dscf1527 800x600 - סינרול גבינה

סינרול גבינה

סינרול שמרים גבינה-פירגה

dscf3709 300x225 - סינרול גבינה

שמרים גבינה-פירגה

בצק שמרים שמכיל בחובו גבינה והוא גם ממולא בגבינה מתוקה .

dscf3708 800x600 300x225 - סינרול גבינה

שמרים גבינה-פירגה

מכינים במיקסר והוא כייפי למגע.

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d794 d797d793d7a9 d797d793d7a9 300x225 - סינרול גבינה

מצרכים והכנה במיקסר:
ח ש ו ב : מרכיבים למיקסר את וו הלישה
5 כוסות קמח מנופה
1 כף גדושה שמרים יבשים
מערבלים את השמרים בקמח ומוסיפים:
100 גרם אבקת סוכר = כוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
קורט מלח
לערבל כ- 7 דקות
להוסיף את הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה רכה החל מ5%
להמשיך לערבל את הבצק ביחד עם הגבינה
הבצק מוכן כשהוא מתפתל מסביב לוו הלישה    ו ע ד י י ן   ד ב י ק    מעט. אם דביק ונוזלי מאד,מוסיפים קצת קמח.
משאירים את הבצק בקערת המיקסר ומכסים את כל הקערה בניילונית. אפשר להעביר את הבצק לקערה אחרת.
ההתפחה ב מ ק ר ר מינימום 3 שעות , או כל הלילה. הבצק הדביק ייהפך לבצק נוח מאד לעבודה.
בידיים מקומחות מעבירים את הבצק לשיש מקומח
בוצעים מהבצק 4 כדורים בגודל שווה.
מרדדים בעזרת קצת קמח כל כדור למלבן
מכינים מלית קרם גבינה וצימוקים (ראו את המתכון למטה)
מורחים בנדיבות על פני כל העלה חוץ מאשר בשוליים
מגלגלים לכרוכית עבה
חותכים פרוסות עבות בעובי של לפחות 3 ס"מ ומניחים בשכיבה על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור.
השאירו רווחים בין עוגה לעוגה כי הם יתפחו.
מברישים את המאפים בביצה מהולה בטיפונת מים .מי שלא רוצה לא חובה להבריש בביצה.
מתפיחים את המאפים ליד התנור החם כ-30 דקות.
מחממים תנור לחום 175 מעלות ואופים כ-20 דקות אולי בתנור שלכם 30 דקות.תבדקו שלא תפספסו….
חובה לבדוק שהבצק לא יאפה יותר מדי ויישאר זהוב חומי יפה.
בתום האפייה מכינים צלוחית עם סילאן מהול בקצת מים ומברישים את פני העוגות.

שימרו את העוגות המוכנות בהקפאה ותתפנקו בכיף.
לאחרונה הכנתי גם עוגת שושנים בתבנית עגולה וכמו כן גם כרוכיות פשוטות.הכל במלית הגבינה ויצא נפלא.
מלית קרם גבינה:
קילו גבינה לבנה 5%
שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר או לפי מתיקותכם.
3/4 כוס צימוקים לבנים   או  שוקולדצ'יפס עדיף לבן, או  פירות יבשים/מסוכרים
לערבב ,אין צורך במיקסר.
תהנו

106 תגובות על “סינרול גבינה

    • הכנתי אתמול – חששתי מבצק שמרים אולם מאחר ואני אוהבת גביניות חשקתי להכין – בצק נוח לעבודה- יצא מעולה
      תודה

      לא התפחתי בפעם השנייה לפני האפייה בפעם הבאה לא אדלג על השלב הזה

  1. היי פירגה האם זה כמו גביניות? כי אני מתה על גביניות!? בכל מקרה זה נראה מאוד מגרה ….

    • שירלי,אפשר להכין את צורת הגביניות או סהרונים.הבצק קל ונוח לעבודה וכל מה שמכינים טעים.
      אחרי האפיה תקפיאי וכך יישאר טרי וטעים

  2. אהלן פירגה, רציתי לעדכן אותך שאתמול חגגנו לאישתי יום הולדת והכנו מבחר מתכונים שלך כולל מיני סופגניות ואת סופגניות הלוקמדוס שיצאו פצצה, הכל היה מאוד טעים וכולם התלהבו ברמות ואפילו אמא שלי ביקשה את המתכונים אז העברתי אותה ישר לבלוג שלך בקיצור, תודה על כל המתכונים המטריפים שלך שיהיה המשך חג שמח :lol:

    • צהרים טובים גיא
      תודה מקרב לב
      שימחת אותי מאד.התרגשתי. אני מקווה שגם בהמשך הכל יהיה לכם טעים ונפלא ושתמיד יהיו מטעמים על שולחנכם.
      המשך חג שמח ומתוק לכולכם

  3. חג אורים שמח, רציתי רק לדעת באיזה סוג של שמרים להשתמש שמרית או הקוביה הזהובה/אדומה או בכלל משהו אחר. רוצה שזה יתפח לי כמו שצריך. :?

    • ציפי,אני משתמשת בשמרים יבשים. אני קונה מארז של קילו (יש בכל סופר על המדפים) ושומרת במקרר. כל סוג של שמרים יעשה את העבודה.
      בהצלחה

    • תופח מצוין עם שמרית גרגרים משקית. כף שמרים יבשים שווה לחצי שקית שמרית. אני גם משתמשת במשפר האפיה שמגיע עם השמרית. זה שומר על העוגות שלא תתיבשנה ותחזקנה מעמד (אם לא מחסלים מיד את הכל).

  4. פירגה יקרה אני רוצה לספר לך שהכנתי את הסינרולים וכל המשפחה התענגה עליהם איזה טעם :lol: מדהים חבל על הזמן מאוד ממליצה לכולם להכין גם ההכנה פשוטה והטעם משגע. תבורכי smile

  5. :lol: חג שמח ובוקר טוב! איזה טעים וואוו פשוט מושלם :P מתכון שינוסה שוב ושוב…מומלץ smile

  6. פירגה תודה תודה על המתכונים הנפלאים העשרת את המטבח שלי מאוד,הסינרולים נראים מדהים.
    ביום ראשון אנו מוזמנים להדלקת נר שביעי אצל חמותי אפתיע עם מגש יפה של הסינרולים החזיקי לי אצבעות שזה יצליח לי וגם שיהיו יפים כמו שלך ,כי יש לי חרדה משמרים אבל אני לא מוותרת.חג אורים שמח לך ולכל בני ביתך.

    • הי אוהבת,הבן שלי זלל עכשיו 2 ואמר לי שזה כאילו מקונדיטוריה איכותית. איזה כיף.
      תכיני ותהנו גם אתם

  7. שלום לך פירגה יקרה !!
    המרשם מושלם ! ממש נהננו ! כיף בעשייה ותענוג באכילה !
    תודה לך שוב ושוב ! smile
    שבת שלום !

  8. בוקר טוב פירגה יקרה !
    מזמן לא הייתי באתר שלך -…מסיבות שונות אישיות…. וחזרתי ושמחתי למצוא את כל החידושים והמתכונים הנפלאים שלך ( כ ר ג י ל !! ) :lol:
    יש לי שאלה /בקשה אלייך : האם את יכולה להוסיף במתכוני עוגיות למשל – כמה עוגיות יוצא מהכמות הרשומה ? ובכלל לתת כמויות של התוצר הסופי במתכונים ?
    תודה מראש ! smile
    אילנה

    • לאט לאט,כל פעם אני מוצאת משהו ומשדרגת.האתר ענק וגדול ויש המון מתכונים ישנים.
      יום טוב אילנה.

      • יש לי הרבה סבלנות….בינתיים לא הגעתי לאכול רבעון קטנטן מהמבחר בעצום שיש באתר….
        כוונתי הייתה אם אפשר הוסיף במתכונים קיימים מה כמות עוגיות שיוצאת – אני תמיד עושה או יותר מדי או פחות מדי… :? או שיש לינק או מקום שאת יכולה להפנות אותי כדי שאחשב לבד ?
        תודה בכל אופן
        שבוע טוב

        • לא זוכרת מה הכנתי בעבר ואצטרך להכין הכל שוב בשביל לחשב כמויות.צריך לספור אחד אחד.אני לא שפית ואני לא יודעת איך לחשב.
          בבקשה.

  9. היי פירגה טוב זה בצק סוף הדרך לא חשוב מה יש בפנים תמיד תאים כמעט כל שבת אני מכינה כולם מלקקים אצבעות תודה רבה :lol:

  10. היי פירגה המקסימה smile
    יש לי שאלה -לגבי הגבינה שבתוך הבצק, האים יש אפשרות במקום הגבינה להוסיף מיץ תפוזים?
    ובמקום 5 כוסות קמח לבן לשדרג גם עם קמח מלא?
    תודה מראש :lol:

    • ברטה,לא לעשות שינויים. כלומר,יש מתכונים אחרים למה שאת רוצה.

  11. בוקר טוב
    פירגה עכשיו יצאו מהתנור הריח מעלף והטעם ממכר
    תודה על המתכון הטעים הזה .

  12. אני פונה לפירגה או למי שיודעת איכן ניתן לקנות אינסטנט וניל פודינג באריזות גדולות הייתי בכמה סופרים ולא מצאתי. אני גרה באיזור נתניה
    תודה

    • אורלי , קניתי בשפע שוק בלב העיר בהרצליה.
      תנסי בחנויות/סופרים שמוכרים גם לדתיים.

  13. אי אפשר לראות את התמונות ולא להכין.. אני הולכת להכין את זה לחג, תגידי אם אני שמה קמח תופח זה בעיה?? פשוט היה מבצע אתמול 3 קמח תופח ב-10 אז קניתי 6……….. ;)

  14. האם המלית מספיקה לכל כמות הבצק?
    האם אפשר להחליף במלית אחרת?
    ניראה משגע!!!

    • מיכל,כל מלית אחרת מתאימה.
      תלוי כמה מלית את אוהבת להרגיש בכל ביס. רצוי שהמלית לא תהיה יבשה.גבינה הכי הכי לטעמינו. גם ת"ע.

  15. תפוחי עץ רעיון מעולה יש לך בבקשה מתכון כיצד להכין את המלית???

  16. הכנתי בשבת עם מלית הגבינה . יצא מעולה. כרגיל כמו כל המתכונים שלך . תמשיכי ככה.

  17. עזרה דחופה מאוד!!!! הכנתי את הבצק ויצא עם גושים כמובן שזרקתי וחבל
    מדוע ?? ונגמרה לי אבקת הסוכר האם אפשר עם סוכר רגיל????
    בבקשה דחוף עוד היום אני רוצה להכין ולשים במקרר ללילה
    תודה מיכל

  18. עשיתי שוב לפי משקל וכמויות מדויקות יצא טוב יותר מהפעם הקודמת אך ישנם עדיין גושים קטנים
    האם יהלמו בבוקר לאחר התפחה במקרר?? אני מודה לך על הסבלנות אך אני חייבת להצליח :lol: :|  

  19. אני חייבת להודות לך על התמיכה!!! יצא מקסים, ריחני ועסיסי וחלק מהבצק מיליתי גם עם תפוחי עץ
    חבל שאי אפשר לצרף תמונה ריחנית…..
    חג שמח!! :lol: :lol: :lol:

  20. הכנתי גם וגם וגם (עוגת שושנים, גלילה וגביניות אישיות) ויצא מצוין. תודה!

  21. יצא מושלם מהתנור, טעמתי בעוד המילית רותחת… האם חובה סילאן אחרי האפיה?

  22. פירגה ברשותך יש לי שאלות :
    האם אפשר להחליף את השמן בחמאה מומסת ?!
    האם אפשר להחליף את המים בחלב ?!
    אם אני משתמש בשמריים טריים כמה לשים ל 5 כוסות קמח ?
    רב תודות מראש !

  23. חדשה באפיית שמרים ויש לי שאלה : הכנתי את הבצק, שיצא מעולה! התחלתי לרדד והבצק כל הזמן חזר, התכווץ. מה עושים? האם לקרר את הבצק, להחזיר לעוד כמה דקות למקרר או אולי להשאיר קצת מחוץ למקרר ולתת לו להתחמם?
    תודה!

    • לא להוסיף קמח מעבר למה שהבצק צריך.

      לפעמים יש נטייה להוסיף עוד קמח ,אז לא להתפתות. אחרי התפחה הבצק מסתדר. התפיחי מספיק זמן.

      אם אחרי התפחה הבצק עדיין מאד נוזלי מוסיפים כל פעם ר ק כף קמח ומכדררים אותו.

      לושי יותר זמן. מינימום 10 דקות במיקסר- 15 דקות ידני.

      בין רידוד לרידוד תני מנוחה לבצק לא להיות איתו אגרסיבי.
      בהצלחה. smile

  24. פירגה, בן זוגי משוגע על פרג
    השאלה אם הבצק הזה טוב לרולדת שכבת פרג ענקית

    יום מקסים

  25. אז ככה…….
    הסינרול{גבינה} במילוי של סינרול קינמון יצאה מהתנור….
    יפיפיה,מריחה נפלא,פאר היצירה.

    נטעם לכשתתקרר,
    אשתף בכל התגובות.

    ובינתיים,רוב תודות למתכון המענין

    שבת שלום וישר כוח.
    ד"ש מבעלי.

    • אסתי תודות לך ולבעל . מקווה לשמוע תגובות נלהבות.
      שבת שלום ושרק תהנו מהמטעמים שהכנת smile

  26. אכן תגובות נלהבות.
    יופי של עוגה.
    הסוכר לא נמס במילוי
    אעפ"כ נפלאה.
    בפעם הבאה……
    מילוי גבינה,
    ואין לי ספק שהתוצאה תהא נ פ ל א ה .

    רוב תודות.
    בעלי מאושר ומוסר ד"ש.

    • אסתי,תודה רבה לכולכם על התגובות הטעימות.
      להבא תערבבי יותר זמן ואז הסוכר יימס היטב.
      תמשיכי להכין ולהנות,שיהיה לכם חג נפלא וטעים. smile

  27. לא ערבבתי כלום…….
    מרחתי כף טחינה ע"ג הבצק המרודד
    פיזרתי סוכר ,קינמון ומעט אגוזים.
    לא חשבתי לרגע ל………ערבב את חומרי המלית.
    אפיה היא ראש גדול ותיחכום לא קטן………
    ו…….ניסיון ענק.
    מליוני תודות.
    נפגש בעוגה הבאה.

    חג שמח

    • אסתי,להמשיך ולהכין שלכולם יהיה טעים. ;)
      חג שמח לך ולבני ביתך

  28. פירגה יקרה. בצק מ ע ו לה. ולמרות זאת האם חייבים להוסיף גבינה לבצק? תודה

    • תודה smile .אם את רוצה יש מלא מתכונים באתר שלי בלי גבינה.
      בהצלחה וחג שמח

  29. פירגה בוקר טוב, אני ממש מתלבטת בין רטובה רטובה שהכנתי בעבר לבין הבצק הזה.
    אם הייתי רואה ביס מהעוגה ההחלטה היתה קלה יותר.
    מנסיוני שמרים רטובה, יוצאת כמו עוגת שמרים של פעם
    השאלה אם הבצק הזה יותר דומה לבריוש ז"א פופי כזה….
    תעזרי לי PLEASE לי בהבדלים
    תודה רבה
    רחלי :oops:

    • הי רחלי,זה בצק גבינה לכן זה משהו אחר לגמרי.
      כל בצק לגופו.שונה.
      תכיני פעם ותראי/תרגישי את ההבדלים.
      בהצלחה smile

  30. היי כבר התחלתי להכין ושמתי לב שאין לי אבקת סוכר. יש אפשרות להמיר בסכור רגיל? כמה לשים?

  31. הבצק מעולה ומאוד טעים
    יש אפשרות לבצק פרווה? השאלה האם יש תחליף לגבינה?
    תודה ושנה טובה

  32. אפיתי השבת , כל כדור קיבל מלית אחרת.
    הבצק יצא פשוט נפלא ! לא מזכיר את בצקי השמרים שאני מכירה.
    ממש ממכר !
    תודה רבה על מתכון מנצח ! :lol:

  33. לפירגה שלום
    את המתכון של סינרול גבינה הכנתי מזמן שבמתכון רשום 4 כוסות קמח
    ו- 50 גר שמרים טריים. פה רשום 5 כוסות קמח ושמרים יבשים
    במה עדיף שמרים יבשים או טריים ומה כמות הקמח הנכונה 4 או 5
    אודה לקבל תשובתך
    אילה

    • אילה שלום לך, את מתחילה עם 4 כוסות ולאט לאט מוסיפה במידת הצורך.ל

      גבי שמרים טריים או יבשים יוצא לי אותו דבר.. גם את תכיני איך שאת רגילה.

  34. פירגה בוקר טוב
    כרגע הכנתי את הבצק לסינרול גבינה. השתמשתי ב 5 כוסות קמח מנופה וברגע שהכנסתי את הגבינה בחלק מהבצק
    נעשו גושי קמח ולא התערבבו עם הגבינה לשתי עד שהבצק היה סביב וו הליגשה.
    האם יש סיכוי שברידוד זה יתאחד כרגע זה במקרר
    תודה על תשובתך
    אילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *