d7a2d795d792d7aa d793d791d7a9 2 - עוגת דבש של פעם לשנה מתוקה

עוגת דבש של פעם לשנה מתוקה

d7a2d795d792d7aa d793d791d7a9 1 300x225 - עוגת דבש של פעם לשנה מתוקה

עוגת דבש-פירגה

עוגת דבש של פעם
מאחת המחברות הכי נוסטלגיות לבית פירגה.
עוגת דבש נוסטלגית שגדלנו עליה .

לעוגה עסיסית לצקת את הסירופ בתום האפיה.

אתם מוזמנים לקראת החג להתרשם ממבחר גדול במיוחד של מתכוני חג נפלאים בקטגוריות:

1. עוגות ועוגיות דבש

2. חגים-ראש השנה

המצרכים:
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר (לאור התגובות שמתוק מדי ניתן להפחית את כמות הסוכר)
3/4 כוס דבש
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח מנופה+שקית אבקת אפיה
2 כפיות אבקת נס קפה רגיל
טעם לפי בחירה: קינמון,מוסקט,ציפורן,ג'ינג'ר,קליפת לימון
נהדר לשלב קמצוץ מכל הטעמים ביחד.

אופן ההכנה במיקסר:
5 חלמונים
1/2 מכמות הסוכר
כל השמן
אבקת הנס קפה
כל הדבש
להקציף ולהוסיף בהדרגה את הקמח אבקת האפייה והתיבול שבחרתם.  להעביר לקערה.

בקערת מיקסר נקייה ויבשה להקציף את 5 החלבונים עם יתר הסוכר לקצף יציב ולא קשה מדי
להוסיף את הקצף כף אחר כף בבחישה איטית לתערובת החלמונים שבקערה.
לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 26
לקשט באגוזים
לאפות בחום 160 מעלות כ- 50 דקות

סירופ מבושל לעוגה מיד אחרי האפיה:

3/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

לצקת את הסירופ החם אחרי האפיה.

לקרר ולפזר אבקת סוכר/קוקוס.
תהנו

100 תגובות על “עוגת דבש של פעם לשנה מתוקה

  1. תודה על התשובה המהירה
    אנחנו מאוד אוהבים עוגות דבש, כל השנה ולא רק בחג
    אני מנסה מתכונים שונים, הפעם אנסה את המתכון שלך
    נשמעת עוגה ריחנית וטעימה
    תודה

  2. פירגה יקרה!
    האם סילאן יכול להחליף את הדבש?המחיר שלו הרבה יותר סביר למרות שפעם בשנה זה לא מה שישבור אותנו! אבל השאלה היא לידע אישי בלבד. נסיעה טובה תהנו תהנו! :!:

  3. פירגה
    ברכות על האתר המדהים !
    אפילו חובבת בישול מושבעת כמוני – למדה ממנו כל הזמן.

    האם אפשר לאפות ולהקפיא את העוגה?

    כאשה העובדת כ-12 שעות מחוץ לבית, אבקש אם אפשר בכל מתכון להוסיף סימון או כיתוב האם ניתן להקפאה ואחרי איזה שלב.

    תודה ושנה מבורכת :lol:

    • נירה ערב טוב
      בדרך כלל עוגות בחושות אני מקררת ומקפיאה חתוכות למנות.
      smile שבוע נפלא.

  4. יקרה שלי ..
    קודם תודה על הברכות החמות… smile

    אהבתי את המתכון נישמעת ריחנית וטובה!!!כמו תמיד אין עלייך :lol:

    מאחלת לך חופשה נעימה ותחזרי אלינו עם שפע של מתכונים ורעיונות …

    המון נשיקות אשה יקרה
    שונט smile

    • שונטלי יקרה
      מאחלת לכם בריאות ומהר. מקווה שעד שאת קוראת הכל כבר מאחוריכם.
      תודה רבה על הברכות והמשך עשייה טעימה לשתינו smile
      באהבה פירגה smile

  5. פירגה יקרה,
    קודם כל רציתי להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך הצטרפתי למריבות בין בני הבית על המחשב…(שיהיה לך על המצפון…) :!: האתר מדבר בגובה העיניים והאוכל ביתי וטעים ובעיקר פשוט ולכן עושה חשק להכנה. הכנתי היום את עוגת הדבש ויצאה טעימה מאוד אבל אני אוהבת את העוגה יותר לחה. האם לדעתך כוס שמן במקום שלושת רבעי תפתור לי את הבעיה?
    מקווה שבשבוע הבא תספרי לנו מה את מכינה לחג בשביל שנוכל להתארגן בהתאם..

    תודה מקרב לב ושבת שלום.

    • רונית יקרה תודה על המחמאות לאתר. כיף לשמוע.
      בהחלט מגיע לך זמן מחשב להנאתך.קבלי אישור ממני :lol: ;)
      הוספתי סירופ לעוגה וכך העוגה תצא יותר עסיסית ולחה.
      מקווה ש-5 דקות פחות אפייה גם הם יעשו את ההבדל.
      לקראת החג ארשום תפריט. די קבוע אצלינו.
      לבריאות וערב נפלא :lol:

  6. הי פירגה רציתי לדעת, זה משנה אם שמים קמח תופח במקום רגיל+אב' אפייה?
    אני שואלת לגבי העוגה הזו ובכלל.
    תודה מראש על תשובתך

    • מפרגנת חמדתי הנה הנוסחה:
      על כל כוס קמח רגיל שמים כפית אבקת אפיה

      כשרשום כוס קמח רגיל את יכולה לשים קמח תופח באותה כמות שרשום.

      בבקשה smile

  7. פירגה יקרה!
    שנה טובה הכנתי את ארוחת החג שכללה כמובן את מתכונייך הנפלאים. העוגת דבש של פעם התחסלה במהירות. הכנתי גם מעמולים נהדרים לפי מתכון שלך. הכנתי גם קציצות עם ירקות מתוקים על מצא קוסקוס. בקיצור חג מתוק וטעים מקווה שגם השנה הזאת חלומותייך יהיו יצירתיים וטעימים :lol:

    • הי חניתה יקירתי
      תודה על השיתןף ושהכל הצליח. איזה עונג גם לי.
      לראש השנה הכנתי קטגוריה ענקית של מבחר מטעמים נפלא.אישית מאד אוהבת את החג המתוק הזה.
      בהחלט אאחל גם אני להמשך משותף וטעים smile

  8. עוגה מצויינת , באמת מזכירה טעם של פעם … מלבד טעות אחת שעשיתי : חילקתי את העוגה ל- 2 תבניות אינגליש קייק רגילות -העוגות גלשו לי בתנור ובסיום האפיה צנחו לחצי …
    :twisted:

  9. פירגה יקירה
    כרגיל כל ערב שבת אני מחפשת בבלוג המדהים שלך, איזו הפתעה מתוקה אכין הפעם.
    עכשיו אני בנסיונות לאתר את עוגת הדבש שתככב אצלנו בראש השנה…

    שאלות לגבי עוגת הדבש: 1. האם הכמות מתאימה לתבנית קוגלהוף סיליקון?
    2. האם את ממליצה לשמן במרגרינה את הסיליקון? (קניתי תבניות סיליקון שונות במבצע עלו לי מאוד זול. בשבוע שעבר שימנתי ויצא מצוין, אך אני לא יודעת אם כדאי לקחת סיכון ולא לשמן)
    תודה

    • ערב טוב יקירתי
      קשה לי לתת תשובות למה שעוד לא הכנתי.
      אני לא משמנת אבל תלוי איזה תבנית יש לך.אולי כדאי לשמן את כל התבנית כדי להימנע מפשלות.
      הסוד הוא קירור יסודי לפני ששולפים. smile

  10. פירגה היקרה
    העוגה הפיצה ניחוח משכר בבית….אין כמו הריח הזה… ובקיצור העוגה יצאה סוף! :lol:
    אוורירית, קריספית מלמעלה בגלל האגוזים, וצבע מדהים. אין ספק שאני מאמצת את המתכון הזה. תודה לך על השיתוף המדהים!
    רק הארה קטנה: לטעמי אפשר להפחית מכמויות הסוכר. עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך אך היא מתוקה מדי.
    ועוד משהו- אפיתי היום גם את כדורי הדובשניות עם סוכר שלך, היה בצק מאוד נוח לעבודה, והילדים טרפו… הייתי צריכה להגביל כל אחד מהם, שישאר בכל זאת משהו לשבת… :P :P

  11. ביטון יקרה
    תודה ואני רושמת ליד הסוכר את התגובה שלך.תודה.
    כיף שאהבת גם את הדובשניות. אגב, אני גאה בקטגוריה של ראש השנה שהכנתי,יש שם מטעמים לרוב.
    תהנו ותמשיכי לשתף אותי smile

  12. פירגוש סליחה, רק עכשיו אני רואה ששאלתי כבר את השאלה הזאת לפני כמה זמן. וענית לי שאת לא ניסית. אני אכין בתבנית הרגילה כדי שלא יהיו פאשלות, מה שבטוח בטוח…
    תודה לך בכל אופן ושבת שלום ומבורך! smile

  13. לפירגה היקרה!
    העוגה יצאה טעימה מאוד ועסיסית
    מחר אאפה אותה לילדים בגן
    שנה טובה ומתוקה מדבש!

  14. ערב טוב פריגה .

    כרגע הכנסתי לתנור את העוגה שמריחה מדהיםםםםםםםםםםםם smile

    השאלה אם אפשר לשמור אותה במקרר עד ליום רבעי אם לא יישרו אותה כמובן ;)

  15. פירגה אני מקווה שיש לך זמן לענות לי בתוך כל הבישולים וההכנות…
    כידוע לך כבר העוגה הזאת שלך הפכה לעוגה המככבת…
    שאלה- האם אפשר להכפיל כמויות כדי לעשות כמות כפולה לשתי עוגות גדולות?
    תודה ושנה באמת הכי טובה smile

  16. פירגוש תודה
    זה מה שעשיתי ולא התעצלתי…
    עוגה אחת למשפחתי ואחת לאמא שלי- שאליה באים אחי ומשפחתו..
    ועוד פעם באמת מאחלת שתהיה לך שנה טובה.
    אין לך מושג כמה העוגה הזאת טעימה בפי כל – חמי וחמותי היו אצלי לפני שבועיים וחמי אמר שזה עוגת סוף הדרך. חמי הוא מאוד קשה ומפונק בענייני אוכל. כך שאם הוא נתן מחמאה אז זה באמת משהו מיוחד… תודה לך ובאמת שתמיד יהיה לך הכוח לפרסם עוד ועוד דברים מוצלחים ופשוטים – את משמחת הרבה בתים בעם ישראל! :lol:

    • ביטון יקרה, את נהדרת
      מסרי לכולם בבית ד"ש חמה מפירגה ובעיקר לחמך שאוהב את העוגה ;)
      שנה מתוקה מכל הלב לכולכם smile

  17. פירגה בוקר טוב
    כמובן שהכנתי את עוגת הנוסטלגיה שלך היה מדהים וטעים מאוד אני אהמץ אותה כעוגת הבית
    לאחר המון נסיונות לאורך שנות נשואי, כולם אהבו את העוגה מקטן ועד גדול
    שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

  18. I just finished this cake for this 2010 Rosh-Ashana . Everyone loved it !!!!!
    I did not use syrup. I used only 3/4 cup of sugar. I added one teaspoon of coca powder it came out soft and so very yummm.
    I want to wish you : Shana Tova,. All the best to you and yours family .May you have only a sweet year.
    THANK YOU.

    • פיקבו,אני שמחה שלמרות השידרוג שלך יצא יאמי.
      שנה טובה ומתוקה והמשך נפלא ביחד.לבריאות :lol:

  19. היי פירגה
    רוצה לעשות בסיר פלא אפשרי?
    למה נחוץ הסירופ ואם אעשה אותה מחר היא תהיה טובה לחג? smile smile smile

    • ריקה יקרה
      סיר פלא דווקא יכול להתאים
      הסירופ? כי ככה הכנתי
      החג עוד רחוק תכיני יום לפני.

      בהצלחה

      שנה טובה

  20. שלום פירגה.
    את העוגה הזו אנחנו מאוד אוהבים ואנחנו עושים אותה לא רק בראש השנה.
    היא מאוד טעימה וטעמה לא ניפגם גם אחרי הקפאה.

  21. האם אפשר להוסיף לעוגה אגוזים וגם למעלה???זה לא יפריע לסירופ שעושים מעל העוגה לשנות את טעם האגוזים שירטבו????

  22. פירגה שנה טובה.
    הכנתי את העוגה להרמת כוסית בעבודה.
    מאוד אהבו ושיבחו את טעמה הניפלא של העוגה.
    תודה ושתמשיך להיות שנה עם הרבה רעיונות יפים.

  23. כזאת עוגה טעימה בלי תגובות ??? ממש פשע !
    איזה עוגה נהדרת , ריח משגע .
    רוצו להכין ….
    :lol:

    • תודה גליתי
      שמחתי שגם את אהבת והוספת מחמאות והמלצה.
      שנה טובה ומתוקה כמוך

  24. העוגה יצאה סוף הדרך…הפחתתי מכמות הסוכר שמתי רק שלושת רבעי כוס.
    וגם למדתי עוד משהו חדש-שמתי בכוס שמן שפכתי לתערובת ,ושמתי באותה הכוס דבש…והכול נישפך בלי להידבק לכוס…..פשוט ניפלא.
    טעים טעים טעים
    ללקלק את האצבעות
    תודה ;)

  25. עוגה מדהימה הכנתי אתמול וכבר נגמרה….שנה טובה ותודה לפריגה על כל המתכונים הנפלאים. smile

  26. פירגה בוקר טוב וחג שמח
    אלישבע בתי הכינה את עוגת הדבש, היות שהיא מינתה את עצמה להכנת המתוקים.
    העוגה כל כך רכה,נימוחה וטעימה פחד.חילקתי בין כל כלותיי,פשוט עוגה של פעם הביא
    לי אישית את טעם עוגות הדבש שאימי ז"ל היתה מכינה.
    תודה לך על שיתוף המתכון עם כולנו
    אני מאחלת לך שנה טובה,עם המון רעיונות למתכונים
    שנה טובה עם כל בני בתך
    ממני אנטה

    • אנטה יקרה
      תודה לך ותודה לבת שבחרה להכין את העוגה לערב החג.
      שימשיכו להיות לכם ימי נחת משפחתיים ותהנו ביחד.
      שנה טובה ומאושרת מכל הלב

  27. הי פירגה,
    האם בעוגה זו ניתן להמיר את הדבש או חלקו בסילאן או שזה יפגום בטעם?

    תודה רבה!!!

    שגית

  28. למומחית שלי, הכנתי עוגות דבש, הקפאתי, הוצאתי אחת מהעוגות, יש לי הרגשה שהיא קצת יבשה, יש דרך ל"הרטיב" אותה, שתהייה קצת יותר לחה??

    • תכיני רוטב דבש/ריבה/סילאן . תחוררי את העוגה וצקי עליה בנדיבות מהרוטב.

      את יכולה לחמם את הרוטב. כמובן להפשיר קודם את העוגה.

      בהצלחה ובהנאה.

  29. את יותר זריזה ממני, מזכיר לי את עצמי כשהילדים שלי (תינוקות בני 21 -33 – 5 במספר) מבקשים משהו…..
    המון המון תודה, כמובן שהיא מופשרת (את המעט הזה אפילו אני הבנתי). המון תודה, ידעתי שיש לי על מי לסמוך שיעזור לי בשעת צרה….שנה טובה, גמר חתימה טובה, שתמיד תמיד תמיד נראה את חותמך במייל שלנו.

  30. הכנתי יצאה מעולה אפילו יש הטוענים שעדיפה על עוגת עוקץ הדבורה ;)
    עניין של טעם.

  31. פירגה שנה טובה ומתוקה.
    עוגה נהדרת טעימה מאוד. הכנתי אותה כמה פעמים פעם עם הסירופ וגם בלי.
    עוגה קלאסית לראש השנה. מאוד אהבנו .
    המשך שנה פוריה עם הרבה רעיונות,שנה בריאה לך ולמישפחתך.
    באהבה רבה.

    • פנינה,תודה על המחמאות לעוגה הטעימה.כיף שבחרת להכין אותה ושכולם נהנו.
      שנה נפלאה ומתוקה לך ולכולכם.

  32. שלום פירגה,
    חבל שרק אתמול גליתי את האתר שלך.. בחרתי להכין את העוגה הזו היום… מתלהבת באמת… אפשר להחליף את האגוזים עם פוסטוק חלבי???
    אעדכן אותך התוצאות smile

    • סוזן ערב טוב,
      אפשר להחליף את האגוזים,אין בעיה.
      ברוכה הבאה לאתר שלי החמים והטעים ובעיקר המשפחתי. אני מקווה להנות ביחד אתך.
      בחורף אפשר לשמור את העוגה כיומיים בחוץ,מעבר לזה אם תשרוד,אז להעביר למקרר.
      בהצלחה ותעדכני איך ואם אהבתם?
      תודה smile

  33. בוקר טוב פירגה… תודה שענית לי כל כך מהר…
    העוגה יצאה יפה מאוד… היא התנפחה הרבה ב 30 דקות הראשונה, אך ירדה בהמשך… לא ידעתי מה הסיבה.. בכל זאת העובה היה מושלם smile
    יצאה טעימה בחלק התחתון… לא התלהבנו מהסירופ… לדעתי היה מיותר גם הפריע לטעם…
    גם הורדתי מכמות הסוכר smile הפוסטוק לא יצא קראנצ'י.. לדעתי, אגוזים היו הופכים להיות יותר קראנצ'ים…
    אמשיך לנסות עוד מתכונים…
    תודה רבה על היחס :*

    • סוזן הי,
      ה"שידוך" בין החלבונים המוקצפים לבלילה צריך להיות בתנועות עטיפה כשהקצף נשמר "פוכי" וגבוה.
      כך העוגה לא "תיפול".
      הסירופ טעם אישי שלי,לא חובה לאהוב. כמעט בכל הבחושות שלי יש סירופ.כמובן,לא חובה לשים.

      כשאת מכינה עוגה שלי והיא מתוקה מדי,רשמי לך להבא להוריד מכמות הסוכר כל אחד וטעמו.
      תמשיכי להכין לפנק ולהתפנק.
      בברכה ושבת שלום smile

  34. שלום לך פירגה יקרה,כעת שנגמר החג חזרתי לעדכן,העוגה ממש אבל ממש!! טעימה.התחסלה במהירות,ונאמץ אותה לכל השנה.

    **עשיתי רק שלושת רבעי כוס סוכר, והנחתי חצי אגוז מלך מעל כל פרוסה,ואחרי האפיה שפכתי את הסירופ. :P

    • תודה ליאת,איזה שיתוף טעים ומדליק :lol:
      המשך טעים ושנה נפלאה ומתוקה לכם smile

  35. שנה טובה פירגה.
    עוגה ממש טעימה אכין אותה גם לסיום הצום .
    תודה על המתכון הניפלא.

  36. שנה טובה פירגה יקירתי
    גם השנה הזאת 2014
    העוגה דבש שלך תכבב על שולחן החג שלי
    עוגה טובה ונהדרת בפה
    תודה ושנה מתוקה ונהדרת לך
    ולמישפחתך
    מרחלי עיני באהבה ♥ :lol:

    • רחלי יקרה.
      תהנו מהעוגה,מהחג והעיקר שתהיו בריאים והמון נחת מכולם.
      שנה טובה וחג שמח.

  37. פירגה האלופה
    הכנתי לראש השנה כמות כפולה של מתכון זה. העוגה יצאה נפלאה , אוורירית ,גבוהה וטעימה להפליא. גם בשנים שעברו לקחתי את המתכון הזה ולא התאכזבתי.
    תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים ועל כל הנתינה והשיתוף. :lol: smile

  38. פירגה יקרה
    בכל שנה לקראת החג אני בוחרת מחדש במתכון הזה כי הוא נפלא. שאלתי היא האם ניתן להקפיא את העוגה הזו? זה משנה את המרקם/ דוחס אותה?
    תודה מראש…
    :lol:

    • לילה טוב ביטון.
      תקפיאי ותוציאי מספר שעות קודם , כדי שהעוגה תקבל את הטמפרטורה של החדר. לא לחמם.
      שנה טובה לכולכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *