משהו מהיר לאירוח לא מתוכנן. גם טעים וגם מדליק.
המצרכים לבצק :
3/4 כוס שמן
1/2 כוס משקה מי סודה . אם אין, אפשר להמיר במיץ , מים או חלב .
3 כפות סוכר
2 ביצים
4 כוסות קמח תופח
לשים בצק תוך כדי הוספת הקמח ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.
לבצק רך מדי מוסיפים קמח ולבצק קשה מוסיפים טיפונת נוזלים.
מלית: ממרח שוקולד (שמים כמה דקות במים חמים כדי שיהיה רך למריחה.).
אופן הכנה:
מכינים תבנית עם ניר אפיה ומרססים עליו קצת שמן.
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. כל חלק מרדדים ומורחים ממרח שוקולד. מגלגלים לכרוכית.
אפיה בחום 175 כ-40 דקות.
מקררים ,חותכים ושומרים בקופסת עוגיות.
תהנו.
פירגה יקרה.

היום הכנתי את עוגת השקדים עם קרם המקופלת… עדיין לא טעמתי… בטוחה שהיא טובה כמו שכתבת וכמו כל העוגות שלך.
יש לי שאלה – האם את אופה בטורבו ? או באפיה רגילה. אני תמיד אופה בטורבו וזמן האפייה קצר יותר.
את עוגת השקדים אפיתי בתבנית מלבנית והיו לה מספר סדקים למעלה. חשבתי שאולי זה בגלל האפיה בטורבו. כיסיתי אותם עם הקרם.
מה דעתך.
שולחת לך הרבה חיבוקים וירטואליים
מירי
הי מירי, כדאי לאפות על ניר אפיה משומן ואז פשוט להפוך את העוגה והיא ישרה כפלס.
מקווה שתהנו מהטעם. אשמח לתובנות. שבת שלום מלא בחיבוק ואהבה
תודה לך פירגה .אני מחר הולך לכין את חיתוכיות השוקלד..
יופי, מחכה לשמוע חוות דעתכם
נראה נהדר, רק האם יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף כל שהו?
בוודאי שרה, תמירי לכל תחליף שווה כמות לסוכר.
שבת שלום ומלא טעים 
בהצלחה