d797d7a6d799d79cd799d79d d7a4d798d7a8d799d795d7aa d790d798d7a8d799d795d7aa3 800x600 - פשטידת חצילים ופטריות

פשטידת חצילים ופטריות

d797d7a6d799d79cd799d79d d7a4d798d7a8d799d795d7aa d790d798d7a8d799d795d7aa3 800x600 1 - פשטידת חצילים ופטריותמה אתם אומרים? נשמע טעים? אצלינו זה עבר את מבחן הטעימות ב ה צ ל ח ה וכרגיל עובר אליכם באהבה.

מצרכים:
כוס אטריות בינוניות מסוג סבתא (לפני בישול)
1/2 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם כפית שטוחה אבקת אפיה
3 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 גרם גבינה פטה מפוררת
2 חצילים גדולים
450 גרם פטריות
בצל גדול
שמן, מלח,  פלפל שחור,  אגוז מוסקט
אופן הכנה:
ב- 4-5 כפות שמן מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הפטריות קצוצות.מטגנים כ-10 דקות.בוחשים כל פעם.
מבשלים את כוס האטריות ומסננים.
מקלפים את החצילים וחותכים כל חציל ל-3-5 פרוסות עבות (תלוי בגודל החציל)
מבשלים את פרוסות החצילים במים כ-10 דקות ומסננים. בתוך המסננת מועכים את החצילים עד לניקוז הנוזלים.
שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים.טועמים ומשבחים טעמים.
אופים 3/4 שעה עד שעה בחום 170 מעלות

תהנו

41 תגובות על “פשטידת חצילים ופטריות

  1. חג שמח פירגה, הפשטידה נראית מאוד טעימה ינוסה עוד הערב … תודה :lol:!

  2. פירגה שלום יש לי את כל המצרכים למעט גבינת פטה האם אפשר להכין עם צפתית במקום? :oops:

  3. היי פירגה רציתי לעדכן אותך שהכנתי את הפשטידה לארוחת ערב בתוספת סלט ירוק והיתה ארוחה נפלאה תודה רבה על מתכון נוסף ובהחלט מוצלח … :lol: :lol: :lol:

  4. היי פירגה,
    למה הכוונה אטריות סבתא, האם הכוונה לאטריות רחבות – מהדגם הצר.. יש 2 סוגים של רחבות.
    חג אורים שמח

  5. היי
    אני חייבת להגיד לך שכל פעם שאני שולפת מתכון שלך ומכינה.הנכדים חוזרים הביתה ולמחרת אני מקבלת טלפון מבתי. אמא איך הכנת את הקציצות…… הילדים רוצים את הקציצות של סבתא דינה. ואני צוחקת ואומרת אלה הקציצות של פירגה. וזה קורה לכל מתכון שלך.הפצתי לאחותי ולכמה חברות.
    אז שיהיה לך שבוע כיף והמשך חנוכה שמח
    ממני
    מעריצה שלך
    ד י נ ה
    וכל זה בגלל שאת משתמשת בחומרים פשוטים שנמצאים תמיד בכל בית. והסבר ברור ומנצח.
    אז יום טוב
    smile smile

    • דינה יקרה
      כך רוב רובו של האתר שלי
      מחומרים זמינים שגם ניתנים להמרות קלות.
      אני שמחה ששמת לב ושחזרת לפרגן. העונג שלי והכל עם טון של אהבה.
      תודה תודה והמשך יום נפלא לכם.
      תמשיכי לפנק את הנכדים,זה ה…..דבר הכי הכי בחיים.

  6. כשצריך להוריד את הכובע-מורידים! כל כך אוהבת חצילים ופסטה ופטריות. רק חבל שבעלי והאורחים שמגיעים היום לא כולם חובבי חצילים אז אני פשוט אמשו לי את המתכון הנפלא לחברות שמשתגעות אחר חצילים…ולבעלי היקר לא אגלה מה הדבר הטעים הזה שהוספתי למתכון…פרגה, את נפלאה! ;)

    • בת אדר תודה חמודה
      איזה יופי לקבל כזו מחמאה.
      אני מקווה שעוד מתכונים שלי יעברו את מבחן הטעימות בהצלחה.
      תודה והמשך טעים.

    • הי טל,אין בעיה להמיר גבינות שיש במקרר.
      יופי שהצליח וכיף שחזרת לשתף אותי.
      תודה

  7. היי פירגה, מה שלומך? רציתי לעדכן אותך שהפשטידה יצאה 10 :lol: ולכל המתלבטים חבל על הזמן smile ותודה לך פירגה והמשך חג שמח …

  8. לפריגה שלום !האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסה וכמה קופסאות תודה וחנוכה שמח

    • 450 זה 450.פשוט תחשבי לפי משקל נטו בלי המים. זה לא חייב להיות מדוייק .
      בהצלחה

  9. שלום.
    אני רוצה להכין את הפשטידה לאורחים בשבת הקרובה.
    רציתי לדעת איזה גודל של תבנית יוצאת הפשטידה?
    האם זה מספיק ל- 11 מבוגרים?

  10. פירגה היי
    אני מארחת יום שישי והפשטידה הזו נראית לי מעולה
    רציתי לשאול אותך כשרשמת לבשל את החצילים במשך כ- 10 דקות
    האם להרתיח קודם את המים ואז להוסיף את החצילים ולבשל במשך של 10 דקות
    או לשים מים מהברז להוסיף את החצילים ואז לבשל במשך של כ-10 דקות :lol:

  11. אהלן, נשמע מעולה ממש!!!!

    יש לי שאלה, החצילים אמורים להיות מעוכים ממש? כמו בסלט ?או להשאיר אותם בצורת פרוסות רק בלי המים?

    תודה וחג שמח!!!!

    • את כבר תראי,הם מעוכים אבל לא דייסה. מועכים אותם בתוך מסננת שכל הנוזלים יצאו.

  12. שלום פירגה ותודה על הרבה רעיונות !

    האם אפשר להכין את הפשטידה כפרווה בלי כל הגבינות?

  13. היי פירגה.
    האם אפשר להשתמש בסלט חצילים על האש (קנוי), במקום לבשל את החצילים ???
    אם תשובתך כן. מה צריך להיות משקל סלט החצילים שצריך להכניס לתערובת ??
    smile smile

    • מירי,זה לא ייתן את מה שאני רוצה.
      החצילים המבושלים במים,גם אחרי סחיטה, נשארים בשרניים ולא דייסתיים כמו סלט.
      לא להתעצל ;) במקרה הנ"ל.
      בהצלחה smile

להגיב על בת אדר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *