d7a4d7a8d7a1d799d79d1 1 730x410 - עוגת שכבות מוס בציפוי כדורי גנאש

עוגת שכבות מוס בציפוי כדורי גנאש

 

.jpg - עוגת שכבות מוס בציפוי כדורי גנאשעוגה יפה וחגיגית מלאה בשוקולד ושמנות.

פעם ראשונה הכנתי את העוגה לאתר אסימון ושם זכתה בפרס לעוגות פסח ללא קמח.
מאז העוגה עברה "שיפוצים" שרק היטיבו עימה.
אין בקרמים המוסיים ביצים וג'לטין.     אני קוראת לה עוגת הפרס.

את הכדורים לציפוי מכינים כ-6-8 שעות לפני הכנת העוגה.
העוגה צריכה להיות מוכנה במקרר יום קודם ההגשה.

חומרים לעוגה:
250 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
150 גרם אגוזים גרוסים
3/4  2 מיכלי שמנת מתוקה  (קונים 3 מיכלים)
4 כפות ממרח ריבת חלב חלבה או אגוזים או ממרח אחר
4 כפות ממרח נוטלה או שחר
שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית אינסטנט פודינג שוקולד
3-4 כפות קוקוס

לבסיס:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים מופרדות
1/4 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר מומס במחבת
50 גרם אגוזים גרוסים

מכינים בצד:
50 גרם אגוזים לפיזור בין השכבות.
ועוד 50 גרם אגוזים מעורבבים עם 3 כפות קוקוס לקישוט וציפוי העוגה.

מלית מוס ראשונה:
1 מיכל שמנת מתוקה – ועוד 1/2 מיכל שנשאר מהכנת כדורי הפאדג'.
4 כפות ריבת חלב או הממרח שבחרתם
חבילת אינסטנט פודינג וניל
להקציף ביחד לקרם. הקרם צריך להיות יציב-אפשר להוסיף מעט חלב.

מלית מוס שניה:
להקציף מיכל שמנת מתוקה (אם נשאר שמנת מתוקה אפשר להוסיף אותה לכאן) עם 3-4 כפות ממרח שוקולד השחר או נוטלה
וגם אינסטנט פודינג שוקולד – לקרם מוס יציב.- אפשר להוסיף מעט חלב.

ציפוי ראשון מעל 2 שכבות המוסים יהיו כדורי פאדג' קטנים משוקולד
הכנת הכדורים:
1/4 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות אפשר להוסיף עוד שוקולד שיהיה ממש סמיך-אפשר להוסיף כמה עוגיות/בסקויטים או אגוזים שיהיה קל להכין כדורים

ציפוי שני לקישוט ולפיזור מעל כדורי הפאדג'
יהיו האגוזים והקוקוס.

הכנת הבסיס:
להקציף 3 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר
בקערה בינונית לערבב 3 חלמונים עם 100 גרם חמאה
להמיס 100 גרם שוקולד במיקרוגל .
לצרף לשוקולד המומס את החלמונים והחמאה ולערבב.
להוסיף בתנועות קלות ועדינות את קצף הביצים.
להוסיף גם את 50 גרם האגוזים ולאחד ביחד בתנועות קיפול.

לאפות בתבנית קפיצית עגולה מספר 26 – בחום 175 מעלות עד שהצבע יזהיב ויהיה נוטה לחום. לבדוק אחרי 20 דקות.
לקרר.

לצקת את המלית הראשונה של המוס המוקצף שבחרתם .
לפזר מעליו חצי מכמות האגוזים (כ-25 גרם) הקצוצים ששמרנו בקערה.

הכנת המלית השניה:
מקציפים שמנת מתוקה עם 3-4 כפות שוקולד השחר או נוטלה ואינסטנט פודינג שוקולד לקרם יציב.

יוצקים על המלית הראשונה על האגוזים ומיישרים.
מפזרים את יתר האגוזים.

הכנת ציפוי הכדורים:
כאמור יום לפני הכנת העוגה.
מבשלים את 1/4 השמנת מתוקה עד לסף הרתיחה ומורידים מהאש
מוסיפים את קוביות השוקולד ובוחשים
מכניסים למקרר ל-8 שעות או עד שמתקרר מספיק ואפשר להכין כדורים קטנים.

מכינים כדורי פאדג' קטנטנים ומסדרים אותם צפוף על העוגה.

מפזרים את האגוזים והקוקוס הנותרים על פני העוגה.
משאירים את העוגה במקרר יום לפני ההגשה.
אפשר להקפיא ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה.

תהנו

27 תגובות על “עוגת שכבות מוס בציפוי כדורי גנאש

  1. היי פירגה,
    הכנתי את העוגה
    והיא פשוט נפלאה ונהדרת
    קיבלתי עליה הרבה מחמאות ואני מעבירה אותם אלייך בשמחה ותודה על השיתוף הנפלא שלך בהעברת המתכונים הטעימים שלך

  2. הייי
    אני התגנבתי לאתר הזה במקרה..בגלל מילת חיפוש מסכנה של בסיס לפאי כהה.. והגעתי לפורום שראיתי שם את העוגות שלך!
    ובאחד המתכונים היה כתובת של האתר הזה…..
    אני אופה הרבה ואוהבת לאפות אבל דבר אחד אני שונאת! לעשות נסיונות או שלא מצליח לי! ככה לומדים אבל זה לא בשבילי! לכן אני חורשת על האינטרנט לפני מה שאני רוצה לעשות ומשווה מתכונים עד שאני בטוחה במה שאני הולכת לעשות…
    עכשיו אחרי כל ההקדמה…אני ממש אהבתי את האתר! זה ניראה מתכונים של בית כאלה שכיף להכין
    ואפילו את המתכון הזה שניראה יחסית מייגע… הרבה זמן ושלבים…יכול להיות שאני טועה אבל כניראה
    שהעוגה הזאת שווה באמת..
    יש לי רק שאלה, איזה ממרח אני יכולה לשים אם אני רוצה את העוגה פרווה במקום ריבת חלב , ממרח חלווה אין לי אפשרות לקנות,אני גרה בפנמה ולא ראיתי כאן דבר כזה..
    ועוד שאלה,ראיתי באיזה פאי שעשית והיה קישוט שוקולד לבן שהבת שלך עשתה…איך עושים את זה? חייביםבשוקולד לבן?
    סליחה על אורך התגובה
    ניראה לי שאני מ א ד יהנה מהאתר שלך!
    בהצלחה ומחכה לעוד מתכוניםsmile
    מיכל

    • מיכל בקר אור
      ברוכה הבאה אלינו לאתר. העונג שלנו.
      העוגה שראית זיכתה אותי בתחרות האסיף לפני 5 שנים במקום ראשון.
      היא פשוטה מאד להכנה . מרשימה וטעימה.
      קרמים פרווה יש בטעם: אגוזים,שקדים,ערמונים,יש הרבה.
      לגבי הקרם הלבן אולי ראית ריבת חלב. אני מחממת אותה מעט עם תוספת מים ומזגגת על העוגה.
      כל שוקולד יתאים.
      יום נעים smile

      • הייייי פירגה,
        תודה על התגובה המהירה…
        אני אנסה לחפש ממרח כזה..
        ועל הקישוט של העוגה זה לא מה שהתכוונתי.. לא ראיתי את העוגה הזאת כאן באתר..
        ככה זה מופיע בפורום ,לא הצלחתי להעתיק את התמונה :
        ‫פאי שוקולד Double Chocolate‬ MAGIG 07/07/08 08:42
        קישוט הפאי בשוקולד לבן – באדיבות ביתי הנפלאה אריאל
        זה קישוט לבן עיגולים מקושקשים כזה,אני מקווה שתביני…
        תודה רבה !
        מיכל

        • שוש
          זה גנאש שוקולד לבן
          מכינים ביחס של אחד לאחד
          למשל: 100 מ"ל שמנת מתוקה על 100 גרם שוקולד לבן.
          מבשלים את השמנת רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה. שוברים לתוכה את השוקולד
          מחכים שיתקרר קצת ואז מקשטים מבעד למיכל זילוף. צורה סיבובית או שתי וערב.
          ערב טוב ובבקשה smile

          • בטעות הגבתי לשוש…זה אני מיכל….
            תודה רבה רבה
            אגב,זה יכול לצאת ככה יציב גם אם אני יעשה את זה עם סירופ הלבן שעשית בשביל לשים מעל עוגות שמרים?

          • אני משגעת אותך… :? פשוט זה ארוך המתכון וכל פעם עולה לי ספק אחר..
            זה הגיוני שיש מיכלי שמנת מתוקה במתכון הזה???? וכל מיכל של מ"ל?

          • מיכל המתכון עם כדורי השוקולד?
            אלה החומרים כפי שרשום בהתחלה:
            חומרים לעוגה:
            250 גרם שוקולד מריר
            100 גרם חמאה
            3 ביצים
            1/4 כוס סוכר
            150 גרם אגוזים גרוסים
            1/2 2 מיכלי שמנת מתוקה
            4 כפות ממרח ריבת חלב חלבה או אגוזים או ממרח אחר
            4 כפות ממרח נוטלה או שחר
            שקית אינסטנט פודינג וניל
            שקית אינסטנט פודינג שוקולד
            3-4 כפות קוקוס

            הגלזורה לא שייכת למתכון הזה.לדעתי…. זה רק קישוט את יכולה להכין על איזה עוגה שאת רוצה.

          • הייי פירגה,
            תודה על היחס אפילו שאני קרציה!
            עכשיו הבנתי…
            לתשומת ליבך יש איזו שהיא בעיה במתכון,כתוב בהתחלה 1/4 שמנת מתוקה בכדורים ואח"כ באופן ההכנה כתוב 1/2,אז אם כך יש 3 מיכלי שמנת מתוקה ולא 21/2 אם אני טועה תתקני אותי…
            תודה רבה רבה
            אעשה אותה מחר ואכתוב איך יצא…
            מיכל

  3. מה זאת אומרת אגוזים גרוסים?ממש דק דק טחון כמעט כמו קמח או שבור גדול??

    • שוש בקר טוב
      גרוסים זה לא טחונים ולא אבקה זה שיש גרגרים קטנים.
      בבקשה smile

  4. מיכל
    אם נשארת שמנת מתוקה אחרי שאת משתמשת לכל החלקים בעוגה את יכולה להוסיף אותה למוס השני .
    איך שאת רוצה.

    • פירגה,
      אחרי שכ"כ שיגעתי אותך.. העוגה יצאה מדהים!!!!!
      חוץ ממני ,לא הפסיקו להתלהב ממנה!
      היא גם מרשימה ויפה ולוק אחר..לא רגיל..
      היה לי מאד קשה לעבוד עם הכדורי שוקולד אפילו שהשוקולד היה 8 שעות במקרר והוספתי לו אגוזים קצת..
      אבל חוץ מזה פשוט מושלמת!
      תודה רבה על המתכון ועל היחס על כל תגובה
      מיכל

      • מיכל מקסימה בקר אור
        תודה תודה.
        לגבי הכדורים,אפשר להוריד מכמות השמנת ולהוסיף שוקולד אבל גם אגוזים או פירורי עוגיות עושים את העבודה טוב.
        לא סתם זכתה בפרס. תהנו חמודה ויום נפלא|חיבוק|

  5. פירגה היי
    מה שלומך
    הרבה זמן לא כתבתי לך, אבל זה לא בגלל שלא הכנתי, אלא הכנתי דברים שלך שכבר הגבתי עליהם
    בעבר… smile
    אני מחפשת עוגה לאירוע מיוחד, וחשבתי על זו.
    העניין הוא שאני צריכה קינוח לכ-20 אנשים. נראה לך שהיא תספיק או שצריך להגדיל כמויות ולעשות בתבנית אחרת?
    לחילופין ש לך רעיון אחר לקינוח מרשים?
    תודה מראש
    ורד

    • ורד חמודה
      קינוח ל-20 את צריכה להכין 2 עוגות.
      בנוסף,כנסי לקטגוריה:קינוחים יש המון הצעות.והצילומים יעזרו לך.
      קינוח טעים במיוחד זו בוואריה הגבינות שלי בציפוי גנאש שוקולד.תמצאי אותה כמובן גם בקטגוריה:קינוחים.
      תמיד משאירה טעם של עוד ואין מי שלא מתלהב ממנה.
      בכיף smile

  6. תודה פירגה
    הבוואריה אכן מדהימה אלא שאני צריכה פרווה, אז מה את מציעה מהמבחר שלך? וכמה להכין ממה שאת מציעה לי?

    • ורד הנה אחת מ-52 מתכוני עוגות פרווה שיש לי באתר.
      התמונה באתר בקטגוריה: עוגות פרווה
      טארט מוס שוקולד במלית אגסים ואגוזי לוז בציפוי פירורים

      פורסם בתאריך 24 באוקטובר 2008 @ 12:52
      מופיע בקטגוריות: עוגות מוס, עוגות פרווה, עוגות שונות, עוגות שוקולד

      טארט מוס שוקולד במלית אגסים ולוז אפוי בציפוי פירורים
      אותה עוגה מדהימה שכולכם כבר מכירים ונהנים ,עוגת המוס פירורים האפויה
      רק שהטבעתי במוס השוקולד גם אגסים טריים ואגוזי לוז .
      הורדתי מכמות הסוכרים שבעוגה.
      המלצה להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
      תבנית משומנת 27X33 או עגולה 26
      המצרכים בקערה לבצק:
      חבילה מרגרינה רכה = 200 גרם
      3 כפות סוכר
      חבילה קמח תופח קטן שזה 1/2 2 כוסות (כוס 200 מ"ל).
      1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
      לשים ומכינים בצק רך ונעים.ומחלקים ל-2.
      חלק אחד משטחים בתבנית משומנת.
      החלק השני נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך.
      קרם:
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כפות שטוחות קקאו
      1/2 כוס מים רותחים
      1/2 כוס סוכר
      להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
      להוסיף לקרם:
      50 גרם מרגרינה רכה
      3 חלמונים
      לבחוש היטב לתערובת קרמית.
      להוסיף 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים
      לצנן מעט.
      להקציף את 3 החלבונים ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
      לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.
      להטביע פלחים מ-3 אגסים מקולפים טריים
      מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל.
      אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות.

      הערות:
      1. אין צורך לאפות תחילה את הקלתית. אופים את כל העוגה ביחד.
      2. רצוי לשמור את העוגה במקרר או בפריזר יום לפני ההגשה.
      תהנו
      UA:F [1.2.3_620]

      ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות)

      ——————————————————————————–

      המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

      כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/index.php/עוגות-ועוגיות/עוגות-מוס/טארט-מוס-שוקולד-במלית-אגסים-ואגוזי-לוז

      לחץ כאן להדפסה.

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

      כנסי לקטגוריה:עוגות פרווה

  7. הכנתי את העוגה ליום הולדת של אחיינית שלי (בעצמאות) וכרגיל קצרה מחמאות. חשוב לציין שאני לא הכי טובה שבעולם בעוגות.
    אין כמוך!
    בהזדמנות זאת, הייתי שמחה אם תעלי מתכון של קרואוסון שוקולד והסברים מדויקים.
    תודה, אוהבת – שרי מעריצה שרופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • שרי בשמחות חמודה.
      תודה על המחמאות לעוגת כדורי גנאש.בחרת בעוגה חגיגית מאד ולא סתם קצרת מחמאות :lol:
      צודקת שאין מתכון מסודר לקרואסון שוקולד.הרבה מכינים מהרטובה והטובה עם המלית המקורית של השוקולד.
      כיוון שביקשת,אכין מתכון מסודר ואוסיף בקרוב.
      המשך יום מתוק לך smile

  8. פירגה

    העוגה הזו מס' 1 :lol:

    מוזר שאין הרבה תגובות…

    בכל פעם שאני מכינה את העוגה הזו אני מקבלת מחמאות מטורפות!!! והיא כל כך קלה!

    אני צריכה להשבע שאני לא קניתי אותה כי אחרת לא מאמינים לי ;) ;)

    עוגה מנצחת!!!! אצלי היא מקום ראשון בעוגות הרושם.

    תודה smile smile smile

    • תודה רבה.חהחהחהחהחהחה
      באמת אחת העוגות הכי הכי שלי.
      אני בטוחה שכבר הכינו אותה לא מעטים מחברי האתר….ופשוט לא נכנסים לשתף מחוסר זמן או אנונימיות.
      זה בסדר…..חג שמח וטעים לך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *