תפוחי בטטה 10 730x410 - לזניה בטטה

לזניה בטטה

תפוחי בטטה 10 - לזניה בטטה

תבנית ע מ ו ק ה חד פעמית 27X33

מצרכים:
דפי לזניה ללא בישול חבילה אחת
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 קישואים מגוררים גס
2 בטטות קצוצות לקוביות קטנות
2 בצלים  קצוצים + 2 שיני שום קצוצות
בקבוק מיץ עגבניות + 2 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף,   כף  גריל עוף,  כף  פפריקה מתוקה , כף סוכר, מלח ופלפל שחור .

אופן הכנה:
מטגנים בסיר גדול  את הבצלים ב5 כפות שמן זית ומזהיבים.  מוסיפים שום.
מוסיפים את הבשר. מטגנים עד שמוכן ומפורר היטב.
מוסיפים את הירקות ומטגנים כדקה .
מוסיפים את מיץ העגבניות והמים.  משבחים טעמים.

משמנים תבנית ומסדרים שכבה אחת של דפי לזניה
יוצקים כ-3-4  מצקות מ ל א ו ת מרוטב הבשר ומכסים את שכבת הלזניה הראשונה
מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה ושוב 4 מצקות מלאות ברוטב הבשר
שוב מכסים בעלי לזניה ומכסים בכל הנוזלים שנשארו .

במידה ולא נשארו מספיק נוזלים ברוטב להוסיף מים חמים כי הרוטב אמור לכסות היטב את כל הלזניה מלמעלה.
מכסים בניר כסף וסוגרים היטב
אופים בחום 175 כ-35 דקות
כדאי להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה עם ניר ואחר כך בלי.

תהנו

printfriendly icon sm - לזניה בטטה

2 תגובות על “לזניה בטטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *