d7a7d795d7a7d799 6 - עוף ב"קוקי" עם תפוחי אדמה

עוף ב"קוקי" עם תפוחי אדמה

 

d7a7d795d7a7d799 d790 1 - עוף ב"קוקי" עם תפוחי אדמהנימוחות נפלאה בצבעים מהממים ובטעם משכר לארוחה נהדרת.

המצרכים בשקית ה"קוקי":
עד 10 חלקי עוף
בצל קצוץ
מעט מים+כף אבקת מרק בצל -לבחוש
כף רוטב סויה קוקימן
מלח ופלפל לטעם
פפריקה מתוקה ,שום טרי, מלח ,פלפל ,כמון וכורכום
3 כפות סילאן/דבש
לערבב היטב
לחמם תנור ל-200 מעלות
לסגור את השקית ולשים אותה בתבנית גדולה של התנור. לעשות חתך ק ט ן בחלקה העליון .
לאפות 40 דקות. להוציא ולהפוך את השקית ולאפות עוד כ-20 דקות. העוף כל הזמן בתוך השקית.
לא נורא עם נשפך קצת רוטב לתבנית. בודקים שהעוף רך .
————————————————-
המצרכים לשקית "קוקי" תפוחי אדמה:
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול) לא לבשל
4 בטטות מקולפות וחצויות – לא לבשל
5 כפות שמן
4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים
2 שיני שום כתושות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף דבש או סילאן
3 כפות יין מסוג מתוק
מלח או אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
כף רוטב צ'ילי או קטשופ
קורט קינמון
אופן ההכנה:
לטגן במחבת עם השמן את הבצל והשום עד הזהבה קלה
להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה
להקפיץ ולערבב 2 דקות.
להעביר לשקית "קוקי" ועדיין לא לסגור אותה
להניח בתבנית אפיה – לשטח את התכולה בתוך השקית.
לפזר 2 כפות חמאה/מחמאה מגוררת
לסגור את השקית .
לחורר בסכין או מזלג כ-4 חורים
לאפות כשעה ורבע או שעה וחצי כשלפחות פעם אחת במהלך האפיה הופכים את שקית התפוחים.
תהנו

5 תגובות על “עוף ב"קוקי" עם תפוחי אדמה

  1. היי פירגה
    איזה ריחות נדפו במטבח אצלי מהמתכון הזה.
    יצא מצוין.נראה נהדר וכרגיל מחר הטועמים שלי יחוו דעתם.
    לא הוספתי כוס מים בשקית העוף.מעדיפה בדרך כלל פחות נוזלים.בכל מקרה הצטברו נוזלי הרוטב ומיצי העוף.
    תודה על המתכון.
    אגב..מתכון רולדת הבסקויטים+סילאן וטחינה [לא מוצאת אותו בבלוג שלך]להיט היסטרי ומבוקש מאוד.בתי הכינה לאירוע בעבודה כשאני מדריכה מילולית וחזרה עם וואו גדול של התלהבות הטועמים שביקשו מיד מתכון.
    תודה וישר כוח.

  2. פירגה צהריים טובים,
    האם אפשר לאפות בצורה זו גם סטייק פרגיות במקום חלקי עוף?
    תודה והמשך יום טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *