dscf7602 - כרוכיות אגוזים ודבש

כרוכיות אגוזים ודבש

DSCF7599 - כרוכיות אגוזים ודבש .
המצרכים לבצק בתוך קערה גדולה:
3/4 כוס שמן
כוס משקה מי סודה או כל נוזל אחר כמו : שמנת יוגורט וכו'….
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 4 כוסות קמח תופח ולהכין בצד עוד כ-2 כוסות קמח לזמן לישה
לשים בצק תוך כדי הוספת הקמח (כל פעם קצת) ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים.
מילוי אגוזים:
מצרכים:
3/4 כוס סוכר
כוס חלב/מים
כף דבש + קליפת 1/2 לימון
1/2 כפית קינמון
40 גרם חמאה
400 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה בסיר קטן:
שמים בסיר את הסוכר, הקינמון,לימון, החלב או המים והחמאה ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים אגוזים ודבש ומערבבים בכף עץ רק עד שיתאחדו.
מקררים .
לחלק את המלית ל-3
למרוח על העלה המרודד דבש/ריבה אדומה ומעל את המלית על פני כל העלה. אפשר לפזר מעט צימוקים לבנים קצוצים.
לגלגל לכרוכית.
לסדר בתבנית בצורת עיגולים (כמו בתמונה) ולחתוך למנות (לא עד הסוף) לאפות בחום 175 כ-35 דקות עד שישחים.
מיד כשמוציאים מהתנור להבריש בדבש מהול בקצת מים ולפזר בנדיבות אגוזים כתושים
תהנו.

38 תגובות על “כרוכיות אגוזים ודבש

  1. פירגה יקרה שלום הכנתי פעמים את הלחמניות פוך שהעלת אתמל כל כך טעימות ומוצלחות

  2. תודה על המתכון
    האם ניתן לשים שמן במילוי האגוזים במקום חמאה?
    והאם ניתן לשים סילאן במקום דבש?
    (אני מנסה "לטבען" את המתכון)

    • בקר אור ארנה
      במקום חמאה אולי עדיף לשים ממרח אגוזים טבעי /חמאת בוטנים או ממרח אחר טבעי שיכול להתאים למתכון . כמובן במשקל של 40 גרם.
      פשוט לא ניסיתי עם שמן.
      לשיקולך smile ובהצלחה כמובן.

  3. לא הבנתי בסוף כמה קמח נכנס לבצק.4וחצי כוסות או 2 כוסות או יחד 6 וחצי כוסות?
    קצת התבלבלתי.
    HELP

  4. ואי ואי נראה מתכון משגע. אפשר במלית לשים כף או שתי כפות שמן במקום חמאה.
    פשוט מעדיפה פרווה.

    • הי גילי,

      פשוט לא ניסיתי עם שמן.

      עדיף מחמאה או חמאת בוטנים?

      לשיקולך smile ובהצלחה כמובן.

    • כן אורה ,זה יוצא כ-7 חלקים לכל רולדה. תסדרי את זה יפה בתבנית כמו שנראה לך.
      תהנו smile

    • מיכל,כן,אבל פחות טעים.
      smile
      עדיף לשמור חתיכות בקופסת העוגיות (מכסה תואם הרמטי שישמור על טריות העוגות)

  5. ה ת ע ל פ ת י…………רק מלקרוא את המתכון.

    אעשה גם אעשה …עם בעלי,
    כי אם אתעלף בהכנה יהיה מי שיעיר אותי…

    להתראות לאחר ההכנה.

  6. היי פירגה!חסרת לי !
    שמחתי לקבל היום דוור ממך.
    לא ברור לי אם אילו 3 עוגות נפרדות או אחת?!
    לא קבלתי את המתכון של הלחמניות הספוגיוץ(ציטוט)
    תודה!

  7. הייי פירגה יקרה
    אני לא אסתי שהתעלפה למעלה.
    אני אסתי המחמיאה שנים ומעבירה את מתכוניך ברבים
    נראה מתכון מעולה , אני כבר הולכת להכין. אני פריקית של עודות ממולאות יבשות וזה הגרוע….
    אנו סוכרתיים ובגלל מתכוניך לא מפסיקה להכין ,אומנם פחות סוכר אך בכל זאת טעים ומשמין ומסכר….
    אוהבת אותך אשה יקרה שלנו
    שבת ברוכה לך
    מחבקת אסתי smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • אסתי יקירתי,שלא התעלפה ;) חבל…..
      מתכון נהדר,אני בטוחה שתהנו ממנו.
      לבריאות ובאהבה smile חיבוק לשנה טובה ומתוקה smile

  8. לפירגה ובני משפחתה, אני מאחלת לכם שנה טובה, בריאה וחג שמח ומבורך בהמשך נתינת מתכונים נפלאים, אחרי החג אני חייבת לנסות את המתכון לכרוכיות אגוזים ודבש, האם את מכינה זאת בתבנית עגולה או פשוט בתבנית תנור, אם בתבנית עגולה אז באיזה גודל התבנית. תודה על התשובה כשיהיה לך זמן. ושוב חג שמח.

    • מרים יקרה
      את יכולה בכל תבנית ובכל גודל תסדרי כך שיצא יפה אפילו במרווחים.
      אם את רוצה תכיני צפוף בתבנית 22 או 24.לשיקולך.
      חג שמח ושנה נפלאה ומתוקה לכולכם.

  9. שנה טובה פירגה
    רציתי לדעת כמה דבש צריך כדי למרוח אחרי האפיה ?

    אני שואלת כי זה לא רק לברק אלא גם מרטיב את העוגה .

  10. פירגה, שלום, smile

    תודה על המתכונים שאת משתפת אותנו בהם. אילו יכולתי הייתי מכינה את כ ו ל ם! . יש לי שאלת הבהרה על המתכון הנ"ל : כורוכיות אגוזים ודבש.
    האם יוצאות 3 כרוכיות והתמונה היא רק אחת מהן? או שבתמונה רואים את שלושתן ביחד? :?

    תודה רבה :lol:

    • מרווה הי,את יכולה להכין את כל השלוש ולסדר איך שאת רוצה.

      בהנחה שבכל כרוכית יש 6-8 מנות בתמונה נמצאות כל ה-3 כרוכיות וכולן משובללות לעוגה אחת גדולה ;) :lol:

      אבל שוב…תכיני את הגודל שאת רוצה והדוגמה שאת רוצה.לשיקולך.
      smile

  11. היי פירגה
    האם לחלק לשלוש זה לא יוצא בצק עבה מידי. כי זה הרבה קמח אפשר לרדד דק יותר? תודה ושנה טובה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *