d7a9d799d7a9d7992 1 730x410 - עוף סופריטו של יום שישי

עוף סופריטו של יום שישי

d7a9d799d7a9d7992 1 - עוף סופריטו של יום שישיזה עוף שאכלנו כל יום שישי אצל הורי בעלי. טעים בזכרונות של נוסטלגיה נפלאה.
המצרכים:
חלקי עוף עד 10 מנות
6 תפוחי אדמה
4 כפות שמן זית
2 בצלים
כוס וחצי טבעות גזר
פלפל שחור, פפריקה, כף מרק עוף, גריל עוף\קינמון
מלח
מים
אופן הכנה:
מקלפים 6 תפוחי אדמה גדולים ופורסים בפורס המג'ימיקס. (פרוסות דקות במיוחד)
מטגנים בצ'יפסר ומזהיבים בנטייה קלה לחום. מוציאים לקערה מצופה בניר מגבת. משהים.

שלב שני מכינים את העוף
בסיר רחב ושטוח מטגנים ב-4 כפות שמן זית 2 בצלים חצויים ופרוסים וכוס וחצי טבעות גזר טרי.
מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.
מוסיפים תבלינים: פלפל שחור, 2 כפות פפריקה,כף מרק עוף,כף גדושה גריל עוף, קינמון. את המלח מוסיפים אחרי טעימה.
יוצקים מים 3/4 מגובה העוף וסוגרים מכסה.
מבשלים כ-50 דקות.
מפזרים מעל לעוף את פרוסות התפודים המבושלים ולא צריך להוסיף מים או כל נוזל אחר.
סוגרים מכסה ומבשלים על להבה קטנה מבעבעת עוד 15 דקות.
זה השלב שהתבשיל מוכן.

"טיפ"
אני הופכת את הסיר לתבנית יפה וממשיכה לאפות בתנור עוד-20 דקות בתנור שחומם מראש- 180 מעלות.
מתקבל צבע יפה ופריכות עדינה.
אז תבחרו את הסגנון שלכם,ותתענגו על תבשיל עוף ותפוחי אדמה של יום שישי קצת אחר.
תהנו.

2 תגובות על “עוף סופריטו של יום שישי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *