d79cd796d7a0d799d794 d791d79cd795d792 d792d791d799d7a0d794 - לזניה גבינות מפנקת

לזניה גבינות מפנקת

d79cd796d7a0d799d794 d791d79cd795d792 d792d791d799d7a0d7941 300x225 - לזניה גבינות מפנקת
לזניה גבינות עשירה ומפנקת
כשמה כן היא . המלית נדיבה והרוטב פיקנטי
והשילוב פשוט טעים להפליא.

מצרכים ל-6 מנות:
תבנית 30X20 עמוקה משומנת
12 דפי לזניה ללא בישול מוקדם (מעדיפה ברילה)
ניר כסף גדול שיכסה את התבנית

מצרכים למלית בקערה:
2 מיכלי קוטג' 5%
250 גבינת "כנען" או "טוב טעם" – שתיהן מסוג הגבינות היבשות ללא נוזלים.
300 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג ורצוי מעורבת:עיזים,קשקבל,פרמזן,טל העמק,גלבוע)
מעט מלח רק אחרי טעימה (תלוי בסוג הגבינות)
לערבב

מצרכים לרוטב בקערה:
2 קופסאות עגבניות מרוסקות של יכין=520 גרם
3 כפות שמן רגיל (מעדיפה קנולה)
מעט אבקת שום
מעט אורגנו ועלי בזיליקום טריים.
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
לערבב ללא בישול. לטעום ולשבח טעמים.

לציפוי:
עוד 100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
1/4 כוס שמנת מתוקה

סידור התבנית:
על התבנית המשומנת לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח באופן שווה
להניח 3 דפי לזניה (נכנס בדיוק)
לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח על העלים .לכסות היטב את העלים עם הרוטב. לא להוסיף עוד רוטב.
לכסות ב נ ד י ב ו ת בגבינה . להניח גושים גושים וליישר .
להניח עלי לזניה ושוב 2 כפות רוטב ובנדיבות מהגבינה….וכן הלאה.
השכבה העליונה תהיה דפי לזניה
לרוטב שנשאר ב ק ע ר ה מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה ומערבבים
יוצקים באופן שווה עם כף על כל הלזניה
מצפים את הלזניה בעוד גבינה צהובה מגוררת
נועצים במרווחים שבין העלים 6 קיסמים ומניחים מעל לקיסמים ניר כסף שלא ייגע בגבינה
מהדקים קלות את ניר הכסף לתבנית .
אופים בחום 175 כ-40 דקות
מסירים ניר ואופים עוד 5 עד 10 דקות רק עד להקרמת הגבינה . הגבינה נשארת זהובה ועסיסית ולא שרופה.
לתת ללזניה לנוח לפחות 10 דקות מחוץ לתנור.
פורסים ומגישים.

"טיפ" אופציה
בין השכבות ניתן להוסיף:
זיתים קצוצים, טונה סחוטה, תירס, פטריות , בצל מטוגן וכו'.
תהנו

209 תגובות על “לזניה גבינות מפנקת

    • טוב, זה בתנור, נחכה לתוצאות, בעצם לתגובות כי אני בחיים לא טעמתי לזניה, אני אעדכן בהמשך…….

    • במקרה נתקלתי בבלוג שלך כשחיפשתי מתכון ללזניה.
      הכנה של 10 דקות ויצא מ-ע-ד-ן.
      גם הילדים וגם אנחנו חגגנו.. תודה רבה!
      אני מאמצת.. ואנסה מתכונים נוספים.

      • ערב טוב דנה
        ברוכה הבאה לאתר שלי
        התחלה נהדרת.תודה שנכנסת להגיב
        להבא,את התגובות רשמי בסוף למטה מתחת לכל התגובות שכבר ישנן.
        שיהיה לכם המשך שבוע נפלא וטעים smile

  1. הכנתי את הלזניה בערב שבועות ולא הפסיקו להחמיא כמה שהיא טעימה ומדהימה!!!!!
    תודה רבה על המתכון באמת מיוחד (שלא ראיתי בשום מקום אחר) מומלץ בחום להכין לא רק בשבועות!!

    תודה לך על כל שלל המתכונים המדהימים, אין כל ספק שבכל פעם שארצה להכין משהו חדש ישר אציץ באתר שלך! :lol:

    תודה רבה,
    רויטל.

    • רויטל מקסימה
      תודה על חוות דעתכם הטעימה ללזניה
      אכן,השם שבחרתי לה מתאים.
      אז תמשיכי להכין ממתכוני האתר הביתיים שלי ותמיד תזכי למחמאות
      שלך,פירגה smile

  2. פירגוש היקרה
    שאלה קטנה לי אלייך

    האם כשכתבת עגבניות מרוסקות התכוונת לרסק עגבניות או למשהו אחר?
    תודה רבה רבה
    ואני מאוהבת באתר!!!!! smile

    • חלי שימי לב שעגבניות מרוסקות זה ממש עגבניות מרוסקות ולא רסק וזה גם מה שכתוב על הקופסה.
      תודה על המחמאה smile

  3. היי פירגה –
    אני די חדשה באתר – קיבלתי המלצה בחום מאמא שלי – שמאז שגילתה אותו ( במקרה ) לא צריכה שום דבר אחר
    הייתי חייבת לציין שזו פעם ראשונה שאני נתקלת במתכון של לזניה בדיוק כמו שאני מכינה ולא ברוטב מבושל
    וכולם משוגעים עליה
    בקיצור אתר מקסים , נשתמע

    • אלוירה חמדתי
      תודה על המחמאה והשיתוף
      אין כמו אמא שצרפה אותך אלינו לאתר
      מקווה שלכולנו יהיה נפלא וביחד ובעיקר טעים :lol:

      • קודם כל תודה על התשובה
        עד היום הכנתי לזניה עם מרכיבים דומים והוספתי 2 ביצים
        ביום שישי אנו חוגגים לאבי יומולדת 70
        אנחנו מכינים את המאכלים- חלביים
        אכין 2 לזניות כאלו
        וצריכה להכין גם לזניה חצילים
        להחליף את הגבינות בחצילים?
        או להשאיר חלק מהגבינות ???
        תודה

        • ליאתי יש לי הצעה
          להכין אותו דבר וברוטב העגבניות להוסיף קוביות חצילים קלויים או מטוגנים (ספוגים מהשמן כמובן)
          לא לוותר על הגבינות שהן עיקר הלזניה.
          יום הולדת שמח ומזל טוב smile

  4. האם בציפוי מדובר בשמנת מתוקה רגילה או שמנת לבישול?
    המתכון נראה לי אחלה.

  5. :oops: :oops: :oops: פירגה שלום האם אפשר להשתממש בגבינה רגילה 5% -זה מה שיש לי בבית – או שחייבים טוב טעם וכנען. אני פשוט מחפשת איזה שהוא מתכון שאני אוכל להשתמש בגבינות שיש לי כרגע בבית. אולי בצקים. האתר שלך מקסים , קבלתי אותו מהבן שלי שחי בבודפשט ומשתמש בו בלי סוף.כמו כן העברתי אותו כבר לגיסותי ולכל מי שאני יודעת שמתעסק ומתעניין במטבח – כולם מרוצים!!!!שאלה נוספת אם אפשר? אני זו שכתבה לך על הלימון הננסי הכבוש ,אם יש לך רעיונות לצרף אותו לתבשילים אשמח לקרוא :oops: :oops: :oops:

  6. דליה הי חמודה
    איזה כיף שהאתר חוצה גבולות עמים ויבשות.
    אין מרגש מזה….באמת. תודה רבה רבה smile

    5% זו גבינה רכה והלזניה לא תהיה יציבה לדעתי. רשמי בחפש באתר:
    גבינות ותראי עשרות מתכונים לגבינות שלך.

    המתכון שלך נמצא באתר בפוסט לימונים חמוצים.כנסי ותראי.
    את יכולה להכנס דרך חפש באתר: לימונים חמוצים.
    לא הצלחתי להגדיל את האותיות אבל שוב, הבן שלי מתעסק בזה וכשהוא יבוא הוא בוודאי יסדר את הבעיה.
    שוב,תודה. smile

  7. פירגה שלום,
    הלזניה המופלאה האכילה אמש 4 ילדים (3 שלי + אורחת) ואמא אחת ולא נשאר ממנה פירור – פשוט קלה ומצויינת.
    תודה רבה! :lol:

  8. הכנתי במסגרת ארוחה לכבוד יום הולדתי.
    יצא ממש טעים וגם לא היה קשה להכנה.
    תודה.

    • אסנת יקרה
      מזל טוב ועוד הרבה שמחות

      אני משתדלת שאת המתכונים שלי יוכלו כולם להכין שיהיו די קלים להכנה.
      ביחד עם זאת אני מקפידה שיהיה להם טעם של עוד.

      תודה לך ששיתפת אותי את נהדרת smile

  9. צהריים טובים פירגה :P
    הכנתי את הלזניה, יצא מ ע ו ל ה ! השתמשתי בריקוטה וטיגנתי פיטריות עם בצל….
    י אמ י !!!! :lol:
    5 כוכבים כמובן ! תודה על המתכון . smile

    • מאיה ערב טוב חמדתי
      יופי של תגובה. אני שמחה גם על הריקוטה. בטוח התאים וטעים מאד.
      תודה על הניקוד smile

  10. היי פירגה נישמע מנתכוון ממש טעים, כשאת כותבת שמנת מתוקה את מתכוונת לשמנת מתוקה זו שמקציפים לעוגות או שהכוונה היא לשמנת לבישול? תודה על המתכון!

      • אוקיי,
        ועוד שאלה,
        יש אפשרות להוריד טיפה מכמות הגבינות?

        אני חייבת לציין שהאתר שלך מצויין,
        והמתכונים מעולים וקלים הכנה.
        והכנתי השבוע את עוגת שוקולד עם קוביות שוקולד והיא פשוט מדהימה כמו עוד מלא מתכונים אחרים שלך.
        :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

        • הילה תודה על המחמאה לאתר שלי. נעים לשמוע.
          לא כדאי להוריד כי לא יצא כל כך טעים.
          smile אשמח אם תוסיפי חוות דעת בתגובות על העוגה שהכנת. תודה רבה :lol:

  11. היי פירגה
    שאלה קצת טיפשית אבל רסק העגבניות כל חבילה שווה 520 או שניהם ביחד?כי קניתי חבילה אחת של 800 :?

    • אורטל,בכל קופסה יש 260 כך שאת צריכה ס"ה 520.
      אז תמדדי בכוס מידה ואת היתר שמרי במקרר.
      ערב טוב ונעים smile

  12. תודה רבה!!!
    מחר אני אעדכן איך יצא(למרות שכל הדברים שלך מדהימים!)
    אגב עכשיו בתנור יש את העוגת גבינה ושוקולד הבחושה שלך laugh

      • היי פירגה רק רציתי לעדכן שהכל יצא נפלא הייתה ארוחת חג בנוסח פירגה פשוט פשוט מעולה תודה על המתכונים הנהדרים ועל זה שאת כאן ועוזרת תמיד!

        • אורטל יקירתי
          שימחתם אותי הערב מאד. נהניתי לפתוח את המיילים שלכם ולקרוא את המחמאות וההמלצות על המתכונים שלי.
          יישר כח והמשך טעים.אוהבת את כולכם smile

  13. חג שמח פירגה,

    הלזניה עכשיו בתנור…. לוקחת הערב לחמותי….
    שמתי שום כתוש במקום אבקת שום וגם זיתים ובצל מטוגן….
    מחכה לערב כבר לטעום …. יאמי…

    תודה על מתכון נהדר ושוב חג שמח….

  14. פירגה יקירתי!
    פעם ראשונה שהצליחה לי הלזניה ממש כמו שצריך. :P :P :P המתכון קל להכנה והתוצאה ממש מדהימה. :lol: :lol: :lol: תמיד השכבה העליונה היתה מתייבשת לי והרעיון עם הקיסמים ונייר הכסף פשוט גאוני. המילוי הספיק לי לשלוש שכבות של דפי לזניה בתבנית סטנדרטית.
    אתמול בערב החג, רוב המאכלים על השולחן היו מהאתר שלך והכל היה טעים כל כך !!! גיסתי ואני בנוהל קבע לפני החגים חולקות בינינו מה כל אחת מכינה כדי שלא נכין את אותו הדבר פעמיים….
    תודה רבה smile smile smile

    • נורית יקרה
      כך לזניה צריכה להיראות ולהיות.טעימה בלי גבולות ;) .
      שימחת אותי עד בלי די ועכשיו אני מתמוגגת מנחת.
      לא יכולה להיות תגובה מחמיאה יותר ומשמחת יותר. באמת.
      תמשיכי עם אחותך מטעמים להכין ושתמיד יהיה על שולחנכם טעים. smile

  15. מתכוניך מעולים,תודה
    האם אפשר להשתמש בחביתיות במקום דפי לזניה?
    היכן ניתן לקנות דפי לזניה?
    האם ניתן לבד להכין?כיצד?
    הרבה תודות ושוב תודה

    • נילי הי
      דפי לזניה קונים בכל סופר זה משהו לגמרי סטנדרטי . תקני את של ברילה,לדעתי הם מצויינים.
      יתר השאלות לא יודעת smile

  16. פירגה יקירה,
    גם הפעם לא התאכזבתי :lol: . אני כבר סומכת על המתכונים שלך בעיניים עצומות!!!
    עשיתי לשבועות ויצא מ-ד-ה-י-ם!!!! טעים ברמות-על!!!
    תודה!
    עכשיו הגיע תור הלזניה הבשרית….. ננסה גם אותה….. למרות שחשבתי פשוט לקחת את המתכון הזה ובמקום שכבת הגבינות לטגן בשר טחון עם בצל ופטריות או בצל וצנוברים…. ולעשות שכבות עם הרוטב בנפרד, כמו שעשית במתכון הזה….

    תודה!!! smile

    • הי תם
      תודה על ההמלצה והמחמאות המרגשות ללזניה החלבית :lol:
      תלכי על הבשרית שבאתר כי היא מיוחדת במינה וטעימה מאד
      אז לבריאות והמשך טעים ושבת שלום smile

      • רות ערב טוב
        לא מוצאת אותך.היית צריכה לרשום את התגובה למטה אחרי כל התגובות בסוף הדף.
        בכל מקרה,תחכי לפני שאת פורסת את הלזניה.תני לה לנוח עד שתתמצק.
        בהצלחה ולפי כל התגובות פה,אני בטוחה שיערב גם לך. smile

  17. האתר מדהים והמתכונים מעולים, מאד כיף שיש לאיפה לפנות לקבלת מתכון שבטוח יצא טוב…
    שאלה קטנה, האפ אפשר להשמיט את הגבינה הלבנה היבשה (פשוא יש לי רק גבינה לבנה רגילה והבנתי שזה לא מומלץ…)?

  18. מכינה את המתכןן למחר בערב :P שאלה האם אפשר להוסיף בין השכבות רוטב בשמל על מנת להוריד את כמות רוטב העגבניות שבין הדפי לזניה. להוסיף גם פטריות טריות פרוסות דק.

    smile laugh איחולי חג אורים שמח מלוא האור בביתך smile חג שמח :lol: ;) וחג שמח לכל קוראות האתר והמשתמשות בו. :P

    • ציפי בקר טוב
      לא הכנתי בצורה שאת רוצה אבל יש לי עוד לזניות ונדמה לי שיש גם עם פטריות,אז תלכי עליה.
      בהצלחה וחג אורים שמח smile .

  19. פירגה שלום,
    אני רוצה להכין את הלזניה… רציתי לדעת מה זה גבית טוב טעם/ כנען.
    אני לא חיה בארץ תוכלי להגיד לי באיזה סוג גבינה מדובר שאדע מה לחפש?
    תודה smile

    • אלה שלום
      אלה גבינות לבנות רגילות אבל יבשות ללא נוזלים. אולי יש לכם בשם אחר……
      את יכולה לסנן במהלך הלילה גבינות רכות.
      בהצלחה smile

  20. לפירגה שלום!
    יש לציין למי ששומר כשרות או שמגיש לאנשים ששומרים , לשים לב ולא לשים ברוטב אבקת מרק עוף.

  21. היי פירגה !!

    הכנתי היום את הלזניה ויצא פשוט פצצה….אפילו בעלי שלא אוהב אוכל איטלקי, ובחיים לא אכל לזניה, טעם וטרף!! אני בעצמי עדיין בשוק!……

    גם לפני כשבוע וחצי בערך הכנתי את פשטידת הבצל הפרווה ויצא מדהים!! ובכלל מאז שגיליתי את האתר המדהים ואת המתכונים המעולים שבו … יש לי חשק גדול לבשל!!

    עכשיו יש לי גם ילד בן שנה והוא סרבן אכילה גדול, יש לך אולי איזה מתכון לקציצות עוף טעימות ורכות שאפשר להכין לו?

    תודה,
    אורית

  22. פירגה שלום,
    מאד נהניתי למצוא מתכון של לזניה גבינות טעימה. אני מכינה לאירוע 3 לזניות לפי המתכון.
    הכנתי אותן בתבניות חד פעמיות מקרטון. האם כדאי לשמור במקרר יום/יומיים ואז לפני האירוע לאפות, או להקפיא ואז לאפות לפני האירוע.
    מאד מודה לך. רותי

    • רותי ערב טוב
      לזניה עדיף להכין יום לפני,לאפות ולשמור במקרר.
      לפני ההגשה מחממים .

  23. היי פירגה
    המתכון נראה נהדר!
    אם אין לי טוב טעם או כנען בבית משהו אחר יכול להתאים?
    יש לי גבינת שמנת אפשרי להכניס למתכון?

    חג שמח!

    • שרית,תודה לבעל ולך שהגבת.
      יש עליה המון ביקורות טובות.כיף שהצטרפתם.
      smile

    • עשיתי עכשיו ויצא מעולה יאמי:
      רק בסוף עם השמנת והרוטב,
      אני הוספתי גרידה קלה של אגוז מוסקט לעוד ניחוח נעים:
      מתכון קל ומנצח :lol:

  24. שלום פירגה
    נתקלתי השבוע במקרה באתר שלך (משהי פתחה בעבודה ונשאר פתוח)
    ונפתח לי עולם שלם של מתכונים כמו שאני אוהבת
    ניסיתי את הלזניה לסעודה שלישית ולא נשאר פירור היא היתה טעימה בטירוף וקלה להכנה
    עכשיו אני נכנסת כמעט כל יום לראות מה אפשר להכין חדש לילדים
    הכנתי גם עוגת שוקולד וגם עוגת דבש ושניהם היו אחלה
    תודה ולהשתמע

    • יהודית,ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
      תודה רבה לך.
      אני אוהבת לשתף אתכם במה שאני מכינה בבית למשפחתי.
      כיף לי ועונג לי שאתם מתחברים למתכונים שלי ,מכינים ונהנים.
      מאחלת לשתינו המשך טעים ומהנה ביחד.

  25. אחה"צ טובים,
    האם יש אפשרות להכין את הלזניה ולחמם אותה לאחר יום..?
    ואם כן אז איך…?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!! :lol:

    • אילנה יקרה
      הלזניה נהדרת גם אחרי יום.אפילו יותר טעימה.
      תחממי את התנור לחום 180 מעלות
      תכניסי את הלזניה לא מכוסה
      תורידי את החום ל-100
      תשאירי 20 דקות

      עוד אופציה:
      לכסות אותה בניר כסף ולחמם על חום 200 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך.
      בהצלחה smile

  26. הכנתי ביום חמישי בערב ויצא ממש טעים.
    הכנתי חצי כמות ממילוי הגבינה והוספתי שמנת חמוצה כדי שיהיה יותר נוזלי וימרח טוב על העלים.
    יצא ממש טעים.

  27. עשינו ביום שבת ויצא מדהים!!שאפשר ללקק את האצבעות, פירגה אין עלייך יצא מעולה=]

    • שובל,את נהדרת שהבאת לנו כזו תגובה נפלאה.
      תודה רבה והמשך טעים ביחד
      לילה טוב

    • מה פתאום להרתיח? היום קונים דפי לזניה ללא בישול מוקדם. הכי חשוב זה לצפות בהרבה רוטב את השכבה העליונה ולהצמד למתכון ולהוראות.

  28. היי פירגה…
    המתכון ניראה ממש ממש טוב !
    יש לי שאלה-זה מתאים לתבנית 27/33 ?
    אני לא ממש מכירה את הגדלים של התבניות חוץ מזו שיש לי גם בבית הרבה .

  29. ועוד משהו-אין לי בבית אורגנו ועלי בזיליקום טריים ..
    אז אפשר לשים יבש ?או שעדייף שאלך לקנות?

      • שבת שלום
        עשיתי בדיוק כמו שכתוב במתכון עם אותם מצרכים בדיוק.שאלה לי אלייך אחרי שהשתמשתי ברוטב על תשעת עלי הלזניה ומרחתי כמו שצריך נשארה לי עדיין כמות נכבדה של רוטב(שאליה הוספתי רבע כוס שמנת מתוקה) את כמות הרוטב הזאת הייתי אמורה לשפוך על דפי הלזניה האחרונים (שכך עשיתי)האם צריך לשפוך את כל הרוטב?כי לפי מה שרשום במתכון צריך את שארית הרוטב לשפוך באופן שווה על כל הלזניה.
        אולי פה הטעות

        • זה מה שרשום ולא ברור לי למה יצא נוזלי.

          סידור התבנית:
          על התבנית המשומנת לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח באופן שווה
          להניח 3 דפי לזניה (נכנס בדיוק)
          לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח על העלים .לכסות היטב את העלים עם הרוטב. לא להוסיף עוד רוטב.
          לכסות ב נ ד י ב ו ת בגבינה . להניח גושים גושים וליישר .
          להניח עלי לזניה ושוב 2 כפות רוטב ובנדיבות מהגבינה….וכן הלאה.
          השכבה העליונה תהיה דפי לזניה
          לרוטב שנשאר ב ק ע ר ה מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה ומערבבים
          יוצקים באופן שווה עם כף על כל הלזניה
          מצפים את הלזניה בעוד גבינה צהובה מגוררת וכ'…..

  30. בדיוק כך הכנתי כאמור יצא מאד טעים אבל פעם הבאה לא אשפוך בסוף את כל הרוטב.
    דרך אגב למה צריך רבע כוס מים חמים לרוטב הוא גם ככה נוזלי מהעגבניות המרוסקות והשמן?

    • תראי,עד עכשיו לא היו תלונות ולכן המתכון נשאר במתכונת המקורית.
      אני אבדוק ואם צריך אשמיט את המים.
      בכל אופן,תודה רבה.

    • מחקתי את ה1/4 כוס מים ואני מקווה שיהיו תגובות חיוביות כפי שהיו עד כה.
      כיוון שאני רוצה תמיד לרצות את כולם אני נמצאת הרבה פעמים בדילמה.

      אגב, הדפי לזניה הם ל ל א בישול מוקדם.

      • פירגה היי
        כמובן שלא בישלתי את דפי הלזניה.עשיתי ב ד י ו ק כמו שכתבת במתכון.יכול להיות שמים צריך להוסיף לרוטב על בסיס רסק עגבניות.
        גם אני קראתי את התגובות לפני שהכנתי ולכן הלכתי על מתכון בטוח.
        דרך אגב אני מכינה הרבה דברים מהאתר,המתכונים ברורים וקלים להכנה ותמיד קוצרים מחמאות.

  31. היי פירגה ..
    אני רוצה להכין לשבועות..
    אם אכין כמה שעות קודם ואז אחמם לפני ההגשה זה בסדר ?
    ואם כן לחמם עם נייר כסף מעל ?

  32. היי פירגה.
    הכנתי את הלזניה ויצא פשוט מעולה!! קל להכנה וטעים…
    תודה רבה!

  33. היי פירגה
    כל פעם שאני מכינה את הלזניה,והכנתי כבר כמה פעמים,אני חייבת להגיד לך כמה זה טעים.

    • אני שמחה שאת אוהבת.העונג גם שלי.
      גם אני הכנתי אותה לחג. היא שווה……
      חג שמח.

  34. הי פירגה, אני נהנית מאד מהאתר המושקע שלך ושואבת רעיונות רבים לבישול, תודה רבה!
    לגבי הלזניה הזו- רכשתי את כל המצרכים חוץ מעלי לזניה שלא היו בסופר ונזכרתי שיש אפשרות להכין לזניה גם עם אטריות רחבות (הכנתי פעם), האם ניתן גם בלזניה הזו ואיך מבחינת החלוקה?
    תודה!!
    אפרת

  35. ברור שזה הולך להיות טעים כמו כל המתכונים המנצחים שלךsmile))
    אני גרה בחו"ל ואני מחפשת תחליף לטוב טעם או כנען את יודעת מה יכול להיות במקום?
    תודה

    • בקר אור חמדתי
      משהו בסגנון ריקוטה? זו צריכה להיות גבינה לבנה ללא נוזלים.
      בהצלחה והנאה.

  36. פירגה(דליה)יקרה,
    התחשק לי לעשות לזניה וחיפשתי מתכון באינטרנט.שלך עלה ראשון.קניתי המצרכים ועשיתי.יצא מעולה !
    אני לא מהבשלניות ותמיד בחשש באם יצליח לי. בנותי התפעלו ושיבחו. ואני מדושנת עונג מהתוצאה. עניינת אותי וקראתי מה כתבת על עצמך. התרשמתי מהמשפחתיות החמה אצלכם ותמיכת בנך.איזה יופי מחמם את הלב !
    הכנסתי האתר שלך למועדפים שלי ועכשיו אוכל לדלות משם כל מיני כשאצטרך. תודה רבה וישר כח !
    בחיבה עירית

    • עירית יקרה,נעים מאד וברוכה הבאה למשפחתי.
      גם לי חיממת את הלב עם הפירגון והמחמאות שהרעפת עלי ועל משפחתי .
      אני מאחלת לך שכל מה שתבחרי להכין מהאתר המשפחתי שלי, ימצא חן בעיניך ותעבירי אותו הלאה לבנותייך.
      המשך טעים .
      חיבוק מפירגה.

  37. היי פירגה,

    המתכונים שלך נהדרים ומאד טעימים

    האם ניתן להכין את כל הלזניה בתבנית , לשים במקרר ורק מחר לאפות בתנור ?

  38. הי,
    האם אפשר לשים גבניות טריות מגורדות במקום עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים?
    אם כן, כמה?

  39. קודם כל אני רוצה לציין שאני משתמשת המון במתכונים שלך. ויוצא נהדר ומקבלת אין ספור מחמאות.
    דבר שני, לא היה לי במכולת שום סוג של גבינה קשה ואני פוחדת שזה יצא לי נוזלי בלעדיה,
    אם אני מוותרת עליה. מה דעתך אם אוסיף ביצה, או אולי עוד שורה של דפי לזניה או אפילו 2. ????
    זה יצא טוב? :?

  40. מוזר. בבוקר רשמתי תגובה משום מה היא מופיעה פה :eek:
    אז אמרתי שיש חך מתכונים נפלאים ואני מרבה להכין מגוון מאכלים דרכך
    וכל מאכל מקבל מחמאות ואפילו אני מעבירה את המתכונים שלך הלאה.

    לגבי המתכון הספציפי הזה,
    כבר הכנתי פעמיים יצא מדהים
    רק שהפעם לא היה במכולת שום סוג של גבינה קשה
    השאלה היא אם אפשר בלעדיה שלא יצא לי נוזלי,
    האם ניתן להוסיף ביצה או יותר דפי לזניה. מה דעתך?
    חייבת תשובה בשעתיים הקרובות. תודה laugh

    • ריקי,היה לי דיליי בגלל וירוס שתקף את המחשב.
      בסוף איך יצא?
      אני מקווה שהסתדרת ושיצא לך טעים smile

  41. וואווו יצא מעולה. כולם זללו…אפילו צ'יפרתי את השכנה בפרוסה… נהנתה נורא כמו כן גם אני smile נ ה ד ר !!! :lol:

  42. לא היה לי קוטג' החלפתי ביוגורט עיזים… מדהים מדהים מדהים!!!תודה חך על המתכון הנהדר!!!! ;)

    • איריס,יופי של פירגון ותגובות טעימות.
      אני שמחה שהכנת ושאהבת.
      תודה רבה לך smile המשך טעים ביחד

  43. לא הבנתי איפה בדיוק לנעוץ את הקיסמים ? תוכלי להסביר יותר ברור ?

    • יעל,נועצים לפשטידה ומניחים את הניר.שלא ייגע בגבינה הצהובה אחרת יידבק.

  44. לגולשים – אפשרות אחרת מנעיצת קיסמים כדי למנוע הידבקות הגבינה זו להניח נייר אפייה על הגבינה ומעל לעטוף בנייר כסף.

    לפירגה – תודה רבה על הבלוג המקסים, המתכונים שלך פשוטים וטעימים.

    • גארפילד,אנסה גם אני את השיטה שלך. תודה על המחמאות לבלוג.
      תודה וחג שמח לך ולמשפחתך. smile

  45. היי פירגה ,
    מה שלומך? מאוד אוהבת את האתר ואת המתכונים :lol:
    מכינה את הלזניה/לזניות לשבת בר מצווה
    האם יש לי אפשרות להקפיא ולחמם על הפלטה בשבת?
    ואם כן , האם החימום צריך להעשות אחרי הפשרה?
    תודה מראש וגם על המתכונים המדהימים smile

    • הי בת7 יקרה
      תודה רבה ולך ובקר נפלא.
      את יכולה להפשיר ואז לחמם.
      המשך טעים ביחד smile

  46. היי פירגה,
    מה שלומך?
    יש תחליף לעגבניות מרוסקות? לא מצאתי בסופר..
    תודה smile

    • תרסקי עגבניות מבושלות.בטוח יש מלאן קופסאות של עגבניות מרוסקות,לא נראה לי שאי פעם חסר.
      חג שמח

  47. פירגה שלום,
    האם ניתן להחליף את גבינת טוב טעם בחמד? יש לי חבילה שעומדת לפוג תוקף

  48. היום נסיתי,אזה טעים,תודה על המתכונים המשובחים :lol: יש לי תמונה,אבל לא יודעת איך לשלוח.

    • הנאדי,אולי תשלחי לפורום אוכל חלבי או כשר.תשאלי איך.
      חבל שאני לא רואה את התוצרת.
      שמחתי שאהבת והמשך טעים לנו ביחד smile

  49. פירגה שלום,
    לזניה מעולה . לא מצאתי בסופר גבינת טוב טעם או כנען . איזה גבינה אחרת אפשר לשים במקום?

    • אילנית
      ערב טוב,
      יש גבינה תואמת רוסית שנקראת טבורג. יש בכל סופר
      גם ריקוטה אפשר smile

    • תודה דורית,יופי של תגובה.
      את מוזמנת להכין ממגוון הלזניות שיש באתר שלי.
      שיהיה לכם חג שבועות נפלא וטעים smile

  50. היי פירגה שלום לך יש לך מתכונים מעולים פשוט תענוג!!!!!! ;) יש לי שאלה כשאני נועצת את הקיסמים הם לא אמורים לעשות חורים בנייר כסף אלא רק להניח אותו למעלה נכון?ועוד משהו אני רוצה להוסיף פטריות וזיתים אז אני מוסיפה את זה סתם בין השכבות?תודה

    • הי מיכלי,
      פשוט תדאגי שהניר כסף לא ייגע בגבינה,אחרת הגבינה החמה תידבק אליו.
      בשביל זה הקיסמים.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד smile

  51. עוד משהו יש לי מוצרלה טוב טעם ובולגרית וגבינה צהובה זה בסדר?וגם כמה דפים לשים בכול שכבה כי אני מנסה לשים בתבנית חד פעמית בינונית יחסית עמוקה ונכנסים שלושה דפים אבל יש מרווחים טיפה זה בסדר?

  52. תודה יקרה.
    פטנט שלי לכסוי:מניחה תבנית הפוכה מעל כמכסה.גם מכסה ,גם נמצא מעל במרחק כמה ס"מ ולעולם לא ידבק.
    חג שמח לכולם

  53. היי פירגה היקרה בוקר טוב עשיתי מספר פעמים את מתכון הלזניה אליפותתתתתתת תודה ענקית לך.יש לך במקרה מתכון טעים ומוצלח לכדורי שוקולד ? :lol: תודה :lol:

  54. היי פירגה שבת שלום זקוקה לעזרתך…אין לי טוב טעם ולא כנען מה אפשר לשים במקום

  55. היי פירגה יקרה המתכונים שלך מה שנקרא פצצתיים :lol: במיוחד הלזניה הזו עשיתי מללא פעמים ותמיד קיבלתי מחמאות כמובן שהקרדיט כולו שלך פירגה יקרה.פירגה שאלה קטנה אם אני רוצה להכין את הלזניה הזו בתבנית קצת יותר קטנה מזו מה הכמויות שצריך תודה

    • הי מיכלי,תודה
      תכיני 1/2 כמות ותראי.
      גם אני מכינה לפי העין ,פחות או יותר . ממש אין לי כמויות מדוייקות.

  56. היי פירגה מה שלומך? רציתי לשאול האם יהיה טעים לשים במקום כנען או הטוב טעם גבינת טבורוג?פשוט יש לי הרבה וחבל לזרוק… :lol:

    • בקר טוב ציונה,

      טעימה יותר אם מכינים לפני (אפילו יומיים לפני ולשמור במקרר).
      חג שמח smile

  57. היי פירגה הכנתי לשבועות. כולם אהבו. לזניה טעימה מאוד עשירה בטעם ווקלה להכנה. מומלצת בחום. חג שמח

    • תודה רבה אירית
      חן חן על ההמלצה הטעימה.
      שיהיה המשך שבוע נפלא וטעים smile

  58. היי פירגה אני רוצה להכין את הלזניה בגרסה דיאטטית- ללא גבינה צהובה בתערובת הגבינה רק עם קוטג וטוב טעם האם צריך להוסיף ביצה במקום – והאם זה יצא טוב ?

  59. בוקר טוב פיירגה

    הכנתי את הלזניה כבר מספר פעמים מוצלחת וטעימה מאוד
    נשארו לי גבירות משבועות רציתי לשאול האם אני יכולה להקפיא את הלזניה ?
    האם כדי לאפות לפני ,או להקפיא אותה לפני האפיה ?
    תודה

  60. היי פירגה הכנתי את הלזניה גם בגרסה דיאטטית ויצאה טעימה מאוד: במקום 3 כפות שמן שמתי רק כף שמן ובתערובת הגבינות שמתי 150 גרם גבינה 9% שומן ולא שמתי מעל הלזיניה גבינה צהובה ושמנת מתוקה אבל פעם הבאה אשים שמנת לבישול 15% -(לא היה לי) והפשטידה יצאה מוצלחת גם בגרסה הדיאטטית. מומלצת לשומרי המשקל שבינינו

  61. בוקר טוב פירגה.
    אתמול הלזניה הזו קצרה הרבה מחמאות
    על השולחן היא ניגמרה ראשונה.
    תודה על המתכון הקל והטעים.

    • רינה בקר אור,חנוכה שמח וחמים
      כיף שבחרת להכין את המטעמים שלנו.
      גם אצלינו הם מככבים על שולחן החנוכה וכולנו מתמוגגים.
      אני מכינה אותם לילדים ולנכדים שלי כך שהכל ברור שמוווווושל smile ם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *