d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d795d791 d798d7a2d79dd79d d7a1d799d79cd790d79f d7a9d7a7d793 - עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדים

עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדים

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d795d791 d798d7a2d79dd79d d7a1d799d79cd790d79f d7a9d7a7d793 1 - עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדיםקראנץ' טוב-טעם סילאן שוקולד לבן ושקדים  –  בלי שמרים
השונה הוא שפה הבצק עם גבינת טוב טעם . המלית עם תוסף של שוקולד לבן וסילאן ויש ציפוי קראנצ'י של שקדים מצופים בריבת תפוזים
אתם מוזמנים לנסות להכין במתכונת הטעימה הזו:

מצרכים לבצק בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם" 200 גרם
1/2 2 כוסות קמח תופח
חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי)
חבילה מרגרינה / חמאה 200 גרם
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
מתחילים ללוש לבצק בתוך הקערה ומעבירים לשיש מקומח
ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( אם צריך מוסיפים קמח). רצוי לקרר במקרר כשעה.
לחלק ל-3 כדורים שיהפכו במהרה ל-3 כרוכיות קראנצ'יות נאות.

מלית טוב-טעם:
חבילה גבינה "טוב טעם" 250 / 200 גרם
500 גרם גבינה לבנה ר כ ה 5%
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (האבקה)
1/2 כוס סוכר
100 גרם שוקולד לבן מגורר – אפשר להוסיף גם מעט צימוקים
לערבב ולשפר מתיקות

להכין סילאן כדי לזלף על העלים לפני שמורחים את הגבינה.
להכין 2 כפות ריבת / תפוזים משמש להבריש את השקדים מ י ד אחרי האפייה

לרדד כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה די גדול (כמה שנפתח ולא דק)
לזלף על העלה סילאן (בערך כף גדושה על כל עלה)
למרוח בנדיבות מהגבינה (הגבינה אמורה להספיק ל-3 כרוכיות)
לגלגל לכרוכית שמנה
לחתוך את הכרוכית לכל אורכה ל-2 כך שיתקבלו 2 חצאים ארוכים
את 2 החצאים ללפף זה על גבי זו לצורת בורג (זר)
להניח בתבנית אינגליש קייק מצופה בניר אפייה.
להקציף ב מ ז ל ג את החלבון עם כף מים וכפית סילאן ולהבריש את פני הכרוכית
לפזר בנדיבות קיצוצי שקדים (קונים מוכן בחנויות טבע/מעדניות/סופר
לאפות בחום 175 עד שיקבל גוון חום. אצלי נאפה כמעט שעה , אז שווה לבדוק ולהציץ מדי פעם לתוך התנור.
מיד כשהעוגה יוצאת מהאפייה, לערבב את הריבה עם מעט מים ולהבריש את השקדיםd7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d795d791 d798d7a2d79d d7a1d799d79cd790d79f d7a9d7a7d793 d795 1 - עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדים

תהנו

53 תגובות על “עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדים

  1. אויש אויש אויש אויש…
    זה נראה כמו פיסת גן עדן
    אסור לי אפילו לחלום להכין דבר כזה
    פירגה,
    פעם נוספת שהצלחת בכישרון רב לגרות אותי מעל לכל דימיון
    אנא מימך… המשיכי כך !
    smile)
    יום מתוק לכולנו,
    יעל

    • יעל יקרה
      באמת יש הרבה נגיעות וטעמים בעוגה הזו והיא נפלאה ומיוחדת מאד.
      שמחה שאהבת רק מלהתבונן ולקרוא את המתכון ;)

  2. האם אפשר להכין את אותו מתכון עם בצק שמרים
    בתודה מראש!
    נ.ב אני מאד אוהבת שוקולד לבן לכן המתכון הזה מאד מתאים לי
    ישר כח פירגה :lol:

    • יש לך עשרות רבות , חמודה שלי

      כנסי לקטגוריות המתאימות בצד שמאל

      נדמה לי שיש בקטגוריות: עוגות גבינה קרות
      קינוחים ועוד.
      תהני ותתקררי עם המתכונים המעלפים smile

  3. אמא'לה,
    בסוף שום זוג מכנסיים לא יעלה עלי smile

    פירגה יקירה,
    כבר שאלתי פעם- ואני מעונינת לשאול שוב- האם מרקם העועה הוא "עוגתי" ובצקי כמו עוגת שמרים או שמא פריך וקשה יותר כמו עוגיה?

    תודה על כל החיוכים שאת מעלה על פני :P

    • יפעתי יקרה
      ראי את התמונה. ככה זה בדיוק מרגיש.
      לא קשה והגבינה עסיסית והכל טעים ברמות קשות.
      זה לא בצק שמרים (לא משווה)
      לדעתי? זה יותר טעים ;)

  4. אני מאוד אוהבת בצקי גבינות גם למלוחים!
    המילוי שנידבת כאן נראה מעלף!!!
    ישר למועדפים אצלי!
    נראה מצויין לעוגה שלאחרי הצום…
    תודה smile

    • הי אימוש
      בגלל זה בדיוק הכנתי את הקטגוריה החדשה לבצק גבינות במליות מתוק/מלוח ושם אפשר למצוא מגוון טעים ועשיר של מאפים.
      בהחלט,זה מעלף גם בטעם ,בפריזורה ובכל.
      אשמח לשמוע ממך שוב אם תכיני :lol:

  5. בדיוק היום בבוקר אמרו לי הי ענת מה קורה מזמן לא הבאת לנו עוגה, נראה לי שלפעם הבאה שתהיה כנראה בקרוב מאוד זו העוגה שאכין.

    יישר כוח פירגה

    • ענת שלום
      תכיני ואני מקווה שתקבלי את מירב המחמאות על הקראנץ' הטעים smile

    • לאה .
      במקרר כי יש גבינה וזה קיץ עכשיו.
      תגישי בטמפרטורת החדר.כלומר, להוציא 20 דקות לפני ההגשה.
      לבריאות smile

  6. הי,
    הכנתי ביום ו'. יצא מצויין. התחננתי שישאירו משהו להיום כי יש לי אורחת.
    אני חושבת שבפעם הבאה אנסה את אותה מלית נהדרת עם בצק פריך ובצק שמרים כדי להשוות…
    המון תודה
    :P

  7. היי פירגה!
    הכנתי את הדבר הטעיםםםםםםםםםםםםם הזה אתמול איזה מחמאות איזו הנאה וכמובן כולם כבר מתורגלים וצועקים פה אחד " המתכון של פירגה" אין עלייך אני לא פוחדת להכין משהו ממתכונייך הנפלאים מקסימום זה לא לטעמינו אבל זה ממש נדיר :lol: :lol: :lol:

  8. היי פירגה, מה שלומך?
    הכנתי כבר את הרולדות האילה פעמיים ואת השניות (בלי הסילאן והגבינת טוב טעם) פעם אחת.
    אני בדרך כלל נוהגת להשתמש בתבנית אינגלישקייק חד פעמית נמוכה. האם זה משנה לאפיה? נראה לי שבתמונה זה הרבה יותר תפוח ואוורירי…..
    בכל מקרה אני נהנית לקבל כל בוקר בעבודה מתכון חדש ומעניין.
    תודה
    שושי :lol:

    • שושי,גם אני מכינה בתבניות אינגליש קייק.
      העוגות הן עוגות שטרודל ולא מדי אווריריות.
      בצק שמרים רטובה וטובה שלי יותר אוורירי,אבל זה משהו אחר.
      סוף שבוע נפלא לך smile

  9. היי פירגה
    יש לציין שהמתכון נשמע ממש מעולה
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר את הגבינה טוב טעם בגבינה לבנה 9%/ 5% רגילה? או שאצטרך לקנות במיוחד :P

  10. הי פירגה,
    אני מתכוונת להכין את העוגה למסיבת פורים היום.
    לא ממש הבנתי איך לחתוך את הכרוכיות- באצמע כך שהמלית יוצאת החוצה?
    אורלי

    • אורלי,בדיוק כך. מרולדה אחת אחרי שאת חוצה אותה באמצע….את מקבלת 2 חצאים לאורך
      הגבינה לא אמורה לנזול כי היא די יציבה.
      בכל אופן
      את מלפפת את 2 החצאים זו מעל זו (תתחילי מהאמצע כמו שעושים בעוגות שמרים).
      בהצלחה smile

  11. פירגה – שלום סורי על הבלבול.הכל אצלך באמת מגרה וטעים.בכל מקרה אין לי כרגע טוב טעם נוספת.את יכולה לומר לי מה ניתן לעשות לגבי המילוי? פשוט אני ממש רוצה לעשות את זה……

    • רונית,תחליפי את הגבינה בבצק.עדיף.
      את יכולה להחליף לגבינה רגילה, שמנת חמוצה, יוגורט.
      smile

    • אידה,אם את שמה רק גבינה רכה אז שימי שקית שלמה של אינסטנט פודינג
      בהצלחה smile

  12. פירגה אהובה,

    מה אני יכולה לשים במקום ריבת התפוזים או ריבת המשמש, איזה ציפוי עליון עולה ברוחך….

    תודה מקסימה,

    ליאתי, פשוט אין לי ריבת תפוזים או משמש בבית, שקדים פרוסים יש smile

  13. פירגה שלום.
    אי אפשר להפסיק לאכול מרוב שזה כל כך טעים.
    שווה את ההשקעה.
    תודה רבה.

  14. היי,
    אני מתלבטת אם לעשות את העוגה כקראנץ או פשוט ככרוכית רגילה אפשר בכלל?
    ועוד כמה שאלות קטנות: במלית רשום חבילת טוב טעם 200 גרם ובבצק 250 בכוונה?
    ואיך יודעים שהבצק מוכן. את יודעת לא כולם כמוני אוהבים לאכול קצת בצק לא מוכן.

    תודה ויום מקסים

    • בחבילה יש 250 אבל גם 200 זה בסדר. לא צריך להוסיף.
      תבדקי אם המאפה מוכן .כשאני לא בטוחה אני מכסה ברפיון בניר כסף ואופה עוד עד שמוכן לגמרי.
      יום מקסים לך.

  15. פירגה שלום.
    העוגה מאוד טעימה . יש לה שילוב טעמים מענג. עושה חשק לעוד פרוסה ועוד……
    לדעתי ולדעתו של בעלי ולדעתם של האורחים שטעמו.
    תודה רבה.

    • פנינה,זו אחת ההמצאות הטעימות ביותר שלי. אני גאה בעוגות האלה.
      לבריאות ובהמון אהבה.

  16. פירגה יקרה,
    ראיתי שבהרבה מתכונים את משתמשת בסילאן.
    האם הסילאן שאת משתמשת הוא עם סוכר או בסילאן טבעי ללא סוכר?
    האם יש חשיבות לכך במתכונים שלך? כלומר – האם יורגש חוסר במתיקות אם משתמשים בסילאן ללא סוכר?
    תודה.

    • מרב,אני אוהבת את של כנרת.

      כשיש בלי סוכר,עדיף, הסילאן הטבעי גם הוא מתוק. אין הרבה הבדל.
      לשיקולך smile

  17. שלום פירגה יקרה,
    האם יש לך מתכון לעוגת קראנץ' ללא שמרים עם שוקולד (שוקולד מריר וללא גבינה).
    שאלה נוספת-האם יש הבדל בין מתכוני בצק הקראנץ' ללא שמרים?אני שואלת כדי לדעת האם אני יכולה לבחור אחד מהבצקים ולמלא כל רולדה מתוך ה-3 במילוי אחר.
    מאחלת לך המשך יום נעים ורגוע smile smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *