dscf7076 - עוגת מוס אגוזים וקרמבו

עוגת מוס אגוזים וקרמבו

dscf7076 300x225 - עוגת מוס אגוזים וקרמבו

עוגת מוס אגוזים וקרמבו-פירגה

עוגה קלת הכנה ,נאה וטעימה כדי איבוד חושים,  שעושה רושם גם באירועים מיוחדים.

dscf7074 150x150 - עוגת מוס אגוזים וקרמבו

עוגת מוס אגוזים וקרמבו-פירגה

הפוינט שלי בקיצור…..
1. אופים את השוקולדית הבחושה שלי ומחכים שתתקרר.
2. מוציאים את תוכן העוגה ומשאירים תחתית ושוליים לבסיס.
3. על הבסיס מעמידים באמצע העוגה 4 קרמבואים וניל
4. במיקסר במהירות גבוהה, מקציפים את הקרם.( המתכון למטה.)
5. מורידים את מהירות המיקסר למהירות ה כ י נמוכה וממשיכים לערבב את הקרם עם תוכן עוגה שהוצאה וממלאים מעל לקרמבואים.
אם הקרמבואים גבוהים יותר מהקרם אז למעוך אותם טיפונת ולכסות בקרם שיתקבל קרם ישר על פני העוגה.
מקשטים כיד הדמיון והאירוע.

וזו השוקולדית הבחושה שלי שאגב,היא עוגת בסיס לעשרות עוגות שוקולד שיש לי באתר.

dscf7065 300x225 - עוגת מוס אגוזים וקרמבו

עוגת מוס אגוזים וקרמבו-פירגה

בתוך קערה שמים לפי הסדר: בלי מיקסר…..מערבבים ביד.
כוס אבקת שוקולית
כוס סוכר
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מערבבים ומוסיפים
כוס שמן
2 ביצים טרופות במזלג
ובסוף:
2 כוסות מים פושרים
מערבבים היטב לקרם שוקולד חלק מאד וסמיך ללא גושים (הערבוב המסיבי חשוב מאד) להצלחת העוגה.
יוצקים לתבנית 26 משומנת ואופים 40 דקות בחום 175.
מצננים את העוגה.

הקרם:
מקציפים במיקסר 2 שמנות מתוקות=500 מ"ל
מוסיפים תוך הקצפה במהירות הכי נמוכה, 300 גרם קרם אגוזים (יש בסופר במדף של חומרי האפיה שוקולד חדש של השחר)
מוסיפים גם את התוכן של העוגה שהוצאנו ומערבבים ביחד. ממלאים את העוגה כאמור מעל לקרמבואים.
שומרים במקרר או בפריזר. אם העוגה בפריזר,מפשירים אותה כשעה לפני ההגשה.

זו עוגת מוס ולא עוגת גלידה ולכן המוס צריך להישאר במרקם מוסי.

"טיפ"
ניתן להכין את העוגה עם כוס שלמה אבקת קקאו (במקום אבקת השוקולית) ואז להוסיף עוד 1/2 כוס סוכר .
תהנו

43 תגובות על “עוגת מוס אגוזים וקרמבו

      • רותי,אנא,כתבי להבא את התגובה אחרונה בשורה אחרי כולם,כי קשה למצוא אותך בין כל התגובות הקיימות.

        את צריכה שמנת מתוקה להקצפה ולא חשוב איזה.
        smile

    • הינדה,אחרי שמוציאים את תוכן העוגה, מערבבים אותו עם המוס ויוצקים על התחתית והשוליים שנשארו מהעוגה. המוס אמור לצפות את כ ל העוגה.
      בהצלחה. smile

  1. וואו נראה טעים.החודש נחגוג יום הולדת של אמי.אני חושבת להכין את העוגה. :eek:

    • ברטה,אני בטוחה שזו תהיה אחת העוגות המרגשות ;) והטעימות שתכיני לאמך.
      יום הולדת שמח והמון בריאות לאמא

  2. נראה טעים… מה אפשר לשים במקום קרם האגוזים של
    השחר?
    תודה! smile

  3. WOW ענק…איזה רעיון מבריק !!! חייבת להכין לקראת סוף השבוע . כ ;) רגיל את נפלאה !!!! עדי

  4. וואו פירגה, אני כל הזמן קוראת את המתכונים שלך ומבטיחה לעצמי "את זה אני אעשה" אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד כי אין לי הרבה זמן. אבל את המתכון הזה, אני אעשה, מתישהו.. ניראה מעלף! תודה לך! smile

  5. פירגה מה זה ??,נראה מעלף חושים
    וכופף ישרים,,,,,,ממש עוגת פנטזיה,מייד רצה לעשות
    יאללה הלכה הדייאטה
    רחלי
    ;) ;)

  6. מציעה למי שיש יום הולדת לנסות את עוגות הבסקווטים ללא אפייה שלך
    כולן מדהימות ;) ;)

    • איפה יש ביצים?
      יש ביצים בעוגה השוקולדית והיא אפויה.
      קראי את המתכון smile בהצלחה

  7. הכנתי הרגע את תערובת השוקולד לפי הכמויות שנתת במדוייק, יוצא ממש מיימי.
    האם כך זה צריך להיות?
    אם אפשר תשובה מהירה!

  8. תודה.
    אבל התכוונתי לתערובת השוקולדית הבחושה שהייתה ממש מיימית.
    בכל אופן הוספתי מעט מעט קמח ואפיתי. כעט זה מתקרר אבל נראה בסדר.
    אעדכן בהמשך.

  9. טוב, העוגה במקרר. מניסיוני:
    כפי שכבר אמרתי התערובת יוצאת ממש נוזלית אולי צריך לשנות את כמות הנוזל (2 כוסות מים) אחרי תוספת מעטה של קמח (כ-1/4 כוס) , יצא טוב.
    הקרמבו בלט הרבה מפני העוגה ונאלצתי למעוך אותם.
    סה"כ המילוי טעים אבל פני העוגה לא נראים מלהיבים .
    לפי הצילום נראה שקישטת בפסי שוקולד האם נכון?
    ביום ו' נטעם ואעדכן.
    תודה

    • הי שושי,

      חשוב ביותר……..העוגה מאד מדוייקת ואסור בהחלט לשנות כלום. המרקם מאד דליל וכך צריך להיות.

      חובה כפי שרשום במתכון לבחוש היטב את המסה ה ד ל י ל ה מאד עד שיתקבל כמו קרם שוקולד.(פה הסוד של העוגה).

      אפילו המעט קמח שהוספת ישנה את המרקם של העוגה וחבל. אסור להוסיף אפילו גרם.

      כתבתי שאם הקרמבו מעט גבוהים מהקרם יש למעוך אותם לגובה הקרם (זה כתוב)

      את פני הקרם בעוגה שבצילום חרטתי במלזג שתי וערב.לא ציפית בנוסף בכלום.

      אבל….כל אחד יכול לצפות את פני העוגה שתהיה יפה כרצונו וטעמו.
      אפשר לצפות עם: קוקוס, אגוזים, סירופ שוקולד, אבקת סוכר וכיד הדמיון.
      בהצלחה ומקווה שתהני מהעוגה. smile

  10. אתי,קראי את תגובתי לשושי

    העוגה מדוייקת ולא לשנות שום דבר. לקרוא היטב את ההוראות ולא לשנות דבר.

    יכול להיות שאתן טועות ושמות משקה שוקולית במקום אבקת שוקולית?

    smile

  11. פירגה , תודה.
    הטעות שלי הייתה שהתמשתי בתבנית קפיצית ואז חלק מהעיסה הנוזלית "ברח" .

    לא יכולתי להתאפק וטעמתי- הטעם מעולה והעוגה נראית בחיתוך מיליון דולר.

    : אני וכל המשפחה בתוספת חברים לעבודה נהנים מאד מהמתכונים באתר.
    כל טוב !

  12. פירגה שבוע טוב וחודש טוב
    בבקשה,עם איזו תבנית את מציעה להשתמש לעוגה? קפיצית? חד פעמית עגולה?
    תודה
    smile

  13. תודה פירגה יקרה
    שאלתי מכיוון שאחת המגיבות כאן רשמה שהיא הכינה בתבנית קפיצית והבלילה "נזלה",
    אז בכל זאת להכין בתבנית קפיצית?
    smile

    • רותי,התבניות שלי חדשות ולא נוזלות.
      אפשר לשים בתחתית ובגובה 1 ס"מ מהגובה ניר אפיה למנוע את הספק. smile smile

  14. היי פירגה העוגה ניראת מעולה!! האם ניתן להחליף את השמנת מתוקה בריץ'? וכן את הקרם אגוזים ב ממרח אגוזי לוז עם קקאו? תודה.

  15. שבוע טוב פירגה!
    תודה על האתר הנהדר והעממי שמתאים לכולם.
    השאלה שלי: אם מניחים קרמבואים במרכז העוגה הרי שיש חלק מהפרוסות שמתקבלות בלי חתיכה מהקרמבו ויש כאלה שמקבלות המון . או שלא הבנתי נכון? האם הקרמבואים תופסים את כל נפח העוגה? ואז איפה נכנס הקרם?
    תודה מראש על התשובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *