עוגיות מושלגות

24 בספטמבר 2012 מאת: פירגה

d7a9d79cd792_800x6001

 

עוגיות מושלגות של קארין גורן

בטוח שכבר כולם הכינו חוץ ממני. לא הכנתם? שוות טעימה.

מצרכים ל-40 גדולות או להכין קטנות ויצא לכם כפול:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים– לדעתי עדיף שרי ברנדי, אמרטו או שוקולד
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים

לציפוי:
סוכר ואבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים השלמות והסוכר 5 דקות .
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
להוסיף 3 כפות ליקר,אבל אפשר להוסיף סתם חלב.
מנפים מעל את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים.
מקפלים פנימה גם את השקדים הטחונים.
מתקבלת בלילה נוזלית. זה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים - רצוי קטנים
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מגלגלים פעמיים באבקת סוכר בהפרש של כמה דקות כדי שיידבק היטב.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. למרות שלא נראה מוכן,זה מוכן.
העוגיות ישתטחו וייסדקו ,העוגיות רכות מאד. במהלך הצינון הן מתקשות.
אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום .
תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

38 תגובות על ”עוגיות מושלגות“
  1. מאת ענת:

    :) :)
    נראה מעולה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ענת תודה וגמר חתימה טובה לך. :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת חווה ברק:

    :) לפירגה :)
    שתהיה לך שנה מתוקה טובה ומאושרת
    כתיבה וחתימה טובה לך ולבני ביתך :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חווה יקרה
    תודה רבה על הברכות.
    שנה טובה ושלווה וגמר חתימה טובה.
    :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת zipi:

    ;) נראה מעולה הכינם לחג סוכות הקרוב. ;) ;)

    בברכת גמר חתימה טובה :P שנה שמחה ומאושרת :P :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חתימה טובה ועשייה מבורכת.
    גמר חתימה טובה.

    [הוספת תגובה]

  4. מאת Yaffa:

    חתימה טובה לכל עקרות הבית החרוצות עוגות נהדרות ושנמשיך לשנה הבאה עלינו לטובה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חתימה טובה והמשך טעים לכולנו.

    [הוספת תגובה]

  5. מאת נ:

    זה ניראה מעולה

    גמר חתימה טובה
    וצום קל

    וכול מה שתעשי תצליחי במעשה ידך :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה רבה וגמר חתימה טובה.

    [הוספת תגובה]

  6. מאת אילנית12:

    יאמי :lol:
    גמר חתימה טובה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אילניתי,גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך.

    [הוספת תגובה]

  7. מאת דבורה:

    היי,
    מכיוון שאני רגישה ללקטוז רציתי להעזר בניסיונך ולשאול האם יש לך רעיון כלשהו לגבי החלפת החמאה? העוגיות נראות לי מדהימות כמו שאר המתכונים שאת מפרסמת באתר.
    תודה על הכל שיהיה יום נפלא !! :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בד"כ יתאים מה שאת מחליפה תמיד. הכוונה בעוגיות.
    בהצלחה והמשך טעים ביחד.תודה.

    [הוספת תגובה]

  8. מאת לאה כרסנטי:

    לפריגה חתימה טובה סוף סוף קבלתי מתכונים אני מאוד שמחה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לאה,אני גם שמחה
    גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך.

    [הוספת תגובה]

  9. מאת הילה:

    נראה מעולה. :lol: האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    באופן הגיוני? אפשר.לא ניסיתי.

    [הוספת תגובה]

  10. מאת לילוש:

    היי פירגה, גמר חתימה טובה, אני רגישה ללקטוז ולכן הכנתי עם מרגרינה ויצא 10!!!! ;)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לילוש,תודה על השיתוף והתשובה החשובה.
    חג שמח.

    [הוספת תגובה]

  11. מאת שני:

    :lol: יוו אני כל הזמן מנסה להשיג מתכונים של עוגיות,יצא 10 תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שני הי,
    כיף שבחרת להכין את העוגיות ואת נהדרת שחזרת לשתף.
    שבוע נפלא וטעים לך.

    [הוספת תגובה]

  12. מאת אביבה:

    היי פירגה!
    אפיתי את העוגיות יצא נהדר!
    שאלה קטנה… אחרי הצינון הם לא ממש התקשו אלא נשארו רכות ונימוחות (כמו סופלה) כאילו
    לא נאפו מספיק…. האם כך זה צריך להיות?
    תודה על האתר הנהדר שלך! :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי אביבה
    כן,צריך ממש להרגיש את הנימוחות של השוקולד שהוא נמס בפה.
    אני מקווה שלזה התכוונת.
    בכל זאת, אם את רוצה , להבא תוסיפי עוד דקותיים אפייה :)
    חן חן על המחמאות :) ולילה טוב לך.

    [הוספת תגובה]

  13. מאת שולה:

    רציתי לדעת אם במקום חלב או ברנדי אפשר לשים מיץ תפוזים? :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    זה לא ישנה את הטעם? אבל נראה שזה בסדר מיץ.

    [הוספת תגובה]

  14. מאת שולה:

    אני רוצה פשוט שיהיה גם פרווה וגם אין לי את המשקאות האלה בבית ואני לא רוצה לקנות במיוחד. אז אני מקווה שייצא בסדר.

    [הוספת תגובה]

  15. מאת יפה:

    פירגה. עשיתי כבר פעמיים הטעם נ פ ל א ולצערי הצורה לא נשמרת עפי שאצלך אלא שטוחות… חבל. ג

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יפה,גם אצלי הם יוצאים שטוח.
    את יכולה להכין אותם בתוך תבניות מאפינס וכך הם יהיו עגולים ויפים.
    בהצלחה. :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת טלי:

    זה בסדר אם אני אשאיר את התערובת במקרר ליותר מארבע שעות??

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    צריך לנסות. :) תמיד כדאי להיצמד למתכונים. :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת מרים:

    שלום.
    מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים? עוד קמח? או פשוט לוותר על זה?
    תודה רבה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מרים,אני לא מכירה אחרת :) לשיקולך

    [הוספת תגובה]

  18. מאת טלי:

    הכנתי את העוגיות אחרי שהתערובת הייתה במקרר 20 שעות.
    יצא נפלא!!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    טלי הי,
    לבריאות ותהנו מהעוגיות

    [הוספת תגובה]

  19. מאת רותי:

    יצא מדהים כל מתכון שלך יוצא מוצלח כל הכבוד

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    רותי יקרה,תודה על המחמאות ואני מקווה שתמיד יצא מוצלח וטעים
    :)

    [הוספת תגובה]

  20. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted