d7a4d799d7aad795d7aa d79ed79ed795d7a0d792d79cd795d7aa d791d7a8d795d798d791 d799d794d79cd795d79ed794 - רטבים ומשרים לבשר/עוף/פיתות

רטבים ומשרים לבשר/עוף/פיתות

d7a4d799d7aad795d7aa d79ed79ed795d7a0d792d79cd795d7aa d791d7a8d795d798d791 d799d794d79cd795d79ed794 300x225 - רטבים ומשרים לבשר/עוף/פיתות

פיתות למנגל ברוטב יהלומה

רטבים ומשרים לבשר, עוף, פיתות – ליום העצמאות

מישרה לפרגיות:
כוס שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי
3 שיני שום
כף סוכר
2 כפות רוזמרין טרי
מלח
פלפל שחור
לערבב ולהשרות את הפרגיות כשעה או יותר.

———————————————————————————————————-
רוטב מיוחד לתיבול פיתות למנגל/היהלום שבכתר

חבילה כוסברה קצוצה
5-6 שיני שום גדולות כתושות
כוס שמן מה שאוהבים בבית
1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף גדושה גריל עוף
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון

לערבב הכל ביחד. לחצות כל פיתה לשניים.
למרוח רוטב.    לצלות על המנגל.

————————————————————————————————
מישרה לפרגיות :

כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
3 שיני שום או יותר
כף סילאן
כף קטשופ
עלה רוזמרין טרי –ק ט ן ומפורר
מלח
פלפל שחור
טועמים ומשפרים
לערבב ולהשרות את הפרגיות כשעה או יותר.

——————————————————————————————————

משרה לחלקי עוף בגריל :

3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס דבש
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
3 כפות סויה
4 ענפי רוזמרין
5 שיני שום כתושות
פלפל שחור
מערבבים את כל החומרים ויוצקים על ירכי עוף או חזה עוף למשך מספר שעות. צולים על הגריל . ממליחים לפי הטעם.

—————————————————————————————————

משרה לחלקי עוף בגריל :
1/3 כוס רוטב סויה
6 כפות דבש
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1 כף שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין
4 ענפי רוזמרין
מעט צ'ילי לטעם
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים חלקי העוף למשך מספר שעות.

————————————————————————————————————

משרה לעוף:
1/2 כוס יין לבן יבש
3 כפות דבש
6 שיני שום
3 בצלים פרוסים
כפית אבקת מרק עוף – לא חובה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
פטרוזיליה או רוזמרין קצוצים
מלח, פלפל שחור
מערבבים את כל חומרי המשרה ושמים את העוף בתערובת למשך הלילה.
אופים בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה או עד שהעוף משחים.

————————————————————————————————————

צלעות עגל של:  clcl  / חנה
08:37 | 18/12/06
קניתי שני נתחים של כתר צלעות – בכל נתח היו 7 צלעות
עיסיתי את שני הנתחים מבעוד יום בשום פרוס טרי, פלפל שחור גרוס, שמן זית ורוזמרין טרי.
ביום ההגשה הנחתי את שני הנתחים בתבנית פיירקס, כיסיתי ברדיד אלומיניום ואפיתי בתנור
בטמפ' של 200 מעלות במשך כ- 90 דקות.
לאחר מכן, השארתי את התבנית בתנור… וממש לקראת ההגשה על-מנת שיהיה נח לסועדים
(כאן ויתרתי על התצוגה) הפרדתי את הצלעות אותן הגשתי מסודרות בכלי ועליהן יצקתי את
המיצים שניקוו בתבנית.
המנה הוגשה בטמפ' התנור הכבוי… וזה היה מושלם.
תודה וחג שמח

41 תגובות על “רטבים ומשרים לבשר/עוף/פיתות

  1. איזה רטבים מדהימים. :lol:
    בא לי כבר להדליק את המנגל…. ;)
    שיהיה חג שמח ומאוד טעים……
    smile smile smile

    • הי גלית
      זה בגלל ;) שאני חושבת עליכם כל הזמן ;)
      תהני חמודה

  2. רוטב לפיתות האם למרוח את הרוטב בפנים או מחוץ לפיתה? כי לפי הצילום הרוטב נראה בחוץ תודה וחג עצמאות שמח וממונגל

    • רחלי,תפרידי את הפיתה ל-2 חצאים עגולים
      לחתוך למשולשים כך שיצאו לך ס"ה 8 חלקים
      את החלקים האלה תברישי מ-2 הצדדים.
      חג שמח. smile

  3. היה טוב לראות עוד כמה מתכונים :
    פיתה מוצלחת,
    פיתה דרוזית דקה
    פיתה דרוזית עבה.

    בתיאבון smile

  4. פירגה בוקר טוב. אני לא בנושא מנגל, האם זה גם מתאים לבישול לאחר שמשרים את הבשרים כפי שציינת. תודה.

    • יש לך מתכונים לבישול עם רטבים מתאימים.אלה למנגל.
      smile בקר טוב

  5. תודה לך,אישה יקרה.מזמן לא הגבתי לפוסטים שלך אך אני תמיד מסתכלת ונהנית.שיהיה לך ולכל עם ישראל חג שמח ושלום בארצנו.

    • בכיף ובתודה אורנה יקרה,כיף לי לשתף אנשים כמוך.
      תמשיכי להנות כמוני ;) :lol:

  6. איזה יופי של ריכוז הרטבים,תמיד את חושבת על כולם אההההההההההההה :lol:

  7. הפיתות… הפיתות… חבל"ז !!!!
    תוספת של עוד 1 ק"ג בחג הזה :~))))
    האם ניתן לצלות הפיתות על הכיריים בבית?
    חג שמח לך ולמשפחתך. :lol:

  8. הפיתות האלה זה מעדן שאין כמותו!!!! הכנתי ליום העצמאות וכולם התלהבו וזללו הכל, לא נשאר פירור. מומלץ בחום!! תודה רבה לך פירגה!! את משדרגת לנו את הארוחות בכל יום מחדש! נשיקות! smile

    • סיגל יקרה,תאמצי את הפיתות האלה בכל פעם שאתם עושים "על האש"
      תהנו והכל באהבה smile

  9. אם לא יוצאים למנגל, ונשארים בבית, איך לטפל בפרגיות כך שיצאו טעים? להשרות במשרות, ולאפות בתנור? לטגן במחבת? מה את אומרת?

  10. שלום פירגה,
    יש לך מתכונים נהדרים !!
    כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני לוקחת מתכונים מאצלך…
    המישרה לפרגיות מתאים גם לחזה עוף ?

    • תודה מיטל,יש באתר הכל.לדעתי הכל הכל…צריך רק להיעזר בקטגוריות המתאימות ולהגיע למתכון שמחפשים.יש גם בצד שמאל למעלה חיפוש באתר שאפשר לרשום בו 2-3 מילים למה שאת מחפשת והמתכונים יופיעו אחד אחרי השני.

      המשרה מתאים מאד לחזה.

      בהצלחה חמודה ותודה smile

  11. תודה על תגובתך המהירה !!
    אנחנו עושים היום על האש…
    אז את המתכונים למישרה ושל הפיתה אני אקח מפה.
    וכמובן שגם למחר ארוחת ערב של שישי שאני מארחת אני לוקחת מאצלך…

  12. היי פירגה!
    הכנתי את המישרה לחלקי עוף בגריל (המתכון הראשון) עבור חזה עוף על האש.
    בעלי ואני הרגשנו שזה ממש גורמה! טעים ואקזוטי!
    אנחנו מאד נהנינו. הילדים קצת פחות.
    אולי יש לך מישרה שמתאים גם לילדים? (בלי רוזמרין, חומץ וכאלה)
    שוב תודה! smile

  13. הי פירגה
    חייבת לשתף
    ארחתי לארוחת חג בפסח ועשיתי על האש
    והתענגנו על הרטבים שלך. קיבלתי מלא מחמאות (יותר נכון את קיבלת)
    בכלל, המתכונים שלך כיכבו אצלי כרגיל בחג. והכל היה מעולה ביותר!
    ועל הכל תודה לך
    הדס

    • תודה הדס
      תודה על השיתוף הטעים והמוצלח.
      באמת מרגש אותי לקרוא שאתם מכינים והכל טעים לכם. זה בשבילי זריקת עידוד להמשיך ולרקום עוד ועוד חלומות במטבחי ולשתף אתכם באהבה גדולה.
      באהבה smile

  14. היי פירגה ,
    איזה משרה הכי יתאים לכתף בקר, כדי שאחרי הבישול יהיה עסיסי ולא יתייבש ?

להגיב על תמר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *