d7aad7a4d795d797 d799d7a8d795d7a9d79cd79ed799 d791d798d798d794 - פשטידת תפוח אדמה ארטישוק ירושלמי ובטטה

פשטידת תפוח אדמה ארטישוק ירושלמי ובטטה

d7aad7a4d795d797 d799d7a8d795d7a9d79cd79ed799 d791d798d798d7941 300x225 - פשטידת תפוח אדמה ארטישוק ירושלמי ובטטה

פשטידת תפוח אדמה ארטישוק ירושלמי ובטטה

אחרי תהיות ומגוון רעיונות שצצו לי בראש מה להכין
עם ארטישוק ירושלמי שכבר התחנן על נפשו שאכין איתו משהו….
בא לי רעיון שהכי קל מהיר ופשוט זה להכין פשטידה ולזווג גם בטטה.

מצרכים בקערה גדולה:
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי מקולף מ ב ו ש ל בהרבה מים
1/2 קילו תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
2 בטטות מקולפות מ ב ו של ו ת ביחד עם הארטישוק הירושלמי אבל להוציאם אחרי כ-8 דקות או עד שיתרככו.
את הירקות פורסים לפרוסות (לא למעוך)
מוסיפים:
בצל קצוץ מטוגן בכף שמן
3 ביצים טרופות מעט במזלג
3/4 כוס קמח ובפסח קמח מצות דק
1/4 כוס שמן – אפשר קצת פחות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
מלח ופלפל לטעם
בסוף אם בא לכם תוסיפו כף סילאן (כמוני)
לערבב ב ע ד י נ ו ת , לטעום, לשפר טעמים
מי שאוהב עשבי תיבול:פטרוזיליה או שמיר טריים -יקצוץ 2 כפות
לצקת הבלילה לתבנית משומנת עגולה 26
לפזר מעל לפשטידה חופן גרעיני חמנייה ולקשט עם פפריקה ותבלין שמיר
לאפות בחום 170 מעלות כ-40 דקות
אופציה:  להגיש חם עם סלט ירקות העונה וטחינה מוכנה.
תהנו

9 תגובות על “פשטידת תפוח אדמה ארטישוק ירושלמי ובטטה

  1. בקשה לתחליף ארטישוק י-ם:
    לא מתחברת אל הירק הזה, מה את מציעה "במקום" ,לפשטידה הזאת? (חוץ מלהגדיל כמות התפודים).
    המון ברכות לחנוכה, ולשנה אזרחית טובה!
    המון תודות לפירגה הנפלאה!!!!!

    • מליסנדה,יש לי רעיון מפשטידה אחרת שלי. לכתוש במגי'מיקס תכולה מקופסה תירס ולהוסיף.
      או….להוסיף פטריות.
      בהצלחה ותהנו smile

  2. עכשיו עונת הארטישוק הירושלמי ולכן אני הולכת להכין את הפשטידה הזאת יש לי את כל המצרכים. שאלתי האם הסילאן יוצר מתיקות לפשטידה? או רק צבע? תודה על המתכון-הוא בטוח מתכון מנצח :?

    • אני לא ריאלית לגבי הסילאן אז אל תוסיפי.לא בטוחה לגבי המתיקות.
      אני כמעט לכל דבר מוסיפה סילאן.
      smile

      • הכנתי את הפשטידה . יצא נפלא,תודה!ו ניצת הורד ו 14:28 | 31/12/10

        הכנתי ללא עשבי תיבול וללא גרעיני חמניה.

        המחמאה נרשמה בפורום מתכונים והועתקה לכאן.
        תודה smile רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *