עוגת גבינה קסטה לימונית (הרעיון להטבעת הביסקוויטים נלקח מעוגת הזברה של קארין גורן)
מצרכים לעוגה:
תבנית אינגליש קייק חד פעמית -משומנת
ביסקוויטים פתי בר תלוי בגודל בערך 16
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
גרודה מקליפת חצי לימון
500 גרם גבינת סימפוניה 5%
להרטבת הביסקוויטים:
כוס לימונדה (חצי לימון סחוט בכוס מים +2 כפיות סוכר)
אופן ההכנה :
מקציפים במיקסר הכל ביחד עד למרקם של קרם אחיד. משאירים 3 כפות קרם בצד לכיסוי הביסקוויטים שצצים מהעוגה.
יוצקים לתבנית את הקרם ומיישרים.
טובלים את הביסקוויטים טבילה קצרצרה בלימונדה ומטביעים אותם שורות שורות לאורך העוגה (4 שורות)
מכסים את הביסקוויטים הגלויים ב-3 כפות הקרם שנשאר בצד. לא חובה לכסות הרמטי כי……
השכבה העליונה תהיה למעשה התחתית של העוגה,כי הופכים אותה לפני ההגשה.
מקפיאים את העוגה ולפני ההגשה מפשירים כחצי שעה. הופכים אותה על מגש נאה . כל אחד יקשט כיד דמיונו.
אני הוספתי עוד שמנת מתוקה לציפוי העוגה. לא חובה.
פירגה ערב טוב.
צילום יפיפה ממש מעורר חשק לטעום.
רשמתי ואכין בסוף השבוע.
נישמע מעניין הטעם הלימוני.
תודה.
תכיני ותהנו
כמה בסקויטים נכנסים לתבנית
אינגליש קייק אחת (כתוב בסוגריים שתי חבילות)
משתי חבילות יישארו לך.צריך בערך 25
נראת חבל"ז
אהבתי ! :lol:
אילנית
ערב טוב
תודה לך
אין מה להגיד על יצירת המופת
בכיף
יום מתוק
פירגה רציתי לעדכן אותך שהכנתי את העוגה ופשוט אין מילים איזו עוגה מדהימה גם בטעם וגם במראה. תבורכי אישה יקרה
תודה גלית,המשך טעים תמיד
יום נפלא
רעיון מעולה ..אין על ההפתעות המדימות שלך….
שולחת לך חיבוק ענק.
לינדוש.
לינדושה,תודה ממוש
שאלה האם חשוב סוג הפטי בר שוקולד או וניל? ופטי בר קטן או גדול?
העוגה ניראית פנטסטית ובטוח טעימה טעימה……………. ;) ;) ;)
ציפי בקר טוב
תודה חמודה
כל סוגי הפתי מתאימים.
אשמח לשמוע חוות דעתך אם תכיני
יום נפלא
יקרה, כמה תבניות אינגליש קייק אפשר להכין מהכמות?
יום ניפלא לאה
תבנית אחת גם רשמתי כך
יום נפלא
כמה יפה!!!!
רק עכשיו שמתי לב שיש קטגוריה של קמח מלא. זה משמח אותי. אם יעניין אותך, אשמח אם תמצאי מרשמים טעימים גם עם קמח שיפון. בינתיים חוץ מלחם לא ממש הצלחתי עם הקמח הזה.
בלהה,יש לי באמת קטגוריה קטנה כי אצלי לא אוכלים קמח מלא,יש בכמה מתכונים המרות של חברי האתר.
תודה לך
כבת לחולה סוכרת שאיבד לאחרונה את הראייה בגללה-אני מתעבת כל מתכון עם סוכר ושמנת מתוקה. לא ר קבוכר גורם למחלה אלא גם שומנים ומזון בלי סיבים תזונתיים? באף פריט כאן אין סיבים, השמנת המתוקה לא נכנסת למטבחי להוציא מיכל אחד בעוגת טרמיסו משגעת שאני מכינה שלוש פעמים בשנה.
מתטערת, אוהבת לפרגן -אבל הפעם….כל מתכונים של קרין בלתי נסבלים בעיניי. :? :? :? :?
פרגה-שלא תקחי הערה זו אישית אלא כהערה כללית, תודה :P
מאחלת בריאות
נועה היקרה, עם כל הכבוד לאביך- לא ברור מדוע בכלל נכנסת למתכון הזה.. מה חשבת שתמצאי בעוגת ביסקויטים- אומגה 3 ??!!
את לא חייבת להכין ובטח שלא חייבת להעיר את ההערות הבלתי נסבלות האלה… באמת סליחה שלא כולנו סובלים מסוכרת ונהנים מעוגה טובה פעם בשבוע- שבועיים.
תחסכי מעצמך את עוגמת הנפש ואל תיכנסי למתכונים כאלה בעתיד.
בריאות.
תודה מור
זה אתר פרטי ואני לא מבינה למה אנשים נכנסים להעיר את ההערות האלה.
כולם מוזמנים בהרבה אהבה להיות איתי,אבל למי שלא מתאים שימשיך הלאה,הרי יש עוד מאות אתרים באינטרנט.
איחלתי לה בריאות,בלי הסברים,כי זה נראה לי מיותר.
נא לא להגיב יותר לנושא הזה.
סליחה על הבורות, איך מכניסים את הפתי בר? שורות? "בעמידה", אם בעמידה הם נופלים לצדדים? בחבילה של פתי בר רגילה שמגיעה מארז אחד יש 40 פתי בר, אם נשארים 25 הכוונה שרק 15 נכנסים לעוגה?
שאלות ילדותיות אבל צר לי אני לא מבינה (למרות שאני :lol: לא ילדה)
אילנה,הוספתי תמונה . נכנסים 16 לעוגה,אבל תלוי בגודל של הביסקוויטים.יש קטנים ויש גדולים.אני השתמשתי בקטנים.
ראי למטה את התמונה.אני מקווה שזה יבהיר את אופן העמדתם בעוגה.
לגב' נועה היקרה, מאחלת בריאות טובה לאביך.באתר המתכונים של פירגה היקרה יש מקום להגיב ולשאול רק לגבי המתכון הספציפי שהיא מעבירה לנו במייל.. לא כאן המקום להעביר עליה ביקורת וכיוון ובמפורש המתכונים אינם לבעלי מחלות אלו ואחרות.וכמו כן אין כאן פורום של דיאטה. פני לאתרים המתאימים לכך.
אני אישית משבחת ומהללת את גב' פירגה על הנכונות הרבה שלה לשתף אותנו במתכונים הנפלאים שלה, ובעקבותיה מטבחי הועשר באין ספור מתכונים .
תודה רבה וחמה. :lol: :lol:
כמו כן אנא הקפידי על עברית כתובה ותקינה.
פירגה יקירה,
מה יכול להיות התחליף לגבינת סימפוניה,אני מחו"ל.
תודה
צריכה להיות גבינה חלקה ולא מימית. יש מסקרפונה?
פירגה יקירה, צריכה בבקשה את עזרתך…
כמה זה 200 ג' ממרח נוטלה בכפות?
תודה מראש.
לא יודעת כי אין לי נוטלה וצריך למדוד.
יום נעים
פירגה יקרה,
השבוע הבאתי לאמי 2 חבילות ביסקויטים שקניתי.
אמרתי לה שאת בטח תדעי מה לעשות עם זה.
אני חוגגת יום הולדת מחר והיא הפתיעה אותי עם העוגה שלך.
מה אגיד לך?
אכלתי עוגה נפלאה והתמוגגתי מכל ביס.
הכל היה משובח והקרם פשוט נמס בפה.
תבורכי!
אורלי,יום הולדת שמח.
אני שמחה שאמא בחרה להכין לך את העוגה המצויינת הזו.
תמשיכי לחגוג ולהנות.
שבת שלום
ננסה בלי נדר להכין את העוגה השבת הזו. :lol:
פירגה יקירה,
האם הכוונה לגבינת סימפוניה 5% טעם טבעי? יש בה מלח לא?
סתם לידע כללי האם הגבינה הזאת מתאימה גם לעוגות, למרות שיש בה מלח?
פשוט קניתי כי ראיתי מתכונים עם הגבינה הזאת, אבל אחר כך קראתי שהיא מכילה מלח.
תודה וחג שמח
אחוזי המלח קטנים,לא לדאוג.
בהצלחה וחג שמח
היי פירגה
זה בסדר להשתמש בגבינה לבנה רגילה 5 אחוז של תנובה?
ת׳אמת קניתי את הגבינות היום במטרה להכין עוגת ביסקוויטים קרה, ועכשיו אני מוצאת את המתכון הזה שלך שנשמע לי אליפות.אין לי ממש חשק לצאת שוב לקניות
וגם…. יש לך עוד מתכונים לעוגות גבינה קרות עם ביסקויטים?
תודה רבה מראש
יעלי בקר טוב

יש את הקטגוריות בצד שמאל.הכל יש.רק צריך להסתכל ולבחור.
http://www.pirge.co.il/category/עוגות-ועוגיות/עוגות-בסקוויטים-קרות
ואת יכולה עם גבינה של תנובה,אין בעיה.
תודה פירגה ועוד שאלה בבקשה, העוגה צריכה להיות כל הזמן בפריזר? ורק שרוצים לאכול להוציא לחצי שעה ? או שרק בהתחלה, ואח״ כ להחזיק במקרר?
זה תלוי ביציבות של העוגה. כמובן לטעמך…
אם היא יציבה במקרר,שמרי במקרר,ואם לא אז בפריזר.
שבת שלום