d79bd791d793 d797d7a8d799d7a3 - כבד עוף טריפוליטאי

כבד עוף טריפוליטאי

d79bd791d793 d797d7a8d799d7a3 300x225 - כבד עוף טריפוליטאי

חריימי מכבד-פירגה

מטעמי כשרות,חובה לצלות את הכבדים תחילה.

לרוטב החריף הוספתי כבדים צלויים. ואואואווו , תכינו את החלות לרוטב הנהדר.

מצרכים:
קילו כבדי עוף נקיים
6 כפות שמן רגיל
2 בצלים פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף גריל עוף
פלפל קטן חריף קצוץ דק
מלח ופלפל שחור לטעם
קופסה של 250 גרם ר ס ק עגבניות (לא עגבניות מרוסקות שימו לב).
למלא במים פעמיים את הקופסה הריקה של הרסק ( בערך 1/2 2 כוסות רגילות )

אופן הכנה :
1. כאמור,תחילה צולים את הכבדים. מטגנים את הכבדים עם חלק מהשמן ומערבבים עם כף עץ עד שהם מוכנים .
משאירים את הכבדים במחבת.
2. בסיר בינוני מטגנים ביתר השמן את הבצל עד הזהבה .מוסיפים שום ומטגנים ביחד.
מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומשפרים טעם.
3. מכניסים את הכבדים המטוגנים לרוטב ומבשלים כ-2-3 דקות .מנערים את הסיר וסוגרים להבה.
מגישים ח ם עם חלות.
תהנו.

14 תגובות על “כבד עוף טריפוליטאי

  1. וואו, בתור חצי טריפולטאית זה נראה מעולה!!! יש תבשיל טריפולטאי דומה שנקרא מצ'ומה אבל בו יש לא רק כבדים אלא גם לבבות, חתיכות בשר קטנות, ועוד… כמו מעורב ירושלמי אבל ברוטב חריף. יאמייייי

    • לילך בקר אור
      יש לי באתר מצ'ומה כבד. הצד שלי לא מכין עם עוד חלקים. מכינים רק עם כבדי עוף ,עם חומץ והרבה כמון.
      גם אצלי מאד אוהבים. smile smile

  2. היי לילך ופירגה
    המתכון נראה מעולה
    לילך בדיוק מה שאני חשבתי כשראיתי את המתכון הזה.
    לא אכלתי את המצ'ומה מאז שנפטר אבי לפני 10 שנים.
    אם אני זוכרת נכון הוא היה מכין את הרטוב של המצ'ומה גם עם חומץ
    ועם ריאות…. היה מעדן….
    אך, איזה זכרונות על הבוקר…..

  3. הינה המתכון למצ'ומה שמצאתי באינטרנט שהכי מזכיר לי את זה של אבא שלי
    והוא של אילונה חכמון-שאוליאן

    חומרים
    1/4 קילו כבדי עוף (אפשרי בקר) לבקש מהקצביה כבדים מנוקים, שלמים ויפים
    1/4 קילו לבבות מנוקים
    *ניתן לשלב גם ראות

    לרוטב:
    1/4 כוס חומץ
    1/2 ראש שום קלוף וחתוך גס
    4 כפות שמן
    כפית גדושה פפריקה אדומה חריפה
    כפית גדושה פפריקה מתוקה
    כף פלפל חריף קצוץ
    1/2 ראש שום
    כפית גדושה של קימל טחון (קרוויה)
    כפית גדושה של כמון
    1/2 1 כפות גדושות של רסק המכיל לפחות 28 % עגבניות
    כוס מים

    להגשה
    חלה טרייה

    אופן ההכנה:
    1. מכשירים את הכבדים והלבבות.

    2. בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב.

    2. מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות.

    3. מוסיפים את הבשר לרוטב יחד עם חצי כוס מים נוספת. מבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה. אם נראה שחסר מים, ניתן להוסיף.

    4. מגישים עם חלה טריה או לחם טרי שחור/לבן.

    גיוונים: אלה שלא אוכלים אברים פנימיים ניתן לעשות את אותו רוטב ולהכניס חתיכות קטנות של פרגית או הודו אדום.

  4. היי פירגה,

    מה שלומך? שמחתי לראות שחזרת לפעילות השוטפת שלך. מאוד דאגתי לך, מקווה שהכל בסדר.

    אגב, אני מתה על כבד כשהוא צלוי בלבד, אך בכל זאת אנסה מתכון זה כי הוא נראה יפה וטעים.

    אעדכן אותך לגבי התוצאות.

    כל טוב לך ושיהיה לך רק טוב, אמן!!

    • שולקים את הקורקבנים כמה פעמים עד שהם רכים חותכים אותם לקוביות ומנקים מהם את השומן מטגנים שום עם פלפל אדום או גמבה ביחד עם כוסברה ועלי שמיר קצוצים מוספים את הקורקבנ ים ככמון בהרט מרק עוף קינמון מוספים מים ותבלנים

  5. קורקבנים המתכון: מנקים הקוקבנים, שולקים עד רכות
    מכפים ז"א את הקצף. שופכים המים למסננת מקררים וחותכים במידה ורוצים.מטגנים בסיר לחץ בצל לרוב מכניסים הקורקבנים לא ממליחים מפלפלים לוקחים קוסברה מקצצים לתוך הסיר מעט רסק, עגבניות.סוגרים את הסיר לחצי שעה לפחות אם לא יותר כדי שהקורקבנים יצאו רכים.אח"כ פותחים הסיר בודקים תיבול .ונהנים. בתיאבון ( :P :lol: .שכחתי להוסיף מעט מים בסיר )

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *