d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d7aa - עוגת גבינה שוקולד ופירורים

עוגת גבינה שוקולד ופירורים

d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793d794 d7a4d799d7a8d795d7a8d7999 1 - עוגת גבינה שוקולד ופירורים

עוגה בקערה אחת ללא הקצפות שעושה רושם וטעימה מאד.
דומה לעוגה בקערה אחת שכולם כבר מכינים ומכירים. הוספתי גבינה לבצק ושוקולד לגבינה.

המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
ביצה שלמה
כף ג ד ו ש ה גבינה לבנה רכה
שקית סוכר וניל ומי שחושב שקינמון מתאים שיוסיף קורט.
1/2 2 כוסות קמח תופח

ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית 27X33 ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
לאפות את הבצק בחום 175 20 דקות או לפחות עד שהצבע חום בהיר.

את חצי הבצק הנותר לחלק לכדורים קטנים בגודל אגוז ולשים בצלחת בפריזר. בצורה כזו יהיה קל לגרר את כדורי הבצק על הגבינה. (רשמו לכם את זה כ"טיפ" גם לעוגות אחרות)

לא צריך לשטוף את קערת הבצק ובאותה קערה מכינים את המלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה (מהגבינה הפרשנו כף וחצי להכנת הבצק.)
מיכל שמנת חמוצה שמנה
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים שלמות
לערבב הכל ביחד למעט השוקולד
70 גרם שוקולד מריר מומס לשיוש הגבינה

אופן הכנה:
לשטח על הבצק החצי אפוי את הגבינה.
לצקת את השוקולד המומס מעל לגבינה ולשייש עם מזלג .להזהר לא לגעת בבצק.
לגרר מעל לגבינה במגררת גסה, את כ ד ו ר י הבצק שהשארנו בפריזר.
ממשיכים לאפות עוד 40 דקות או עד שפירורי הבצק מזהיבים חומים.d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d7aa 1 - עוגת גבינה שוקולד ופירורים
תהנו.

46 תגובות על “עוגת גבינה שוקולד ופירורים

  1. יאמיייייייייייייייי :P אני מאד אוהבת שילוב של גבינה ושוקולד בהחלט ינוסה בקרוב. איזה כיף לנו שיש לנו אותך פירגה.את ממש מדביקה אותנו באהבת המטבח ומשמחת כל בטן רעבה ;)

    • חניתה יקרה
      תכיני ותהני.לא לשכוח לאפות את התחתית בנפרד.
      לילה טוב smile

  2. פירגוש תודה מאמי על המתכון הטעים …כנתי בלי השוקולד .

    שבת שלום /לינדוש smile

  3. שלום פירגה,
    רק לאחרונה התוודעתי לאתר הנפלא שלך ואני כבר מאוהבת- מתכונים פשוטים שהופכים את המטבח להרבה יותר נגיש לאנשים כמוני שלא ממש שפים מדופלמים…

    רציתי לשאול אותך מספר שאלות לגבי העוגה הזאת-
    קודם כל ראיתי שיש עוגה ממש דומה לעוגה הזאת- רק ששם לא אפית את הבסיס קודם וכאן כן אפית- האם יש הבדל?
    באיזה גבינה את ממליצה להשתמש? סקי יהיה טוב או שזו גבינה רכה מידי?
    והאם העוגה הזו תופחת? יש לי טראומה מעוגות גבינה אפויות שכן הן תמיד נופלות לי לאחר האפייה…

    סליחה על כל השאלות ותודה מראשsmile

    • רעות,ברוכה הבאה לאתר שלי.מאחלת לך שהות נעימה וטעימה.

      העוגה המדוברת היא עוגת סנדויץ' לא גבוהה. אמנם היא ב-3 שכבות אבל היא נמוכה.

      מי שהכין את המקורית בלי השוקולד מאד מרוצה והחמיא. היא פשוט נמסה בפה ועדינה מאד.

      אם את רוצה עוגות גבינה גבוהות יש לי באתר כאלה ויש קטגוריה מתאימה לעוגות גבינה אפויות.

      את רואה בתמונה ומתרשמת מסוג העוגה. את יכולה תמיד לשאול אותי.

      הבסיס פה אפוי כי יש תוספת גבינה ואם לא ייאפה מראש הוא לא ייאפה .

      סקי בסדר. כל גבינה לבנה תתאים.
      שיתוף טעים ובהצלחה בכל שתבחרי להכין.
      המשך ערב נפלא smile

  4. שלום פירגה!

    הכנתי את עוגת הגבינה היום יצאה מעולה וכולם החמיאו לך כמובן…ולי…

    דרך אגב ,
    אני כל שבוע מכינה משהו מהמתכונים שלך מתוק או מלוח לא משנה ותמיד
    יוצא מוצלח וטעים . כולם משבחים

    ישר כח
    ושבת שלום
    ממני תמי

    • תמי נהדר.אני מאחלת לשתינו שנמשיך להכין,לקבל מחמאות ושכולם יהנו ממעשי ידינו.
      שבת שלום והמשך טעים smile

  5. העוגה נהדרת, מתוקה וטעימה, מוצלחת ביותר. תודה תודה. אני מציינת בגאווה השייכת לך כי גם ביתי הצטרפה לאתרך והעיזה ולא פוחדת מכישלון של אי הצלחה באפיית עוגות ומכינה עוגות לבד ממבחר מתכונייך. אז באמת תודה מקרב לב. את עשר………….. :lol: :lol: :lol:

    • ציפי,תודה רבה וכיף שהבת שלך הצטרפה לאתר. אמשיך במוטו של הכנה בקלי קלות ושהכל יהיה טעים.
      שימחת אותי מאד smile תודה.

  6. שאלה אחת לפני שעושים….

    באיזו תבנית אפית?

    דרך אגב, את עוגת הגבינה שלך – ללא סוכר אני עושה לכל אירוע שאני מוזמנת וכולם, גם לא הסכרתיים, מתנפלים עליה והיא נגמרת – תמיד ראשונה…..

    • חמודה כתבתי במתכון:
      ללוש לכדור בצק ……….
      לשמן תבנית 27X33 ולפזר מעט קמח.
      לשטח ………חצי

      יש כאלה שאופים אותה בתבנית עגולה אבל אני מעדיפה במלבנית.

      צודקת לגבי עוגת הגבינה ללא סוכר.היא נהדרת.לפעמים אני פנקת את בעלי בפרוסה ממנה ואת היתר אנחנו זוללים ;) :lol:
      תודה וחיבוק smile

  7. ובכן, בלחץ של יום שישי אחה"צ החלטתי בכ"ז לנסות. לא היה לי קילו שלם של גבינה לעוגה, אז הקטנתי כמויות. עשיתי עוד כמה שינויים / שטויות: השתמשתי כמובן בקמח 70% מלא (וזה היה מוצלח כמובן!), אבל שכחתי להוסיף לו אבקת אפייה…, המרתי את המרגרינה בשמן, וכנראה שמתי קצת יותר מדי, בפעם הבאה אפחית ונראה אם עדיין יצא טוב, השתמשתי כמובן אצלי בסוכר קנים ויצא מעולה. כמו"כ לא היתה לי שמנת, אז שמתי גביע יוגורט ביו. שטות נוספת היא שבכשרון של ממש הצלחתי לשרוף קצת את השוקולד המריר בדרך להמסה, ולא היה לי זמן לשוקולד אחר, אז שמתי אותו… בכל זאת יצאה עוגה מצוינת. בתי הבכורה, האיש שלי ואני ליקקנו אצבעות, האחרים חששו לנסות בגלל התקרית עם השוקולד. ננסה בפעם הבאה לפעול ביתר זהירות ונדווח על תוצאות. אבל גם זו יצאה בסדר גמור! תודה על מתכון קל ופשוט. מקווה שבפעם הבאה זה ילך עוד יותר פשוט! שבוע טוב ומבורך ו smile ושוב תודה!

      • למה? יצא מצוין גם ככה. מוזמנת גם את לנסות את השינויים. אבל אני מוכנה בלי השטויות כמו לשכוח אבקת אפיה ולשרוף שוקולד.
        מה לעשות, זו ירושה שלי מאמא שלא יכולה לראות מתכון ולבצע בלי להתאים לאורחות חייה… :lol:

  8. הי פירגה הכנתי אתמול והיא יצאה טובה כמו כל המתכונים שלך שהכנתי. פעם הבאה אנסה בלי השוקולד נראה לי שהיא טעימה מאוד גם כך. :lol:

  9. היי פריגה עכשו סיימתי להכין מקווה שזה הצליח רק אני לא יודעת צריך לשמור במקרר או שהיא יכולה להיות בחוץ שבת שלום :lol:

  10. הכנתי ללא השוקולד ויצאה מוצלחת וטעימה :P
    בפעם הבאה אקטין את כמות הבצק.
    באיזה יחס ניתן להפחית את הקמח והחמאה? :?

    • אורית אולי תכיני חצי כמות.

      שמחתי שאהבת. העוגה בלי השוקולד במקורה באתר ונקראת:

      עוגת גבינה בפירורים זהובים כמו בסיפורים. יש שם גם תמונה מעלפת.

      ערב טוב smile

  11. שלום פירגה,
    כידוע לך אנחנו משפחה קטנטונת ולכן הכנתי את העוגה ב-1/2 הכמות ואפיתי בתבנית במחצית הגודל שכתבת. העוגה יצאה מעולה……… :lol: ואני ממליצה עלייה.
    כרגיל כל מתכון שלך, תמיד מצליח וכמו שכולם מציינים, איננו מפחדים ממתכונים חדשים שאת מכינה וכותבת באתר שלך, למרות שלא עברו טעימה שלנו לפני ההכנה.
    שבת שלום לך ולכל משפחתך ושבוע יצירתי. smile smile

    • מירי מקסימה
      אני שמחה שהצליח ושאהבתם את העוגה
      שבת שלום smile וחיבוק מכל הלב

  12. הכנתי את עוגת הפירורים עם שינוי קל:
    היה לי קמח תופח שוקולד (משהו שיצא לאחרונה לאוסם) והפחתתי מעט מכמויות הסוכר בבצק ובמלית.

    העוגה יצאה כל כך טובה שבן הזוג אמר "אם רק היית מוסיפה צימוקים זה היה כמו קוקילידה" ואפילו ביקש להכין שוב בשבוע הבא…

    חבל שאי אפשר להוסיף תמונה העוגה יצאה יפה וטעימה- עוגה מנצחת!!! :lol:

  13. היי פירגה ושאלה לגבי המתכון
    האם את האינסטנט פודינג להמיס עם חלב\שמנת ואז לשים הכל במלית, או שלשים רק את האבקה?

    • יוליה ,לא לא לא :P כתבתי אבקה. לא כתבתי להמיס.
      תוסיפי את האבקה ישירות מהשקית.
      בהצלחה smile

  14. היפירגה, האםניתןלהמיר חצימכמות הגבינה בגבינת טבורוג (טוב טעם) כי פשוט אין לימספיק גבינה לבנה?

    • אושרית
      התשובה היא כן,ואם את רואה שהבלילה קשה מדי תוסיפי כף או שתיים שמנת לא חשוב איזה….
      בהצלחה smile

  15. פירגה שלום. הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה. יש לי שאלה לפעם הבאה שאכין אותה- האם ניתן להקפיא את הבצק לפעם הבאה שאכין את העוגה? כמה זמן ניתן לשמור אותו במקרר? שאלה נוספת- הפירורים לפיזור מעל הבלילה יצאו לי כמו גושים קטנים ולא פירורים כמו בתמונה, מה ניתן לעשות?כמובן שפעלתי לפי המתכון ושמרתי בהקפאה את הבצק עד שגררתי אותו מעל הבלילה.

    • אילנה ערב טוב
      תגררי על מגררת קטנה. כשהבצק קפוא או חצי קפוא הוא מתגרר בלי בעיות.
      את יכולה לקרר את העוגה,לפרוס אותה לריבועים ולהקפיא אותה בקופסה סגורה.בין השכבות שימי ניר אפיה. תמיד תוכלי להוציא כמה ריבועים ולהנות מהם. אין צורך לחמם.תוציאי 30 דקות לפני האכילה.
      בפריזר היא נשמרת כחודש.במקרר כשבוע.
      אני לא מקפיאה רק את הבצק אלא את כל העוגה.
      לילה טוב smile

  16. פירגה יקרה,מה שלומך?
    חזרתי לדווח! את העוגה הכנתי לפני שבועיים
    והיא הלכה אחרי קירור ישר להקפאה! לא גנבתי שום ביס….
    ביום שבת אכלנו ממנה, עוגה מעולה! חוסלה,
    בעצם, נשארו בשבילי כמה פירורים…….
    המון תודה
    דרך אגב, הוספתי קקאו לבצק….
    יום נפלא smile

    • ואואואווו רותי,איזה עדכון נפלא.
      תודה לך .

      אני מקווה שתמצאי מהשלל שלי משהו טעים גם לחג פסח .כנסי לקטגוריות.

      חיבוק תודה. smile

  17. פירגה יקרה
    בחיים צריך גם לדעת לפרגן, זה חשוב מאוד,לצערי,
    זה "מצרך" נדיר…..
    הבת שלי לא כ"כ מתלהבת מעוגות, היא אוהבת את עוגת גבינה פירורים שאני
    מכינה אבל מכיוון שזאת לא עוגה להקפאה,אז הכנתי את שלך,הבת שלי אהבה ולקחה הביתה
    חתיכה בשבילה ובשביל בעלה.
    אשמח להיכנס לקטגוריה של פסח, בעבר כבר הכנתי דברים מהמתכונים שלך
    smile

    • תודה חמודה
      לדעתי כל עוגת גבינה ניתן להקפיא.
      קחי חתיכה מהעוגה שאת מכינה ותקפיאי אותה. תראי אחרי יום אם היא מתאימה להקפאה או לא.
      זה מה שאני עושה למתכונים שאני לא בטוחה אם הם מתאימים להקפאה.
      תודה על הכל ושהילדים ימשיכו להנות smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *