d7aad7a4d795d797d799d79d d793d791d793d791d7a0d799d79dd79dak5 - עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a7d7a8d79d d795d7a0d799d79c d793d795d791d793d791d7a0d799d79d - עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

עוגת תפוחים קרם וניל ודבדבנים לפסח

 

 

d7aad7a4d795d797d799d79d d793d791d793d791d7a0d799d79dd79dak51 300x225 - עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

מזכרת נפלאה מak ז"ל  ששידרג את העוגה לחג הפסח.

עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל ופירורים
מקור העוגה ליום חול: פירגה
שידרוג לפסח, הכנה וצילום: ak ז"ל
כדי להתאימה לפסח הוחלף הבצק של פירגה  בטורט של פסח שנחצה לשנים: שכבה עבה כבסיס ושכבה דקה במקום הפירורים. ראו תמונה.

טורט לפסח בני סיידא
לפי מתכון בספר עוגות לחג פסח עמ' 16

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
½ כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון מגוררת
הכנה:
להקציף החלבונים עם הסוכר.
להוסיף החלמונים ולערבב קלות.
להוסיף את יתר החומרים ולערבב
לצקת לתבנית 26 ולאפות 30 דקות בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש
לפרוס לשתי שכבות: עבה ודקה.
———————————————————–
(הבצק המקורי של פירגה לעוגה לימי חול):
שני חלמונים
1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כף ליקר משמש / פירות
חצי כוס מיץ תפוזים
לשים לבצק נעים .
משטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית עגולה 24  ומיישרים.
את יתר הבצק שישמש לפירורים, אופים בתבנית נוספת שטוחה ומשומנת.
אופים בחום 175 עד שהבצקים מוכנים בצבע חום בהיר.
אחרי האפיה מקררים בתוך התבנית את הבסיס האפוי ואת בצק הפירורים מפוררים לפירורים דקיקים ומוסיפים אליהם 3 כפות שקדים גרוסים.
———————————————————
לשכבת התפוחים:
1 ק"ג ת"ע מסוג גרנד ( 8-10 תפוחי עץ )
4 כפות סילאן +כף סוכר חום+2 כפות יין או כף מיץ לימון
כפית קינמון
מבשלים על להבה קטנה תוך כדי בחישה כ-10 דקות  ומקררים.

שכבת הקרם להכנה במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה אפשר פרווה-להקצפה
כוס חלב – לפרווה מיץ תפוזים
חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
מקציפים הכל ביחד לקרם.

הרכבת העוגה:
שכבה 1 – בצק אפוי של פירגה- או בפסח שכבה עבה של הטורט
שכבה 2 – מפזרים את כל התפוחים ללא נוזלים על הבצק.
שכבה 3 – מחצית מהקרם
שכבה 4 – מפזרים 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים + 3 כפות שקדים גרוסים
שכבה 5 – מכסים בקרם שנותר
שכבה 6 – מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים על קרם הוניל – או בפסח מניחים את שכבת הטורט הדק מעל לתפוחים והדבדבנים וסוגרים איתו את הטורט.
מקשטים כיד הדמיון.
תהנו

 

d7aad7a4d795d797d799d79d d793d791d793d791d7a0d799d79d d7a4d7a1d797ak - עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

17 תגובות על “עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

    • שלום פירגה

      אחלה מתכון

      אבל,, במתכון יש קמח תופח , שהוא לא כל כך כשר לפסח

      האם הטורט של בני סיידא מחליף אותו ?

      תודה יום טוב

      איציק

      • איציק שלום
        זה בדיוק מה שרשום שידרוג והכנה לפסח.
        תודה ועשייה נעימה ומוצלחת
        חג שמח smile

  1. תודה רבה

    המתכונים שלך הם 10 :lol:

    כיף לקבל תשובות מהירות

    שבת שלום

    חג שמח

  2. פירגה הכנתי את עוגת התפוחים שלךו דינהלה1 ו 11:42 | 29/03/10

    הכוונה לעוגת התפוחים והדובדבנים והקרם וניל שהמלצת לי לפני כמה ימים, יצא פיצוץ! החצי ואני לא התאפקנו וטעמנו עוד לפני הגעת האורחים
    בנוסף לדובדבנים שבמתכון שילבתי גם תותים מסוכרים כי אצלנו אוהבים יותר תותים, הוספתי גם טיפה תמצית וניל שאני מוסיפה לכל עוגה.
    מה שכן העוגה קצת התפוררה לי במיוחד לאחר שחציתי אותה וכשהייתי צריכה לחבר, אולי היה חסר לי משהוא? בכל מקרה מרחתי את המחצית השנייה של הקרם מעל ויצא ממש טעים.

    לקראת החג השני אני מתכוונת לאפות לבקשת הילדים את עוגת השוקולד הכושית שלך עם ההקוקוס שכתובה במאמרים. היא נראת פשוטה
    להכנה וטעימה.

    תודה על המתכונים הטעימים שלך

    • תודה דיהנל'ה מקסימה
      הגבתי לך גם בפורום בישול ילדים.
      המשך חג שמח ונפלא
      smile

  3. פירגה שלום רב,
    זו עוגה פיצוץ ואני כבר מיררת
    רק חבל שכבר ניקיתי את התנור,
    המתכון יחכה לאחר הפסח, אך לא אוותר בפסח במקום האירוח שלנו
    שיכניסו את עוגה כחלק מהתפריט בכבוד מלכים. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  4. העוגה ניראת מושקעת וטעימה בטוח שאני יכין אותה לערב חג פסח בנוסף לכול המתכונים
    המוצלחים שלך.
    כי אני מארחת
    ד.ג אני כל לילה מתעיינת באתר ומתכננת מה להכין למחר .הכל יוצא מוצלח וטעים
    אני מודה לך מאוד כי בזכות
    המתכונים שלך השתדרגתי וכולם נהנים.

    • אתי בקר טוב
      תודה על המחמאות ושתמיד יצליח לך כל מה שתכיני.
      כיף לקום להודעה כזו על הבקר.תודה.

  5. שלום פירגה
    יש תחליף לקמח מצה ? לא אוכלת שרויה בפסח
    ואף פעם לא הקצפתי שמנת פרווה עם מיץ תפוזים במקום חלב.
    זה הופף לקרם רגיל?
    נהנת מהמתכונים שלך.תודה

  6. פירגה שלום .ממתינה לפסח להכין עוגה מפתה זו .
    שאלה -עדיין אין בשווקים דובדבנים טריים -מה התחליף?

    • צילה בקר אור,
      תקני בטיב טעם דובדבנים קפואים.
      אגב, אתמול אמרו בטלוויזיה, שלפני פסח יהיו דובדבנים טריים. מוקדם מהרגיל……אז כדאי לשים לב אם באמת יהיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *