d7a2d795d7a3 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d 100 - עוף חצילים שעועית - כארוחה שלמה

עוף חצילים שעועית – כארוחה שלמה

d7a2d795d7a3 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d 100 - עוף חצילים שעועית - כארוחה שלמהעוף עם מגוון תוספות – ארוחה שלמה
זה התחיל מתבשיל פשוט של עוף במחבת
ותוך כדי כרגיל "נדלקתי" להוסיף חציל ופטריות.
את הבטטה "שידכתי" ממש בסוף הבישול.
ואת השעועית מהקופסה ממש ממש הוספתי בסוף.
אמממממממממיאמי.

מצרכים:
5 כפות שמן
חלקי עוף עם או בלי עור כרצונכם
2 בצלים חצויים ופרוסים
2 שיני שום פרוסות
בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות
200 גרם פטריות חצויות
קופסה שעועית ל ב נ ה במיץ עגבניות
חציל או שניים- מקולף חתוך קוביות ג ד ו ל ו ת מושרה שעה במעט מלח-שטוף ומיובש.
קופסה עגבניות מרוסקות 260 מ"ל + מים (ראה באופן הכנה)
כפית אבקת מרק עוף
2 קורטים כורכום
מלח ופלפל שחור להוסיף אחרי טעימה
כפית מיץ לימון -לא חובה

אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הבצלים ומזהיבים קלות
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים על להבה בינונית קטנה כ-20 דקות בלי נוזלים ובלי תבלינים-מדי פעם הופכים את חלקי העוף.
מוסיפים את הפטריות והחצילים ומטגנים ביחד עם העוף עדיין על להבה קטנה עוד כ-20 דקות
לערבב מדי פעם שלא יידבק למחבת – לא מכסים במהלך הטיגון.
מוסיפים את השום ואת יתר המצרכים ,כולל הקופסה של העגבניות המרוסקות.
את הקופסה של העגבניות המרוסקות ממלאים פעמיים ב מ י ם ומוסיפים לסיר/מחבת
מרתיחים ומשבחים טעמים.
מבשלים על להבה ק ט נ ה עוד 30 דקות כשהסיר מ כ ו ס ה
מוסיפים את הבטטה.
מבשלים על הלהבה הכי קטנה עדיין בסיר מ כ ו ס ה עד שהבטטה רכה מאד.
מוסיפים את השעועית ומנערים את הסיר.
מחממים דקותיים הכל ביחד ומגישים.

"טיפ"
להגשה "שחומה" להכניס את הסיר לתנור בלי מכסה לחום 190 מעלות לכמה דקות
תהנו.

40 תגובות על “עוף חצילים שעועית – כארוחה שלמה

  1. מסתקרנת

    איזו חברה של "שעועית ברוטב עגבניות" הכי טעימה לכם?

    אני מכורה ל"היינץ" יש בהן תיבלון פיקנטי
    למשל במתכון שלך "צ'ילי קון קרנה" זה שילוב פשוט מופלא

  2. טוב פירגה את כרגיל ה ו ר ס ת במובן החיובי של המילה.נראה סוף הדרך,ממש מגרה,הריר כבר נוזל יאמי יאמי יאמי. :P

  3. מתבשל כרגע ,שמתי גרעיני חומוס של סנפרוסט במקום שעועית , לא מתאפקת ומהטעימות זה נפלא,

    אדווח לאחר שמשפחתי תאכל בצהריים.

    שרה

  4. פירגוש, זאת ממש ארוחה כלבבי. זורקים כמה דברים ביחד ויש ארוחה נפלאה. אני גם מאד אוהבת בגלל זה ארוחות קדרה. תודה לך על המתכון, הולגת להכין ברגע שיפשיר העוף. נראה לך אולי שאפשר להכין אותו דבר רק עם צלי כתף שאותו יש לי כבר מופשר? :?

  5. היום כשקניתי את החצילים למתכון (וזו פעם ראשונה בחיים שעמדתי מולם ;) ) הבנתי שאין לי מושג איך בוחרים אותם

    קניתי את הקטנים כי ראיתי שככה עושים השאר
    למדתי ממך משהו פירגה laugh ולא התביישתי , שאלתי את זו לידי והיא ענתה "אני באמת לא יודעת"

    אז איך בוחרים חצילים פירגה?

    • ברבורית בקר אור smile
      חצילים ,תאפשר עגולים או ארוכים במשקל נוצה . ממש לבדוק שהם קלים מאד ולא כבדים.
      חצילים כבדים מגורענים ואת זה אנחנו לא רוצים.
      צבע החציל שחור או סגול כהה ומבריק מאד.
      בהצלחה.

  6. באמת לא היו גרעינים כשחתכתי אותם ואני בבורותי חשבתי שמשהו לא בסדר בהם laugh laugh laugh

    כבר על האש מרק הירקות והנ"ל
    (מאז הכשרתי במטבח ;) אני קמה מוקדם בשבת לבשל כך יוצא שאוכלים צהריים עוד לפני הצהריים :P )

  7. בסוף יצאנו…
    כך שהסיר אחרי הבישול בילה על חום 100 מעלות כמעט שעתיים
    במקום פטריות הובפתי תפו"א
    יצא מעולה
    וזה שלא אוהב חמין הודיע שזה החמין החדש :lol:

  8. היי פירגה,התבשיל הנהדר שלך מתבשל לו על הגז עכשיו וני לפני הוספת השעועית.צריך לשים יחד עם הרוטב שבקופסא?או לסנן?אף פעם לא השתמשתי בזה.תודה והמשך יום יצירתי
    ;)

  9. תודה פירגה,לא ראיתי את תגובתך קודם אבל כך עשיתי.יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם חבל"ז.כולם נהנו וליקקו.שמתי פטריות מקופסא.יצא מושלם.תודה על המתכון. :lol:

  10. הי!
    הכנתי בשבוע שעבר וחוסל ציק-צק!
    רוצה להכין גם השבוע, אך חושבת להכניס פסטה שתתבשל עם הבטטות, ולא להוסיף שעועית.
    נראה לך הגיוני-התזמון והסדר?
    נשמע מעניין?
    האם היית מוסיפה עוד עגבניות מרוסקות (כי אין את הרוטב של השעועית)?

    אני פחדנית לעשות שינויים
    המון תודה

להגיב על אירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *