d79ed7a6d795d79ed794 - מצ'ומה כבד עוף

מצ'ומה כבד עוף

.jpg - מצ'ומה כבד עוףכבדי עוף מצ'ומה – מתכון טריפוליטאי נוסטלגי
מתכון ישן שהכרתי בפעם הראשונה אצל המחותנת שלי. פשוט אי אפשר להישאר אדישים לטעם שלו.
מצרכים:
600 גרם כבדים נקיים
3 כפות רסק עגבניות או קופסה של עגבניות מרוסקות 260 גרם
3-5 שיני שום פרוסות
1/2 כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה או פלפלון חריף קצוץ (טעים כשזה ממש חריף)
2 כפות פפריקה מתוקה
קצת מלח, קצת סוכר,קצת קינמון
קצת פלפל שחור
כמון לפי טעם אישי (הכמון נותן את הטעם המיוחד)
כף חומץ לסוף הבישול
הכנה:
לצלות את הכבדים מכל הצדדים .
להוציא את הכבדים לקערה . לטגן את השום עם 5 כפות שמן (אפשר יותר) ולהוסיף רסק.
לתבל : מלח:סוכר:פלפל שחור:פפריקה חריפה ומתוקה, כמון. להרתיח, לטעום ולשפר טעמים.
להוסיף את הכבדים ולמלא מים עד מעל הכבדים.
מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. צריך להישאר הרבה רוטב.
1/2 דקה לפני שסוגרים את האש להוסיף חומץ.
לטעום שוב. ניתן להוסיף מכל התבלינים עד לשיפור הטעם.

תכינו מראש את חלת התלישות .

אני הוספתי גם תפוחי אדמה זעירים / מבושלים לרוטב.
תהנו

12 תגובות על “מצ'ומה כבד עוף

  1. כמדומני, חלק מהתיבול של מצ'ומה טריפוליטאית הוא קינמון (קמצוץ בלבד), בדיוק כמו במפרום. כך אמי מכינה את זה וזה סוד הניחוח והטעם המיוחדים שלה!

    ובנושא אחר, יש לך אולי מתכון לבצק פריך ללא סוכר? אני רוצה להכין אוזני המן לבעלי הסכרתי.

    פורים שמח לך ולמשפחה! smile

  2. היי פירגה אם יורשה לי להוסיף מעט שידרוג
    למי שלא אוהב חריף אפשר להפחית בכמות הפלפל החריף, וניתן להחליף חלק מהרסק בקטשופ איכותי.
    גם אפשרי לטגן 2 בצלים גדולים עם מעט סוכר עד להשחמה ולהמשיך במתכןן (במקום השום יש אנשים שלא אוהבים שום.).
    כמו כן אפשרי למי שאוהב קצת אוריינטלי אם אוהבים להוסיף מעט שמן שומשום כפית שטוחה בסוף הבישול שרשום במתכון הנ"ל.
    רחלי :P

    • לאחרונה טיגנתי את הכבדים עם הרבה בצל וכשהיו עשויים לגמרי,הוספתי אותם לרוטב ל-5 דקות והגשתי.
      יצא פצצה טעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *