d7a2d795d7a3 d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed79ed794 d79ed798d795d792d79fd79f - עוף תפוחי אדמה ובצל – אפוי כחמינוף

עוף תפוחי אדמה ובצל – אפוי כחמינוף

 

d7a6d79cd795d799331 - עוף תפוחי אדמה ובצל – אפוי כחמינוף

האפייה ארוכה ונותנת אפקט של חמינוף. צבע מטריף ומחמאות לרוב.

מצרכים:
תבנית ענקית חד פעמית – חשוב: לשים אותה בתוך תבנית יציבה של התנור
4 בצלים
גזר אחד/תפוח עץ
8 או יותר תפוחי אדמה
6 כרעיים שלמים
6 שיני שום

למרינדה:
1/4 כוס שמן
2 כפות סילאן אפשר להסתפק בכף אחת
2 כפות גריל עוף
כפית בהראט
כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כף שטוחה מרק עוף
מלח ופלפל שחור להשלמת טעמים
1/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
מקלפים את הבצלים , חותכים לפרוסות של ס"מ וחצי ומפרידים לטבעות.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות עבות של לפחות ס"מ וחצי
מקלפים את הגזר ופורסים לעיגולים.
מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בהרבה מים כ-15 דקות. מסננים את המים.
מנקים את העוף מהעור ומשאריות לכלוך ושוטפים.
מנקים שיני שום
מכינים את המרינדה: שמים בכלי עמוק את השמן וכל התבלינים ומערבבים עם המים הרותחים.טועמים ומשבחים.

הכנת התבנית:
לרסס בשמן בנדיבות את תחתית התבנית החד פעמית (כאמור, התבנית מונחת לה בתוך תבנית גדולה ויציבה של התנור).
למטה, לסדר את תפוחי האדמה ולפזר מעליהם חצי מכמות הבצל (אפשר ב-2 שכבות) ואת הגזר.
להבריש בחצי מכמות המרינדה את תפוחי האדמה והבצל.
מעל לסדר את העוף ולפזר את יתר הבצל וכל השום.
להבריש מלמעלה את העוף והבצל ביתר המרינדה.
לכסות ולאטום את התבנית בניר כסף.
לאפות בחום 200 מעלות 3 שעות
אחרי 3 שעות, להסיר ניר , להבריש קצת את החלק העליון ברוטב שיש בתבנית ולהמשיך לאפות עוד 1/2 שעה בחום 175.
תהנו.

56 תגובות על “עוף תפוחי אדמה ובצל – אפוי כחמינוף

  1. שלטם פירגה
    האם בישול תפוחי האדמה טרם הכנסתם לתבנית הכרחי ?
    האם אי אפשר להסתפק באפיה של 3 שעות ללא בישול מקדים ?

  2. פירגה בוקר טוב

    נראה מעולה,

    האם אפשר לעשות אותו הדבר עם עוף שלם?

    תודה מראש על תגובתך…

    smile

  3. פירגה בוקר טוב,

    אנחנו לא אוכלים תפוחי אדמה. במה אוכל להחליף אותם, אולי קולורבי?, איך לדעתך ייצא הטעם?

    אם אחליף את תפוחי האדמה באורז, יש אפשרות? הכל נראה כל כך טוב ומזמין, חבל לוותר.

    תודה,

    נויה

    • בקר אור נויה
      אם כבר :lol:
      תחליפי לבטטות ולא לבשל אותן תחילה.
      לגבי אורז ועוף,כבר יש מתכונים כאלה באתר.
      smile

  4. היום הכנתי ככתבו וכלשונו וזה לא רק נראה מעולה זה גם יצא מעולה .(חבל שאי אפשר לצרף תמונה) 5 כוכבים !

    • הללויה. תודה ניר.
      תודה ניר,פשוט שתמשיכו להכין ולהתפנק עם המעדנים שבאתר.
      ביחד להמשך מוצלח smile

  5. פירגה רציתי לשאול אם אכין עם כמה חצאים של חזה עוף רצוי להכין באותה הדרך או לשנות זמני אפיה?
    תודה לתשובתך. :lol:

  6. לפירכגה היקרה צהריים טובים. שאלה אפשר להכין בסיר איטי. תודה מראש רוצה להכין לשבת הקרובה תודה על המתכונים הנפלאים שלך ואני נעזרת ביום יום .המתכון נראה מאד מגרה : ציפי

    • ציפי,תכיני כפי שרשמתי במתכון.
      כל אופציה אחרת, כמו סיר איטי אני לא מכירה לגבי המאפה.
      תמשיכי להכין מטעמים ושהכל יצליח ויהיה טעים :lol: תודה לך.

  7. נכנס כרגע לתנור לשלוש שעות
    דיוק במתכון
    חוות דעת אתן בהמשך
    אין לי ספק שיצא מדהיםם

  8. יצא מדהיםםם הצבע והריח שיש בבית חבל"ז
    והטעם אלוהי ממש חמין
    תודה רבההה
    חבל שאי אפשר להעלות תמונה smile

    • איזה יופי איילה
      חיכיתי וידעתי שזו תהיה התגובה הנפלאה למתכון הזה.
      אני מקווה שכל מי שיש לו קצת דמיון,יכין ויהנה.
      לבריאות ובאהבה smile

  9. רוצה לתת טיפ
    עם הרוטב הזה אפשר להכין אנטיפסטי
    נראה לי יצא מעולה

  10. אחרי שהפשרתי עוף עם עור – לא שמתי לב שהמתכון הוא בלי עור
    האם אפשר עם העור
    ??תודה מאד אוהבת את המתכונים שלך אנסה גם את חטיפי טוןב טעם נראה בואיקוס לענין

    • סימה,אפשר עם עור.
      את התבלינים תכניסי מתחת לעור.

      זה לא בדיוק בואיקוס ;) כי זה שטוח ודומה יותר לחטיף קטן.

    • נפלא שרית, תודה לך
      כולי אושר שבחרת להכין וחזרת לשבח.
      תמשיכי להכין מטעמים ,שכולם יהנו smile

    • תודה מירי smile
      אני מאד שמחה שבחרת להכין ושכולכם נהניתם.
      שיהיה לכם המשך יום רגוע,שקט ונפלא smile

  11. תגידי, פירגה. שתי שאלות.
    כתבת:
    "מכינים את המרינדה: שמים בכלי עמוק את השמן וכל התבלינים ומערבבים עם המים הרותחים."
    האם מערבבים עם *כל* המים הרותחים? כי אמרת לבשל בהרבה מים.

    ושאלה שנייה – מה זה הקוצים השחורים האלה שרואים על תפוחי האדמה בתמונה? …כי זה נראה כמו תפוחי עץ, או כמו פתילי נרות שרופים smile laugh :P

    • איריס מחמדתי
      רק את תפוחי האדמה מבשלים בהרבה מים ואחר כך מסננים. זה בגלל שאני לא אוהבת הפתעות אחרי האפייה ואני מבטיחה אפייה אחידה ונכונה שלהם.

      בתבנית שמים את התבלינים שרשומים ברוטב+רק 1/4 כוס המים. לא להוסיף עוד מים מעבר למה שרשמתי כי במהלך האפייה, מצטברים עוד נוזלים.
      "הפתילים" . נראה לי אולי חתיכות מהבצלים .
      תכיני, ;) :lol: בטוח ש"יתעלפו" מהנאה.

  12. אה. בטעות דילגתי על הרבע-כוס מים רותחים שכתובים שם.
    אני מכינה למחר – יש לי אורחים. אספר לך איך היה ואם התעלפו (בטוח שכן!)

    נשיקות אחותי! smile :P

    • איריס ממוש,
      בטח יתעלפו ;)
      לאותם אורחים ,אם יבואו בפעם השניה,תכיני את העוף באננס שיתעלפו שוב ;)
      נשיקות מואה smile

  13. פירגה שלום,

    אצלנו בבית לא כולם אוהבים בהראט, מה את ממליצה במקום, אולי יותר פפריקה? עדיף להכין
    עם עוף בלי עור? האם זה בגלל השומן?

    • ריקי שלום
      שימי תבלינים שאתם אוהבים בעוף.
      לגבי העור,תחליטי עם או בלי .
      לשיקולך וטעמך.
      אין פה כללים מיוחדים,תזרמי….. smile

  14. שלןם פירגה
    מזמן לא התכתבנו היות שכל הזמן הכנתי את המתכונים שתמיד הגבתיץ
    לכן אתמול הכנתי לארוחת שבת את התבשיל ומה אומר לך כמו הפירסומת של צבר פשוט "לוקלוקו"
    את האצבעות ולא נשאר אפילו פירור. אפילו שלא בישלתי קודם את התפו"א.
    תודות מכל השבט :lol: smile

    • אנטה יקרה צהריים טובים
      מסרי תודה לשבט שאהב..מקווה שתמשיכי להכין מתכונים טעימים ולהפתיע את כולם.
      חיבוק להמשך יום נהדר ורגוע. smile

  15. שבת שלום פירגה הכנתי היום – מעולה מומלץ אני חושבת להכין לראש השנה במקום העוף ברוטב לעוף אפוי או צלוי שלך שאני מכינה כל הזמן בחגים , הכנתי בשינויים קלים:שמתי 4 כפות שמן (מטעמי דיאטה) 1 כף סילאן (יצא מספיק מתוק) ולא שמתי בהרט , דבר נוסף לא בישלתי את התפוחי אדמה – לדעתי מיותר וסתם עבודה יוצא טעים גם ככה בקיצור מתכון מומלץ עסיסי וטעים

    • הי אירית,
      תודה רבה על ההמלצה הנהדרת למתכון שאני כ"כ אוהב ;) ת
      לפעמים אני נתקלת בתפוחי אדמה שחלק נשאר קשה לכן,אני מעדיפה לכתוב לבשל תחילה וכך כל אחד יכול לעשות לפי הבנתו.
      תמשיכי להכין מהמטעמים שבאתר ולהנות smile

  16. הי פירגה
    לא מתעייפת מלחזור ולהחמיא לך
    העוף הזה יצא "פיצוץ" עסיסי וטעים. כולם התלקקו.
    ו……..לא שוכחת לך את הקרעפלך הנפלאים שאכלנו בערב החג.
    הדס

    • תודה הדס יקירתי.
      עונג לי לקבל מחמאות כאלה. אני שמחה שאהבתם. שתמיד יצליח ויהיה טעים.
      שנה נפלאה ומתוקה לכולכם.

  17. היי פירגה ,
    עשית לי המון חשק להכין את המתכון, בפרט שהתמונה שצולמה בתחילת המתכון נראית מיליון דולר !
    פירגה יקרה,דרושה לי בבקשה הבהרה,
    האם זמן האפייה הארוך , הנמשך 3 שעות בחום גבוה של 200 מעלות ,
    לא מייבש את המרינדה ואת העוף ?

    כלומר,האם לא מנמיכים בכלל את חום התנור ,
    במשך כול 3 השעות של האפייה ?

    תודה מראש,

    ויישר כוח על המתכונים המעולים,

    שושי.

  18. פירגה יקרה,

    יש לי במקרר קילו של נתחי -פרגיות,
    האם אפשר במקום הכרעייים להשתמש ב-נתחי -פרגיות ?

    המתכון נראה מיליון דולר כנראה אכין אותו לכבוד שבת.

  19. תודה לפירגה הבשלנית המעולה,על המתכון המעולה,חוזרת לשתף בתוצאות החמינוף הטעים:
    אגב,
    אני השתמשתי בנתחי -פרגיות ,מה שדרש רק שעתיים ,בתנור,שבהחלט הספיקו לתוצאות הטעימות מאוד.
    בסה"כ אני נצמדתי למתכון במדוייק ,
    אך לקראת הסוף החלטתי להוסיף גם פרוסות בטטות ,שהוסיפו צבע כתום לחגיגה.
    האורחים שהוזמנו לארוחה,התמוגגו מהטעמים הנפלאים,וכמובן שגם אני נהנתי מאוד מהטעם ,
    ומעסיסיות העוף והירקות,ייצאו מעולה..
    ב-2 מילים תודה פירגה !!!
    יצא מעולה.

  20. אגב פירגה ,
    את תפו"א שהיו בגודל בינוני,חתכתי לפרוסות עבות והכנסתי לסיר עם מים רותחים,
    לבישול במשך 10 דקות בלבד ,(ולא היה צריך לבשל יותר, 10 דקות בהחלט הספיקו לריכוך ראשוני.)
    מה גם שהבישול שיבח לתפוחי האדמה את הטעם לאחר אפייתם לתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *