טונהה 640x410 - כרובית בציפוי טונה ופטריות-מוקרם

כרובית בציפוי טונה ופטריות-מוקרם

טונהה - כרובית בציפוי טונה ופטריות-מוקרם

 

אני אוהבת לחלטר ולגוון.  העיקר שיהיה טעים.

המצרכים:

כרובית יפה לבנה ובעיקר טרייה

3 כפות פירורי לחם לפיזור על התבנית המשומנת

קופסה או 2 טונה בשמן – סחוטה

2-3 בצלים קצוצים

200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות

250 גרם שמנת מתוקה רגילה שמנה או רזה

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

כרובית מפורקת לפרחים שלמים – מבושלת במי מלח או מרוככת במיקרו.

משמנים תבנית ומפזרים עליה 3 כפות פירורי לחם.

מסדרים בתבנית את פרחי הכרובית

על חצי מהכרוביות מניחים גושי טונה (סחוט משמן)

על החצי השני מפזרים בצלים מוזהבים שטוגנו בשמן עם 200 גרם פטריות  עד שאין נוזלים ומקבל גוון זהוב.

לפזר קורט מלח ופלפל שחור.

לצקת על הכל ציפוי:

מיכל שמנת מתוקה –250 מ"ל (אפשר שמנת לבישול 15%)

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

מלח,פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט

לערבב ולצקת באופן שווה על המאפה

לאפות לא מכוסה כ-30 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *