d791d7a8d790d795d7a0d799 d792d791d799d7a0d794 2 - עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס

עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס

d791d7a8d790d795d7a0d799 d792d791d799d7a0d794 22 - עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניסשבועות בפתח ועוגות גבינה רבות במתח…….
אצלי הקטגוריה חגים:שבועות תוססת וטעימה עם מתכונים שנאספו בהרבה אהבה.
זה הזמן להכנס לשוטט בין המתכונים ולהכין תפריט חג מרשים ומדהים.
באהבה מפירגה

עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס
מקור:פירגה
תבנית עגולה מספר 26 לשמן היטב ולפזר פירורי ביסקוויטים או עוגיות

בימים האחרונים התרוצצו בפורומים השונים אי אילו בקשות לבראוניז שוקולד וגבינה
אותגרתי, לא היססתי ומיד אלתרתי. אהבתי את התוצאה המרהיבה אבל בעיקר טעימה.

המרכיבים לבסיס בראוניז:
100 גרם שוקולד מעורב חלב ומריר (50+50)
100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים שלמות
100 גרם אגוזים קצוצים

אופן הכנה:
ממיסים שוקולד סוכר וחמאה על להבה מאד נמוכה -תוך בחישה מתמדת.
מסירים מהאש.
מוסיפים בבחישה מ ה י ר ה מאד כל פעם ביצה. אחרי כל ביצה בוחשים היטב.
מוסיפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים גם את אגוזים
מערבבים .
אופים בחום 175 מעלות כ-12 דקות עד שנוצר קרום מעל (כמעט אפוי לגמרי).

בתנור שלכם אולי צריך לאפות עוד 5 דקות.

אפשר לבדוק במגע אצבעות שהבצק מעט קפיצי ולא נוזלי.
מצננים 2 דקות ויוצקים את הגבינה

מלית גבינה אפויה לערבב בקערה:
750 גרם עד קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
לערבב בעזרת כף
לצקת על הבראוניז. ליישר .
לאפות כ-40 או 45 דקות .לבדוק.
הגבינה נשארת מאד לבנה ועדיין לא יציבה (הגבינה תתייצב אחרי הקירור)
אם הגבינה מזהיבה טרם זמן יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות.
להוציא מהתנור ולקרר היטב. אחרי הקירור לצפות ולקשט.

אופציות לציפוי:
1. גנאש
מחממים עד לסף רתיחה 50 מ"ל שמנת מתוקה וסוגרים להבה
שוברים לתוך השמנת 150 גרם שוקולד לבן בקוביות
מערבבים לקרם ויוצקים על הגבינה.
2. אפשר רק לגרר שוקולד או לזגג סירופ שוקולד
3. ציפוי קרם וניל במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
3 כפות גבינה לבנה 5%
להקציף הכל ביחד
לצפות את העוגה ולגרר שוקולד עם קולף הירקות.
לשמור את העוגה במקרר
תהנוd792d791d799d7a0d794 d791d7a8d790d795d7a0d799d799d7991 - עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס

106 תגובות על “עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס

  1. הכנתי הערב כי לא התאפקתי
    נראית עוגה טעימה ביותר
    לא יודע איך לא נגסתי
    והשארתי בלילה במקרר
    ולעניין פירגה נראה לי שצריך יותר מ12 דקות :לבראוניס,כי כשיצקתי את הגבינה השוקולד התרומם למעלה,קרי לא היה אפוי מספיק :lol:

    • תודה על הטיפ החשוב. מיד רשמתי לי ע"ג המתכון להבא.

      ועניתי לך כאן עכשיו כדי להיות צמודה להודעה שלך אבל להבא בהחלט אגיב במקום הנכון :oops:

      • עדית, תודה פשוט לרדת עד לתגובה האחרונה ולהגיב אחריה.
        קשה לי למצוא אתכם.המון הודעות באמצע…
        תודה על ההתחשבות
        חג שמח smile

  2. עוגת גבינה נימוחה וטעימה
    ביס אחרי ביס הפה מתמלא
    השילוב בין השוקולד לגבינה נפלא
    עליתי בעוד קילו,כך המשקל מראה

  3. עדיין לא ניסיתי…….
    ניסיתי והצלחתי מתכונים אחרים.
    מבקש להודות ולהחמיא לך.
    דוד

  4. פירגה היקרה!
    את אישה כל כך נחמדה עד כדי כך שהרשיתי לעצמי לשאול אותך שאלות שלא קשורות למתכון הזה!
    אני לא ביג דיל אופה או בשלנית אבל מאוד אוהבת את זה ולא יוצא לי עוגות כמו שאני רוצה!יש לי 2 תנורים בבית ובדר"כ אני אופה את העוגות בעילי-תחתי היינו קו עליון תחתון!האם כדאי לנסות בישולים
    ואפיה בטורבו? בשבוע שעבר עשיתי שטרודל תפו"א באפיה קו עליון-תחתון וזה לקח שעתיים ואצל אמא
    שלי זה לוקח 50 דקות!למה זה קורה??? כך גם לגבי עוף!אצל אחרים לוקח שעה אצלי שעות!
    תודה על תשובה מהירה

    • פטקה,אני אופה תמיד בטורבו ובשלב התחתון של התנור. על המסילה.
      אפילו שרשום זמן אפיה במתכון,כדאי לבדוק לפני הזמן שרשום

  5. פירגה יקירה,

    אני חייבת, אבל חייבת לשתף אותך. הכנתי אתמול את העוגה, ואת לא מאמינה, היא לא הספיקה להיות שעתיים במקרר!!!

    באו חברים לבקר ואני בשיא התלהבותי הוצאתי אותה (כי קשטתי אותה למעלה עם סירופ שוקולד. נראתה מרשים מאוד), והעוגה התחסלה!!! הם התלהבו ממנה ואמרו לי: "באיזה קונדטוריה קניתי אותה?" הטעם שלה ממש גלידה. אני מנסה לשכנע אותם, שאני הכנתי אותה (הרי אני לא קונה כלל עוגות). עד שהבן שלי לא אמר להם הם לא האמינו לי.

    לך מגיע את כל הקרדיט. העוגה מעולה!! כל הכבוד לך!!

    עכשיו אני צריכה להכין עוגה חדשה לשבת.

  6. פירגה יקרה.
    העוגה הזו זכתה היום במקום 3 מתוך 16. הייתה תחרות עוגות גבינה לכבוד שבועות. ציפיתי אותה בגנאש וזגזגתי עליה בסירופ שוקולד שהכנתי. הייתה תחרות קשה לדעת השופטים.
    העוגה מ ע ו ל ה !!!! אין אין עוד מילים.
    יש לי בעיה: החלק התחתון של העוגה מתקשה מאוד מאוד. אפיתי אותה בפעם הראשונה, היא ממש נדבקה לי התחתית התבנית למרות ששמנתי אותה היטב. בפעם השנייה דאגתי לשים נייר אפייה וגם שימנתי היטב. היא אומנם לא נדבקה לנייר אבל החלק של הבראוניז התקשה מאוד. בין השופטים הייתה שפית שאמרה שאולי אם אוסיף מעט קמח בבלילה של הבראוניז זה עשוי לפתור את הבעייה. כמה קמח?
    פירגה יקרה, מה עשיתי לא נכון? לפי כל הדיווחים כאן, לא מצאתי שלמישהו היתה אותה הבעיה.
    תודה מראש.

    • רוז מזל טוב יקרה
      הצלחת לרגש אותי.ממש.
      שמחה כל כך שהעוגה זכתה בפרס. כיף לך וקחי לך את כל המחמאות.
      לגבי התחתית .הבעיה אולי באפיית יתר.
      אופים את הבסיס רק 10-12 דקות . הבסיס עוד רך אחרי האפייה.ממש כמו של בראוניז.רק השכבה העליונה קריספית ובפנים הכל רך.
      לא להוסיף קמח להיפך,קמח יקשה יותר.
      לא מוצאת את הסיבה. צר לי.
      תודה ששיתפת אותנו .
      בשמחות. smile

  7. פירגה שלום וברכה !
    תודה על התשובה בסוף הכנתי שוקולד 3/4 מריר +1/4 חלבי ,לא שמתי לב שצריך לאפות שוב יחד עם הגבינה אז אפיתי את התחתית כל צורכו ,ומה שקרה שקשה להרים כי זה נדבק לגמרי אבל בכל מקרה יצא טעים מאוד מאוד מאוד ,אהבתי .
    המלצתי היא : 1. לאפות בדיוק לפי הכללים שנתת.!!!!!!!!!
    2.הייתי מורידה קצת מהסוכר .(מתוקה מידיי לטעמי)!
    אציין שיש לי צלייאק והעוגה מתאימה לי ולאנשים כמוני -ללא קמח כלל.
    ת ו ד ה ר ב ה פירגה smile smile

    • אדווה ערב טוב
      שמחה שאהבת ותודה על המחמאות.
      באמת צריך מאד לשים לב להוראות שבמתכון כדי שיצא מושלם.
      אז בכיף וערב נעים smile

  8. בוקר טוב פירגה

    שאלה קטנה – בבסיס הבראוניז, האם מבחינת הטעם והצבע כדאי לשים חצי שקית אינסטנט פודינג שוקולד (במקום וניל)? או שזה לא משנה?

    תודה מראש

    • ויני בקר טוב
      לא משנה את הצבע או הטעם.שימי מה שיש לך בבית.
      שבוע טוב smile

  9. תודה רבה על התשובה המהירה :P
    יש לי את שניהם… טוב נראה כבר מה אני אשים.
    אני מתכננת את העוגה ליום ההולדת של הדודה שלי (בסוף השבוע) – שמתה על בראוניז וגם מתה על עוגות גבינה

    • ויני יקרה,שימי לב
      לא לאפות אפיית יתר את בסיס הבראוניס אלא רק כמה דקות רק עד שהחלק העליון יהיה פריך.
      בשלב השני של האפייה עם הגבינה הבסיס מתקשה.
      בהצלחה ותהנו מעוגה נפלאה.
      smile

  10. הי פירגה
    העוגה בקירור על השיש.
    הלכתי בדיוק לפי ההוראות שלך, ועד עכשיו היא ניראית יפה מאד. הגבינה לא הזהיבה לפני הזמן, והיא אפילו נשארה לבנה.
    השתמשתי בסוף בחצי חבילה של אינסטינט פודינג שוקולד לבראוניז.
    אני חושבת שאני אצפה אותה בגנאש משוקולד לבן (לפי ההוראות שלך), ומעל זה אגרד קצת שוקולד.
    זאת עוגת הפתעה לדודה שלי והיא ליום ששי בצהרים.

    לקרר את העוגה במקרר ורק אז לצפות אותה?
    תודה לך על כל העזרה, ועל כל המתכונים הנהדרים שלך. את עושה לכולנו כל כך טוב :!:

    • ויני יקרה
      אם הכנת בדיוק לפי המתכון אזי שתקבלי עוגה לתפארת.
      את יכולה קודם לקרר ואז יהיה לך קל יותר לצפות.
      בשמחות smile

  11. עוגה מעולה תודה על המתכון
    הכנתי אותהפעם אחת עם ציפוי גאנש
    ובפעם שנייה הכנתי אותה עם קרם קצפת יצאה מעולה וקיבלתי ים של מחמאות היא ניראתה כמו בקונדיטוריה שלשות הצבעים פוט מדהים אם תרצי אני יכולה לשלוח לך תמונה .

    • מיתר ערב טוב חמודה
      תודה על חוות הדעת ותמונה יפה אני תמיד אשמח לקבל.
      גם יפעת שולחת ומצרפת קישורים לתמונות שהיא מכינה ממתכונים שבאתר.
      זה פשוט נפלא שאתם משתתפים איתי וכך גם כולם יראו את התוצאה ולא יהססו להכין.
      smile

  12. אה ולידיעתך אני בת 16 וחצי ואני אופה ומבשלת מגיל 14 ואני רוצה בעתיד לעסוק בזה [:
    לאן אני שולחת לך את התמונות ?

    • מיתר בהצלחה
      תשאלי בפורום מתכונים אולי שם מכירים יותר את הנושא.
      בברכה,פירגה

  13. הי פירגה
    כמו שכתבתי הכנתי את העוגה ליום ששי אחה"צ והיא היתה ממש הצלחה.
    היא ניראתה נהדר אבל הכי חשוב שהיא גם היתה מאד טעימה!
    לצערי ניתקלתי בהרבה מתכונים של "שפית" די פופולרית לאחרונה (מפאת לשון הרע אני לא אזכיר את שמה) רק שאצלה המתכונים ניראים יפים אבל רובם חסרים בטעם.
    אצלך זה הולך ביחד :P :P

  14. פריגה המתוקה
    זאת פעם ראשונה שלי באתר שלך…..אני רוצה לגד\יד לך שאת תותחחחית היכנתי את העוגה הזאת וקיבלתי ים של מחמאות העוגה פשוט משגעת ….אני לא מתה על שילב גביננה ושוקלד אבל העוגה הזאת שינתה את דעתי לגמרי….
    מומלצת בחום… אגב אני שמתי 100 גרם שוקלד מריר לא עירבבתי מרים וחלב והציפוי שלי היה חטיפי מקופלת שפורתי אותם מעל הגועה יצאה חבל"זזזזזז.
    תודה פריגה

    • פדאא,מי שאוהב שילוב שוקולד גבינה ישתגע על העוגה המדהימה הזו
      תודה על המחמאות וההמלצות תודה על השידרוג שעשית לה.
      לבריאות smile

  15. שלום פירגה היקרה,

    איזו עוגה נהדרת!
    הכנתי אותה כבר לפני 3 חודשים (אפילו בדיוק…) ובעוונותיי שכחתי להודות לך עליה –
    כל המשפוחה נהנתה וגם אני :o)
    מלמעלה פיזרתי שבבי שוקולד חלב שגילפתי בקולפן-צד קטן – בהחלט הוסיף למראה.
    ותודה רבה גם ל-winnish שהכירה לי את האתר המעולה שלך!

    סוכות שמח,
    מיכלי

    • מיכלי,איה מחמאה נפלאה ולפתוח כך את היום. תודה :lol:
      עוגת יישור, יפה וגם טעימה.
      סוכות שמח וטעים לכולכם smile

  16. אלפי תודות על המתכון הזה.
    אני אלרגית לקמח לבן וזה פיתרון טוב בשבילי.
    אני מודה לך פירגה.

  17. פירגה יקרה
    יש לי רק כמה כפות אגוזים
    האם אפשר לשים קמח/ קורנפלור או משהו אחר במקום?
    אם כן באיזו כמות?
    תודה

  18. היי פירגה
    אני מחפשת מתכונים לעוגות לפסח וזאת נראת נפלא. יש לי בעיה להשתמש באגוזים. האם ניתן פשוט להשמיט או שצריך להחליף במשהו אחר?
    תודה מראש על העזרה

  19. הי פירגה,

    העוגה הזו קרצה לי ואני רוצה להכין בפסח.
    אולי לא כ"כ הבנתי את הכתוב אבל בהתחלה רשום לפורר עוגיות/ביסקוויטים ורק אחרי זה רשום איך להכין את התחתי. האם זה גם וגם?

    • שחר לשמן את התבנית ולפזר כפית פירורי עוגיות. העוגה תצא ביתר קלות מהתבנית.

      אין קשר למרכיבי העוגה ואופן הכנתה. smile

  20. פירגה יקרה

    אם אני לא מוסיפה את הגנאש לעוגה, האם לדעתך צריך עדיין לשמור במקרר? אני מחפשת עוגה לקחת לפיקניק שאנחנו עורכים בחג, אך תהיה לי בעיה לקחת עוגה שיש לשמור במקרר

    תודה מראש וחג שמח

    • יעל ערב טוב
      עוגת גבינה לפיקניק זה רעיון לא משהו….
      תכיני אחת הכושיות שלי. בעיני עדיף.
      תבלו יפה וחג שמח smile

  21. הכנתי את העוגה לכבוד יום הולדת שחל בחג – היתה הצלחה אדירה.
    הביעה ;) היחידה בעוגה הזו היא שאי אפשר להפסיק "ליישר" אותה. המשקל והמצפון מתלוננים מעט…

    בהחלט מתכון שייכנס לרשימת הקבועים שלי – שילוב מנצח, מתאים לפסח וגם לחולי צליאק. נפלא!! :lol:

    • פוליאנה תודה smile
      גם אנחנו חושבים כמוך.היא מושלמת הן בפריזורה והן בטעמה העדין :oops:
      תודה והמשך שבוע נפלא לכם smile

  22. הי פירגה,

    הכנתי את העוגה ויצא פשוט מעדן… לי היא יצאה נמוכה יותר ממה שמופיע פה בתמונה- אולי התבנית שלי הייתה יותר גדולה וגם היה לי רק 750 גר' גבינה… בכל מקרה יצאה פיצוץ… חמתי חולה על עוגות גבינה והבאתי לה והיא גם התענגה…

    תודה ויום מקסים

    • שחר יקרה
      אני מאד מאד מאד מעריכה את כל התגובות שלך למתכונים שאת מכינה מהאתר שלי.
      באמת זה לא מובן מאליו,הזמן והחשק….. ;) אז תודה ענקית והמשך טעים smile

  23. וואו פירגה איזה מתכון!!
    נראה מדהים ולפי כל התגובות זו עוגה בהחלט מדהימה!! שילוב של שוקולד וגבינה הוא פשוט נפלא בעיני!! אפשר בהחלט להוסיף אותה לקטגוריה ללא גלוטן. אני אכין אותה בקרוב ואשלח את התגובה.

    • יעל,היא מדהימה
      מקווה שתכיני ותצליחי .
      אוסיף אותה בשמחה לקטגוריה.
      תודה smile

  24. פירגה שלום,
    חייבת עזרה. אני מכינה את העוגה הזאת לבעלי ליום הולדת(הוא דרש עוגת גבינה עם שוקולד). אבל יש לי בעיה- אין לי בבית אגוזים ויש רק חבילת אינסטנט פודינג וניל אחת. מה אפשר לשים בשכבת הבראוניס במקום אינסטנט פודינג ובמקום אגוזים? לתערובת הגבינה יש הכל וחבל לי לוותר sad
    תודה והמשך יום נפלא

    • גל הי

      מזל טוב

      את יכולה לוותר על האגוזים ולהמיר את הפודינג בכף קמח+כף קורנפלור אחרי שתכיני את הבצק תראי אם צריך עוד קצת קמח.

      יש גם את זו שאני ממליצה בחום. נ פ ל א ה…

      כנסי לאתר לחפש ורשמי: פשטידת/עוגה שיש שוקולד גבינה

      למעשה את יכולה פשטידת/עוגת שיש שוקולד גבינה

      פורסם בתאריך 28 במאי 2008 @ 03:39
      מופיע בקטגוריות: אוכל רך, אוכל שילדים אוהבים, עוגות גבינה אפויות במגוון טעמים, עוגות לשבועות, עוגות שוקולד, עוגות שיש חלביות ופרווה

      פשטידת/עוגה שיש שוקולד גבינה .
      אהבתי מאד את השידוך בין השתיים.
      נהדרת לכל המשפחה חמימה וגם קרה.
      המצרכים וההכנה:
      תבנית עגולה 26 משומנת היטב
      500 גרם גבינה לבנה החל מ-5%
      1/2 כוס סוכר
      250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
      3 ביצים
      כוס קמח תופח
      2 שקיות סוכר וניל
      כף קוניאק או רום
      2 כפות קורנפלור
      150 גרם מרגרינה רכה
      אופן ההכנה:
      ממיסים 50 גרם מרגרינה ומערבבים היטב ללא גושים עם הגבינה
      מוסיפים 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, קורנפלור וביצה אחת
      מערבבים לבלילה אחידה.
      מכניסים למיקרו בקערה מתאימה 100 גרם מרגרינה וממיסים.
      כשמומס, מוסיפים 250 גרם קוביות שוקולד וממיסים שוב.
      מוסיפים 2 ביצים שנשארו ותמצית רום או קוניאק
      מוסיפים גם כוס קמח תופח.
      מערבבים היטב היטב למסה אחידה.
      יוצקים 3/4 מהשוקולד לתבנית ומיישרים.
      מעל יוצקים את כל הגבינה ומיישרים.
      יוצקים את 1/4 כמות השוקולד שנשארה מעל לגבינה בגושים קטנים ומיישרים.
      אופים בחום 175 כ-40 דקות.
      הפשטידה עדיין רוטטת מעט,יש להוציא מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש.
      להגיש בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו.

      אפשרות לציפוי:

      להמיס 50 גרם קוביות שוקולד על הפשטידה החמה מיד בצאתה מהתנור . השוקולד יימס. ליישר וזהו……
      הערה:
      בעוגות שלי כתוב הרבה פעמים שוקולד מריר .אני קונה את השוקולד של עלית באריזת רביעייה. השוקולד הפשוט.
      תהנו
      UA:F [1.2.3_620]

      ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות)

      ——————————————————————————–

      המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

      כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/פשטידת-שוקולד-גבינה

      לחץ כאן להדפסה.

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  25. כמה שאלות-
    1. אפשר להשתמש רק בשוקולד מריר?
    2. האם כשמוסיפים את אינסטנט הפודינג לתערובת השוקולד נהיים גושים (שאז צריך למעוך אותם המון זמן…)? אם כן, כיצד אפשר למנוע זאת?
    3. כמה גבינה לשים 750 ג' או קילו?

    תודה!

    • בקר אור גליתוש
      את יכולה מריר
      הפודינג לא נהיה גושי ישר נמס
      לשים קילו גבינה
      תהנו ותבלו smile

  26. ווואאאווו איזה עוגה מ ד ה י מ ה .
    בעלי "כעס" עלי ,למה הכנת את העוגה אני לא יכול להפסיק לאכול אותה.
    לעוגה יש טעם של עוד.חצי עוגה נעלמה .

  27. פירגה שלום.
    ראיתי את העוגה בפורום קינוחים וניזכרתי שלפני חודש הכנתי אותה ליום ההולדת של אחותי.
    היו עוד עוגות חוץ מהעוגה שלי אבל זו חוסלה ראשונה.
    עוגה טעימה מאוד………

    • נפלא ונהדר וכיף לקרוא תודההההההההה
      העונג גם שלי שהעוגה מצליחה וטעימה לכם smile

  28. פירגה צהריים טובים,

    העוגה הזו נהדרת ומאוד טעימה!!!! רק בעיה אחת ליsmile אני עושה את העוגה בתבנית 22, וזאת ע"מ שתצא גבוהה ומרשימה, רק שתחתית הבראוניז יוצאת לי מאוד דקה. למה? אם אני אכפיל את החומרים, זמן האפייה יהיה אותו דבר או יותר זמן?

    אשמח לעזרה.

    נ.ב. את תחתית הבסקויטים/עוגיות אני לא שמה, כי אין לי ממש הצלחה בתחתיות כאלה, כי כאשר מרימים חתיכת עוגה הכל מתפורר. כך שאני מעדיפה לעשות בלי.

    תודה מראש על עזרתך והתיחסותך.

    • ככה זה צריך להיות. נמוך. תנסי להכפיל אבל אני לא יודעת מה יצא לך.
      לא הכנתי אחרת.לא מכירה את הקטע שמתפורר.למה?

  29. למה מתפור, לא יודעת. כל עוגה שעשיתי ויש לה תחתית של בסקויטים או עוגיות, תמיד כאשר מרימים חתיכה הכל מתפורר.

    אין לי הצלחה בתחתיות כאלה.

  30. פירגה ערב טוב.
    עוגה מעולה ששווה כל ביס.
    מרשימה ויפה . אצלי היא קצרה מחמאות רבות.
    מתכון שאחזור להכין עוד פעמים רבות.
    בהחלט שווה את ההשקעה.
    תודה פירגה.

    • פנינה,איזו עוגה נפלאה.הא? תודה על ההמלצות. אני מקווה שעוד חברים מהאתר יקראו את התגובות ויכינו אותה.
      לילה טוב וטעים smile

  31. הכנתי את העוגה ואלו רשמיי:
    1. בסיס הבראוניז פשוט מעולה! הוא יצא רך והיה סוף הדרך! עד כדי כך שחשבתי להכין היום רק בראוניז. הסתכלתי בכמויות וחישבתי איך זה יהיה לשלש כמויות (כדי שייצא בגובה נורמלי), הכל היה נראה הגיוני עד לכמות של הביצים (שיוצא 9) שזה מוגזם מידי.. אז רציתי לשאול אולי יש לך מתכון לבראוניז שיוצא כזה מעולה אבל עם חומרים בכמויות שפויות?

    2. אחרי יום העוגה החלה להפריש קצת נוזלים למטה. לא היה נורא אבל אני לא אוהבת כשזה קורה (רק לי זה קרה?).

    3.באופן כללי אני ממש אהבתי את העוגה. בעלי טען שיש לגבינה טעם קצת מוזר אבל אין לי מושג למה הוא התכוון…כך או כך, מבחינתי המתכון היה מוצלח!
    תודה! :lol:

    • גלית בקר טוב
      יש לי תשובה רק לגבי הנוזלים
      תוסיפי כף קמח למרכיבים.
      תודה על התגובה לעוגה smile

  32. כמה זה 100 חמאה,או מרגרינה שווה בשמן :cool:
    ואני מקווה שהעוגה מוצלחת, ;)

    • לא יודעת לגבי המרה.ראי בטבלת המרות אולי יש את ההמרה שאת רוצה.
      בכלל, לעוגה הזו לא מתאים שמן.
      בד"כ לעוגות בחושות שיש 200 ג' מרגרינה אני שמה 3/4 כוס שמן.
      smile

  33. עשיתי עם כמה שינויים –
    בסיס הכפלתי ב 1.5. שמתי אינסטנט פודינג שוקולד במקום וניל.
    לשכבת הגבינה הוספתי עוד ביצה.
    אפיתי בתבנית פיירקס מרובעת גדולה, יצאה עוגה שטוחה כששתי השכבות כמעט זהות בגובה.
    העוגה מעולה !
    בהחלט אופציה מעניינת וטעימה לפסח.
    ובהזדמנות זו, חג שמח, ותודה על מתכונים פשוטים ונפלאים.

    • שרון ערב טוב
      עוגה מיוחדת לפסח.אני שמחה שאימצת אותה ושאהבת.
      תודה גם על השידרוגים שתמיד נראים לי נפלאים ומעניינים.
      חג שמח וטעים smile לכולכם

  34. פירגה יקירתי!
    עוד עוגה מדהימה!!!! :lol: זו נבחרה לעטר השנה את נבחרת הקינוחים בערב החג. הוספתי מעל עוד שכבת קצפת עם עיטורי שוקולד ואגוזים. חמי היקר אמר משפט מדהים: "היא כל כך טעימה שמי שאוכל אותה, יחייה 120 שנה" רק בריאות!!! והכל בזכותך :lol:
    smile smile smile

  35. וואו! הכנתי אותה לכבוד יום ההולדת של אח שלי וכל מה שיש לי לומר זה איך הצלחנו לשמור עליה שלמה יום שלם במקרר?!
    פשוט עוגה מעולה!

    • הי נופר.תודה רבה.
      קשה לשמור עליה מבלי ליישר כל הזמן ;) :lol:
      מאחלת לכם הרבה שמחות ושיהיה תמיד טעים smile

  36. בוקר טוב פירגה
    האם כדאי לאפות בתבנית עגולה חד פעמית 26 במקום בתבנית אלומניום ? אני שואלת מהסיבה שאני צריכה להביא את העוגה למקום אליו הוזמנתי. כשמוציאים את העוגה מחוץ לבית היא לא תתפורר ?
    מה כמות הביסקויטים שאת שמה בתחתית התבנית ? לערבב את הביסקויטים עם בסיס הבראוניז ?
    האם העוגה המצולמת בתמונה מצופה בגנש ?
    חג שמח לך ולכל משפחתך.
    שולחת חיבוק על האתר המקסים ועזרתך הרבה לכולנו smile smile

    • הי מירי

      הביסקויטים זה לפיזור על התחתית מעל למריחת המרגרינה/חמאה כמות של כף תספיק ואת העודף לזרוק.
      (תהפכי את התבנית)

      תכיני בתבנית שתוכלי לקחת והעוגה לא יוצאת מהתבנית. תבנית עגולה מתפרקת זה טוב.

      יש היום לקנות בסופר תבניות עגולות מניר קרטון מודבק. התבנית מחולקת לכמה חלקים שקל להפריד אותם וכך דופן העוגה נשאר חלק ויפה.

      הציפוי שלי : סירופ שוקולד קנוי מוכן

      חיבוק מקרב לב והצלחה בכל שתכיני
      חג שמח smile

  37. פירגה שלום העוגה ממש נראית לי ואני בדרך למטבח לאפות רק שאלה לי יש אפשרות לאפות אותה בתבנית חד פעמית עגולה ? אשמח לתשובה מהירה

  38. תודה רבה אני בדרך להכין

    ועוד שאלונת את לא ציפית את העוגה נכון ? רק קישטת בסירופ שוקולד

    היא בדרך לתנור אדווח בהמשך

  39. הכנתי בתבנית חד פעמית ויצא נהדר. הוספתי לתערובת השוקולד מעט נס קפה והשתמשתי רק בשוקולד מריר. מזמן חיפשתי עוגה כזאת אבל מצאתי רק מתכונים עם המון חמאה ועם שוקולד לבן והעוגה הזו ממש קלילה ומיוחדת. תודה רבה. smile

  40. אני מחפשת מתכונים לחג בכל מיני אתרים אבל בסוף תמיד חוזרת לכאן…..אתר מדהים,ים של אפשרויות,שאלה קטנה,אפשר להוסיף קצת אבקת אפייה לבראוניס כי אני לא אוהבת שהוא דחוס,אלא אורירי ,כמו המתכון המדהים שלך לבראוניס עם הפרג,כמה מחמאות אני קוצרת עליו!!!!
    אפשר בעצם להשתמש בבראוניס עם הפרג והאגוזים לתחתית העוגה??הוא כ"כ עשיר וטעים!!!!

    • הי שי,תודה על הפירגון והמחמאות. אני מאושרת, ומאחלת לשתינו להמשיך ולהנות מהעשייה והתמורה.
      לדעתי אפשר להכין את העוגה עם השינויים שכתבת. אשמח לעדכון אחרי ההכנות והטעימות.
      יום נעים.

      • תודה רבה על התשובה המהירה!!!
        עוד שאלה קטנה….את חושבת שאפשר להמיר חלק מהגבינה הלבנה בגבינת שמנת??אני גרה בחו"ל וקצת קשה להשיג כאן גבינה לבנה כמו של הארץ….
        תודה רבה על העזרה ואני אעדכן איך יצא אחרי החג….

          • תודה רבה על התשובות המהירות!!!אני אכין לחג ואעדכן איך יצא….
            תודה רבה על העזרה חג שבועות שמח לך ולכל משפחתך!!!

  41. אני רוצה להכין את העוגה לילד שרגיש לגלוטן, כך שלא אוכל לשים שיכבת ביסקויטים מרוסקים או להוסיף כף קמח למלית, כפי שהצעת.
    מה אוכל לשים במקום?
    תודה מראש על הכל, חג שמח לך ובני משפחתך!

    • שולמית,בצד שמאל למטה יש קישור לאתר של רותה ללא גלוטן.כנסי לברר אצלה.
      לילה טוב וחג שמח ומתוק לכולכם.

  42. פירגה ,בעלי קנה לי בטעות שמנת לבישול במקום להקצפה ,לעוגת גבינה קרה.אני לא מאשימה אותו האריזה זהה.האם אפשר להקציף אותה? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

  43. :lol: הבטחתי לעדכן אחרי החג,הכנתי את הבסיס של הבראוניס פרג,אבל בלי הפרג,הוספתי קצת קמח במקום,ושמתי 250 גרם גבינת שמנת ו500 גרם גבינה לבנה,והעוגה הייתה פשוט מעדן!!קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות,והכי מצחיק שהעוגה השתבחה יותר עם הימים,בהתחלה היא הייתה קצת חמצמצה,אבל אחרי 3 ימים היא היתה מעולה וחוסלה…..
    תודה פירגה יקרה בזכותך היה לנו חג טעיםםםםם ….

    • שי,זה נקרא פצצות.
      שידרוגים לטעמי. וכיף שהיה לכם טעים ונפלא.
      תודה רבה.

  44. הי פירגה
    העוגה נראית מדהימה!!!!
    1. מה עדיף? 750 גרם גבינה או קילו? איך הכנת?
    2. האם כדאי לסנן את הגבינה והשמנת חמוצה כדי שיהיו פחות נוזלים? אם כן,כמה זמן והאם צריך כמות גדולה יותר לפני סינון?
    3. כמו"כ ראיתי שמישהי כתבה שאחרי יום העוגה הפרישה נוזלים. האם כף הקמח מספיקה ? לך זה לא קרה?
    אני מכינה מידי פעם עוגות גבינה, ופעם אחת הכנתי עוגה עם פודינג שהפרישה נוזלים.. לכן אני שואלת

    המון תודה!!! אתר מהמם

    • אורית הי,
      להכין ב ד י ו ק כפי שרשום.לא לשנות כלום. למה לשנות משהו טוב?
      בהצלחה לעוגה מוצלחת וטעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *