא נהדר! laugh
    הכמויות בול! :lol:
    הילדים כמעט חיסלו,
    בסוף אצטרך להכין עוד אחת לחג…
    גם עוגת התפוזים ה"מנצחת" יצאה פצצה.
    תודה!
    חג שמח!
    כל המשפחה הפכה למעריצה שלך… smile

    • רויטל יקרה,

      תודה על המחמאות והעוגה בהחלט מנצחת לפסח.

      חיבוק לכולכם ושיהיה לכם חג נפלא .

  57. הי פירגה,
    הכנתי 3 עוגות לליל הסדר. העוגה הזו הייתה הקלה ביותר להכנה והכי טעימה. תודה על המתכון.
    סמדר

    • סמדר,תודה על המחמאות לעוגה.
      בטוח שהיא חגגה בהרבה שולחנות אירוח בחג הפסח.
      המשך טעים וחג שמח.

  58. פירגה יקרה,

    הכנתי את הכושית-קוקוס לחג, ואכן כפי שכתבת העוגה נהדרת!!! אני מעבירה אלייך את המחמאות ואת העונג….
    כמה שהיא פשוטה וקלה להכנה, ככה היא גם טעימה ברמות!
    הכנתי גם את הפרג-כושית המהממת, ש"גיליתי" כבר בפסח שלפני שנה, ובאמת אין מילים מלבד להודות לך מקרב לב.
    חג שמח לך ולבני ביתך.

    • אורני תודה יקירתי על כל המחמאות לעוגות הטעימות.
      אני שמחה בשבילך ובשביל כל מי שטעם שהיה כיף.
      חג שמח והמשך טעים לכולם.

  59. חייבת לציין גם כאן שעשיתי את העוגה ליום ההולדת של בעלי שחל השנה בפסח והיא יצאה מ-ע-ו-ל-ה! מתכון נהדר שכבר המלצתי עליו לכמה חברות,
    פירגה יקרה, ישר כוח וחג שמח!
    לילך

  60. היי פירגה וחג שמח,
    ככל שאני מחפשת את עוגת השוקולד הקוקוסית הפאדג' אני תמיד מגיעה לעוגה שכאן למעלה, האם תוכלי להחזיר את המתכון? אגב העוגה הזו כוכבת בכל מקום, תודה לך על מתכונים נהדרים

    • רונית,לא הבנתי מה את רוצה.יש את העוגה לימי חול ויש אותה לפסח. יש קטגוריה של מבחר עוגות כושיות.כנסי לשם.
      חג שמח ונפלא.

      • התכוונתי לעוגה ה"ישנה" הראשונה עם האגוזים וקוקוס, אני לא מוצאת את המתכון, בכל מקרה אני נהנית מכל מתכוני עוגות השוקולד, חג שמח ונפלא

  61. חג שמח!!! קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים smile
    העוגה בדיוק מחכה להיכנס לתנור… האם אחרי 40 דקות בתנור לבדוק עם קיסם (אני חושבת שהתנור שלי קצת חלש..) או שפשוט להוציא אותה בלי לבדוק?
    תודה וחג שמח!

    • חשוב: אף פעם לא מוציאים עוגה בלי לבדוק. שימי לב שהיא מוכנה.

      תודה גדולה על המחמאות.
      תמשיכי להכין ולהנות מהמתכונים שלי. באהבה.

      בהצלחה וחג שמח.

  62. העוגה נראית טעימה מאוד..
    האם ניתן להמיר את הקמח מצה ואבקת האפייה בקמח תופח לפסח?? (לא רק במתכון זה אלא גם בשאר המתכונים המדהימים שלך..)

  63. בוקר טוב

    קודם אתחיל ואגיד שוב תודה על המתכונים המופלאים… החג הזה המלצתי לכמה וכמה מבשלים/מבשלות עלייך, על האתר שלך והמתכונים המופלאים והקלים שבו.
    שנית, איך אפשר להמיר את הקרם שוקולד ששופכים מעליו כדי שלא יהיה חלבי?
    צריכה לקחת את זה היום בצהריים לברביקיו עם חברים
    חג שמח ותמשיכי לגרום לכולנו להשמין
    מיכל

    • הי מיכל,את יכולה לעשות גנאש או מקצפת חלבית או צמחית .
      חג שמח ותהנו מהברביקיו.

      • מעדכנת ומדווחת –
        לא היתה קצפת צימחית בסופר אז עשיתי עם קרם השוקולד שאחת החברות נתנה כאן, יצא מדהים.
        העוגה התחסלה בשניות ע"י 5 מבוגרים… ולילדים לא נישאר…
        (העוגה לא הגיעה אפילו לזמן הקינוח אלא תוך כדי נשנוש הבשרים)
        יצאה מדהים! שוב תודה
        מיכל

  64. שלום פירגה,
    העוגה שלך יצאה מאוד מוצלחת וקיבלתי מחמאות עליה גם מאישי וילדתי בת החמש + ,
    חיפשתי מתכונים לפסח ובסוף הגעתי אלייך, יש לי קונדיטור מאוד מוצלח שאני הולכת לפי מתכונים שלו
    ולא מצאתי מתכון מתאים לפסח גם באחד מהם היו חסרים לי שני חומרים, ושהגעתי לעודה שלך
    היה לי הכל ובמקום שוקולית עשיתי קקאו לפי המידות שאמרת. מעולה!!!
    אמשיך לעקוב אחר מתכונייך המעניינים והטובים.
    מאורנה

    • בקר אור אורנה
      שימחת אותי מאד ואני מאחלת לך המשך טעים באתר שלי.
      באהבה.

  65. שלום פירגה,
    הכנתי את העוגה לפסח והיא באמת מוצלחת. האם יש אפשרות להמיר את קמח המצה בקמח רגיל,
    וזאת על מנת שנוכל להכינה כל השנה?

    • אורה יש כושית קוקוסית לימי חול עם קמח. כבר חשבתי על זה.

      רשמי בחיפוש : כושית קוקוסית.

  66. בתמונה מופיעות 2 סוגים של עוגה.
    השאלה שלי היא: המתכון שרשמת שייך לעוגה השחורה, הכושית שמופיעה למעלה? עם הציפוי של הקוקוס?
    כיוון שלא רשמת להוסיף קוקוס ומאוד בא לי להכין את העוגה עם ציפוי הקוקוס.

    תודה
    תמי

    • הי תמי,
      המתכון שייך לאותה עוגה. את הקוקוס מוסיפים לתוך העוגה.

      באחת ציפוי שוקולד ובשניה פיזרתי קוקוס מהשקית. אין ממש ציפוי קוקוס.

      אפשר את הקוקוס מהשקית לקלות על מחבת יבשה עם מעט סוכר עד שיזהיב.
      בבקשה.

  67. היי פירגה
    תודה על תשובתך המהירה.
    סליחה על העברית. אכן התכוונתי לפיזור הקוקוס .
    אכין אותה לשבת ומקווה שהעוגה תצא שחורה מאוד כמו העוגה העליונה.

    אני גם רוצה לציין את האתר המקסים והמשובח שיש לך. הוא נשמר אצלי במועדפים. יישר כח. :lol: :lol: :lol:
    רב תודות לך
    תמי

  68. היי פירגה,

    הכנתי אתמול את העוגה לב"ס של הילד בתיכון ויצאה פשוט מדהימה וכל קלה להכנה, פשוט כיף.
    הכפלתי את הכמויות לתבנית חד-פעמית בגודל בינוני והעוגה יצאה מדהימה ושחורה.
    :lol: :lol: :lol:
    תודה רבה על המתכון
    והאתר שלך המדהים.

    תמי

    • לדעתי אחת הכושיות הכי מוצלחות שלי. תודה תמי.
      שיהיה לילד אחלה חופש מלא בהנאה.
      לבריאות והמשך נפלא ביחד.

  69. באיחור של שנה…. ;)
    האם ניתן לשמור מחוץ למקרר ואם כן, לכמה זמן.
    תודה

  70. ערב טוב עכשיו סיימתי להכין את העוגה גירדתי מעל השוקולד פסק זמן נראית עשר תודה וחג שמח

  71. פירגה שלום לך וחג שמח לך ולבני ביתך. אם אני רוצה להכין אחת מהעוגות הכושיות שלך אבל אני רוצה להשתמש בקרם פרווה איזה קרם שוקולד אני יכולה להכין? קניתי קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן שהיא פרווה אני יכולה להשתמש בה כמו שמנת מתוקה רגילה להרתיח ולהמיס שוקולד?

    • הי גלית
      כל שמנת צמחית/פרווה טובה . כשלא צריך להקציף,אז אין בעיה.
      חג שמח וטעים לכולכם smile

  72. שלום,
    אני חדשה פה…
    פירגה אני מתפעלת מהזמינות שלך באתר,
    ממש כל הכבוד לך! עוד לא נתקלתי בכזה דבר.
    אופה, מבשלת, מנהלת אתר כל כך תוסס
    נעים וטעים, עונה לכל שאלה, ובטח עושה עוד מיליון ואחד דברים,
    ממש אשת חיל את!
    הכנתי את העוגה הזאת. יצאה פיצוץ!
    תודה רבה לך
    פסח שמח וכשר smile

    • בקר אור שיר וברוכה הבאה לאתרי ולביתי החמים והנעים.
      אני בטוחה שתתלקקו מהעוגה הטעימה.
      שיהיה ליל סדר כשר טעים ומוצלח ובעיקר המון נחת ואהבה בחיק המשפחה smile

  73. היי פירגה
    רציתי לדעת אם אפשר להוריד את האבקת אפייה
    מכיוון שאינני משתמשת באבקת אפייה בפסח
    תודה וחג שמח
    נ.ב
    אני מחפשת עוגות בלי אבקת אפייה וקשה למצוא היום

    • גלית,קראתי כבר לפני שנה ויותר שיש אבקת אפיה כשרה לפסח.שווה בדיקה.
      חג שמח smile

  74. היי פירגה!
    בוקר טוב!
    הכנתי את העוגה אתנול בערב ורציתי לדעת, האם אחרי שהיא שהתה כל הלילה במקרר, אפשר מעכשיו לשמור אותנ מחוץ לקירור? אותה שאלה גם בנוגע לעוגת תפוזים של פסח..

    תודה רבה וחג שמח!

    • בת חן שלום
      את יכולה לשמור בחוץ עד אחרי הארוחה ולאחר מכן שוב להחזיר למקרר.
      חג שמח וטעים לכם smile

  75. חג שמח לכולם הכנתי את העוגה ויצאה כל כך טעימה כמו כל מתכון שעושים מתוך האתר של פירגה פשוט תענוג מכל ביס. הכנתי גם את עוגת הגבינה שמעל שמתי קרם של שמנת עם פודינג וניל ויצא ממש ממש טעים. תודה לך פיירגה על מתכונים כל כך טעימים וכמובן שאת מצליחה להגיב לשאלות

    • חג שמח smile גליתי,
      בעונג רב אני מקבלת את המחמאות על העוגה הנפלאה.

      את המחמאות על עוגת הגבינה אני אעביר ברשותך לעוגה המקורית, כי פה לא רואים את ההקשר.
      תודה והמשך חג נפלא וטעים לכולנו smile

  76. הצליחה לי העוגה…ובכלל יש לך מתכונים מדוייקים ונפלאים תודה וחג שמח :lol: ;) smile

  77. הכנתי את העוגה… לאחר 40 דקות בתנור היא כלל לא נאפתה מבפנים… מה לדעתך קרה?…sad

    • תנסי לשחזר איפה טעית.לי אין מושג. הערכה שלי זה ערבוב לא מספיק מסיבי של הבלילה.
      היא אמורה להיאפות כבר אחרי 35 ולהיות גבוהה ויפה.

      "טיפ" לכל העוגות הבחושות שלא נאפות אחרי 40 דקות זה לכסות בניר כסף ברפיון ולהמשיך לאפות כמה זמן שנדרש. smile בהצלחה

  78. היי פירגה חג שמח האם העוגה הזאת יכולה לבוא כמאפינס ( תבניות אלומיניום ) ?

  79. הכנתי את העוגה אתמול והיא יצאה מאד מוצלחת ובמינימום מאמץ. תודה רבה!

  80. הכנתי את העוגה יצאה סוף .כולם חשבו שהיא מלאה בשוקולד ומשמינה עד שהסברתי שיש בבצק רק קקאו יצאה רטובה וטעימה מאוד ,מה שבטוח נכין אותה גם ביום רגיל ולא רק בפסח תודה על כל המתכונים שלך

  81. בוקר טוב פירגה יקרה שב"ש :lol:
    לא הבנתי כמה בסך הכל 2 כוסות מים ' והציפויי מעל?
    תודה נשמה אוהבת את המתכונים שלך :lol:

    • לאה,כל זה זה לעוגה בתוך הקערה:

      מצרכים לקערה:
      כוס סוכר
      כוס אבקת שוקולית
      כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
      כוס קוקוס
      שקית אבקת אפיה
      3/4 כוס שמן
      2 ביצים
      ל ע ר ב ב לבלילה דלילה
      להוסיף:
      2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי-חשוב לערבב עד למירקם של קרם שוקולד.
      לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס' 24 משומנת

      הציפוי זה כמו שכתוב במתכון שמנת+שוקולד

      בהצלחה והמשך טעים smile

  82. תודה על המתכון. יש לי מיכל שמנת לבישול 10%
    אפשר להשתמש בחצי מיכל של זה לציפוי שאת מתארת , נכון?

  83. את מחליפה כוס שוקלית בכוס קקאו ושתי כוסות סוכר = 3 כוסות??? תודה על ההבהרה

    • רחל בקר טוב
      ממש לא. איך הגעת לזה?

      כוס אבקת שוקולית = כוס אחת סוכר

      כוס אבקת קקאו = 2 כוסות סוכר

      בהצלחה smile

      • תודה. אני לא אופה בדרך כלל כי לא מצליח לי..אפיתי אתמול ונראה טוב. לא יכולה לטעום בעצמי בגלל דיאטה…מחכה שמישהו יהנה ויגיב עבורי. תודה על כל המתכונים ותשומת לך אישית.
        :P

  84. הי תודה על התשובה מקודם. אפיתי אף למעלה מ-50 דק' ועדיין העוגה היתה לחה ולא היו פירורים יבשים כאשר העברתי קיסם, כמו שבודקים אם עוגות מוכנות. אני מקווה שזה נאפה מספיק. הכנסתי למקרר נראה מה יהיה …

  85. היי פריגה!

    האם אפשר לערבב את המצרכים ללא מיקסר?
    והאם יש לך רעיון איך להכין סירופ שוקולד לעוגה בלי שמנת מתוקה? (לצערי לא כולם אוהבים אצלי בבית את השמנת… גם את הפרווה) תודה רבה לך!

    • נוני,אני מערבבת בלי מיקסר. אבל הרבה זמן עד שנהיה סוג של קרם שוקולד סמיך.

      שוקולד לציפוי יש כמה אופציות אבל תמרחי לפני שמתקשה….למשל:

      קרם פרווה :
      לבשל בסיר בינוני:
      4 כפות מים
      4 כפות סוכר
      2 כפות קקאו.
      מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרםחמאה/ מרגרינה.
      מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה.

      לכושית צריך קרם דליל מאד לכן, להוסיף יותר מים תוך כדי ערבוב שהקרם יהיה ממש דליל
      ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה כדי שיחלחל פנימה.

      בבקשה. smile

  86. שלום,
    לגבי המתכון של עוגת השוקולד האם 3 כוסות סוכר בעוגה זה לא הרבה מידי ? כוס שוקולית שווה 2 כוסות סוכר ?
    תודה

    • רות שרון,

      לא 3 כוסות :eek: .

      כוס אבקת שוקולית = תוספת של כוס אחת סוכר בלבד

      כוס אבקת קקאו = 2 כוסות סוכר בלבד

      כלומר….או…..או…….
      בבקשה smile

  87. היי, נראה טוב
    העוגה יוצאת גבוהה? ורשמת פאדג'ית ..ואני לא ככ אוהבת שהועגה לא יבשה.
    היא ממש פאדג'?

    • הי עדן,

      אין לי עוגות יבשות. תאפי בתבנית 24 ותצא לך גבוהה ונאה.

      כ ל העוגות שלי לפסח גם הבחושות , מאד עסיסיות מאד רטובות, מאד פאדג'יות.

      אין אפס אחת אחת הצלחה מובטחת. הניסיון שלי של שנים ולא מאכזב אף אחד.

      אני מקווה שתכיני,תהני,ותשלחי לי משוב חיובי ;) ;)

  88. פירגה יקרה,

    אצל אחותי הילדים לא אוהבים קוקוס.. וגם לא פרג, אגוזים ודבש..חחח
    יש לך רעיון במה אפשר להשתמש במקום??

  89. מנסה שוב בעיניין הקוקוס…יש אפשרות להחליף את הקוקוס במשהו אחר? לנו דווקא לא אכפת פרג/אגוזים/ כל דבר. כל הילדים שונאים קוקוס….
    העוגה הזאת נראיץ כל כך עסיסית וטעימה, הייתי רוצה לנסות אותה. אולי אפשר פשוט בלי הקוקוס?זה יעבוד לדעתך?
    תודה!

  90. היי פירגה,
    אני מעוניינת להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי ואני רוצה לעשות בתבנית אחומיניום מלבנית שגודלה 29 על 24 סמ.
    האם ניתן? אם כן כמה להוסיף בכמויות?
    כמו כן, האם מתאים לשים מעל קצפת אינסטנט פודינג בזילופים במקום גנאש?

    אודה לתשובה
    אביטל

    • אביטל,לא צריך להוסיף,כי העוגה תתאים לגודל התבנית שלך.אני הכנתי ב27X33 ויצא מעולה.
      הגנאש מרטיב ועושה את העוגה פאדג'ית,את יכולה להוסיף מעל לגנאש עוד שכבה חגיגית של קצפת+פודינג.
      העוגה שווה ומתאימה מאד מאד לימי הולדת.
      מזל טוב והנאה מהעוגה.
      חג שמח smile

  91. פירגה..קצת לפני החג.אפשר לחצות את העוגה למילוי קצפת? אני צריכה לתבנית 28 ולצפות בבצק סוכר אפשרי? או שאת יכולה להמליץ לי על עוגה אחרת מהעוגות המעלפות שלך

    • בקר אור ירדנה,

      תאפי ב-2 תבניות עגולות (זהות) על ניר אפיה (פשוט תחלקי את הבלילה ל-2) יוצא בדיוק הגובה.
      תוכלי למלא,לקשט כרצונך.

      חג שמח ואני בטוחה שזו תהיה עוגת הפסח שלך לשנים רבות smile

  92. פירגה שלום העוגה כלבבי אך שאלה האם יש להוסיף אבקת אפיה?
    תודה מראש חג שמח smile

    • אסף,שהבלילה תנוח 1/2 שעה על השיש ואז תאפי. לא להוסיף קמחים.
      בהצלחה והנאה.

      • אסף,
        לבדוק שלא נשכח כלום מהמצרכים כמו קוקוס,קמח מצה וכו'.

        הבלילה אמורה לצאת קרמית ובהחלט לא קשה.

  93. עוגה מעלפת אני מכינה כבר 3 שנים ברציפות מאז שקראתי את המתכון זאת עוגת הפסח שלנו. תודה לך פירגה שבזכותך יש לנו עוגה ולא רק עוגיות קנויות . חג שמח

  94. הכנתי את העוגה לערב החג והיא בדיוק כמובטח עסיסית רכה ושוקולדית.
    היה טעים מאוד וכיף גם להכין אותה.
    תודה רבה!!

  95. נראה מצויין.. הולכת להכין..
    שאלה אחת- למה אי אפשר בתבנית קפיץ 24? זה מה שיש לי..
    תודה smile

  96. הי פירגה!
    איזו עוגה מדהימה!
    יש לי בעיה בפסח עם העוגות היבשות, לא אוהבים אותן אצלי.
    וזו מעולה! עונה על כל הדרישות! שמחה שניסיתי אותה.
    תודה
    וחג שמח לך מקסימה!

    • הי הדס,לא תמצאי אצלי בפסח עוגות יבשות. אין אצלי דבר כזה…. ;)
      כולן כמו זאת.מדהימות אחת אחת.עסיסיות מאד.
      תודה שחזרת לעדכן ולהביא חוות דעת טעימה לעוגה.
      המשך חג שמח ונפלא לכם. smile

  97. היי פירגה, זו הפעם הראשונה שאני מכינה עוגה אפויה לפסח ורציתי לומר לך אלפי תודות!! חיפשתי ושוטטתי המון עד שהגעתי אל האתר הזה ומצאתי מתכון שנראה לי מנצח! עוגה פשוט מדהימה שקצרה המון מחמאות. פשוטה מאוד להכנה ופשוט טעימה ורכה בטירוף!!! :lol: :P

    • מיטל,פה אחד העוגה מנצחת את הפסח בגדול.
      תודה והמשך טעים .

      כל העוגות שלי לפסח, עסיסיות ונפלאות. שווה להמשיך להכין ולהתפנק עם המשפחה.
      smile

    • לא ממוש,אין אזכור למיקסר בעוגה הזו.הכל ביד.
      לערבב היטב וזהו…..
      לילה טוב smile

  98. פירגה יקרה כן ירבו שכמותך
    איזה גודל תבנית לעוגה אפשר אינגליש קייק, כמה?
    אפדר תבנית מרובעת בינונית? ואז להכפיל את הכמות?
    חג שמח אוהבים אותך
    לאה קליין

    • הי לאה
      אני לא מגדילה,אם צריך אני אופה 2 עוגות.
      מתאים גודל 32X22 או מרובעת לא גדולה.
      חג שמח עם חיבוק ענק smile

  99. פירגה יקרה
    האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק כמה?
    חג שמח כן ירבו שכמותך
    לאה קליין

    • לאה בקר אור
      או תבנית אחת אינגליש קייק רגילה ותוסיפי מהבלילה שתישאר עוד כמה מאפינסים.

      או 2 תבניות אינגליש קייק מקרטון שהם יותר קצרות.
      חג שמח וטעים smile

  100. יש לי שאלה האם גם ללא הקרם העוגה עדיין רכה אני שואלת כדי שהעוגה לא תהיה חלבית

  101. פירגה יקרה, אפיתי את העוגה לפני יומיים, פשוטה ומעולה! הבן שלי בן השנה וחצי כל הזמן מצביע עליה ואומר: ״גה, גה״…. וטורף אותה! אפיתי אותה בתבני מלבנית והיא יצאה מעט שטוחה. בפעם הבאה אאפה אותה בעגולה. האם ב 24 או 26?

  102. שלום פריגה,אפיתי את העוגה לכבוד שבת היא יצאה מאוד טעימה(הילדים ממש זללו אותה)למרות שהיא היתה רטובה ושטוחה האם כדאי להפחית מכמות המים או לאפות אותה יותר זמן בתנור או שזה המרקם שלה ? בס הכל היא היתה ממש טעימה ואני מכינה אותה שוב לכבוד החג

    • רויטל,אני לא הבנתי מה יצא לך.
      בכל אופן,לא משנים כלום במצרכים.
      העוגה יוצאת מאד עסיסית ורטובה. ממש שלא שטוחה כמו שכתבת.
      לא לאפות יותר זמן ולא להוריד מהמים.
      בהצלחה להבא smile
      חג שמח smile

  103. פירגה היקרה,
    הכנתי את העוגה וזו הפעם הראשונה שיצאה לי עוגת קושית אמיתית וטעימה (שמתי 3/4 כוס שוקולית + 2 כפות קקאו).
    יצא פשוט טעים ללקק את האצבעות… ברור שהכל כבר נגמר smile
    וכדי שיהיה ידידותי לילדים – פיזרתי סוכריות צבעוניות על חצי עוגה ועל החצי השני פיזרתי קוקוס.
    אני גרה בחו"ל ולאחרונה 'גיליתי' את האתר שלך שהוסיף המון גיוונים למטבח שלנו smile
    תודה רבה וחג שמח

    • ויקי הי,
      ברוכה הבאה לאתר האוכל הטעים שלי . שמחתי שבחרת להכין את העוגה ושהצליחה לך.
      שבוע נפלא וטעים לכם smile

  104. חג שצח פירגה,
    חזרתי לספר שהכנתי אתמול את העוגה.
    היא "נטרפה" במהירות הבזק.
    תודה לך על השיתוף.

  105. פירגה, שלום,

    לאחרונה גיליתי את האתר שלך עם כל שפע המתכונים . נראה לי שאאמץ את המתכונים שלך. יש לי שאלה לגבי המתכון הנ"ל : האם מתאים להחליף את כוס הקוקוס בכוס שקדים טחונים?

    תודה רבה ושבת שלום smile

    • הי מרווה smile ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלי.
      אני מקווה שיהיה לך טעים וכיף.
      בוודאי שאפשר להמיר את הקוקוס לשקדים/אגוזים וגם יש באתר עוגה כזו.
      שבת שלום ותהנו smile

  106. הי פירגה :P

    מתי הכי טוב להכין את העוגה כשי שתהיה עסיסית יום קדום או בבוקר של ערב החג?

    • אילנה שלום smile
      כל העוגות שלי לפסח עסיסיות. את יכולה להכין יום קודם ועדיין תהיה עסיסית מאד.
      ניתן גם להקפאה.
      חג שמח וטעים smile

  107. פירגה יקרה,
    תודה עבור כל המתכונים הנפלאים שלך!!!
    שתי שאלות בנוגע לעוגה:
    1. האם אפשר לנפות קמח מצה בנפה רגילה של קמח רגיל? אני מסתכלת על קמח המצה
    ורואה שהגרגרים גדולים מאד ורוב הקמח לא יעבור בנפה…. אולי להשתמש במסננת?
    2. אם הבנתי נכון מדובר בכוס אחרי ניפוי, שאת אומרת שמנפים יותר מכוס. הבנתי נכון?
    תודה לך וחג שמח לך ולמשפחתך!!!
    הדס

    • הי הדס
      תשתמשי במסננת ושתישאר כמות של כוס אחת אחרי הניפוי.
      חג שמח smile והמשך שיתוף מהנה

    • מפיבי יקרה,בקר אור
      תודה רבה על התגובה החיובית.
      לבריאות וחיבוק smile

  108. אהבתי מאוד smile
    למרות שהשתמשתי בשוקולית בכל זאת יצאה לי מראה כמו של התמונה כשמכינים את העוגה עם קקאו.
    בכל זאת עוגה טעימה.

  109. שבת שלום
    אין לי שמנת מתוקה פרווה. האם יש לך המלצה להמיר את הקרם לקרם אחר?
    העוגה הזאת נהדרת. חבל לי לא להכין אותה.
    המון תודות

    • יעל שבת שלום
      כל קרם מבושל מקקאו יתאים, רק תכיני אותו יותר נוזלי.

      למשל:

      קרם מבריק לעוגות שוקולד
      100 גרם שוקולד מריר
      כף סוכר
      מעט חלב או מים
      להמיס בבחישה
      להוריד מהאש ולהוסיף ביצה מקושקשת.לערבב מהר מהר עד שיתאחד.
      להחזיר לאש ולבחוש היטב עד שמתקבל קרם עם ברק.
      לסגור את האש ולהוסיף 100 גרם מרגרינה רכה. לבחוש לקרם מבריק וחלק.
      ולצפות את העוגה.
      הציפוי יתקשה ויישאר מבריק.
      אפשר בלי הביצה.

  110. היי פירגה , העוגה מעולה מעולה הכנתי בשתיי תבניות ארוכות ויצאה מעולה והייתה נהדרת גם בלי הרוטב שוקולד . ועוד משהו היום בכול סופר יש קמח מצה לעוגות ,מוצר ניפלא . המשך חג ניפלא לך ותודה רבה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *