d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a4d7a8d792 d7aad7a4d795d797 - מאפינס פרג ותפוחים

מאפינס פרג ותפוחים

 

פרג תפוח - מאפינס פרג ותפוחים

מי שאוהב פרג ותפוח,ימצא עונג בשילוב בין השניים במאפה מאפינס או כרוכית.

מצרכים והכנה למלית הפרג:
300 גרם פרג טחון טרי (כמובן שטוחנים לידכם במעדניה)
2 כוסות נקטר דובדבנים מתוק/אפשר נוזל אחר
3 כפות סילאן
50 גרם חמאה
אופן הכנת מלית הפרג:
בסיר קטן שמים את כל הפרג , הנקטר, החמאה והסילאן ומרתיחים תוך כדי בחישה מתמדת
כשרותח מנמיכים להבה וממשיכים לבחוש דקה וסוגרים להבה. מקררים.

מצרכים והכנת התפוחים:
3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
כפית קינמון
כף וחצי סוכר חום
כפית חמאה/מרגרינה
כף סילאן
שמים את קוביות התפוחים,קינמון, סוכר, סילאן וחמאה במחבת/סיר :
מקפיצים על להבה בינונית כ-2 דקות עד לקירמול התפוחים.
מקררים . מסננים.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה)
3 כפות סוכר דק
250 גרם גבינה טוב-טעם (או מיכל שמנת חמוצה)
חלמון
ללוש לבצק רך ונעים (מוסיפים עוד קמח תוך כדי לישה)
שמים למנוחה במקרר כ-30 דקות.

הכמות מספיקה ל-3 כרוכיות או 2 תבניות מלאות במאפינס אישי.

הכנת כרוכיות: מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים.
כל כדור מרדדים למלבן , מזלפים קצת סילאן ומעל כמות נדיבה של פרג ומפזרים גם מהתפוחים.
כורכים לכרוכית ומברישים בחלבון מוקצף.
חורצים עם סכין חריצים על הכרוכית כ-8 חריצים על כל כרוכית.
אופים בחום 175 כ-50 דקות או עד שמוכן.
מקררים בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
שומרים במקרר.

הכנת מאפינס:
מרדדים בצק בעובי 2 מ"מ
קורצים עם מכסה של גבינת קוטג' (9 ס"מ) עיגול ומהדקים בתוך תבנית המאפינס
מזלפים על הבצק קצת סילאן וממלאים כף פרג + 3-4 קוביות תפוחי עץ
קורצים עיגול יותר קטן בקוטר 7 ס"מ ומכסים בהידוק פנימה.
מברישים בחלבון וחורצים על הבצק העליון צורת X
אופים כ-40 דקות בחום 175 מקררים היטב ושולפים את המאפינס החוצה.
תהנו.

14 תגובות על “מאפינס פרג ותפוחים

  1. שלום פירגה
    מעולה מרגישים כבר את פורים באויר צריך כבר להתחיל לעבוד אני זוכרת אולי אני טועה שראיתי אצלך במתכונים רולדה עם תמרים שהבצק עשוי מקמח, מחמאה, א. אפיה, שמן ומים או מיץ ואני לא מוצאת תוכלי לעשור לי
    תודה smile smile smile smile smile smile

  2. פרג ותפוחים שילוב מנצח. אני בדרך כלל מוסיפה אגוזים לתערובת.
    ולשאלה הקבועה, במה אפשר להחליף את הגבינה כדי ״לגייר״ את המתכון לפרווה?
    תודה על המתכון :lol:

  3. הי פירגה,
    יופי של רעיון להכין מאפינס בצורה שכתבת.
    אצלך – השמיים הם גם לא הגבול….
    יישר כוח, אישה יקרה.
    smile

    • ורד,הייתי מהמרת על 3/4 כוס שמן במקום החמאה,אבל ברור לך שלא יצא אותו דבר. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *