d790d795d7a8d796 d799d7a8d795d7a7 - אורז ירוק אפוי בשלל עשבי תיבול

אורז ירוק אפוי בשלל עשבי תיבול

ירוק חגיגי - אורז ירוק אפוי בשלל עשבי תיבול
למטה תמצאו קישור לאורז דומה עם תוספות מדליקות

מצרכים:
2 כוסות אורז מכל סוג
2 כוסות עשבי תיבול :  בצל ירוק: שמיר: נענע: פטרוזיליה: כוסברה: סלרי  — הסלרי נותן את הטעם אז לא לוותר.
מלח לטעם        או מלח + אבקת מרק עוף
פלפל שחור לטעם
קורט אגוז מוסקט – לא חובה
רבע כוס שמן (אפשר פחות)
4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
להכניס הכל לתבנית פיירקס.
לעטוף בניר כסף.
לחורר את הנייר במזלג.
לאפות 30 דקות בחום 170 מעלות.
לבדוק  שהאורז רך ואם האורז עדיין קשה, להוסיף 3-4 כפות מים רותחים ועוד מספר דקות אפיה.

"טיפ"
ניתן לבשל באותו אופן על הגז.  אחרי רתיחה להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל 20 דקות בסיר מכוסה.

קישור:

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים

תהנו

25 תגובות על “אורז ירוק אפוי בשלל עשבי תיבול

  1. פירגה יקרה!

    כבר המון זמן אני מחפשת מתכון לאורז בתנור- והאמיני לי חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי.

    סבלנות- וממך באה הישועה!

    שלא לדבר על עוגת השוקולד מנטה שלך- שאין עליה! ואני אופה רבות ותמיד אני אומרת לי יש עוגה שווה. ואז את באה עם אחת שווה יותר- ותמיד עם חומרים שפויים- המון תודה לך ושיה יה לך סוף שבוע נהדר!

    • פנינית יקרה
      תודה על המחמאות המתוקות.

      בהזדמנות,תעבירי את המחמאה לתגובות של הכושית מנטה שכולם יראו.

      לדעתי יש עוד אורז בתנור בקטגוריה תוספות-אורז
      אני אבדוק.
      בינתיים,תכיני ותהני מאורז פשוט וטעים מאד smile

  2. היי פירגה התמונה ניראית 10

    כתבת אורז מכל סוג – אורז עגול בא בחשבון או אחר

    • שושנה בקר טוב
      לאורז מלא תוסיפי עוד 1/2 כוס מים רותחים ותמשיכי את האפייה יותר זמן.
      במידה והאורז לא יהיה מוכן,תוסיפי מהצד מים רותחים ותמשיכי באפייה עד שיהיה מוכן.
      בהצלחה ותהנו smile

  3. האם אפשר לקצוץ במג'ימיקס את כל התוספות ?ואם כן איזה כמות?

  4. פירגה שלום,
    עשיתי את האורז בסיר על הגז אולם לטענת ילדיי האורז יצא רטוב מדי. מה ניתן לעשות ? האם יכול להיות שכיוון ששטפתי את הירוקים ממש לפני הכנת המתכון האורז יצא רטוב ? האם עלי לחמם קודם את השמן ורק אח"כ להוסיף את האורז והירוקים? האם לאחר 20 דקות בישול יש להרים את המיכסה או להשאירו מספר דקות ? בתודה מראש !

    • רונית לא משנים כלום .הכל פשוט. את הירקות מכניסים יבשים ולא רטובים.
      על הגז לחמם את השמן להוסיף הכל ביחד ולבשל בדיוק כמו שכתוב.
      אין צורך להרים מכסה. אחרי הבישול את יכולה להניח מגבת מטבח על המכסה ולהשאיר עד הארוחה.
      תנסי לבשל עוד דקה או שתיים ליציאת כל הנוזלים.
      בהצלחה smile .

  5. היי פירגה, עוד בקשה קטנטונת : האם יש לך מתכון לאורז עם אטריות (ובלשון העם נקרא " אורז עם נחשים").
    שוב, המון המון תודה !!!!

    • רונית הנה מתכון:

      כוס אטריות דקות מאד וקצרות מאד
      2 כוסות אורז
      מלח לטעם
      בצל קצוץ ———אפשר בלי בצל
      4 כפות שמן
      4 כוסות מים ר ו ת ח י ם

      הכנה:
      לטגן בצל בשמן ולהזהיב
      להוסיף אטריות ולערבב מספר שניות עד שישחימו (זהירות זה קורה מהר מאד)
      להוסיף את האורז ולבחוש
      להוסיף מים רותחים ותבלינים ברגש.
      אחרי רתיחה, לבשל בסיר מכוסה על להבה הכי קטנה 20 דקות
      להוריד מהאש ולכסות את המכסה במגבת מטבח עד להגשה.
      תהנו

  6. תודה תודה על מתכון נפלא, הוגש לארוחת ליל שישי, אפילו הילדים שבד"כ "מוציאים את הירוקים" הסכימו לטעום ונהנו. האורז נהדר, פעם ראשונה שאני אופה אורז, הוגש לשלוחן בפיירקס בו נאפה- יפה, טעים ומגוון!! smile :lol: (הוספתי גם קוביות שורש סלרי- מומלץ למי שאוהב..)

    • עינת,נהדר שהוספת את הסלרי.הוא שנותן את הטעם הייחודי לאורז הזה.
      תודה רבה לך על הטיפ לקוביות. יאמי.
      smile

  7. היי פירגה,
    הכנתי את האורז עם הירק בתנור, לפני שבוע, ויצא ממש טעים !!
    מומלץ בחום.!
    השאלה שלי, בקשר לסיר עם אורז בסמטי, מבושל,שבישלתי אתמול בערב,
    האם אפשר לקצוץ ירק ולערבב עם האורז המבושל ,ועם בצל מטוגן ,ולחמם בתנור ?
    האם לדעתך זה יצא טעים ?

    • שושי יקרה,אין דבר שאי אפשר לעשות בבישול,זה תלוי בכם ובטעם שלכם האישי.
      אם אהבת? אז תעשי בכיף שלך.
      שבת שלום smile

      תודה על ההמלצה לאורז הירוק.

  8. אכן פרגה, כנראה שלפעמים חייבים לנסות ,כדי ללמוד,
    ולשמחתי הפעם זה גם יצא טוב.

    • שושי יקרה,אני בעד לנסות כל דבר שחושבים עליו שהוא טעים.
      המתכונים שלי כולם ניתנים ל"שיפוץ" כל אחד וטעמו.
      שיהיה שבוע נפלא smile

  9. פירגה יקרה,
    גם הפעם ,חזרתי ,כדי לשתף אותך ,במתכונים הטובים והטעימים שלך ,שהכנתי היום,
    לארוחת צהריים.
    למעשה,היום,רציתי להכין את פשטידת הכרוב והגזר- שלך, אך ברגע האחרון השתנתה לי התוכנית,לאחר שמזג האויר התחמם היום ,ולא התאים לאפיית פשטידה בתנור,והחלטתי ללכת על תבשיל מהיר,
    ובהשראת המתכון שלך,של פשטידת הכרוב והגזר.אני הקפצתי את הבצלים הקצוצים , עד לשקיפות, ולתוכם הוספתי את הכרוב הגזר,והתבלינים,(כפי שרשום במתכון שלך לפשטידת הכרוב והגז,)
    אלא-שהפעם לא הכנתי פשטידה ,אלא תוספת מוקפצת.
    במקביל,הכנתי את האורז הירוק שלך , שיצא מאוד טעים,וערבבתי לתוכו את הכרוב ,הגזר והבצלים המוקפצים, וכך, בזמן קצר נוצרה תוספת מהירה טעימה.,ומשביעה ,
    ללא צורך בהתעסקות רבה מדי ,בחום הזה. והכול בהשראת מתכון פשטידת הכרוב והגזר שלך פירגה.
    יש לך רעיונות נפלאים שנותנים השראה למי שתחביבו לבשל.

    בברכת יום נפלא ,וטעים .
    שושי.

    • שושי יקרה,פשוט מקסים.
      כיף לתת ולקחת השראות על אוכל שיוצא תמיד טעים.
      לבריאות והמון אהבה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *