d7a8d798d795d791d794 d795d798d795d791d794 d79ed7a9d795d793d7a8d792d7aa 9 - עוגת שמרים רטובה וטובה - פרווה

עוגת שמרים רטובה וטובה – פרווה

d7a8d798d795d791d794 d795d798d795d791d794 d79ed7a9d795d793d7a8d792d7aa 9 - עוגת שמרים רטובה וטובה - פרווהבצק שמרים פרווה למבחר עוגות

הכנה מ ה י ר ה במיקסר
ותוצאה מדהימה…….
העוגה בהשראת עוגת שמרים רטובה וטובה הידועה….המוכרת.

בצק שמרים מהיר הכנה במיקסר
בצק נפלא רך ונהדר גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.

חשוב: להתפיח בקערה גדולה

המצרכים במיקסר:
כוס מים חמימים
מיכל שמנת מתוקה פרווה- חמימה=פושרת
3/4 כוס שמן
100 גרם מרגרינה רכה
4 ביצים
קילו קמח רגיל
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
הבצק דליל ודביק ולא להוסיף בשלב זה קמח.
אופן הכנה:
את כל מצרכי הבצק מערבלים ביחד במיקסר . מכסים בניילונית ומתפיחים פעם אחת לפחות 5 שעות , נותנים לו מכה קטנה ושוב מתפיחים.
עדיפה ורצוייה התפחה במקרר שתהיה איטית לפחות ל-8 שעות .
מעבירים את הבצק על משטח מקומח. להשתדל לא לקמח את הבצק אלא רק את הידיים המערוך ומשטח העבודה.
מכינים עוגות אישיות, בבקה או כרוכיות.

יש מבחר גדול של מליות לעוגה בקטגוריה: מליות שונות.

מניחים את המאפים על ניר אפיה בתבנית גדולה ב מ ר ו ו ח י ם.
מתפיחים פעם שלישית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 כ-35 דקות או עד שמוכן. בודקים בעזרת סכין ואם לא מוכן יש לכסות בר פ י ו ן בניר כסף ולאפות עוד מספר דקות.

לציפוי מיד אחרי האפיה כשהעוגות חמות:
כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
להרתיח עד להמסת הסוכר ולצמצם מעט את הרוטב
לצנן מעט.
לצקת עם כף על פני העוגות החמות באופן שווה.
תהנו

אפשר להמיר את הנוזלים למיץ תפוזים ולהכין מגוון מאפים:

d7a9d79ed7a8d799d79d d791d7a6d7a7 d7aad7a4d795d796d799d79d 300x225 - עוגת שמרים רטובה וטובה - פרווה

רטובה וטובה-תפוזים-פירגה

 למליות עשירות כנסו לבחור מפה:

http://www.pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים

 

 

163 תגובות על “עוגת שמרים רטובה וטובה – פרווה

      • פירגה בוקר טוב.
        2 שאלות לעוגה שתפסה מחמאות:
        יש ברשותי שמנת 10 / 15% של השף הלבן במקרר האם אפשר להשתמש? יצא אותו דבר?
        כמו כן יש לי קובית שמרים במקרר ולא שמרים יבשים או בשקית – מישהו ניסה? האם קריטי?
        אנא תשובתך בטרם אתחיל בעשייה.
        תודה

  1. פירגה יקירה,
    נראה נהדר, אחרי שהכנתי את עוגת שמרים קרנץ' כמו בקונדטוריה , קטן עליי להכין את המתכון הנ"ל הההההההה. :lol: :lol: :lol:
    אני אנסה להכין את העוגה היום ואדווח לך איך יצאה.

    אין עליך.
    תודה
    אירית smile

      • העוגות יצאו כל כך טעימות ולא יבשות שחבל על הזמן.
        מתכון מנצח וכל כך קל להכנה – מבחינתי- קניתי.
        תודה לך,
        אירית smile :lol: :lol:

        • אירית יקרה,
          נהדר ונפלא ובעונג גם שלי.
          שמחה שהצליח ושאהבתם.
          תודה ששיתפת אותנו,אין כמוך smile :lol:

  2. אפשר ללוש את הבצק ביד או שחייב מיקסר.?
    אני חדשה בעניין האפיה, אבל יש לציין שכל מתכון שאני אופה/ מבשלת מהאתר שלך יוצא פצצה……
    :lol:

    • שרית יקרה,
      לא חובה במיקסר.רק יותר נוח.
      שמחה לשמוע שאת מרוצה מהעוגות והמאפים שלי ושהכל מצליח לך.
      מה צריך יותר ;) תודה רבה לך ואין כמוך smile המשך הצלחה. smile

    • מירי,שמרים יבשים לא קונים מהמקרר. קונים על המדפים היכן שכל הפרודוקטים לאפיה.
      אחרי שפותחים,שומרים במקרר בכלי סגור.
      בבקשה ויום נפלא smile

    • מירבי מתוקה להבא,אנא רשמי את השאלה במתכון המתאים. תודה לך. :lol:
      שימי מעדן וניל סויה. כפי שעושה וויני שלנו. אפשר גם שמנת מתוקה ריץ'.
      בהצלחה smile

  3. בוקר טוב
    איפה אני יכולה לקרא איך להכין בבקה או כרוכיות כמו שכתבת?
    ושוב תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך :!:

    • סיון יקרה
      תודה רבה על המחמאות מתוקה.איזה כיף והתרגשות לי. :lol:

      כנסי לקטגוריה עוגות שמרים ותראי את הצורות שאת מבקשת.
      כל עוגה שונה מהשנייה.

      לגבי בבקה הנה שיטת הכנה :

      להכנת בבקה מהבצק שלי מספיק 1/2 כמות הבצק – מיתר הבצק תאפי מאפי שמרים שונים.
      את הבצק את מכינה לפי הוראות ההכנה עם ההתפחות והכל.

      משמנים את כל תבנית הבבקה במרגרינה
      מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק
      מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים
      מרדדים לעובי 1/2 ס"מ
      מורחים מלית שוקולד וחלבה שזו מלית נפלאה לטעמי
      לגלגל ככה 2 כרוכיות
      את 2 הכרוכיות שהכנתם יש לשזור בצורת בורג אחד מלפף את השני
      מניחים בתבנית העגולה מכסים בניילונית ומגבת ומתפיחים 30 דקות
      הבצק יתפח במיוחד במשך האפיה.לא לדאוג.
      מברישים ביצה ואופים כ-25 דקות מכסים בנייר כסף וממשיכים באפייה
      אחרי 30 דקות מחדירים סכין לבדוק שהבצק מוכן ולא "רטוב"
      במידה ועדיין לא מוכן להמשיך עוד מספר דקות באפייה.
      לצנן היטב לפני ששולפים מהתבנית
      מאבקים באבקת סוכר ומגישים
      תהנו smile

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

  4. הי פירגה

    ניתן להתפיח את הבצק במקרר ליותר מ-8 שעות?

    להכין את הבצק היום ולאפות מחר? אחרי העבודה?

    תודה.

  5. העוגות נראות פיצוץ!
    שאלה: מה אפשר לשים במקום שמנת של ריץ'? שמנת מתוקה רגילה?
    תודה!

    • כן. שמנת מתוקה אבל זה לא יהיה פרווה.
      אז תכיני כבר את השמרים רטובה וטובה.
      בבקשה smile

  6. והשאלה הקבועה שעולה יותר ויותר בזמן האחרון- האם ניתן להחלחף את המרגרינה בשמן או בתחליף יותר בריא? חמאה לא שייך כי אני רוצה פרווה… :|

    תודה

    • אופירה,אני לא מכינה עם שמן למרות שראיתי שכן מכינים. העוגות לא יוצאות עסיסיות והן מתייבשות מהר.
      smile

    • שרית יקרה,תאמיני,זה בצק כל כך קל וכל אחד יכול להכין להצליח ולהנות.
      לקבל מחמאות ולהתעלף מעונג.
      תקפיאי כדי שיישאר טרי לאורך זמן.
      תודה smile

  7. פירגה אהובתי,

    תמליצי לי על מילוי נהדר למתכון זה, והאם ניתן להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה חלבית.

    תודה אהובה,

    ליאתי ;)

    • ליאתי יקרה
      אין בעיה להחליף שמנות.
      ראית את המגוון שלי בקטגוריה מליות? יש פרג , תפוחים ,גבינה, שקדים,שוקולד ,ועוד המון.

      תכיני כמה מליות. אולי שוקולד וחלבה או ריבה אדומה וחלבה .ואואואואווווו אני אוהבת הכללללללללל.
      קשה לי להחליט חהחהחהחהחהחה
      באהבה ובהצלחה smile

  8. :oops: :oops: :oops: פירגה יקרה!!
    עוגה מעלפת , אפיתי אותה בכל מיני מיליות ובכל צורה יצאה עוגה משגעת. תודה תודה. :oops: :oops:

    • דליה חמדתי מסכימה עם כל מילה שכתבת על עוגת שמרים פרווה.
      העוגה שהכנתי כפרווה זה המרה של הרטובה והטובה כך שהייתי בטוחה שהיא תצא מדהימה לכל מי שיכין אותה.
      תודה רבה שהוספת עוד שורה טעימה וחוות דעת לעוגה.
      שבוע נפלא ומתוק smile

  9. לפירגה היקרה!
    שאלה לי אלייך האם את יודעת כמה זמן אפשר לשמור חבילת שמרים של שימרית במקרר אחרי הפתיחה אם לא השתמשתי בכל החבילה? תודה לך או למישהו אחר שיתן תשובה

    • חניתה ערב טוב
      לא משתמשת בשמרית
      אם הם יבשים,אז אין בעיה לשמור אפילו מספר חודשים בכלי סגור.במקרר.

      • יש תגובה חדשה לפוסט #14685 "מאפינס עם הפתעה"
        מאת : אלן‏ (IP: 84.109.149.166 , bzq-84-109-149-166.red.bezeqint.net)
        תגובה:
        בקר טוב פירגה!
        רציתי לשתף אותך בהצלחות האדירות של שבועות…לא מאוחר מדי כי אנחנו עדיין נהנים! הפיצקיש היה מאוד מאוד טעים לככככולם!ארחתי אנשים שאינם רגילים לאוכל מחוץ לעדתם ובקשו עוד ועוד-ילד ומביגר כאחד.גם נשאר להקפאה וכל הילדים הגדולים דרשו לקחת הביתה.כל זה קורה אחרי שחממתי את המעדן על הפלטה והתחתית קצת נשרפה!לא הפריע לאף אחד…העוגת קסטה גם הייתה הצלחה.במקום שוקולד למעלה פזרתי על שני רבעים מייפל ועל עוד שניים קצת רוטב שוקולד.לא חיכו לצלחות-אפילו המנומסים מביננו חטפו כפיות ואכלו כולם ביחד……ושמרים.הפכתי את המתכון לשמרים פרווה לחלבי.מחצית
        הבצק הלך לעוגות גבינה ומחציתו לקרואסוני שוקולד או פירות יער עם שקדים.יש עדיין בפרייזר עד שהבן יגלה ויקח הביתה.
        היו עוד דברים אך שלושת המתכונים שלך היו להיט אמיתי.זאת הייתה השנה הראשונה שלא עשיתי דוקטורט כדי לחפש מתכוני שבועות.אני יודעת שאצלך אין אפס…שבת שלום.בזמנים משוגעים כאילו כיף להתעסק במשהו שנותן בטחון.לגביי זה תפילה והכנת אוכל לאוהביי……

        אפשר לראות כאן את כל התגובות לפוסט הזה:
        http://www.pirge.co.il/כללי/14685#comments

  10. בוקר טוב פירגה.

    אני מעוניינת להכין את הבצק במתכון זה לסינרול שמרים בפודינג גבינה וניל. אני מנסה להימנע מלאכול או לאפות מרגרינה. ראיתי בתשובה לשאלה קודמת שציינת שאם מחליפים את המרגרינה בשמן התוצאה פחות ומוצלחת ולמרות זאת אני אנסה את אופציית השמן. ולשאלתי – לכמה שמן עלי להמיר 100 גרם מרגרינה?

    אחלי לי בהצלחה – אין לי הרבה נסיון עם שמרים :?

    • לאופה
      יש לי רק את המתכון הזה שבו כבר המרתי חלק מהכמות למרגרינה+שמן את יכולה להמיר לחמאה+שמן אבל לפי הכמויות שרשומות במתכון הזה.
      התוצאה משובחת. שווה להכין ולהתמוגג מנחת.
      יום נפלא smile

  11. פירגה יקרה,
    הכנתי את העוגה בגירסת פרווה , ואני חייבת להגיד לך שהבצק הוא אחד המדהימים שיש,
    ההוראות שלך כ"כ ברורות . המון תודה את מקסימה, שושי

    • שושי מקסימה
      במילה אחת ואאאאאאאאאאאאאווווו

      אני מרוגשת שהצלחתי להביא את הבצק המופלא גם לגירסת פרווה מושלמת.
      תהנו ותבלו ושנה טובה smile

    • ריקה,אין עדיף.יש לי מלא בצקים. תכיני ותראי מה את אוהבת.אני אוהבת את כולם. משנה כל פעם.
      שימי לב לתגובות ותוכלי להתרשם מדעת מי שכבר הכין.

  12. שלום פירגה
    שאלה לי אליך-
    לאחר ההתפחה השניה , כשיוצרים את הכרוכיות, לא להכניס לתבניות אינגליש קייק ולהתפיח?
    פשוט כתבת לשים בתבנית גדולה ואני מפחדת שזה יאבד צורה.
    תודה מראש וגם על כל המתכונים הנהדרים.

  13. כמה זמן צריך לערבל במיקסר? הכוונה לשלב הראשוני. תודה מראש על תשובתך ועל כל המתכונים!

  14. פירגה שבוע טוב עשיתי את העוגה והיא יצאה מדהים רכה וטעימה הקפאתי חלק מהבצק באם יקרה לו משהוא

  15. מירה בקר טוב
    חמודה, לא מצאתי את השאלה שלך בתגובות על המתכון .להבא רשמי את התגובה/שאלה בסוף כל התגובות למטה אחרונה.
    תודה smile
    בכל אופן,יצא לך מעולה עם שמרים "רטובים" (להתסיס תחילה) וכן עם שמנת קלה.
    בהצלחה ותהני smile

  16. פירגה שלום
    2 שאלות לעוגה שתפסה מחמאות:
    יש ברשותי שמנת 10 / 15% של השף הלבן במקרר האם אפשר להשתמש? יצא אותו דבר?
    כמו כן יש לי קובית שמרים במקרר ולא שמרים יבשים או בשקית – מישהו ניסה? האם קריטי?
    אנא תשובתך בטרם אתחיל בעשייה.
    תודה

  17. טוב, אז את ההערה לגבי השמרים ראיתי היום, בגדול ענית לי באתר אך בלי היחס של השמרים, עשיתי את המתכון עם השמנת מתוקה שברשותי ואת קובית השמרים פוררתי בערבוב לתוך הבצק והפלא ופלא יצא נהדר, הבצק טפח והיה רך למגע.
    היתה לי בעיה אחרת:
    יצאו לי 4 רולדות רכות… מילאתי בממרח שוקולד אך הבצק התעלה על המילוי (ז"א יש יותר בצק מאשר מילוי) כמו כן, הסירופ הרטיב מידי את העוגה והאורחים של שבת חשבו שהיא לא התבשלה כראוי.. ואין זה כך, נישאר לי מחצית מהסירופ שלא השתמשתי, ובדקתי את העוגה בקיסם כפי שנרשם…
    באסה…

    • מירה הכי טוב לעשות את המתכון כמו שרשום.כלומר כמו שאני הכנתי ואז לא יהיו פשלות.
      להיצמד למצרכים שרשומים.
      ועוד משהו…אם לא בטוחים שהעוגה אפויה כדאי לכסות אותה בניר כסף ולהמשיך באפיה .
      חבל שלא יצא.

  18. פירגה שלוםֱ
    איזה יופי של מתכונים ,פשוט נפלא.

    הייתי רוצה הסבר למה כמות כה גדולה של ביצים ל-1קג קמח,
    האם זה במקום נוזלים או לשם הטעם.

    תודה מראש
    תמשיכי להפתיע אותנו
    בננה

    • בננה יקרה בקר טוב
      לקילו קמח זה בדיוק מה שצריך.לא הרבה.
      תהני מעוגה נפלאה.
      המשך טעים ומהנה ושבת שלום smile

  19. שלום,
    אפשר לא להשתמש בריץ? כי אין לי והמכולות סגורות ואני מאוד רוצה להכין…..
    תודה

  20. היי פירגה,

    הכנתי אתמול את הרולדות האלה והם יצאו מדהיםםםםםםם
    ממש מתכון מעולה
    אני מאמצת אותו בחום
    רק שאלה קטנה: בזמן פתיחת הבצק והמילוי האם את משתמשת בקמח לקימוח השיש והמערוך או שלא?
    קצת נדבק לי..
    ודרך אגב, יצא לי 5 רולדות- מעולה!
    הכנתי את המילוי שלך, סילאן טחינה שוקולית ואגוזים, ממש טוב!
    תודה רבה :lol:

    • מיכל יקרה
      חייבים לקמח אחרת הבצק נדבק.
      כלל בבצק שמרים לקמח מעט מאד,בצק שמרים אחרי התפחה גם אם הוא דביק הוא דורש מ ע ט מאד קמח. עודף קמח מייבש את העוגות.
      תהנו smile

    • שלום פירגה,
      אני אופה מתחילה ואין לי מיקסר.
      האם ניתן ללוש בידיים? לכמה דקות?

      תודה רבה
      ושנה טובה

  21. הרבה זמן אני זוממת על הבצק הזה ובשישי הכנתי.אמרו לי שהעוגה טעימה מאוד,מילאתי עם נוטלה בלבד,אבל…..היה לי קשה מאוד לרדד את הבצק אפילו שקימחתי מעט את משטח העבודה ואת המערוך.עבדתי בדיוק לפי ההמלצות שלך ובכל זאת לא היה נוח לעבודה.לפחות התוצאה יצאה טעימה וגם יפה.

    • הי אורנה
      הסיבה עודף קמח אחרת לא רואה עוד משהו .
      לא להוסיף אפילו גרם קמח. לפני ההתפחה הבצק צ"ל דליל.
      אחרי שמוציאים את הבצק לשיש לא מוסיפים קמח לבצק אלא רק לידיים ומעט לשולחן העבודה.
      תנסי כך ותראי אם יותר טוב.
      תהנו מהעוגות הטעימות smile

  22. ממי,לא הוספתי לבצק גרם קמח,אמרתי לך,עבדתי בדיוק לפי ההוראות שלך.עוד שאלה לי אלייך יקירתי:בקטגוריית עוגות לשבועות יש את העוגה "שמרים רטובה וטובה",העוגה העגולה שעשית מאוד יפה.האם עשית שושנים והצמדת אחד לשני?אני מקווב שתביני לאיזו תמונה אני מתכוונת,היא ממש מפתה ויפה.אני לא מוותרת על הבצק הזה,למרות שלא היה נוח כ"כ לעבודה.תודה.

    • טוב, אם את אומרת,אז לא יודעת. הבצק אמור בכל אופן להיות מאד רך. ניפית?
      לגבי העגולה זו שרית ב (שרית 712) הכינה בתבנית קוגלהוף. אני הכנתי פעם קוגלהוף. מלפפים 2 כרוכיות שלמות זו בזו ומכניסים לתבנית קוגלהוף. מתפיחים פעם אחת את הבצק ופעם אחת כשהעוגות בתבנית.
      בהצלחה smile

      • עוד רעיון. שימי קילו קמח פ ח ו ת כ ו ס. יכול להיות שהבצק לפני ההתפחה יוצא לא דליל מספיק וזה לא טוב. הבצק צריך להיות רך ודליל ודביק.

  23. פירגה יקרה
    מזה זמן רב שאני משוטטת באתר שלך ומתפעלת
    הכנתי את הבצק שמרים המדהים הזה והוא פשוט אליפות…..
    מאוד מיהרתי ולא היתה לי סבלנות להתפחה ראשונה ארוכה והתפחה נוספת במקרר ולכן התפחתי פעמיים בקערה ולמרות זאת הוא היה הצלחה אדירה!!!!!!!!
    הכנתי את המילוי שלך עם הגבינה והפודינג וחלק במילוי שוקולד
    נרשמה התעלפות משפחתית.
    תודה רבה לך על מתכונים נפלאים

    • סיגלית
      תודה רבה על המחמאות לעוגות שמרים
      שתמשיכי להכין ולשמח אותי smile תודה.

  24. פירגה מדהימה,

    הכנתי פעמיים את הבצק הזה, אומנם עם שמנת מתוקה חלבית, העוגות יצאו לי מדהימות ומהממות, קיבלתי המון מחמאות, שלחתי גם לגיסי וגם לחמותי, והנ"ל סיפרו שמעולם לא טעמו כאלה עוגות שמרים, אפילו לא בקונדיטוריות המובילות ביותר.

    תודה אישה מדהימה ונפלאה, תבורכנה ידייך.

    המשיכי כך עד מאה ועשרים.

    אוהבת

    ליאתי smile

    • ליאתי יקירתי
      תודה.כל פעם אני מתרגשת מחדש.
      מסרי תודה לגיסך וחמותך ולכל מי שטעם ואהב.
      תעבירי את המתכון שכל העולם יהנה .למה לא?
      נשיקות ושבת שלום smile

  25. לילה טוב פירגוש :

    אני פעם ראשונה מכינה עוגת שמרים ולכן שואלת :

    א, רשמת שעדיף ורצוי התפחה במקרר 8 שעות זאת אומרת בלי 5 שעות ומכה ושוב התפחה נכון ? רק 8 שעות במקרר וזהו ?

    ב,רשמת שאחרי שמסדרים את הבצק בתבנית מתפיחים שוב לפני התנור כמה זמן מתפיחים שוב ? והאם צריך להיות עדיין מכוסה ?

    ג,אפשר לכסות את הבצק גם במגבת ? או שחייב בניילון צמוד ?

    אשמח ואודה לך מאד אם אקבל תשובות לכל השאלות ובהקדם האפשרי תודה נשמה ולילה טוב ,

    • יעל בקר טוב
      ראשית,יופי שבחרת בעוגה הזו היא מאד קלת הכנה ,רק ל ה צ מ ד להוראות
      ס"ה התפחה 8 שעות וזהו.כמו שכתבת.
      אחרי שתכיני את העוגות תני להם לנוח כחצי שעה לא מכוסה
      אם כתוב ניילון אז לכסות בניילון
      בהצלחה.

      • פירגוש בוקר טוב :

        תודה רבה רבה נשמה עזרת לי מאד אני יעשה אותה ויעדכן אותך איך יצא תודה רבה ויום טוב ,

        • בהצלחה ואני מקווה להוסיף אותך לרשימה הענקית ממי שכבר הכינו ונהנים מזה שנים רבות.
          תיצמדי להוראות ולא להתפתות להוסיף ע ו ד קמח בזמן הכנת הבצק לפני ההתפחה.

          • ערב טוב פירגה :

            את רשמת במתכון 4 ביצים אני מכניסה אותם לקערה בלי לערבב עם מזלג ? ובלי להפריד ? ככה איך שאני שוברת ביצה ישר לקערה ?

  26. בוקר טוב,
    מה בדיוק הכמות לשמנת המתוקה, אני נמצאת בחו"ל
    האם כוס מדידה זאת הכמות?
    תודה מראש!

  27. היי פירגה

    אני מתכננת לעשות את העוגות לשבת – באינגלישקיק – כמו קראנץ –

    באיזה שלב ניתן להקפיא את העוגות ?

    תודה מראש

  28. פריגה יקירה,
    למה התכוונת : מיכל שמנת מתוקה פרווה- חמימה
    אחוז מסויים?
    אפשר שמנת לבישול 10% או חייבים את העתירות שומן מעל 32%?
    יש את השמנת סויה -ניסית?
    אנחנו בעניין דל שומן ככל שניתן….

    • מירה,בוודאי שכן. כל זמן שלא צריך להקציף אז שמנת רזה זה מצויין.גם סויה זה נפלא.
      בהצלחה ותהנו.

  29. יקירתי
    אפשר יותר מ 8 שעות כלומר עד ליום המחרת
    לכמה רולדות לחלק? smile smile smile
    אני רואה שיש ביקורות טובות על הבצק

  30. פירגה יקירתי
    כבר הכנתי את 99% ממתכונייך גם עכשיו עשיתי את עוגיות הלימון פשוט נהדרות ועוגות שמרים עוד לא העזתי מסתכלת על המתכון ואת אומרת שהוא נפלא אני לא יודעת מה לעשות לשים את כל הנוזלים או ללוש ולשים לסירוגין אין לי מושג
    תודה smile smile

  31. אכין ואדווח לך מחר אקנה שמנת פרווה ושמרית רק ני שואלת אם לשים בבת אחת את המים או לפי הצרך עד שמתגבש בצק
    תודה וסליחה על בלבולי מוח smile smile smile smile smile

    • את הכל במיקסר. ברור שהכל ביחד. כמה מים שרשום. אם הייתי כותבת לשים לסירוגין,זה משהו אחר. להצמד למתכון ולהוראות.
      לא משנים כלום. הכמויות רשומות במצרכים.
      בהצלחה.

  32. היי פירגה,
    אני רוצה לנסוץ בשבוע הבא פעם ראשונה עוגה מהאתר שלך, ונראה לי שאלך על השמרים. כיוון שהבנתי שהדיוק במתכון הוא מאוד קריטי להצלחת העוגה, שאלתי היא:
    כאשר רשום כוס במתכון, לכמה נפח מדובר? יש כל מיני סוגים של כוסות מדידה,האם כוונתך היא לכוס בנפח של 250 מ"ל?

    תודה!

    • עינת
      כן,240 250 לא הצלחתי לראות בוודאות.
      ב ה צ ל ח ה ותהני גם את מהעוגה המדוברת ביותר בעולם.

  33. 1)מה הכוונה לשמנת חמימה? האם להשאיר כמה דקות בחוץ? האם לחמם במיקרו כמה שניות?
    2) אני רוצה להכין את הבצק למחר ולהניח במקרר. האם צריך בכל זאת אחרי 5 שעות לתת מכה קטנה לבצק ולהמשיך להתפיח?
    3) אני מתכוונת ללוש את הבצק ביד כי אין לי מיקסר. האם יש סדר מסוים בהכנת הבצק? האם לשים קודם את החומרים היבשים ואח"כ את הרטובים?
    4) לפני ההכנסה לתנור לא צריך למרוח בביצה את הבצק?
    אשמח לקבל את תגובתך.

    • קודם כל מה שלא רשום לא לעשות.
      חמימה=פושרת
      במיקסר או ביד מכינים אותו דבר,כמו שרשום.
      בהצלחה

  34. היי,
    אני יודעת שזה לא קשור לעוגה הנוכחית אבל אני לא יודעת היכן לחפש.
    לסבתא שלי היתה עוגת שמרים שהיא היתה מכינה בסיר פלא ועל פרימוס.
    כזכור לי זאת היתה עוגת שמרים בחושה עם טעם של שמרים ובחושה.
    בתוך העוגה היה עולם ומלואו; שזיפים קקאו וכו'

    חשבתי שרק את תוכלי לפצח לי את העוגה הנוסטלגית הזאת.
    ובטוח שיש לך באתר רק לא מצאתי באתר עוגת שמרים בחושה נוסטלגית כזאת.
    שלמעשה מבחינתי זאת המומחיות שלך להביא את הנוסטלגי :eek: לעתיד ומשודרג יותר.

    תודה ויום טוב :eek:

    • לא נראה לי השילוב קקאו ושזיפים ,אבל,
      אפשר להכין עם צנצנת מעדן שזיפים
      לצרף גם 15 יחידות שזיפים מיובשים מושרים ביין מתוק-קצוצים
      קינמון+אגוזים+צימוקים
      להכין כרוכיות,לחתוך לשושנים ולהניח בתבנית עגולה כמו עוגת שמרים פרח.
      זה מה שעולה בדעתי.

      הבצק כמובן של השמרים רטובה וטובה,שהוא הנוסטלגי ביותר והטעים מאד.

      בהצלחה

  35. פירגה ערב טוב!
    אני רוצה להכין את הבצק המומלץ הזה.
    לפני שאכין רציתי לדעת אם חייבים התפחה של 8 שעות?והאם אני יכולה להכין את הבצק ולהשאיר במקרר עד מחר?
    תודה לך ו טו' בשבט שמח!

  36. היי פירגה,הכנתי,יצאו ארבע כרוכיות מדהימות.הבצק נפלא ונוח לעבודה.תודה לך! smile

  37. שלום פירגה ותודה על המתכונים הנפלאים והמגוונים
    לא יאומן כי יסופר
    הכנתי בצק שמרים ושכחתי להוסיף בצים
    תוך כדי לישה הבנתי שמשהו לא בסדר אז הוספתי מים
    רק לאחר מכן גילתי ששכחתי בצים השאלה האם עדיין אפשר לעשות עוגה
    או מאפה אחר
    הבצק במקרר
    מחכה לתגובתך ותודה מראש
    חנה

    • קחי כמות קטנה ותנסי לאפות משהו.לאור התוצאה תחליטי איך להמשיך.
      בהצלחה ותעדכני מה ואם עשית והצלחת.

  38. שלום פירגה
    החלטתי לאפות את כל הבצק עשיתי רולדות שוקולד והתוצאה לא רעה
    הבצק יצא במרקם של לחמניות ממולאות שוקולד זה בהחלט אכיל
    ואפילו טעים(הפצוי היה הרבה שוקולד)
    תודה לך על הכל
    חנה

    • הי חנה.
      אני שמחה שגם בגרסת הפרווה שלי הבצק טעים.
      תקפיאי ותתפנקו לכם.
      תודה ולבריאות.

  39. בוקר טוב פירגה הכנתי אתמול את הבצק לפי מה שהיה רשום רק שאת הקמח שמתי הראשון בקערה ואח"כ את כל החומרים לפי הסדר שרשום ולשתי טוב טוב הבצק יצא דליל ודביק כמו שרשמת ולא הוספתי קמח כמו שרשמת שמתי במקרר כל הלילה עטוף בניילון וקמתי הבוקר הבצק לא טפח איפה הבעיה אצלי ??? ומה אפשר לעשות עכשיו כדי שהבצק יטפח ??? האם הבצק עדיין טוב להכנה ?
    בבקשה תעזרי לי למצוא פיתרון !!!

  40. פירגה שלום

    אני מאוד אוהבת את האתר שלך נעזרת בו ומקבלת מחמאות… שאלתי היא האם אפשר להשתמש בשמרים טריים (לא הקובייה) וכמה לשים?
    תודה רבה :P

    • תמר שלום לך,

      שמרים :
      50 גרם טריים=2 כפות יבשים
      בהצלחה והמשך עשייה מבורכת וטעימה.

  41. פירגה שבוע טוב
    זה נשמע בצק טעים ועשיר !
    שאלה אם אפשר להחליף את המים בחלב ?
    ואם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת מתוקה רגילה 38% ?
    תודה מראש

  42. שלום.
    אני מחפשת קרם למילוי השמרים הרטובה לרוגלעך קינמון. אשמח לקבל רעיון!
    עד עכשיו קצרת מחמאות מכל הסביבה!
    תודה, תודה!

    • יונה,אני מצטערת אבל לא הבנתי מה את רוצה.
      אם את רוצה מליות,יש קטגוריה גדולה של מליות מתוקות.
      ראי בצד שמאל של האתר בקטגוריות.
      יום נפלא ורגוע לך. smile

      • אני רוצה להכין רוגעלעך על פי המתכון הזה, ולמלא אותם בטעם קינמון. רציתי לדעת איך כדאי לעשות זאת- סתם לפזר קינמון אחרי הרטבה עם שמן? צריך להוסיף משהו כדי שיתפוס נפח? מרגרינה? חשוב לי משהו שכבר נוסה ואני לא רוצה להשתמש בתפוחים,דבש או תמרים. (לא אוכלים אצלי…)
        עד עכשיו הכנתי אותם כרוגעלעך במילוי שוקולד על פי מתכונים מהמילויים שלך אך לא מצאתי משהו לקינמון ללא שוקולד.

        • יונה הי,
          מתחת למתכון יש קישור לקטגוריה:מליות מתוקות
          יש שם מבחר ענק של מליות לבצקים כולל בצק שמרים.הפניתי אותך לשם……
          בכל אופן,

          למשל מלית הקינמון:
          מלית קינמון:
          חצי כוס דחוסה סוכר חום
          חצי כוס סוכר לבן
          כף וחצי קינמון
          מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון
          חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם רכה מאד למריחה על העלים
          מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות חמאה מומסת
          מפזרים בנדיבות את הסוכרים והקינמון .
          ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים,צימוקים או שקדים .

  43. היי פירגה יקרה! קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים שלך!!
    כתבת בסוף המתכון שאפשר להמיר את הנוזלים במיץ תפוזים, לאיזה נוזלים הכוונה? האם גם לשמנת המתוקה? ואם לא אז האם יש תחליף זול יותר?

    • ערב טוב pr
      יש כוס מים אז אפשר כוס מיץ . אבל יוצא מ ע ו ל ה עם מים.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד smile

  44. פירגה
    חג שמח
    רציתי לשאול שאלה כתבת בבצק שמנת פרווה האם אפשר לשים שמנת רייץ של 32% ??? אין שמנת לבישול פרווה ואצלינו לא אוהבים סויה ואני רוצה שזה יהיה פרווה אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה וחג שמח 

    • פירגה
      זאת שוב אני סליחה על הבילבול מוח ראיתי שכתבת בתגובה הקודמת שאפשר להוסיף חוץ מהכוס מים עוד כוס מיץ תפוזים האם הכוונה שהכוס מיץ תפוזים יהיה במקום השמנת ??? מחכה לתשובה תודה וחג שמח

  45. יעל ממה שאני מבינה כוס מי התפוזים לא בא בנוסף לכוס המים אלא במקום כוס מים .
    לא מחליף את השמנת המתוקה.

  46. היי
    תודה רבה לכם על התגובות : לא צריך לחכות אנ… וגלית 1 עזרתם לי מאד תודה רבה וחג שמח

      • פירגה
        חג שמח
        שוב אני הכנתי תבצק בבוקר ושמתי אותו במקרר עד עכשיו והוא לא תפח בכלל מה אני צריכה לעשות כדי שהוא יתפח אשמח לתשובה בהקדם תודה מותק

        • אם לא תפח,ועברו כ-8 שעות…..תוציאי ,תכסי, שיתפח בחוץ.
          אני מקווה שלא הוספת קמח (הבצק אמנם דליל,אבל אחרי ההתפחה הוא מתייצב ואפשר להוסיף לו בשלב הזה קצת קמח לזמן לישה.(לא הרבה)
          smile בהצלחה ,עוגות נפלאות,באחריות. ;)

          • לא צריך לחכות אנ..
            חג שמח ומתוק
            אני כל כך מודה לך על העזרה אני עשיתי כמו שאמרת ובאמת ברוך השם תפח יפה אני עכשיו מכינה אותם וזה פשוט כייף לעבוד הבצק כל כך נעים וכייפי לעבודה פשוט מדהים וד.א מה שלום פירגה ??? הכל בסדר איתה ???
            עוד שאלה קטנה מה אני עושה אחרי האפיה כדי שהעוגות יישארו טריות ורכות איך שומרת על הרכות שלהם ???

  47. חג שמח פירגה
    אתמול בלילה הכנתי את הבצק שמתי במקרר היום עשיתי התפחה שניה בחוץ אחכ הכנתי מכל שני רולדות צמה אפיתי באינגליש קיק יצאו חמש רולדות פצצה אין דברים כאלה יצאו גבוהות אני פשוט מכורה לאתר שלך ולא מפסיקה לנסות
    תודה

    • יעל חמדתי,תקררי היטב את המאפים.
      כל חלק עטפי בניר אפיה ומעל סגרי היטב בניר כסף ותקפיאי.
      כך גם תחממי בתנור. לא לפתוח את העטיפות עד שהעוגות חמות.
      חממי תנור לחום 180 מעלות ותורידי ל-50. תכניסי את המאפים ותחממי לאט בתוך המארז שלהם.
      חג שמח והמשך טעים. smile

    • אהובה יקרה,תודה על השיתוף והתגובה הנהדרת.
      תקראי מה שכתבתי ליעל לגבי ההקפאה.כך העוגות יישארו תמיד טריות.
      שנמשיך להנות ביחד,להכין מטעמים,לפנק ולהתפנק smile

  48. פירגה יקרה
    אתמול הכנתי מהבצק הזה עוגיות עם קינמון סוכר חום ואגוזים יצא נהדר ממש מומלץ
    הבצק הזה הוא פשוט הצלחה גדולה :lol:

    תודה

    • אהובה חמדתי,תודה רבה.
      הבצק הזה מתאים לכל סוגי המאפים והמליות.
      תמיד טעים ותמיד נהנים.
      לבריאות smile

  49. הכנתי בשבת האחרונה היה מדהים, בצק נוח לעבודה והכי חשבו יצא טעים מאוד.

  50. פירגה יקרה,
    מה התפקיד של השמנת מתוקה? את מה היא מחליפה?
    לא היה בסופר אצלנו שמנת מתוקה פרווה מתאימה לאפיה, האם ריצ׳קפה (תחליף לחלב) יכול להתאים?
    תודה רבה ושבת שלום!

    • אפרת בקר טוב
      אני לא מכירה ריצ'קפה.
      אני לא בטוחה בהמרה.אולי מים?

      תעדכני אם תכיני ואיך?
      שבת שלום ומבורך smile

  51. בוקר טוב,
    עשיתי
    במקום 2 ביצים
    ביצה ושני חלמונים

    יצאה עוגה נוסטלגית נהדרת
    בדיוק כמ שהיתה עושה סבתא שלי
    תודה :lol:

  52. הי פירגה
    כמה זמן ללוש את הבצק במיקסר?
    בדרך כלל שמאים זה 10 דקות האם גם כאן?
    כמה תבניות אנגליש יוצאות? לא ראיתי במתכון..
    והאם ניתן להתפיח בחוץ זמן קצר יותר נניח שעה וחצי??
    תודה רבה

    • הי מוריה
      לערבל עד התגבשות אחידה. לדעתי 3 4 תבניות.
      תנסי אם הבצק תופח אז בסדר.
      smile

  53. הי פירגה

    עכשיו סיימתי להכין את העוגות המקסימות הללו.
    פצצה!!!!
    הבצק נימוח פריך וטעים. תפחו להפליא (בחוץ בלבד ולא במקרר)
    ואגב, אתמול הכנתי את הקרפלך המאלפים שלך!! זו כבר מסורת אצלי.

    גמר חתימה טובה
    הדס2

    • הדס יקרה הי,
      תודה רבה על הפירגון וכיף שטעים לכם.
      גמר חתימה טובה והמשך הנאה smile

  54. פירגה היקרה !
    הכנתי את העוגה והיא פשוט מעולה. הבצק יצא רך וטעים.
    אין על המתכונים שלך. :lol:

  55. שלום,
    הגעתי לכאן אחרי שטעמתי את העוגה הנהדרת שגיסתי הכינה מכאן.

    אני רוצה להכין את העוגה עם המתכון של מלית הפרג שבקישור. כתוב על המלית שהיא מספיקה לשלוש כרוכיות, ורציתי לדעת האם זו הכמות המתאימה לכמות הבצק שבמתכון כאן, או שצריך להגדיל/להקטין כמויות.

    תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *