d797d7a6d799d79cd799d799d79d d79ed7aad7a7d7aad7a7d799d79d - חצילים עם חריף,עגבניות ושום

חצילים עם חריף,עגבניות ושום

 

d797d7a6d799d79cd799d799d79d d79ed7aad7a7d7aad7a7d799d79d 1 - חצילים עם חריף,עגבניות ושום

המצרכים ואופן ההכנה:
לפרוס 2 חצילים גדולים בעובי של 1 ס"מ לפחות להמליח קלות להשהות שעה ולייבש במגבות ניר
לטבול בקמח מתובל במעט פלפל שחור ופפריקה
לטגן מ-2 הצדדים ולהניח על ניר מגבת סופג

לשים בסיר 2 כפות שמן זית ולטגן בצל קצוץ עד הזהבה
כשהבצל מזהיב להוסיף 6 שיני שום קצוצות לטגן קצת ביחד ולהוסיף:
4 עגבניות מגוררות תוכן בלי הקליפה
2 כפות קטשופ
כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
מלח וקצת אבקת מרק עוף
פלפל חריף קצוץ דק + כפית פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
חצי עד כוס פטרוזיליה קצוצה גס
להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח
לטעום ולשבח טעמים.
להוסיף בזהירות את פרוסות החצילים
להנמיך להבה ולבשל כרבע שעה.

"טיפים"
1. טעים חם או קר
2. חצילים טבולים בקמח כמעט ולא סופגים שמן.
3. ניתן לקלות את החצילים בתנור ולחסוך טיגון. מוריד קלוריות וגם את הטעם המעדני.
4. אם אתם משתמשים כמוני בהרבה רסק עגבניות,תקנו את הקופסה הגדולה באחוזים הגבוהים , שימרו במקרר בצנצנת זכוכית ותכסו את הרסק בשמן עד למעלה שלא יעלה עובש.
תהנו

14 תגובות על “חצילים עם חריף,עגבניות ושום

  1. הי פירגה. האם אפשר לשים עגבניות מגוררות בקופסת שימורים? אם כן כמה בערך?
    תודה!!

    • שר,בוודאי שאפשר.
      בהצלחה והעיקר שיהיה טעים smile
      שימי כמות של 3/4 כוס..את יכולה לפי הטעם לגרוע או להוסיף.
      בהצלחה smile

  2. ב"ה

    שלום פירגה יקרה

    נראה לי שזה טעים, כרגיל..
    האם יש אפשרות לאפות את פרוסות החצילים? דיאטה!!…
    אכין – ואשתף smile

  3. כל הכבוד על המתכונים הנהדרים , כשאני פותחת כופסא גדולה של רסק עגבניות , חצי ממנה שמה בצנצנת זכוכית במקפיא נשמר טוב ,\

  4. ב"ה
    פירגה יקרה
    הכנתי כבר פעמיים, לא ויתרו לי…
    בפעם הראשונה חששתי לשים את כל הפלפל החריף,
    נוכחתי לדעת שבהחלט אפשר,בפעם השניה עשיתי בדיוק בדיוק,
    בשתי הפעמים אכלנו עם חלה רכה, והיה לנו טעים מאדדדדד!!
    מומלץ בכל פה!! smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *