d790d795d7a8d796 d790d793d795d79d d799d7a8d795d7a7d7a7 - אורז אדום ירוק

אורז אדום ירוק

d790d795d7a8d796 d790d793d795d79d d799d7a8d795d7a7d7a7 1 - אורז אדום ירוק

מצרכים:
2 כוסות אורז י ב ש
4 כפות שמן
1 בצל יבש קצוץ
3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה – אפשר לשלב עם כוסברה
כוס בצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ
4 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפות רסק עגבניות+כפית סוכר
מלח ופלפל שחור. אפשר מעט פפריקה מתוקה/חריפה
אופן הכנה:
לטגן את הבצל היבש ולהזהיב
להכניס את האורז ולערבב כ-3 דקות עד הזהבה
להוסיף את יתר המצרכים . לטעום ולשבח.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל (ברתיחה איטית) 20 דקות כשהסיר מכוסה היטב.
לחכות 5 דקות ולערבב בהקפצה את האורז.
תהנו.

27 תגובות על “אורז אדום ירוק

  1. פירגה הייתי רוצה שתביאי מתכון לסברינה אישית, אודה לך מאוד.
    שלך תמיד נירית. :P

  2. קודם כל תודה על המתכונים המלבבים!
    האם לא לשטוף את האורז קודם כמה פעמים או לשטוף אותו ולייבש אותו?

  3. ה
    מתכון ניראה מאד מעניין
    אנסה לשלב אותו בארוחת החג במקום האורז הלבן :P :P :P :P

  4. בעלי הפתיע אותי בשקיק של אוכמניות מיובשות ,לטענתו ניתן לשלבן בבישול אורז, יש לך אולי הנחיות איך לבשלן, אף פעם לא הבנתי מתי מוסיפים את כל התוספות היבשות כמו צימוקים וכו'.
    בברכת חג שמח ושנה טובה

    • הי בילי
      בקטגוריה: תוספות אורז יש לי מבחר מתכונים עם חמוציות/צימוקים
      אופן ההכנה באורז וחמוציות אותו דבר. שווה לדלדף ולבחור מתכון. בעקרון,אני מוסיפה ביחד עם האורז ממש בהתחלה.

      הי בילי
      בקטגוריה: תוספות אורז יש לי מבחר מתכונים עם חמוציות/צימוקים
      אופן ההכנה באורז וחמוציות אותו דבר. שווה לדפדף ולבחור מתכון. בעקרון,אני מוסיפה ביחד עם האורז ממש בהתחלה.

      http://www.pirge.co.il/category/תוספות/אורז

      שנה טובה

  5. היי,
    קראתי את התגובות הראשונות..
    זה לא רק ניראה טעים- זה באמת באמת טעים!!!!
    מומלץ בחום!!!
    פירגה, כרגיל תודה -את נהדרת!!!

  6. פירגה היי,
    האם את יכולה לתת לי מתכון לאורז עם אפונה וגזר ?
    בתודה מראש !

    • רונית קבלי מתכון:

      לטגן ב-3 כפות שמן בצל קטן קצוץ דק עד להזהבה
      להוסיף 2 כוסות אורז ולערבב דקה
      להוסיף 2 כוסות אפונה וגזר
      לערבב
      להוסיף 4 כוסות מים ר ו ת ח י ם
      מלח ופלפל מוסיפים וטועמים
      מכסים ומבשלים על להבה הכי קטנה עם מכסה סגור 20 דקות (לא לפתוח ולא לערבב)
      אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומורידים את הסיר הצידה
      מכסים את הסיר במגבת מטבח על המכסה עד לארוחה
      תהנו.

  7. היי פירגה,
    עשיתי את המתכון עם אורז בסמטי, ביום הראשון יצא נהדר וטעים מאד!!! למחרת האורז כבר היה יבש.
    איך אני "מחייה" אותו ביום השני והשלישי ?
    בתודה smile

    • הי רונית
      אורז לא אמור להתייבש אם את שמה מספיק שמן.
      בכל אופן,את יכולה לצרף אותו לקציצות/פשטידות,זה תמיד מוסיף.

      תנסי גם לטגן אותו עם קצת שמן+מים. אולי יעזור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *