dscf7206 - פשטידת פיצה כשרה לפסח

פשטידת פיצה כשרה לפסח

DSCF7207 - פשטידת פיצה כשרה לפסח

הפיצה בבסיסה עשויה מבצק "פירה" תפוחי אדמה מתובל וטעים
המלית פטריות,גמבות צבעוניות,תירס,בצל,גבינות ורוטב צ'ילי מתוק.

הכל התחיל מ"פירה", שנשאר לי מארוחה קודמת ומכאן ועד לשילובים הטעימים, הדרך שלי היתה קצרה ובטוחה.

מצרכים לבצק "פירה":
4-5 תפוחי אדמה מבושלים ללא קליפה. למעוך.
1/2 כוס קמח מצה
1 ביצה
3 כפות שמן או 50 גרם חמאה/מרגרינה
מלח
אפשר להוסיף בצל ירוק או חתיכות זיתים או להוריד כ-2 כפות מהפטריות
לערבב ביחד עם ה"פירה".
לטעום ולשבח טעמים.
לשטח תבנית 27X33 בטחינה גולמית או שמן ולצקת את ה"פירה"
לאפות בחום 180 מעלות 25 דקות או עד שמושחם ומוכן.

במקביל להכין את המלית:
2 בצלים מקולפים וקצוצים
4 כפות שמן
800 גרם פטריות טריות קצוצות (אפשר גם מקופסה אבל יש לשטוף ולסחוט היטב מהנוזלים)
150 גרם תירס או 2 גמבות צבעוניות או לשלב גם תירס וגם גמבות
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לשנות כל אחד וטעמו)
4 כפות קטשופ (ניתן לשנות כל אחד וטעמו)
ניתן לשנות את הרכב הירקות ולהוסיף טונה סחוטה (קופסה) .
מלח,פלפל שחור
לטגן ב-3 כפות שמן את הבצלים כ-5 דקות
להוסיף את הירקות ולסגור מכסה .להמשיך לבשל עד שהפטריות והגמבות רכות,כ-10 דקות. לבחוש מדי פעם.
להוסיף את יתר המצרכים (כולל הגבינה) ולסגור להבה.לטעום ולשבח.
לצקת על ה"פירה" האפוי.
להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות ולהגיש חם.

"טיפ"
ניתן את הגבינה הצהובה לפזר כציפוי מעל הירקות ולאפות מספר דקות לפני ההגשה.

עוד "טיפ"

מבצק ה"פירה" תוכלו להכין מגוון מאפים ו"פיצות" לחג

תהנו

35 תגובות על “פשטידת פיצה כשרה לפסח

  1. Wowwwwww… איזה כייףףףףףף!!!! פיצה בפסח???? המאכל האהוב עלי בעולם!!!! תודה ינוסה ועוד :lol: איך ינוסה…תודה פירגה…

  2. פירגה, איזה מתכון מעולה!

    בהחלט ינוסה.

    תודה אישה יקרה.

    רחלי.ג. smile

  3. פירגה היקרה
    רציתי לשאול אם יש לך מתכון ללחמניות כשרות. לפסח,
    לאו דווקא מקמח מצות,אלה מקמח תפוחי אדמה,קמח תירס,
    וכד',שישארו תפוחות וטריות לי אישית קמח מצות
    וגם לילדיי לא ממש עושה טוב,אז אשמח למתכון שידרוג
    אני כן עושה לחם סודה לחג,מקמחים אחריםקמח חומוס,
    קמח תירס וכו,אבל רציתי מתכון ללחמניות
    תודה
    רחלי
    ;) ;)

    • רחלי יקרה,
      לדעתי מכל מתכון של לחם אפשר להכין לחמניות אבל עדיף להכין אותן בתבניות מאפינס מסיליקון כדי שישמרו על הצורה.
      בהצלחה smile

  4. ערב טוב פירגה יקרה, תודה על המתכון אני יכין בע "ה לנכדות.
    בנוסף אשמח גם למתכון ללחמניות מכל קמח רק לא מקמח מצות…
    תודה רבה, דוד.

  5. פירגה רצתי לדעת עים יש לך משהו מיוחד עוגיות לפסח וגם אזה תבשיל מיוחד לערב החג תודה רבה עים תוכלי לענות לי :P

    • יש מלא . הקטגוריות מפוצצות במתכוני פסח נפלאים ואני ממליצה ליכנס ולדפדף.

  6. שלום פירגה.
    ניסיתי אתמול בערב יצא מעולה . אני ממש ממליצה.
    תודה רבה.

    • שלי הי,
      תודה על ההמלצה הטעימה
      המשך טעים ונפלא ביחד

      smile

  7. שלום פירגה,יש לי שאלה שקשורה למתכון אחר שלך:סלט גזר,איפה משיגים חומץ הדרים?אין בשום סופר באיזור שלי,גם לא בעדן טבע וגם לא בטיב טעם בנוסף לסופרים אחרים.האם הוא הכרחי מאד בסלט הזה או שאפשר להשתמש במשהו אחר?אולי חומץ רגיל?המשך ערב קסום שיהיה.. :twisted:

  8. ערב טוב האם אפשר לוותר על היבצה בבסיס הפירה
    בתודה מראש על המקוריות שלך והאהבה שלך מירי

    • הי מירי,
      צריך לנסות בלי הביצה.לא יודעת כי לא ניסיתי.
      באהבה ויום מתוק ומקסים לך smile

  9. היי פירגה,תודה על העזרה הסלט יצא פצצה,חוסל עד פירור הגזר האחרון :lol:

  10. הי פירגה מה לדעתך ניתן לשים במקום רוטב צ'ילי (אין לי בהישג יד כרגע)?

  11. פירגה יקרה. תודה על שיתוף בכל העושר הקולינרי המגוון והרב.

    אפשר להציע הצעה קטנטנה?! ליצור אופציה לשתי רשימות: האחת למבררי השאלות והשניה לחוו"ד של המנסות …

    • תודה יפצ'
      שנמשיך להנות ביחד ושתמיד יהיה לנו טעים.
      לא אני מנהלת את האתר.המנהלים יקראו ויחליטו.
      תודה לך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *