d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795 - עוגת שוקולד גבינה משודרגת

עוגת שוקולד גבינה משודרגת

d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795 300x225 - עוגת שוקולד גבינה משודרגת

שוקולד גבינה משודרגת-פירגה

עוגת שוקולד גבינה משודרגת

אופן הכנה בקלי קלות שכל אחד יכול להכין ולהתעלף מביסים מטריפי חושים.
המצרכים :
תבנית עגולה 26 משומנת היטב
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
3 ביצים
כוס קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
כף קוניאק או רום
2 כפות קורנפלור
150 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה לבלילת הגבינה:
ממיסים 50 גרם חמאה ומערבבים עם הגבינה
מוסיפים 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, קורנפלור וביצה אחת
מערבבים לבלילה אחידה.

אופן הכנה בלילת השוקולד:
ממיסים 100 גרם חמאה ביחד עם 1/2 כוס סוכר,  250 גרם שוקולד מריר ומערבבים שיימס.
מוסיפים בבחישה נמרצת 2 ביצים  ותמצית .
בסוף משלבים את כוס הקמח .
מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.

אופן הכנה:
יוצקים 3/4 מבלילת השוקולד לתבנית ומיישרים.
מעל יוצקים את כל בלילת הגבינה ומיישרים.
יוצקים את 1/4 כמות השוקולד שנשארה מעל לגבינה בגושים קטנים ומיישרים.מיישרים הכוונה את פני העוגה.

אופים בחום 175 כ-40 דקות.

העוגה עדיין רוטטת מעט,יש להוציא מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש.
להגיש בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו.

אפשרות לציפוי:

להמיס 50 גרם קוביות שוקולד על העוגה החמה מיד בצאתה מהתנור . השוקולד יימס. ליישר וזהו……
תהנו

107 תגובות על “עוגת שוקולד גבינה משודרגת

  1. smile smile smile נהדרת :lol: :lol: :lol: יפה :lol: :lol: כל הכבוד. ;) תנוסה :lol: מעניננת מאוד

    בברכת חג אורים שמח ומלבב לך ולבני ביתך :lol: :lol:

    • היי פירגה – וואהו העוגת – פשטידה נראית מדהימה ובטח טעימה !!!! כל הכבוד פירגה אין עלייך

      ןכעת לשאלה פירגה האם במקום הרום אפשרי להוסיף גרידת לימון ? או גרידת תפוז ?
      ועוד שאלה אם אני מוסיפה גרידת תפוז אפשר להוסיף קליפות תפוז מסוכרות קצוצות ??

      אשמח ל smile תשובה

      חג אורים שמח שהאור והשפע והטוב ישררו בביתך ובית עם ישראל כולו – אמן !!! ;)

      • רחלי,כל תחליף ענין של טעם אישי לכן,אני משאירה את הבחירה עלייך.
        חג אורים נפלא,מתוק וכייפי לכולכם. smile

    • אני הולכת לנסות – היא נראית ונשמעת נפלא!!
      להתראות ביום שישי!
      מקווה שתישאר עד אז… :lol:

    • איזה עוגה מדהימה!!!!!!!!!!! הצלחה בלתי רגילה .
      אני מכורה לאתר שלך, כל פעם שרוצה משהו מעניין פונה לאתר ולא מתאכזבת. smile smile

  2. המשכת את המתכון וכתבת פשטידה כנראה שאת כבר חושבת על מתכון לפשטידה הבאה :oops: תודה על המתכון שילוב שילדי ואני אוהבים מאוד :P smile smile

  3. היי פירגה, מה שלומך? וואוו איזה שילוב מדהים של שוקולד וגבינה ינוסה בהקדם. פירגה אני מאחלת smile smile smile :x לך חג חנוכה שמח אור ואהבה תמשיכי ליצור מאכלים משגעים וממכרים. :lol: :x :lol:

  4. smile לפני שבועיים הכנתי את עוגת השוקולד הכושית עם גבינה, מתכון שלך כמובן והיא טעימה מאד. ברור שגם המתכון הזה ינוסה!
    תודה לך פירגה ותמשיכי להעשיר אותנו במתכונים כל כך מוצלחים!

    • נשמונת, חבל שאת המחמאות אתם לא כותבים במתכון עצמו. אז להבא….תודה רבה.
      זו עוגה ליגה אחרת, משהו אחר ושווה להכין ולטעום.
      בהצלחה וחג שמח

  5. שלום פירגה,

    בתי הכינה את העוגת גבינה, וזה יצא מדהים !!!

    רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את העוגה.

    תודה,

    נאוה.

  6. בקר אור לפריגה
    אין עליך את הבקר אני מתחילה איתך ומבצעת את המתכונים כמו ילדה טובה בעיניים עצומות שיהיה לך חג אורים שמח המשיכי בדרכך תמי smile

  7. בוקר טוב פירגה
    מה שלומך?
    מזמן לא כתבתי לך.
    זה פשוט "פשע" לעשות לנו ככה…..
    הלוואי שהיה אפשר פשוט לקחת ביס מהתמונה….
    וגם לא לספור קלוריות
    יום נפלא
    תודה ושוב תודה שאת כאן
    מחבקת אותך,רותי

  8. פירגה יקרה,
    עוגת ללקק את האצבעות, מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד+גבינה
    בתור ילדה המעדן שאכלנו היה גבינה עם קקאו וסוכר וזה היה טעים בטירוף.
    היום השתדרגנו למעדנים מוכנים אך טעם הילדות תמיד נשאר.
    שיהיה לך ולבני ביתך חג אורים שמח ושחנוכיית הרעיונות שלך לא תפסיק לדלוק :lol: smile :P :lol: smile

    • מלי,תודה רבה . אני מתרפקת על העבר בקטגוריה :נוסטלגיה שלי. מחממת את הבטן והלבבות של כולנו.
      חג חנוכה שמח וטעים.

  9. פירגוש,
    אהבתי מאוד את העוגה.
    אני מכינה הרבה את העוגה המשוישת שלך בלי התחתית – בעצם "הפשטידה".
    וכבר כתבתי לך במקום המתאים.

    העוגה הזאת נראית מעניינת – נראה שתוכן בקרוב.
    ושמחתי מאוד לשמוע שהיא נשמרת בהקפאה – כי ייתכן שהיא תצטרך להמתין שם עד שיגיע תורה.
    חג אורים שמייח לך ולבני ביתך,
    ויישר כוח על הדמיון הפורה ועל התוצרים הטעימים smile

    • רותי יקרה
      אני זוכרת שכתבת לי על המשויישת הנהדרת. זו באמת מלאת עניין ופריזורה ובטעם איכותי לגמרי.
      חג אורים שמח ונפלא לך ולבני ביתך.
      תודה רותי

  10. היי פירגה, העוגה באמת מיוחדת ומגרה!!!
    אך אין לי גבינה לבנה כי אני בשליחות ולא מוכרים פה כזו גבינה, יש רק גבינה כמו טוב טעם, ויש משהו כמו רויון וכמובן חלב.

    האם אוכל להחליף ואם כן מה הכמויות?

    תודה! אין עלייך!

    • נילי,כל גבינה רכה טובה . בטוח יש משהו. אם אין,אז תקציפי טוב טעם עם קצת חלב כדי לקבל רכות.
      חג אורים שמח לכם.

  11. פירגה היקרה

    העוגה נראת נהדר אבל היום זה ערב חנוכה איפה המתכוננים של המטוגנים .

    והסגולה בחנוכה לאכול כמה שיותר לביבות, סופגניות הכל רק מטוגן.

    חג אורים שמח ובשורות טובות

    • כנסי לקטגוריה חנוכה.יש 80 מתכוני חנוכה שאספתי לי ולכולנו.

      אם את רוצה להתמקד רק בסופגניות, את יכולה לרשום בחיפוש את המילה סופגניות
      או …..
      את המילה לביבות
      או ….
      את המילה נגיסים.
      יש המון המון מתכונים לחנוכה. הכל בקטגוריה. שווה דפדוף בקטגוריה.
      תכיני ותהני.

  12. חג חנוכה שמח !!!
    תודה על העוגה המגרה, תנוסה עוד היום, תודה שאת שומרת על הקלוריות שלנו ולא מציעה טיגונים בחנוכה!

    • מליסנדה,יש קטגוריה:חנוכה ושם יש המון מתכוני חג.גם לביבות וגם סופגניות מטוגנות ואפויות ועוד המון המון מתכונים לחג האורים.
      תדפדפי בהנאה ותהני
      חג שמח

  13. פירגה יקרה,
    העוגה נראית מדהימה!!
    רציתי לשאול מה המרקם של החלק השוקולדי- כמו עוגה כושית או כמו בראוניז (נימוחה יותר)?
    חג שמח

  14. היי פירגה,
    אני שומרת על דייאטה, והייתי רוצה לאפות את העוגה הזו ויש לי שאלה על החמאה {50 גרם]בעירבוב הגבינה, האם אפשר לוותר על זה? והאם חייבים את כל כמות החמאה בעירבוב השוקולד? כמה שפחות שומן עדיף לי כרגע,
    אחרי הכל עוגות גבינה לא מצריכות שומן , יש את השומן מהביצים ומהגבינה,
    תודה על תשובתך.

  15. פירגה שלום, האם ניתן להמיר חלק מהשוקולד בקקאו? לשמור על הגיזרה… את יודעת… smile

  16. פירגה שלום וחג שמח!
    האם אפשר להשתמש בגבינת "סקי" של שטראוס או גבינה לבנה של תנובה? תודה על כל המתכונים הטעימים!

  17. פירגה יקרה

    הכנסתי עכשיו את העוגה לתנור, אני חוששת שעשיתי משהו לא טוב בדרך: הבלילה של השוקולד לא התערבבה לבלילה אחידה אלא החמאה כאילו גלשה ממנה ולא התמזגה.
    מה עשיתי לא טוב??

    שבת שלום :P

    • לא טוב.חבל שלא קוראים לפני שמכינים.צריכה להיות בלילה חלקה של הגבינה ושל השוקולד. ברגע שיש גושים בבלילות של עוגות זה לא יצא טוב.בכל עוגה.

      • תודה על תגובתך המהירה,

        קראתי שורה שורה… כנראה עשיתי משהו לא טוב, איך אדע מה גורם לזה- לפעם הבאה?

  18. הרגע הכנסתי את העוגה לתנור . לא היתה לי תבנית עגולה אז עשיתי המלבנית חד פעמית השאלה שלי היא האם השוקולד בשכבה העליונה צריך להימרח על כל העוגה?אני לא הצלחתי למרוח אותו והכנסתי כך לתנור ושאלה שניה כשמכינים את בלילת השוקולד כל הערבוב צריך לעשות על האש? תודה רבה ושבת שלום

    • דנה,זה לא קריטי אם לא נמרח הכל.
      אחרי שממיסים את השוקולד מקררים טיפה שהביצים לא יהפכו לחביתה.
      אשמח לשמוע איך יצאה העוגה .
      תודה ושבת שלום

  19. העוגה יצאה כמו גבהות קטנות כלומר היכן שהיה שהיה שוקולד זה גבוה ובמקומות שאין שוקולד זה שקוע זה בסדר? נטעם אותה מחר

    • תופעה לא מוכרת,לא כל כך הבנתי.אני מקווה שלמרות זה היא תהיה טעימה מאד.
      שבת שלוןם

      • הי פירגה! כמו שהבטחתי אני מעדכנת העוגה יצאה טעימה אבל לדעתי השוקולד היה קצת יבש. העוגה חוסלה בתאבון רב תודה רבה 

        • דנה,להבא תערבבי טוב את השוקולד כמו שהסברתי לך.העוגה אליפות. תכיני שוב ותהנו.

  20. הי פירגה!
    אברך אותך עד בלי די…….העוגה פשוט טעימה ומשכרת…לא ניתן להפסיק….. laugh ….יצא מעולה laugh הילדים והנכדים סיימו כבר בערב שבת כך שלא נישאר לי לבוקר…הרבה בריאות לכולנו :P
    חג אורים שמח מכל הלב smile smile smile

    • הי אמא של כולם
      את נהדרת ואני מאושרת שהצליח לך ושטעים לכם.
      מאחלת לכולכם המשך חג מתוק ונפלא . תודה.

  21. אני רוצה להכין את העוגה ואני לא יודעת עם לאפות בטורבו או באפיה רגילה תודה מראש

  22. שלום פירגה איזה עוגה מגררררררההההה!!! יש לי מספר שאלות כרגיל…. 1אפשר שוקולד חלב? 2 אין בעיה עם החמאה כשמערבבים אותה עם הגבינה ?החמאה לא מתקשה בחזרה? איפה מאחסנים את העוגה במקרר או מחוצה לו???? תודה רבה אילנית :?

    • כרגיל,גם לי אין תשובות למשהו שלא הכנתי ואין לי מושג מה יצא עם שינויים.
      לגבי ההכנה אופן ההכנה ברור ונכון.תתרכזי בו.
      עוגות גבינה מטבע הדברים שומרים במקרר.
      בהצלחה.

  23. אני שואלת אותך מפני שכל פעם שהכנתי עןגה עם חמאה כשהחמאה ניפגשת עם משהו קר כמו ביצים או גבינה היא מתקשה ויש בעוגה גושים אני מקווה שהפעם זה לא יקרה תודה

    • לא יודעת מה הכנת. תכיני כמו שכתוב אצלי במתכון ויהיה בסדר כמו שלי ולכולם יוצא בסדר.
      בהצלחה.

  24. הי!
    הכנתי את העוגה והיא יצאה מעוללללההה כמו כל המרשמים שלך!!
    אך.. היו הרבה רגעי חרדה…
    שכבת השוקולד ה2 – פיזרתי את הגושים על שכבת הגבינה אבל לא הצלחתי ליישר ושתי השכבות התערבבו…. העוגה יצאה כש2 השכבות העליונות מעורבבות/משוישות קלות אבל זה לא גרע מהטעם המעולה והמחמאות….
    השאלה – האם בלילת השוקולד שלי היתה "קשה" מידי?? האם היא צריכה להיות דלילה יותר?
    המון תודה
    הולכת להכין השבוע שוב!!

    • רותם,ממש לא צריך ליישר.זו עוגת שיש ואיך ששמים את השכבה העליונה זה אמור לצאת טוב. בהצלחה ובהנאה.

    • ואם תקראו שוב את אופן ההכנה אז את השכבה השלישית השוקולדית מפזרים בגושים. דווקא כתבתי מאד ברור .

    • מזל,יופי.איזה כיף שבחרת להכין אותה ושהיא טעימה לכם.
      לבריאות והמשך טעים.
      smile

  25. האם העוגה יוצאת יבשה או במרקם רטוב? היא מזכירה במרקם את העוגת פירורים עם השוקוד לבן?

  26. אפיתי את העוגה ונהניתי ממנה מאוד!
    אולם , עלי להסתייג , כי הבנות ( וגם בעלי) טענו כי העוגה לא מספיק מתוקה להם .
    בשכבת הגבינה יש מספיק סוכר וכולם טענו כי שכבה זו מוצלחת , אולם , בשכבת השוקולד אין סוכר בכלל . הטעם המורגש הוא טעם השוקולד המריר . האם אין מקום להוסיף עוד סוכר למתכון זה?

    • אתי תודה לך.שיניתי את המתכון בהתאם.
      צריך להיות סוכר בשוקולד.
      מקווה שתכיני שוב ושתתענגו עליה smile

  27. פיגרה שלום! לא כל כך הבנתי משהו איך אפשר לאכול אותה בטמפרטורת חדר אם יש בה גבינה והיא צריכה להיות במקרר כדי שלא תתקלקל עוד במזג האוויר החם שאנו נמצאים בו. תודה

    • היא במקרר.נכון.
      תוציאי אותה מהמקרר לטמפרטורת החדר ותהני.

  28. היי פירגה, אני ממש רוצה להכין את העוגה. אין לי קוניאק או רום מה אוכל לשים במקום?
    האם תמצית וניל יכול להיות תחליף?

  29. היי פירגה

    איזה שוקולד מומלץ לשים בתור ציפוי לאחר האפייה ?
    תודה smile

  30. שכבת השוקולד נוקשה מידי. לא ניתן לפזר אותה מעל שכבת ההגבינה שהיא מאוד דלילה.

    • תוסיפי נוזל לשוקולד ותערבבי,את יכולה להוסיף שמנות מתוקות או חלב או אפילו מים.

  31. פריגה שבוע טוב !!!

    חייבת להגיב כל הזמן אני מכינה דברים מהאתר שלך ותמיד הם יוצאים מעולה !!!! :lol: השבת הכנתי את עוגת הגבינה הזו יצאה פשוט מדהימה הוספתי לה ליקר דובדבנים שאמא שלי {המטבח של טובל'ה } מכינה ויצא פשוט מדהים אז שוב תודה תמשיכי לתת לנו מתכונים מעולים ומוצלחים .

    smile smile smile smile :lol: :lol:

  32. פיגרה שלום, רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את העוגה הזאת? אחותי ממש אוהבת אותה והשנה אני לא אהיה בארץ ביומולדת שלה ולכן רציתי לדעת האם ניתן להקפיא? תודה!

    • דניאל,צריך לנסות להקפיא חתיכה ולבדוק אם מתאים.
      תמשיכי להכין ולהנות smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *