d7a9d798d7a8d795d793d79c d7aad7a4d795d797 d7aad79ed7a8 d799d791d7a92 - שטרודל חגיגי עשיר במלית תפוח תמרים ועוד.....

שטרודל חגיגי עשיר במלית תפוח תמרים ועוד…..

d7a9d798d7a8d795d793d79c d7aad7a4d795d797 d7aad79ed7a8 d799d791d7a92 - שטרודל חגיגי עשיר במלית תפוח תמרים ועוד.....
שטרודל חגיגי במיוחד עשיר במלית תפוחים,תמרים,דבש וקינמון

הבצק הוא בצק בסיסי לכל סוגי המאפה.
היום בחרתי בבצק הזה להכנת שטרודל

במלית תפוחים תמרים דבש וקינמון

הבצק רב שימושי למגוון מאפים.

הבצק מתאים לכל מטרה ולכל צורת מילוי: חלבי , בשרי, מתוק, מלוח.
יש לשים לב לזמן האפייה שישתנה בהתאם למאפים השונים שתכינו.

את השטרודלים מגישים קרים עם בזיקה של אבקת סוכר
או חמימים עם כדורי גלידה מקושטים

מכניסים למג'ימיקס: אפשר ללוש ביד.
5 כוסות קמח רגיל  מ נ ו פ ה
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר+קורט מלח
חבילה מחמאה=200 גרם
מערבבים במהירות בינונית לקבלת פירורים
מוסיפים:
כוס שמן
3/4 כוס מים קרים
מפעילים למהירות נמוכה ואם צריך מוסיפים עוד קמח
כשהבצק מוכן,נותנים לו לנוח במקרר שעתיים.
הבצק ניתן להקפאה.

מלית תפוחים תמרים דבש וקינמון:
שמים בסיר
6 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לקוביות
10 תמרים מג'הול מגולענים חתוכים גס
3 כפות ממרח תמרים
3 כפות דבש,סוכר חום או סילאן
כפית או יותר קינמון
לתוספת בחירה: אגוזים,צימוקים לא חובה
בוחשים עד שהכל מתקרמל לצבע אדום
מקררים
על משטח מקומח, מרדדים מהבצק מלבנים
שמים בנדיבות מהמלית בקצה לכל האורך
מפזרים כף "פתי-בר" ומגלגלים
בצק שנשאר מקפיאים או ממלאים במליות אחרות.
אופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן
מצננים ומגישים עם אבקת סוכר
או כאמור מחומם עם גלידה
"טיפ"
1. המלית מתאימה להכנת מאפה תפוח בשטרוייזל
2. מתאים להכנה בבצק עלים או "פילו"
תהנו

50 תגובות על “שטרודל חגיגי עשיר במלית תפוח תמרים ועוד…..

  1. שבוע טוב פירגה

    בהנחה שאני רוצה להכין את השטרודל הזה ולא להגיש מיד, האם אני צריכה להחזיק במקרר (עטוף טוב)?
    כמה זמן להערכתך השטרודל מחזיק מעמד?

    אני פשוט רוצה לתכנן את כל האפיות של השבוע לקראת החג

    תודה מראש
    וויני

    • ויני תכיני 3 ימים מראש ושימרי במקרר. עטוף. אחרי החג אם יישאר תקפיאי.
      לילה טוב smile

  2. שלום פירגה, רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את השטרודל הזה מלכתחילה, כי אני מבינה מתשובתך לwinnish ( שבזכותה התוודעתי לאתר המקסים שלך)שעדיף להחזיק במקרר.
    העניין הוא שגם אני מנסה לתכנן את האפיה, כי אני אחראית לכל המנות האחרונות ולעוגות בחג.
    אשמח אם תוכלי לענות לי מה מהבאים אפשר להקפיא, מבלי שייפגע טעמו:
    עוגת תפוחים בקצף
    עוגת תפוחים מקורמלים/ עוגת תפוחים סילאנית
    השטרודל הנ"ל
    עוגת דבש של פעם
    שבלולי דבש וחלבה
    מתכון לבצק ייחודי ומקורי לשטרודל תפוחים
    תודה מראש וסליחה על כמות השאלות
    ורד

    • ורד הי
      את יכולה להקפיא את עוגת תפוחים מקורמלים
      עוגת דבש של פעם חובה לצקת רוטב שלא תצא יבשה
      שבלולי דבש וחלבה
      השטרודל הזה מעולה מהקפאה
      את עוגת הקצף אני לא מקפיאה אלא שומרת במקרר
      חג שמח smile

  3. פירגה בוקר טוב!
    הכנתי את השטרודל, ושאלתי היא אם לא צריך למרוח משהו מלמעלה?ביצה טרופה וכד'
    תודה מראש, ורד

  4. שאלה נוספת, באחד השטרודלים(שכבר גלגלתי), שכחתי לשים פתיבר, זה נורא? איך זה ישפיע על התוצאה הסופית?

  5. פירגה – גם לי יש שאלה נוספת בקשר לשטרודל

    לפי כמות הבצק אני מניחה שזה לשני שטרודלים גדולים.
    אם אני רוצה להכין רק אחד – להכין באמת רק חצי כמות מהבצק?
    ובקשר למלית – גם להכין רק חצי כמות?

    • ויני גם הבצק וגם המלית יספיקו ל-3 שטרודלים.תחלקי לפי ראות עינייך.
      יופי של שטרודל . תכיני ותהנו smile

  6. winnish היי
    אני עונה לך בינתיים עד שפירגה תענה (בהנחה שאת רוצה כבר להכין- צריך לחכות שעתיים אחרי הכנת הבצק).
    הכנתי היום בבוקר, יצאו שני שטרודלים ענקיים. כמות המלית גדולה אף היא.
    שימי לב לכמות הסוכר. פירגה מציינת להוסיף מעט אבקת סוכר לבצק מתוק, ואני חושבת שכך אכן צריך לעשות,. אני לא הוספתי ולטעמי זה לא מספיק מתוק כמו שהוא, למרות שלפי הצעת ההגשה בוזקים אבקת סוכר, וזה מוסיף את המתיקות החסרה.
    בהצלחה ושנה טובה!

  7. תודה פירגה ותודה ורד :P

    אני חושבת שאני אכין חצי כמות. שטרודל וחצי זה יופי!
    אני פשוט מכינה עוד כמה מנות אחרונות, וגם ככה יהיה יותר מדי ;)

    בסוף אני אכין את זה מחר. הכנתי לי schedule (סליחה, אבל שכחתי את המילה בעברית) כדי שלא יהיה לי יותר מדי לחץ, והיום אני רוצה להכין עוגת דבש.

    מאד יכול להיות שאני אכין את המלית עם מישמשים מיובשים במקום תמרים, כי אני רוצה להכין את עוגת הדבש המקורמלת – ושם יש ממרח תמרים ותמרים קצוצים.

    פירגה – כמה את מציעה להוסיף אבקת סוכר לבצק?

  8. פירגה
    יצא, כמובן, כמו כל המתכונים שלך, מצויין. גם מהלך ההכנה קל יחסית-יש לי פחד בלתי מוסבר מרידוד בצקים, אבל זה היה בצק נוח לעבודה.
    אם אני מקפיאה, כדאי לפזר אבקת סוכר לפני ההקפאה?
    תודה

    • ורד מקסימה תודה רבה ואת אבקת הסוכר לפזר ממש לפני ההגשה שייראה יפה כמו בתמונה.
      שנה טובה מתוקה וטעימה smile

  9. פירגה – שאלה דחופה

    משום מה הבצק ממש לא נוח לרידוד, והוא נדבק לי כל הזמן לשיש ולכן אני לא יכולה לעבוד איתו.
    מה עשיתי לא בסדר??

    • ויני כשהבצק נדבק ולא נוח לרידוד מוסיפים כף או שתיים קמח ולשים אותו שוב עד שיהיה גמיש לעבודה
      האם הכנסת למקרר?
      מקווה שהסתדר והעוגות יצאו טעימות smile

  10. פירגה – תודה רבה על התשובה
    האמת שניסיתי להוסיף קמח עוד לפני שכתבתי לך אבל משום מה זה לא הסתדר לי.
    אולי התרגלתי יותר מדי לבצקי שמרים… ;)
    בכל מקרה החלטתי לא לתת לבצק לעצבן אותי (כי יש לי עוד הרבה בצקי חלות להכין הערב), אז שמתי אותו בפריזר, ואני אנסה ל"טפל" בו אחרי החג

    פשוט הכנתי את בצק השטרודל (של פרידה). מכינים אותו בשניות, והוא כייפי לעבודה :P

    חג שמחחחחחחח

    • ויני יקרה,
      כיוון שלא הייתי שקטה הכנתי שוב את הבצק אבל את כל הכמות (לא חילקתי לחצי או לשלוש)
      והוא פשוט מדהים ונוח לרידוד ולהכנה של מגוון מאפים.
      את הקמח ניפיתי.
      הכנתי בדיוק לפי המתכון . לא שיניתי כלום.
      יצא פשוט מעולה. יכול להיות שבגלל שחילקת את הבצק והכנת רק חלק ממנו חלה טעות בהרכב המצרכים.
      הבצק נוח לעיבוד גם אחרי מספר ימים ב ה ק פ א ה.
      יצאו לי שטרודלים נפלאים.
      בברכה
      ובהצלחה smile :lol:

  11. שלום רב
    אני מחפשת מתכון לפאי תפוחים בסיגנון אמריקאי אשמח לעזרה
    תודה סיגל sad

  12. פירגה שלום וחג שמח.
    במלית של הפרג יש להוסיף 2 כוסות חלב.האם אפשר במקום חלב להויף מים?
    תודה

  13. אפיתי והייתי מוכרחה להגיד לך שקשה להפסיק לאכול , ממש טעים
    לא נעים לי להגיד לך אבל בפעם הראשונה , כמובן מחוסר זמן עשית את המלוי עם בצק עלים מוכן וגם
    יצא טעים שניהם טעימים
    תודה..

    • אליה יקירתי
      גם עם בצק עלים זה נפלא. אפילו מצויין.
      שמחתי לקרוא שאהבתם.
      תודה smile רבה :lol:

  14. היי פריגה
    יאמי יאמי איך נראה השטרודל בא לי לקחת ביס.
    אפשר להכין עם תפוחי עץ טריים?

    • יפה,ערב טוב

      הנה יש פה מהאתר:
      שטרודל תפוחים נוסטלגי

      פורסם בתאריך 10 בספטמבר 2008 @ 04:25
      מופיע בקטגוריות: עוגות תפוחים, ראש השנה, שטרודלים וכרוכיות במליות מתוקות

      שטרודל תפוחים נוסטלגי

      מתכון קל להכנה ונהדר.
      הכין וצילם:משה בוטנסקי
      תודה לבוטנסקי.התמונה יפהפיה.
      המצרכים ל- 3 רולדות בתבנית 27X33 משומנת

      קילו בצק עלים מגולגל
      מילוי:
      2 קילו תפוחי עץ גרנד
      חבילה קטנה בסקויט"פתי בר" (שורה אחת)
      כוס סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      כף קינמון
      לחתוך את התפוחים לקוביות בינוניות ללא קילוף.
      לבשל בסיר עם הסוכר עד שיקבלו גוון חום.
      מורידים מהאש.
      מוסיפים בסקויטים מפוררים וסוכר וניל+קינמון. מקררים.
      לחלק ל-3.
      לרדד לעלה לא דק ולמלא כמות יפה של מילוי תפוחים. לגלגל 2 סיבובים.
      למרוח ביצה למעלה ולסמן חתכים שיהיו גם לקישוט בעלה.
      אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.
      בתום האפיה לפזר אבקת סוכר.
      תהנו

      UA:F [1.2.3_620]

      ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות)

      ——————————————————————————–

      המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

      כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/index.php/עוגות-ועוגיות/עוגות-תפוחים/שטרודל-תפוחים-נוסטלגי

      לחץ כאן להדפסה.

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  15. הכנתי לשבת (התכוונתי לט"ו בשבט, אז איחרתי רק קצת), ויצא מדהים! :P
    עשיתי 1/2 מכמות הבצק, ו-2/3 מכמות המילוי, ויצאו לי 2 שטרודלים בינוניים וטעימים בטירוף. :lol:
    חששתי קצת מכמות השומן הגדולה בבצק, אז המרתי את הפחתתי את כמות השמן לחצי, ובמקום החצי השני +המים, שמתי רסק תפוחים לא ממותק (שתמיד יכול להחליף חצי מכמות השמן בעוגות , אז בבצק שממלאים בתפוחים לא חשבתי שייצור בעיה) ויצא לי בצק מדהים ונוח מאד לעבודה.
    במילוי הוספתי חמוציות מיובשות (כי היה לי, מט"ו בשבט) ולא אגוזים או צימוקים.
    התוצאה הסופית זכתה לתשבוחות רבות. כולם התמוגגו.
    חמותי ביקשה וכבר הזכירה לי 3 פעמים שהיא רוצה את המתכון.
    תודה רבה! smile

    • פוליאנה,הבצק אמנם קצת שמן אבל יוצא מדהים ומיוחד מאד. תנסי פעם.
      בכל אופן,תודה על השידרוג לכל מי שמעונין.
      תמשיכי להכין ולהנות smile בכיף של כולנו
      באהבה ולא נורא עם הניקוד.הרבה טועים ואני כבר לא שמה לב….. ;)

  16. התכוונתי לתת למתכון ציון של 5 כוכבים, ובטעות לחצתי על הכוכב הימני במקום השמאלי, ואופס! נשלח… :oops: :oops:
    איך מבטלים? מתקנים? המתכון נפלא ורציתי להעניק לו את הציון הראוי… :|

    • פוליאנה יקרה תודה ובאמת לא חשוב.העיקר שהכנת ושנהניתם מהעוגות. חיבוק מקרב לב

  17. וואוו כמה טעימים….. הכנתי אותם לשבת עם תפוחי עץ טריים שבישלתי קלופים וקצוצים במיקרו למשך כמה דקות . שאר ההוראות בדיוק לפי המתכון. הבצק נהדר, המלית סוף הדרך…. בקיצור – מושלם (כמו כל המתכונים שלך). תודה רבה וסופ"ש נעים ורגוע….. נשיקות :P

    • סיגל חמודה,לא יכולתי לקבל מחמאות גדולות מאלה.
      שרק ימשיך להיות טעים וביחד :oops:
      סופ"ש רגוע וטעים לכולכם.נשיקות smile

  18. בהמשך לתגובתי הקודמת. …. את שאריות הבצק הקפאתי, ונשארה לי המון מלית פרג מאזני המן…. מיד שידכתי בין השניים ויצאו כרוכיות מגולגלות פריכות במילוי פרג…. מעדן….

  19. בוקר טוב,

    רוצה לנסות ליום שישי, אם האפה יום קודם זה בסדר אם השטרודל יהיה במקרר יום שלם? :?

  20. פירגה יקרה.
    כרגיל רציתי להכין משהו ונכנסתי לאתר שלך.
    את הבצק הכנתי ,והמלית השתמשתי בריבת חבושים שאני הכנתי. יצא טעים מאוד.
    הבאתי לחברה שהתארחנו אצלה והם התענגו על כל ביס.
    כמובן שהכנתי גם את עוגת הקוקוס והתפוזים שלך.
    תודה על כל המתכונים שלך.
    שיהיה חג שמח.ולא איחלתי אז אאחל לך ולבני ביתך שנה טובה.שנה של בריאות שגשוג וכל מה שתאחלו לעצמכם.
    יישר כח

    • ענת,בחרת ב-2 מתכונים מעלפים ולא פלא שכולכם נהניתם.
      המשך טעים ולבריאות.
      מועדים לשמחה ושבת נפלאה לכם smile
      תודה רבה. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *