d7a9d79cd792 800x600 - עוגיות מושלגות

עוגיות מושלגות

d7a9d79cd792 800x6001 - עוגיות מושלגות

 

עוגיות מושלגות של קארין גורן

בטוח שכבר כולם הכינו חוץ ממני. לא הכנתם? שוות טעימה.

מצרכים ל-40 גדולות או להכין קטנות ויצא לכם כפול:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים– לדעתי עדיף שרי ברנדי, אמרטו או שוקולד
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים

לציפוי:
סוכר ואבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים השלמות והסוכר 5 דקות .
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
להוסיף 3 כפות ליקר,אבל אפשר להוסיף סתם חלב.
מנפים מעל את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים.
מקפלים פנימה גם את השקדים הטחונים.
מתקבלת בלילה נוזלית. זה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים – רצוי קטנים
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מגלגלים פעמיים באבקת סוכר בהפרש של כמה דקות כדי שיידבק היטב.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. למרות שלא נראה מוכן,זה מוכן.
העוגיות ישתטחו וייסדקו ,העוגיות רכות מאד. במהלך הצינון הן מתקשות.
אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום .
תהנו

תגובות

40 תגובות על "עוגיות מושלגות"

ענת

:) :)
נראה מעולה

חווה ברק

:) לפירגה :)
שתהיה לך שנה מתוקה טובה ומאושרת
כתיבה וחתימה טובה לך ולבני ביתך :lol:

zipi

;) נראה מעולה הכינם לחג סוכות הקרוב. ;) ;)

בברכת גמר חתימה טובה :P שנה שמחה ומאושרת :P :P

Yaffa

חתימה טובה לכל עקרות הבית החרוצות עוגות נהדרות ושנמשיך לשנה הבאה עלינו לטובה

נ

זה ניראה מעולה

גמר חתימה טובה
וצום קל

וכול מה שתעשי תצליחי במעשה ידך :)

אילנית12

יאמי :lol:
גמר חתימה טובה

דבורה

היי,
מכיוון שאני רגישה ללקטוז רציתי להעזר בניסיונך ולשאול האם יש לך רעיון כלשהו לגבי החלפת החמאה? העוגיות נראות לי מדהימות כמו שאר המתכונים שאת מפרסמת באתר.
תודה על הכל שיהיה יום נפלא !! :)

לאה כרסנטי

לפריגה חתימה טובה סוף סוף קבלתי מתכונים אני מאוד שמחה

הילה

נראה מעולה. :lol: האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

לילוש

היי פירגה, גמר חתימה טובה, אני רגישה ללקטוז ולכן הכנתי עם מרגרינה ויצא 10!!!! ;)

שני

:lol:
יוו אני כל הזמן מנסה להשיג מתכונים של עוגיות,יצא 10 תודה

אביבה

היי פירגה!
אפיתי את העוגיות יצא נהדר!
שאלה קטנה… אחרי הצינון הם לא ממש התקשו אלא נשארו רכות ונימוחות (כמו סופלה) כאילו
לא נאפו מספיק…. האם כך זה צריך להיות?
תודה על האתר הנהדר שלך! :lol:

שולה

רציתי לדעת אם במקום חלב או ברנדי אפשר לשים מיץ תפוזים? :P

שולה

אני רוצה פשוט שיהיה גם פרווה וגם אין לי את המשקאות האלה בבית ואני לא רוצה לקנות במיוחד. אז אני מקווה שייצא בסדר.

יפה

פירגה. עשיתי כבר פעמיים הטעם נ פ ל א ולצערי הצורה לא נשמרת עפי שאצלך אלא שטוחות… חבל. ג

טלי

זה בסדר אם אני אשאיר את התערובת במקרר ליותר מארבע שעות??

מרים

שלום.
מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים? עוד קמח? או פשוט לוותר על זה?
תודה רבה.

טלי

הכנתי את העוגיות אחרי שהתערובת הייתה במקרר 20 שעות.
יצא נפלא!!

רותי

יצא מדהים כל מתכון שלך יוצא מוצלח כל הכבוד

לא צריך לחכות אנ

רותי יקרה,תודה על המחמאות ואני מקווה שתמיד יצא מוצלח וטעים
:)

Anonymous

שרה

בס"ד
פירגה שבוע טוב , איך לדעתך ניתן להפוך את המתכון לפרווה . אשמח לתשובה . תודה :P :lol: האתר שלך פשוט נפלא. ישר כח . :)

wpDiscuz