d79cd791d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793 d790d79ed7a6d7a2 - עוגיות במלית ממרח שוקולד

עוגיות במלית ממרח שוקולד

d79cd791d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793 d790d79ed7a6d7a2 1 - עוגיות במלית ממרח שוקולדעוגיות ממרח שוקולד
שיוצאות הכי טעימות שיש.

חומרים לבצק:
200 גרם חמאה רכה או מרגרינה לפרווה
1/4 כוס שמן
1/2כוס מים / מיץ
4 כפות סוכר
1 שקית אבקת סוכר וניל או תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה
4כוסות קמח רגיל
מיכל ממרח שוקולד איזה שאוהבים ומכל סוג
אבקת סוכר.

אופן הכנה:
מתחילים ללוש את כל המצרכים ר ק עם 3 כוסות קמח וממשיכים להוסיף לפי הצורך עוד קמח תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק כדורי נעים ורך.
לקרר את הבצק חצי שעה.
לחלק ל-3 עד 4 כדורים שווים.
לרדד כל חלק למלבן ולמלא בממרח שוקולד. לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה כשהצד הסוגר כלפי מטה.
לאפות על ניר אפיה בחום 175 כ-30 דקות .
הבצק נשאר למעלה די לבן ובתחתית מקבל גוון חום. לקרר ולפזר אבקת סוכר.

הבצק מתאים לשלל עוגיות ממולאות או לא.
תהנו.

25 תגובות על “עוגיות במלית ממרח שוקולד

  1. בוקר טוב פירגה
    שאלה בבקשה
    מתי חותכים? כשמתברר או כשמוציאים מהתנור?
    תודה ויום נפלא

    • רוחמה בקר אור
      את יכולה לסמן קצת חצי גובה לפני האפיה.
      בהצלחה ויום נהדר גם לך smile

    • לאה בקר טוב
      בוודאי שלהקפיא.ואפילו מההקפאה הן נהדרות מיד כששולפים אותן.
      תנסי.
      בהצלחה smile

    • שרי,הבצק הזה אוהב את כל המליות שבעולם.מה שתשימי יהיה סבבה לגמרי.
      לבריאות ותהנו smile

  2. היי פירגה. בתור מי שאופה שנים רולדת תמרים עם בצק ש.ק.ם. ניסיתי את המתכון החדש ממולא בתמרים (כוחו של הרגל) חילקתי את הבצק ל- 4 ו….. יצא מעולה. בצק פריך ונימוח. הידד. אין עליך.

    • דינה בקר טוב ושבת שלום
      שמחתי לקרוא שאהבת את הבצק.עכשיו תוכלי להכין ממנו מגוון גדול של צורות ומליות שונות.
      פורים אני מכינה את כל משלוח המנות עם הבצק הזה.

      באהבה smile

  3. בוקר טוב ושבוע טוב.
    רוצה להתחיל את השבוע עם אפייה טעימה לקפה של הבוקר.
    מבקשת לשאול – למה צריך גם חמאה(200 גר') וגם שמן???
    במצטבר, זה המון…
    האם ניתן להפחית במשהו ?
    תודה

    • נגה בקר אור
      זה הייחוד של הבצק בטעמו ,בצבעו ובמרקמו הנפלא. אין אפשר ספציפי לשנותו בכלום.

      יש באתר בצקים אחרים על טהרת השמן בלי חמאה/מרגרינה. smile

  4. תודה על המתכון. הבצק יצא בדיוק בדיוק כמו חיפשתי שנים כפי שאהבתי. העוגיות במלית חלבה גנבו את ההצגה. הכנתי גם רולדה של שוקולד לילדים ורולדה של אגוזים קינמון סוכר ומעט סילן. כולם נהנו. הן טעימות גם ללא אבקת הסוכר.
    חן חן :lol:

    • הי ליאורה,
      שימחת אותי מאד על המחמאות לבצק הנפלא הזה. באמת נוסטלגיה נהדרת.
      את המליות תשני בהתאם לטעמכם האישי.
      לבריאות ובאהבה smile

  5. שלום פירגה.
    נתתי את המתכון הזה לאימא שלי שאוהבת עוגיות כאלה.
    יצא טעים מאוד לטעמנו ולטעמם של האורחים ששיבחו. מומלץ.

    • רננה ערב טוב
      תודה על ההמלצה החמה והטעימה לעוגיות השוקולד.
      תהנו ותמשיכו לשתף אותי,זה משמח אותי מאד smile

  6. היי ליאורה כתבה על מילוי אגוזים סוכר סילן וקינמון. אפשר לדעת את יחס הכמויות?

  7. פירגה
    אין על המתכונים שלך
    האם ניתן להשתמש בבצק הזה גם לאוזני המו? :lol: :P

    • תודה עפרה
      אני עם הבצק הזה מכינה את כל משלוח המנות לחג פורים.
      אזני המן,אלפחורס, עוגיות פרח ממולאות ריבה,סהרונים ,מעמול,מערוד, שבלולים ועוד המון עוגיות.
      תנסי ותראי איזה יופי יוצא.
      תהנו smile

  8. פירגה היקרה . רציתי לדעת אם יש לך מתכונים לעוגיות קלות וטעימות רק עם שמן?
    .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *