d798d7a8d799d7a7d795d79cd793d794 - טריקולד של פירגה

טריקולד של פירגה

d798d7a8d799d7a7d795d79cd793d794 299x210 - טריקולד של פירגה

טריקולד של פירגה

זה כל כך מתוק וטעים שאי אפשר להפסיק ליישר. אבל מי שסופר באדיקות קלוריות,שיתרחק ממנה כמו מאש.

ואם תכינו את העוגה בתבנית מלבנית,תוכלו לחתוך ממש פרלינים קטנים ולתת ביס של אושר מדי פעם.

החלטתי ללכת על הסגנון הפשוט והטוב שכולנו מתחברים אליו. לא כ"כ אוהבת את העוגות שלי עם ג'לטין או ביצים "חיות" ,אז זו הגירסה שמתאימה לי.

יש בה המון שוקולדים בטעמים והמון שמנת מתוקה. עוגה מלאה בקלוריות טעמים והנאה שאסור לפספס, שווה להכין, באמת, לפחות פעם אחת בשנה.

הכנתי בתבנית פרח מקרטון (ראו תמונה) בקוטר 24

dscf1467 300x225 - טריקולד של פירגה

בסיס העוגה עשוי מפירורי ביסקוויטים:
שמים במעבד מזון:
200 גרם ביסקוויטים פתי-בר שבורים קטן (יש גם בפסח בכל סופר)
100 גרם חמאה מומסת
כפית דבש
2 כפות מים
לכתוש עם הוו המרסק.
לשמן היטב את התבנית ולשטח בהידוק את הפירורים.

מוס שוקולד חלב:
שמים בסיר קטנצ'יק (על הגז) 200 גרם שוקולד ח ל ב שבור לקוביות+כף חמאה ובוחשים לקרם.
מערבבים את הקרם שיהיה פושר .

מכניסים למיקסר:
3/4 כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
מקציפים לקרם .
מוסיפים את השוקולד ומערבלים ביחד.
יוצקים את המוס על הבסיס.
מקפיאים שעה.

מוס שוקולד לבן:
שמים בסיר הקטנצ'יק:
200 גרם קוביות שוקולד ל ב ן שבור לקוביות + כף חמאה ובוחשים לקרם.
מערבבים את הקרם שיהיה פושר .

מכניסים למיקסר:
3/4 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
מקציפים לקרם .
מוסיפים את השוקולד הפושר ומערבלים ביחד.
יוצקים את המוס הלבן על מוס שוקולד חלב הקפוא.
מקפיאים שעה.

אחרי שעה מוודאים שגם השוקולד הלבן קפא ומכינים את הגנאש המריר:

שמים בסיר הקטן (אחרי ניקוי)
150 גרם שמנת מתוקה ומחממים לסף רתיחה
מוסיפים: 150 גרם שוקולד מריר בקוביות ומערבבים לקרם
יוצקים חם על העוגה ומקפיאים לפחות 10 שעות ועד להגשה
כחצי שעה/שעה לפני ההגשה מוציאים לשולחן שהשוקולד טיפה יפשיר ויהיה אפשר לפרוס יפה.
תהנו.

63 תגובות על “טריקולד של פירגה

  1. נראה יאמי, אני מתכוונת להכין בקרוב. כל הכבוד על זה שאת לא מכינה עם ביצים חיות, זה יכול להיות ממש מסוכן, במיוחד לילדים.
    שאפו ותודה שחלקת את המתכון

  2. אמל׳ההההה מה עשית לי!!! אני באמת לא מפסיקה ליישר אותה!!! חחחחחחח אין על המתכונים שלך פשוט מדהימה! smile

  3. נראה ונשמע נהדר.
    ואיזה כיף שאין ג'לטין – אני שונאת להשתמש בג'לטין.
    ואת צודקת – מכת קלוריות – אז ממש צריך להכין בהזדמנות מיוחדת.
    שומרת בכיף את המתכון.

    שתהיה לך שנה טובה ומתוקה עם עוד מתכונים נפלאים.
    וגמר חתימה טובה♥

    • ערב טוב רותי
      הג'לטין חוסך את כמות האינסטנט פודינג כמייצב. למרות שיש ג'לטין צמחוני,גם אני מעדיפה את הפודינג,טעים לנו.
      שתהיה שנה טובה ומתוקה עם שפע מטעמים,בריאות ושלווה.
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה.

  4. היי פירגה המתכון נראה מדהים ומעלה ריר ורוצה לעשות אותו העניין הוא שהעוגות אצלנו צריכות להיות זמינות כל הזמן כדי שיוכלו לאכול.. smile האם אפשר לשמור ואתה במקרר גם אם תהיה רכה או שחייבים בפריזר?

    • בילי ערב טוב. smile
      זו גלידת מוס. שומרים בפריזר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
      באהבה.

  5. פירגה יקרה
    שנה טובה לך ולבני ביתך!
    וואווווווווווו מה עשית לי, אני כבר רעבה!
    יש לי שאלה, אין לי מעבד מזון (תצחקי עלי), אני מסתדרת בלי, אז איך אני יכולה להכין?
    יום נפלא
    רותי smile

  6. הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים התחסלה כבר חצי תבנית …וגם הדיאטה שלי התחסלה חחחח …תודה וגמר חתימה טובה אור smile :lol:

  7. פירגה יקרה,
    מאחלת לך ולבני משפחתך, שנה טובה ופוריה עם המון מתכונים חדשים.
    רב אושר וגמר חתימה טובה.
    מירי

  8. האם אפשר להכין את העוגה היום (יום חמישי) כדי לאוכלה ביום ראשון, ערב החג? תודה ושנה טובה

  9. פירגה יקירתנו (את יקירה של כולנו בבית… :P )

    אני ממש רוצה את זה פרווה…

    כמה נורא זה יהיה לדעתך, אם אני אחליף את שוקולד החלב באמצע בשוקולד מריר? שוקולד לבן פרווה דווקא יש. נטיפי שוקו צ'יפס מבית אופנהיימר.

    תודה כמו תמיד על השדרוג של חיינו הקולינריים ושנה טובה.

    • איילה,אין בעיה.כל עוגת מוס יכולה להפוך לעוגת פרווה.יש המון רכיבים מחליפים בשוק.
      בהצלחה ותהני

      חג שמח.

  10. שלום, לצערי מתוך נסיון אני חיבת לציין שלהחליף את הרכיבים בפרווה לא יוצא אותו הדבר הבדל של שמים וארץ המתכון כפי שצויין מדהיםםם

    • מסכימה לגמרי, אין מה להשוות בין גרסת החמאה והשמנת האמיתית לגרסת התחליפים. אבל גם תחת המגבלות האלה, הטריקולד יצא מעולה, וקצר תשואות.

      למי שמנסה, זה לא נזקק להפשרה כל-כך ארוכה לפני ההגשה. 5 דקות מספיקות.

      • איילה,תודה על ההמלצה

        לכל מקרר זמן ההפשרה שלו. בס"ה זו עוגת גלידה ונהדר לאכול אותה טיפה קפואה.
        לבריאות smile וחג שמח.

  11. חג שמח, הכנתי את העוגה , קיבלתי הרבה מחמאות , עוגה מאד טעימה וקלה להכנה .
    ממליצה בחום. כרגיל כל המרשמים שלך יוצאים טוב

    • עדה,בכיף ואהבה והעיקר שכולם התפנקו עם עוגה נפלאה.
      חן חן על ההמלצה הנפלאה.
      חג שמח ומועדים לשמחה.

  12. פירגה יקרה מועדים לשמחה! הכנתי את הטריקולוד ויצא מעלף!!! smile הכל התחסל תוך שעתיים! ממליצה!!! :lol: מיטל מאילת.

    • מיטל יקרה,תודה וכיף שבחרת להכין אותה.
      חן חן על ההמלצה והמשך טעים לסוף שבוע רגוע smile וחג שמח.

  13. פירגה יקרה
    מה שלומך?
    הכנתי את העוגה לפני שבועיים,והיא מחכה בפריזר (את רואה,אני מצליחה להתאפק ולא לחסל אותה לבד!), לחתן שלי יש יום הולדת בסוף החודש והכנתי אותה במיוחד. מעניין אם הצליחה לי. האמת,שהמצרכים בעוגה יקרים, וזה חתיכת עבודה, אבל כפי שכתבת, זאת עוגה שכדאי להכין פעם בשנה….
    יום נפלא

    • רותי,זו עוגה של פעם….לא צריך להגזים ולהכין כל שבוע.
      אני מקווה שכולכם לפחות נהניתם מהיופי והטעם הנפלא שלה.
      בשמחות. מזל טוב.

  14. פירגה שבוע טוב
    כפי שרשמתי לך, עדיין לא אכלנו מהעוגה, היא מחכה לה בשקט בפריזר
    ואני מתאפקת בסבלנות, אף אחד לא יודע שהכנתי……זאת הפתעה
    רציתי לשאול כמה זמן היא יכולה להיות בפריזר
    תודה

  15. פירגה רציתי רק לכתוב לך ששברתי את הראש לקראת יומהולדתי איזו עוגה לאפות
    בסופו של עניין,הכנתי עוגת בסקוויטים,דומה לזו שלמעלה,חוסלה כולה,!!!!!

    רציתי רק לרשום שהאניסטנט פודינג שודרגו וכעת,יש בטעם וניל צרפתי,בטעם ריבת חלב,בטעם שוקולד מריר ,שודרגו לגמרי :P

  16. רק בשמחות אמן על כל עם ישראל,
    ובקרוב אצל כולם אמן ;) ;)
    רק שמחות ובשפע

  17. פריגה שלום,

    האם המוס לא מרטיב את התבנית קרטון כאשר הוא מופשר?

    תודה על כל המתכונים הנפלאים,
    אילנית.

    • ריקה מקסימה :oops:

      בסוף המתכון כתוב:

      כחצי שעה/שעה לפני ההגשה מוציאים לשולחן שהשוקולד טיפה יפשיר ויהיה אפשר לפרוס יפה.

      בהצלחה smile

  18. פירגה היקרה,
    האם אפשר להכין את העוגה מתבנית עגולה רגילה 26?
    תודה שרי

    • ציפי במדף של הכלים החד פעמים יש בכל סופר.
      שנה מתוקה והמשך טעים ביחד smile

    • אם את רוצה דיוק,אז חפשי בהמרות
      יש גם באתר שלי אבל אני לא זוכרת עם רשום כף חמאה……

  19. בוקר טוב
    רצתי לשאול איזה שוקולד לבן את
    משתמשת
    מהסופר הוא נהייה עם גושים
    או מטבעות מחניות מתמחים
    תודה ויום טוב

  20. שלום,
    3 שאלות:
    1) איך הוצאת את העוגה מהתבנית לאחר ההקפאה? פשוט קרעת את תבנית הקרטון?
    2) אם ברצוני לכתוב על קרם השוקולד- איך עושים זאת? מתי? ואיך בדיוק? בא לי לכתוב מזל טוב… לכתוב דק, לא עם קצפת.
    3) מה את ממליצה להכין ליד? איזו עוגה נוספת תתאים? כי מדובר באירוח של כ-20 אנשים… עוגה אחת מרשימה תספיק לדעתך?

    תודה וערב נפלא smile

    • הי גלית,
      גזרתי את הקרטון מסביב.
      את יכולה לכתוב כל דבר אחרי צינון של כמה שעות במקרר.
      עוגה נוספת?
      אולי עוגת פירות יש לי עשרות כאלה בקטגוריה: עוגות פירות.
      אולי שטרודל ת"ע?
      בילוי טעים ונעים smile

      • תודה ושאלה נוספת: ברצוני לקשט את העוגה עם זילוף קצפת וממתקי שוקולד (קליק)- האם צריך לקרר עם הקרם שוקולד במקרר או על השיש לפני הקישוטים? ואח"כ להקפיא את העוגה כולל הקישוטים או לקשט מחר אחרי שהכול קפוא (כולל קרם השוקולד)?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *