d7aad7a4d795d797 d7a1d795d79cd7aa d79cd790d7a9d7944 - מאפה תפוחים מהיר עם גלידה וניל

מאפה תפוחים מהיר עם גלידה וניל

d7aad7a4d795d797 d7a1d795d79cd7aa d79cd790d7a9d7944 1 - מאפה תפוחים מהיר עם גלידה וניל
המתכון הזה "תפס" אותי בשיטוטי בדפי עיתון ידיעות אחרונות מיום 23.2.11
יופיע בעיתון לאשה הקרוב "במותק של שף".

ההערות שלי בגוף המתכון בסוגריים.
אגב, את המאפה אמורים להגיש חם. לטעמי הוא נפלא גם קר.
עוד דעה שלי.עדיף לקרר במקרר את העוגה מספר שעות כדי שיהיה נוח לפרוס אותה יפה כמו בתמונה.
לפני ההגשה, לחמם מספר שניות במיקרו .

מצרכים:
6-8 מנות בתבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 20X30 ס"מ

6 תפוחים מגולענים חתוכים לפלחים (אין צורך לקלף)
(השתמשתי גם באגסים כי לא היו לי מספיק תפוחים וכן קילפתי).
1 כף מיץ לימון
5 כפיות סוכר
(במקום הסוכר שמתי 3 כפות סילאן+כף אינסטנט פודינג וניל)
1/2 כפית אבקת קינמון
כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
(במקום מיץ תפוזים סחטתי 2 קלמנטינות)
2/3 כוס סוכר
3/4 כוס סולת
3/4 כוס קמח
שקיק ( 10) גרם אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
לזרייה: אבקת סוכר
להגשה:גלידה וניל

אופן הכנה:
משמנים תבנית (אני הכנתי בעגולה בלי קפיץ כדי שהרוטב לא יישפך מהתבנית)
שמים בקערה את פלחי התפוחים ומיץ הלימון ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר,הקינמון,ותמצית הוניל. מערבבים ומעבירים לתבנית
מחממים תנור לחום 180 מעלות
שמים בקערה את הביצים,השמן,המיץ,הסוכר וטורפים היטב.
מוסיפים את הסולת,הקמח,אבקת האפייה ,המלח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
יוצקים את העיסה מעל לתפוחים.
אופים 30 דקות עד שהתפוחים רכים ופני העוגה זהובים

אחרי 30  דקות חורצים את העוגה עד לקרקעית בצורת X ומחזירים לאפיה לעוד 10 דקות.
הגשה:
חותכים מהמאפה החם,מניחים בצלחות,זורים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים עם כדור גלידה וניל

(במקום גלידה הקפאתי מעדן תות בננה והכנתי ממנו כדורי גלידה) אפשר מעדן בכל טעם.
תהנו

43 תגובות על “מאפה תפוחים מהיר עם גלידה וניל

  1. פירגה בוקר טוב!
    תודה על התשובה. אני רוצה לעשות את עגה הזאת עכשיו אבל תסבירי לי משמאות של פודינג ווניל. מה יותר טוב סוכר או תערובת שאמרת?

    • אידה,לדעתי פעם ראשונה תכיני כמו שרשום במתכון למרות שיצא לי טעים עם הסילאן והפודינג.
      פעם שניה את יכולה להחליף.

    • פירגה שבוע טוב !

      מתכון נראה משהו

      וכבר אני מתכוננת לעשות לשבת הבאה.
      תהי מבורכת :lol: :lol: :lol:

      • מעולה .יש למה לחכות smile בהצלחה ותהנו

        יש לי בקשה:להבא לכתוב את התגובה למטה אחרונה בשורה.תודה smile

    • סמדר,ברור שאפשר להפוך.אפילו ברגע שהיא יוצאת מהתנור היא נפלאה רק שהיא קצת מתפוררת.
      לכן,רצוי קודם לקרר אותה ולפני ההגשה לחמם.
      אבל היא מעולה בכל מקרה smile

  2. פירגה מעל התפוחים שמים את הבלילה התפוחים לא ישרפו
    אם כן שבוע הבא הכין בלי נדר,
    שבת שלום, :P :cry:

  3. פירגה – איזה פטנט נפלא להקפיא מעדנים במקום גלידה. בטוח שיותר בריא ובפחות קלוריות….
    האם את יכולה לכתוב לי באופן ספציפי באיזה מעדן השתמשת??
    שבת שלום לך ולמשפחתך ותודה עבור מתכונייך הנהדרים!

  4. Thank you my "kitchen's queen"………sound so good……on my way to my kitchen. Do not ever stop I love to come and check with you smile))))) Take Care !!!

  5. היי פירגה.
    ביום חמישי כל כך חיפשתי מתכון למאפה תפוחים!לא הספקתי ביום שישי לגשת למייל שלי ולכן אני מגיבה עכשיו! בשבת הקרובה זה ינוסה! זה ניראה טוב ובטוח גם טעים!וכמובן קל להכנה!
    ישר כוח !ותודה על המתכונים הניפלאים!
    שבת שלום! smile

  6. שבוע טוב! לא ברור לי אם להכניס התפוחים לבלילה או קודם לסדר אותם על התבנית.
    תודה על כל תבשיל ומאפה. אורה

    • אורה כתבתי במתכון:

      שמוסיפים לתפוחים את הסוכר,הקינמון,ותמצית הוניל. מערבבים ומעבירים לתבנית.

      התפוחים מסודרים בתבנית ומעל יוצקים את הבלילה.

      מקווה שתכיני ותהני כמונו מהעוגה הטעימה
      בהצלחה smile

  7. אני מתה על שטרודל תפוחים, אני בטוחה שהמתכון הזה יהיה אחלה.

    בהחלט ינוסה!

    רחלי.ג. smile

  8. היי פירגה =-
    העוגה לא נאיפת כלכך מהר – אולי כי שמתי בתבנית עגולה כמו שהצעת במקום בתבנית מלבנית :oops:

    מה לעשות sad

    • נאוה בתנור שלך זה ייקח כנראה עוד 10 דקות . לא נורא.
      תחכי שהחלק העליון יזהיב. סבלנות.

      • זה לקח יותר זמן,
        העוגה יצאה קצת יבשה – אבל טעימה טעימה!!!!!
        אולי צריך תבנית קצת יותר גדולה :shock: ?

        • נאוה,שימי לב האם אפית לפי הזמנים שאני רשמתי? אז אולי בתנור שלך תאפי פחות זמן.
          לדעתי לא קשור לתבנית

  9. ביום שישי הכנתי את העוגה המופלאה והיא התחסלה על ידי הבעל והילדות עוד באותו יום. (כולם שכחו מהדיאטה)
    אוהבת ומעריצה – שרי!

  10. פירגה היקרה…הכנתי את העוגה בשבת ..טעימה רכה עדינה
    מהירה תודה על המתכון…תבורכי :lol:

    • כן דסי חייבים.
      אבל יש באתר קטגוריה של עוגות תפוחים דומות ששם אין סולת.
      לילה טוב smile

  11. WOW, חיפשתי חיפשתי, ומצאתי כאן את העוגה המבטיחה.
    הכנסתי בשעה 18:00 לתנור, השכנים הגיעו בעקבות הריח,
    בקיצור,
    אין עוגה.
    אני צריכה לקחת מחר לבית הספר (אני מורה) עוגה ואין לי…
    עכשיו אני עומדת לעשות שוב את אותה עוגה.
    במקום קמח רגיל שמתי קמח מלא.
    טעים מאד וגם בריא.
    תודה רבה לך "מלכת המטבח"

  12. Appreciate every other informative web page.. מהיום דיאטה דיבוב מצחיק In which more may perhaps I am that sort of information printed in a very best method? I own a task that I'm right now working for, and i have experienced the style outside for these information.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *