dscf8656 - עוגת גבינה שוקולית

עוגת גבינה שוקולית

DSCF8651 - עוגת גבינה שוקולית

תבנית 27X33 משומנת.

מצרכים:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת שוקולית
ביצה שלמה
1/2 כפית תמצית רום או מעט קינמון
1/4 2 כוסת קמח תופח

ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
את הבצק הנותר לשמור בפריזר שיקל על גירור הפירורים
המצרכים באותה קערה למלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים טרופות במזלג
כ-2 חופנים צימוקים
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק. ליישר.
לגרר על הגבינה את הבצק מהפריזר
לאפות בתנור שחומם מראש- 175 מעלות.
אפיה כ-50 דקות
העוגה עדיין לא יציבה והיא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.
תהנו

13 תגובות על “עוגת גבינה שוקולית

  1. האם צריך לאפות את הבצק בתחתית (אפיה עיוורת ) לפני ששמים את הגבינה מעל ומכניסים לאפיה של 50 דקות

    • אילנה, בשורות האחרונות של המתכון רשום לגרר מעל לגבינה ולאפות.ראי שוב ;)

  2. הי פירגה!

    תודה על המתכונים הנפלאים והיצירתיים שלך!

    האם ניתן לדעתך להמיר את המרגרינה בשמן ואם כן כמה שמן?

    • צהריים טובים ענת, תודה על המחמאות והפירגון.
      לדעתי אפשר,אבל פחות טעים בעיני.
      200 גרם מרגרינה\חמאה = 3/4 כוס שמן

      בהצלח smile ה

  3. ערב טוב פירגה
    האם יש צורך להכניס לתנור קערה עם מים חמים כדי ליצור אוירה לחה ?

  4. האם יש דרך להכין בלי אבקת פודינג? לא אוהבת את הטעם של הפודינג איסטנט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *