d7a2d795d792d799d795d7aa d79ed79bd795d7a0d794 1 - עוגיות מכונה מרוקאיות בשיטת התבנית

עוגיות מכונה מרוקאיות בשיטת התבנית

d7a2d795d792d799d795d7aa d79ed79bd795d7a0d7946 - עוגיות מכונה מרוקאיות בשיטת התבנית

עוגיות מכונה מרוקאיות‬
את העוגיות הביאה לפורום חלבי גילוש שלנו שהכינה עם כוס "כמו סוכר" במקום סוכר.
אני פירגה הכנתי את העוגיות בשיטת התבנית ולא בשיטת המכונה.
תודה גילוש.

המצרכים ל-80 עוגיות באורך 10 ס"מ רוחב 3 ס"מ
1 קילו קמח פחות 1 כוס (860 גרם)
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
1 חבילה מרגרינה מומסת פושרת=200 גרם
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שומשום
1 כוס מיץ תפוזים
מערבבים יחד את כל החומרים ולשים במשך דקה בידיים עד לקבלת בצק חלק אחיד ורך יחסית.
מכסים במגבת ומניחים בצד ל-20 דקות.
מחברים למכונת הבשר את ההתקן להכנת עוגיות.
מעבירים את הבצק דרך המכונה וחותכים את סרט הבצק שמתקבל לחלקים באורך של 10 ס"מ.
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות עד הזהבה כ-25 דקות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

אני פירגה הוספתי קליפת תפוז מגוררת
חילקתי את הבצק ל-2 חלקים שווים
שטחתי אותו ב-2 תבניות גדולות על ניר אפיה ( 33X37)
סימנתי את האורך והרוחב ודקרתי במזלג את פני העוגיות.
היתר לפי המתכון. (תזכורת לצנן היטב לפני שחותכים לפי הסימנים)
העוגיות לא יצאו קשות כמו עוגיות מכונה הרבה יותר רכות.

d7a2d795d792d799d795d7aa d79ed79bd795d7a0d794 d7a7d7a8d799d79f - עוגיות מכונה מרוקאיות בשיטת התבנית
תהנו

55 תגובות על “עוגיות מכונה מרוקאיות בשיטת התבנית

  1. המתכ :!: ון מעולה, אבל אני מחלקת את הבצק לארבע תבניות, כך שהעוגיות לא תצאנה עבות מידי. :lol:

    • lounabo
      תודה על הרעיון ליותר תבניות.בהחלט ימומש אולי עוד היום.
      שמחתי לקרוא שהמתכון מעולה.תודה.

  2. היי פירגה
    זה מתכון של עוגיות שאנחנו בבית מכנים רייפה
    עוגיות פריכות ומוצלחות
    אני נוהגת להכין אותם לנכדתי עם צורות
    תודה על כל המתכונים

  3. םירגה יקרה
    תמיד ויתרתי על הרעיון של העוגיות האלו , כיוון שאין לי את המכונה.
    עכשיו בזכותך אוכל להכין אותם לילדים שאוהבים אותם ותמיד נאלצתי לקנות מוכן.
    אז תודה לך פירגה יקרה
    רעות

  4. קודם כל כל הכבוד לך פירגה
    אני כבר הרבה זמן מכינה מהמתכונים שלך ומאוד נהנת מהם, עד עכשיו עוד לא נפלתי.
    כל הכבוד לך.
    שאלה היא לגבי מתכון זה, האם אפשר להחליף מרגרינה בחמאה
    בתודה ;)

  5. אתמול עשיתי את העוגיות ויצאה טעים מאוד, הוספתי שמן ובמקום מרגרינה – חמאה ועשיתי כמו שאת המלצת, ללא מכונה זה הרבה יותר מהר ופחות עבודה, פטנט מעולה!
    כל הכבוד………..

  6. המצילה והמסעידה הלאומית שלי !
    החלטתי שאני לא קונה יותר את העוגיות האלה…ומה גדולה הפתעתי הבוקר !
    תמיד ! אבל תמיד המתכונים שלך מככבים אצלנו על השולחן.
    לחיתוכיות תמרים מהבצק הלבן הבן שלי קורא " עוגיות פירגה"
    שנה טובה בריאות ואהבה
    מירה

    • מירה מירה חמדתי
      בשקיקה קראתי את המחמאות והתרגשתי.
      נפלא ונהדר שכך את מרגישה.
      מצידי אמשיך לתת ולשבח שתמיד יהיה טעים ושמח על שולחנכםה .חיבוק לבן.
      שלך,פירגה smile

  7. לפני כמה ימים הכנתי במרשם דומה ואין לי מכונה, אז העוגיות יצאו רכות כאל, בלי ממש קשר לעוגיות השבירות והמאורכות שיוצא עם מכונה.

    האם תוכלי לומר לי איזו מכונה צריך לזה בדיוק? איזה חלק במכונה,
    אצל אימי יש מיקסר קוננד עם חלק של מטחנת בשר, כלומר החלק העשוי מברזל, ומרכיבים אליו את טס המחורר, דרכו יוצא הבשר הטחון.

    איזה חלק צריך לעוגיות האלו?

    • אופירה תסתכלי באתר של זיוה טישלר יש שם את המכשיר ואת כל החלקים.
      בעיקרון זה דיסקית עגולה עם פס משונן לאורך. דרך הפס את מעבירה את הבצק והוא יוצר את העוגיות הארוכות עם הצורה המשוננת.
      בבקשה. smile

    • יש לי מכשיר להכנת עוגיות במכונת בשר וכשאני מחברת אותו למכונה הוא בורח מהמקום,אני רוצה לדעת איך בדיוק מכניסים אותו למכונת הבשר שהיא חשמלית״קנווד״

    • כן.הצלחתי

      רשמתי בגוגל:

      זיוה טישלר מכשיר עוגיות

      כשתגיעי לדף צריך לגלגל קצת עם הסמן של העכבר למטה. בהתחלה יש מתכון לאלפחורס ועוד כל מיני מכשירים.
      בסוף תגיעי למכשיר של העוגיות.

  8. בסך הכל רציתי להכין עוגיות מרוקאיות פשוטות…

    מצאתי באתר מכשיר כזה:

    מכשיר להכנת עוגיות

    לייפייט – גרמניה

    עשוי פלסטיק

    כולל צנטרים לקישוט

    מחיר: 98

  9. שלום
    כפריקית של האתר, אני מאוד מאוד נהנית בכל פעם להעשיר עם מתכונייך את מטבחי.
    היום מאוד התחשק לי להכין עוגיות, העתקתי ויישמתי מספר מתכונים מהאתר(אני מעתיקה מצרכים והכנה לדף, כך שלא זוכרת השמות) – כולם מצויינים – וכולם נקראיפ "עוגיות פירגה"
    כשהגעתי למתכון זה, לא ראיתי שכתוב מספר הביצים, האם אין בהם צורך? כי זכור לי שבעבר הרחוק הכנתי עוגיות אלה והיה ביצים.
    המתכון שהיה לי :
    1 קג קמח
    4 ביצים
    2 וניל
    2 א. אפיה
    2 מרגרינה רכה

    ללוש וחייבים מכונה.
    אודה לתגובתך.
    מי יתן ותהיי לנו בריאה ותמשיכי לשמח אותנו במתכונייך, אמן !

    כוס סוכר

    • נירה יקרה
      בבצק הזה אין ביצים
      יכול להיות שבגירסה אחרת של עוגיות מכונה יש.
      תכיני רגועה ותהני smile

  10. פירגה יקרה
    נכנסתי לאקסטזה ואפיתי מס' דברים מקטגוריית עוגיות חיתוכיות.
    בין השאר, את המתכון הר"מ .אומנם חששתי כי אין ביצים, אך את הרגעת אותי – אני סומכת עלייך.
    אגב, לי יש את המכונה, לכן הכפלתי המתכון פי שניים.
    מזל, שעשיתי המון סוגים – הגדולים ומפונקים שלי, כ"כ התבלבלו, שלא ידעו את מה לבלוס קודם.
    אכתוב זאת תחת כל אחד מהמתכונים.
    פשוט, מ ע ל ף !!!!!
    תבורכנה ידייך וראשך היצירתי, אמן !!!1

    • נירה יקרה
      יופי,פה כתבת למטה במקום הנכון ;)
      .
      אהבתי את התגובות שלך לעוגיות. איזה כיף שכולם הצליחו ויצאו טעים.
      מאחלת לכולכם שבת נפלאה וטעימה ושולחת חיבוק ענק smile

  11. שלום, כל הכבוד על כל ההשקעה והמתכונים.
    אני רוצה לנסות היום את העוגיות, אבל… אני לא בארץ, חפשתי קצת באינטרנט לגבי סוכר וניל שאין לי (!!) האם כדאי להשתמש במקום ב:
    1. כפית שטוחה של תמצית וניל במקום כל שקית סוכר וניל?
    2. קצת קליפת לימון מגורדת?

    והאם צריך להוסיף סוכר רגיל בגלל שאתמש בתחליף?

    תודדדדדדדדדדדדדה רבה מראש smile

    • יואל ערב טוב
      סוכר וניל=תמצית וניל
      סוכר חובה להוסיף אין קשר בין השניים.
      לימון שאלת טעם אפשר להוסיף בנוסף לתמצית וניל.
      בבקשה

  12. שוב אני smile
    זו פעם ראשונה שאני מנסה לאפות עוגיות, אז יש לי עוד שאלה קטנה:
    איך ואיפה להמיס את המרגרינה
    ו…אין לי מכונה אז האם אפשר פשוט:
    – ליצור "רולים" כמו צינורות ארוכים של הבצק, ואז פשוט לחתוך באורך המתאים, ולעצב את הלמעלה עם מזלג?
    -נדמה לי שראיתי פעם שפשוט מכניסים את הבצק לשקית, חותכים את הפינה ("שפיץ") שלה, בצורה מסוימת (זיגזג) ואז לדחוף את הבצק החוצה דרך החור הזה?

    שוב תודה, מקווה שלא שגעתי אותך smile

    • המרגרינה יכולה להיות בטמפרטורת החדר – רכה

      לא יודעת איך יוצא דרך שקית.
      גם לי אין מכונה ולכן העדפתי להכין בשיטת התבנית.
      לבריאות ובהצלחה smile

    • נעמה שלום רב
      חותכים לפני ואז אחרי האפיה נשארים הסימנים ואת חוזרת עליהם
      בהצלחה smile

  13. פירגה,

    האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים בשמנת חמוצה? (עומד לפוג התוקף…)

    תודה רבה!!

    • ענבל הי
      הגיונית ברור שאפשר,אבל העוגיות האלה טעימות יותר עם מיץ
      לשיקולך smile

  14. smile smile פירגה היקרה בתנור נמצאים כרגע העוגיות איזה ריח.
    הבת שלי אומרת אי אפשר ככה ללמוד למבחנים.
    [לומדת להוראה
    ]עשתי חצי עם כמו סוכר וחצי עם סוכר. אני טועמת וטועמת. בסוף מה אני ישמור ;) :lol: :lol:

  15. פירגה שלום,עשיתי את הבצק יצא די רך כעת הוא מונח בצד. שאלתי היא האם כשמניחים בתבנית צריך לשטח אותו עם מערוך או בעזרת הידים בלבד

  16. האמת היא שזהו בדיוק המתכון שמופיע בספר של קרין גורן (סודות מתוקים).
    רק ששם כוס שומשום מפוצלת לחצי כוס שומשום וחצי כוס קוקוס.

    חבל שלא נותנים קרדיט. בכל זאת, זכויות יוצרים וכאלה…

    • באמת קרין גורן המציאה את המתכון הזה? זו המצאה שלה? לדעתי המתכון הזה חי וקיים כבר מאות שנים.

      היא המציאה את כל מה שכתבו בספר סודות מתוקים?

      אשמח לתובנות.

      • מן הסתם שלא התכוונתי שהיא "המציאה" את עוגיות המכונה המרוקאיות

        אבל הכמויות ורשימת החומרים כתובות (מילה במילה) מספר המתכונים שלה….

        יש עשרות אם לא מאות מתכונים לעוגיות האלה…."מצחיק" שאתן מכינות בדיוק עם אותן כמויות, אותם חומרים (ואפילו באותו הסדר ובאותו ניסוח).

        לא נסיתי את המתכון, אבל רק מעירה להבא…. כי יש דבר שנקרא זכויות יוצרים…אז אפשר להוסיף שורת קרדיט קטנה.

          • בתור מישהי שמנהלת אתר מהסוג הזה, אני בהחלט ממליצה לך לקבל הארות והערות, גם אם הן שליליות, ולא להגיב בשמחה רק על מחמאות שאת קוטפת.

            תמיד יש מקום לתקן ולערוך מחדש את המתכון ע"י הוספת הערות ותובנות של הגולשים. כמו במקרה שאחד הגולשים נותן המלצה לשדרוג או שיפור המתכון. מקווה שכאלו את מקבלת בברכה.

            אל תפחדי גם ללמוד מהתגובות של הגולשים שלך, ולא רק ללמד.

            מאחלת לך המון הצלחה.

  17. פירגה יקרה אין על האתר שלך, את מקבלת הערות ומאירה לנו את היום ותמיד את שם.
    המתכון עובר בירושות.
    וקרין כבודה ומתכוניה – כבודן במקומם , ראויה לשבח
    את לא גזלת ממנה את המתכון.
    למתכון של עוגיות מרוקאיות אין "זכויות יוצרים" זו אינה יצירה / או שיר/או מחזה שכעת נכתב.
    מגיע לך כל הכבוד.
    לקרין גם כמובן
    ובטח לא בגלל מתכון כל כך פופולרי – צריך לקבל הערות
    יום מאיר לך פירגה יקרה.
    smile smile smile smile smile

  18. הי פירגה ,
    המתכונים שלך מעולים …… אחד אחד , האם אוכל להחליף את 200 גרם מרגרינה ב- 200 גרם חמאה ?
    האם ניתן להחליף 1 כוס שומשום בחצי שומשום וחצי קוקוס ?
    תודה לך מכינה את עוגת השוקולד שלך מליון פעם ומקבלת מחמאות אינספור ,
    שאלה חשובה מחפשת מתכון לחיתוכיות גרנולה שמגיעים מהעולם האנגלי ???
    תודה אור

  19. תודה לך , ועוד שאלה כשבן זוגי טעם את החיתוכיות הוא אמר שיש בהם מרקם של משהו כמו טופי שנמתח מה זה יכול להיות ?

  20. פירגה יקרה
    אם אני עושה את המתכון הזה עם מכונה איך יוצאות העוגיות? פריכות
    רכות קשות?
    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *