d791d798d798d794 d79ed7aad7a7d7aad7a7d7a7 - אנטיפסטי בתנור בשלל צבעים וטעמים

אנטיפסטי בתנור בשלל צבעים וטעמים

d791d798d798d794 d79ed7aad7a7d7aad7a7d7a73 1 - אנטיפסטי בתנור בשלל צבעים וטעמים

מאפה ירקות יפהפה, אבל לא רק. טעים מיד ואפילו יום אחרי.
נאפה בתנור בשלל טעמים צבעים.

רוטב:
1/2 כוס שמן
4 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות סילאן
2 כפות חומץ רגיל
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק — או פפריקה חריפה לפי הטעם
כף רוטב סויה
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי או להשאיר שלמים
מערבבים ביחד.

2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה.

הירקות:
בטטות פרוסות ,  שומים שלמים,  בצלונים שלמים   או חצאי בצלים אדומים/לבנים/סגולים
תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש – להוריד נגעים
גזרים מקופים חתוכים לעיגולים (ירקות קשים כמו גזר ותפוחי אדמה רצוי לבשל תחילה)
פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות
סלסלת פטריות טריות חצויות או שלמות (מכניסים כ-10 דקות לפני סיום האפייה)
ניתן לשלב עוד ירקות כמו: חצילים, ברוקולי, כרובית,קישואים וכו'

"טיפ" להקל על הערבוב בלי ליכלוך: מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין) והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב.
מניחים על תבנית גדולה של התנור שקית "קוקי"
ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים.
שימו לב:     חשוב:    את הניילון שערבבנו את הירקות לזרוק כמובן.
לאפות בחום 175 כשעה מכוסה בניר כסף.
להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך
כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות
של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות
תהנו.

120 תגובות על “אנטיפסטי בתנור בשלל צבעים וטעמים

  1. פירגה יקרה,
    מאז שגיליתי את המתכון הזה לפני יותר משנה בפורום בתפוז, אני לא מפסיקה להכין. בכל חג מאז מבקשים ממני להביא תבנית ירקות שכזו.
    כל הכבוד לך על כל המתכונים המעולים!! במתכונים שלך אני יודעת שלא יהיו לי "נפילות" smile

    מנדולין

  2. פירגה יקרה!

    הכנתי אתמול יצא מדהים!הבת שלי [19] היתה בטוחה שקניתי את זה בקיטרינג משובח…מה לעשות כשאומרים לך נראה קנוי זו המחמאה הכי גדולה…חה חה .תודה לך יאומץ כמטעם לשבת. : :lol:

  3. ערב טוב פירגה

    יאמי יאמי יאמייייייייייייייייייייייייי
    יצא נהדר, גם יפה, גם קלי קלות והכי חשוב – טעיםםםםםםם
    תודה רבה smile

  4. פירגה שלום,
    גיליתי לפני שבועיים את המתכון בחיפושי ברשת אחרי מתכון חדש לירקות בתנור. יצא טעים מאוד ואומץ בחום. מתכון פשוט ונהדר. :lol:
    תודה רבה!

    • צהריים טובים אפי
      מאד שמחתי לקרוא את ההודעה שלך. שימחת אותי.
      המשך טעים תמיד וביחד :lol:

    • שניצל הי
      אני אוהבת לקלף שתי וערב חלק כן וחלק לא.כל אחד עושה לטעמו אז לא משהו שחשוב כל כך.
      לבריאות ותהנו smile

  5. האמת שכבר קילפתי
    יצא מעולה.. אני חושב שאפילו טעים ( אולי יותר?) לפני השלב שמורידים את נייר הכסף.
    ועכשיו צריך ללכת לקרצף את הרוטב שנשר על התבנית.
    אני מקווה שזה טעים גם אחרי חימום מהמקרר…

    • הי שניצל
      אני הכנתי את כל הירקות על בסיס של שקית "קוקי" וזה פחות או יותר שומר על נקיון התבנית
      הירקות נהדרים אחרי חימום גם יום אחרי.
      תהנו
      חתימה טובה smile

  6. בוקר טוב פירגה,

    בא לי להכין…. ניראה צבעוני ומגרה.
    שאלה- האם במתכון הנ"ל יש צורך בבישול מוקדים של חלק מהירקות- תפוח אדמה למשל?

    ממתינה לתשובה ואכתוב כמובן לאחר שאכין…. :P

    • הי שחר
      רק את תפוחי האדמה כדאי לבשל מעט.יתר הירקות טעימים גם אם הם טיפה קשים.
      טעים טעים.בטוח תהנו smile

  7. פירגה היקרה,
    אין לי רוזמרין, מה אפשר לשים במקום זה? (יש לי פטרוזילה וסלרי)
    תודה,
    שרי

  8. פירגה – נמאס לי כבר :twisted:
    נמאס לי להכין את הירקות עם הרוטב הנהדר הזה.
    מיליון פעם הכנתי, ואני כנראה אכין (בעז"ה) עוד מיליון פעם, כי זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת.

    זהו – רק רציתי שתדעי :P

    • אוי וויני יקרה
      לרגע קפץ לי הלב.חהחהחהחהחה
      יופי,זה באמת אף פעם לא נמאס והצבעים הצבעים האלה שעושים את הכל עוד לפני הטעימה הטעימה. ;)
      אני שמחה שאתם נזכרים גם במתכונים הישנים שלי ומגיבים.הם מרגישים די זנוחים :lol: ….חיבוק.

  9. היי פירגוש…
    ברשותי סלסלה מלאה פטריות פורטובלו..יש לך הצעה מה אפשר לעשות איתם?אפשר לשלב אותם במתכון הנוכחי?

  10. הי פירגה,
    הכנתי את הירקות בתנור כתוספת לארוחת שישי בערב.
    את לא מבינה איזה תגובות נלהבות… כולם התלקקו…
    זה נראה יפה במיוחד, מגרה, צבעוני, מריח טוב ובעיקר טעים. (וקל להכנה כמובן ….)
    כיף שיש מתכונים כאלה, המשיכי להפתיע ! :lol:

  11. ווא, איזה מנה מעולה, גם טעימה וגם יפהפיה, הכנתי לליל הסדר כעוד תוספת, יצא מעולה
    עוד מתכון שיאומץ (מפתיע ?) :P

    • חוה יקרה
      חשבתי לפעם הבאה ואת כבר הגבת.
      תודה רבה שהוספת עוד תגובה נפלאה למאפה היפהפה והטעים הזה.
      לא מפתיע,לא ;) שווה בהחלט smile

  12. הי פירגה,

    הכנתי בסוף שבוע האחרון לצד הקציצות האפויות שלך… יצא מעולה !
    תודה…

    יום נעים

    • שחר הי
      הירקות האלה נהדרים גם ליום העצמאות.תמליצי עליהם בחום.
      תודה שהגבת smile

    • שרונה,תכיני משהו אחר בלי סילאן. בסגנון אנטיפסטי.
      תוותרי על הסילאן.
      תטעמי ותשפרי טעמים.
      בהצלחה smile

  13. היי פירגה,
    הכנסתי עכשיו לתנור. מאחר שאת שקית הקוקי יש לחורר שמתי אותה בתוך כלי פיירקס גדול כדי לא לאבד מהרוטב. את מציעה להפוך את השקית, אבל אם נעשה זאת כל הרוטב יישפך מהשקית, שכן היא כאמור מחוררת מעט מלמעלה. מה עושים?
    תודה.

    • ציפיל'ה,
      השקית רק כמצע לירקות. הירקות ל א בתוך השקית אלא מעליה.
      פשוט כדי להפוך את הירקות תופסים את הקצוות של השקית ומניעים אותה קלות כדי שהירקות יתערבבו.
      מה שיש מעל לירקות זה רק ניר כסף.
      smile

  14. טעים טעים טעים.
    הכנתי לערב שבת. קיבלתי ים של מחמאות.
    הערב חיממתי את השאריות, והבעל היקר שלי לא הפסיק להתמוגג.

    אין עליך ועל המתכונים הקלים והשווים שלך.

    א ו ה ב ת א ו ת ך !

    • ענבר יקרה,תודה רבה smile
      אני שמחה שאת אוהבת ומחוברת למתכונים שלי.כיף שהבעל שלך מתלהב.
      תמשיכי להכין לו מטעמים,זה עונג גדול smile

  15. אני חייבת לכתוב. ב
    יום שישי ברגע האחרון הראש נחסם. שום רעיון לא היה לי. וגם לא נשאר לי כוח לעשות כלום. היו ירקות. הכנסתי בחיפוש של גוגל ירקות בתנור והמתכון הזה עלה ראשון.
    מאחר ואני מנויה על רשימת התפוצה שלך, החלטתי לא לחשוב אלא לעשות. למרות שאני חייבת לציין שהמתכון היה נראה לי… ביזארי מעט… אבל לא היה לי כוח לחשוב, והרי אני סומכת עליך, לא?
    בכל מקרה הירקות ששמתי היו תפו"א, חצילים, קישואים וגזר. זה מה שהיה.
    לתוך שקית קוקי, בחתיכות קטנות יחסית, חוץ מהחצלים שחתכתי קצת יותר גדול
    בלי שום נוזל פרט לשמן.
    הורדתי גם את החומץ, בגלל הילדים.
    ואיך יצא? מעולה. פשוט מעולה.
    אפילו הקישואים. הבן שלי בן החמש ביקש את התפו"א, הגזר והדבר הזה, והצביע כל הזמן על הקישואים.
    יצא מתוק. מתקתק של צימעס
    השארתי יותר בתנור ולכן יצא יותר חום מהתמונה שלך. אבל מעולה.
    אז תודה תודה!

    • הי אפרת
      המתכון הזה מוחמא בפי כל.גם בפורמי האוכל של תפוז הוא הצלחה גדולה ומי שמכין פעם אחת,כבר מאמץ אותו לתמיד.
      חיבוק לקטנצ'יק ;) שאהב
      תודה רבה רבה והמשך שבוע נפלא לכם smile

  16. הי, יצא טעים מאוד. תודה פירגה על מבחר מאכלים חדשים טובים ומרעננים

    • דפי יקרה,אני שמחה שהמתכון הזה שוב ושוב קוצר מחמאות.איזה כיף.
      תהנו ותודה ששיתפת smile

  17. בוקר טוב, האם ניתן להוסיף שעועית ירוקה טריה? האם לבשל אותה מעט קודם?
    תודה ושנה טובה וטעימה

  18. נשמע טעים, ומכל התגובות- אין לי ספק שיצא מדהים, השאלה אם אני צריכה את זה מלכתחילה ליום או יומיים הבאים – זה יהיה טעים או רק טרי?? :P

  19. הכנתי את התוספת הזו מספר פעמים וכל פעם אני קוצרת מחמאות רבות.
    הפכתי את הירקות מספר פעמים כך שהם הושחמו.
    המנה יוצאת גם יפה וגם טעימה גם יום אחרי.

    • טלי, אני מכינה את המתכון הזה המון.באמת קוצר את מירב המחמאות.
      תודה על העדכון הטעים והטיפ.

  20. פירגה היי,האם אפשר במקום אבקת מרק בצל אבקת מרק עוף?והאם אני לא יכולה לשים נייר אפייה על התבנית במקום שקית קוקי(פשוט כי אין לי כרגע).
    תודה

    • הילה שלום

      ניר אפיה ייקרע,אבל את יכולה לנסות.
      אבקת מרק תשנה את הטעמים אבל גם אפשר.

  21. פירגה יקירה,
    באיזה חום תנור ,לא ראיתי שכתוב.
    ,
    האם יתאים לצליית הירקות ,
    חום של 190 מעלות ?

    בתודה מראש,
    סימונה.

  22. פירגה יקירה,
    תודה רבה על התשובה הזריזה.
    את מקסימה.

    בברכת יום נפלא
    שרון

  23. תודה רבה על המתכון!
    הכנתי ביום שישי ירקות שהיו אז בבית(בטטה, כרובית, בצל, פלפל אדום וקישואים) בדיוק לפי המתכון – יצא מאוד-מאוד טעים!
    עכשיו אצלינו במשפחה זה עוד אפשרות של "תוספת"!))))
    תודה!))))

    • יבגניה הי
      תודה שהוספת עוד תגובה כל כך טעימה למתכון הנפלא הזה.
      המשך טעים וביחד.

  24. פירגה היקרה,

    האם לבסוף הירקות יוצאי מתוקים כי אני רוצה לעשות גם פירות יבשים ליד הבשר. תודה

  25. הכנתי, יצא טוב
    פעם הבאה מקצה שיפורים, ויצא מעולה

    דבר אחד היה לי לא ברור. אופים את הירקות בתוך שקית קוקי, שבנוסף מכוסה בנייר אלומיניום? ואז מסירים את ניר האלומיניום, אבל הירקות עדיין בתוך השקית קוקי – נכון? ובשום שלב הירקות לא נמצאים חשופים לגמרי בתנור, נכון?

      • אני מבולבל.

        אז פשוט אופים בתבנית, שמכוסה שעה, ואחר כך גלויה חצי שעה?

        לי יצא נוזלי למדי, הירקות הפרישו הרבה מיץ. אולי זה בגלל שהיה מכוסה – הרמטית, בניר אלומיניום

        תודה

        • והנה, את כותבת שיש שקית לערבוב, ובנוסף שקית קוקי, שבעזרתה הופכים את הירקות באמצע האפיה. אז הירקות הן לא בתוך הקוקי?

          • הירקות בתוך הקוקי אבל רק לערבוב ואחר כך כתבתי ל ז ר ו ק את הקוקי. לאורך כל זמן האפייה הירקות גלויים.

            כתבתי גם שאני שמה שקית קוקי נוספת כמצע למטה בתבנית למנוע לכלוך. בעזרת השקית קוקי שמונחת כמצע אני הופכת את הירקות,לא נוגעת בהם באביזרים אחרים כדי להשאיר אותם שלמים ונאים.

            בקיצור, הירקות ל א ב ת ו ך קוקי.

            הצלחה.

  26. פירגה יקרה,
    הכנתי ויצא מעולה,
    כול כך טעים ממש הנאה ,
    גם הקטנה בת השלוש ביקשה תוספת,(דבר נדיר,ממש מרגש בשבילי ).

    אגב,שאלה קטנה לי אלייך פירגה:
    אני מתעניינת בתנור אפייה איכותי,
    מותר לשאול איזה תנור אפיה את משתמשת ?
    ושוב,
    המון תודה על המתכון המעולה.
    יישר כוח,
    סימונה.

  27. הבלוג שלך מדהים ואני נהנית נכל מייל.
    רציתי לשאול האם ניתן להכן את מנת האנטי פסטי ולהקפיא?
    פשוט אני חוזרת מאוחר ויותר קל לי להוציא להפשיר ולאכול.

    אודה על תשובתך
    שרינה

    • שרינה , לא מקפיאים.
      אני שמחה שאת אוהבת את האתר שלי. תודה רבה.
      המשך הנאה טעימה.

  28. פירגה שלום
    יש לי נכדה צמחונית והכניתי את זה לערב שבת והיא וכולנו התענגנו מהטעם הנפלא.
    כל הכבוד.

  29. פירגה לא נמצאת , היא כתבה בעמוד הראשי שהיא תיעדר בתקופה הקרובה.

    לדעתי את יכולה להוסיף רצועות כרוב , לא אמורה להיות בעייה.

    בהצלחה

    • אם את ממש נגד,תשחימי בצל או שניים. זה לא אותו דבר אבל מחוסר ברירה.
      בהצלחה. smile

    • אפרת ,
      על הכל לפני שמכניסים לתנור (לא לפורר , להניח שלם)
      בהצלחה ויום טעים לכם.

      smile

  30. הכנתי ביום שישי יצא מעולה אפילו הילדים הקטנים אכלו, האתר שלך פשוט מעולה, אין מתכון שהכנתי ולא היה טוב.
    עם הרבה אהבה
    אורנה

    • אורנה תודה מקסימה.
      אני מכינה לילדים ולמשפחה,אז איך לא יצא טוב? הלב עם המון אהבה בכל מתכון.
      תודה והמשך טעים ביחד smile

      smile

  31. פירגה יקרה.
    הכנתי את הירקות האלו ממה שהיה לי בבית…
    יצא מדהים…ישבנו והתענגנו..
    אלפי תודות smile

  32. הכנתי לארוחת שישי – יצא מדהים.
    בשלתי את הנ"ל בשקית קוקי – לא קראתי את ההוראות היטב אבל עדיין יצא טעים ורך להפליא

    אתר מצויין חבל שאי אפשר בכל תחום לראות את רשימת המתכונים בצורה רציפה ואז להיכנס למתכון הרלוונטי.

    בכל מקרה יישר כוח, תמשיכי בעשייה הרבה בריאות ונחת ממשפחתיך.

    • תודה שרית
      האתר ענק והבן שלי מנהל אותו לבד .(בנוסף לעבודה מסיבית ולגידול משפחה) ;)
      (בגלל גודל האתר והעבודה הרבה שהוא דורש… וחוסר זמן כרגע המצב יישאר במתכונתו.
      אני מקווה שתמשיכו להנות למרות החסרונות :oops: smile
      יום פורים שמח וטעים לכם.

      smile

    • מלה, לא ניסיתי,הגיונית? אפשר

      אבל אני לא יודעת אם משהו משתנה…. במרקם,טעם,פריזורה וכו'….

      שנה smile טובה

  33. תודה.
    אשאיר את הירקות הקופאים למינסטרונה בחורף…
    ועוד שאלה: תפוחי אדמה אפשר קוביות גדולות במקום תפוחי אדמה קטנים חצויים?

    שנה טובה!

    • מלה,מתאים יותר תפוחי אדמה עגולים קטנים.אם את מכינה גדולים,תבשלי יום קודם עם הקליפה.שמרי במקרר ולמחרת תכיני (מקולפים כמובן) . פחות טעים…..מודה.

      שנה טובה smile

  34. היי פירגה
    הכנסתי לתנור לפני שקבלתי את תשובתך.
    השארתי יותר זמן בתנור אבל תפוחי האדמה עדיין לא היו מספיק רכים אך אכילים.
    מלבד זאת יצא מצויין!! :lol:
    אכין לערב ראש השנה עם תפוחי אדמה קטנים למיקרו בהתאם להוראותיך…

    שנה טובה smile

    • מלה,תפוחי אדמה לתנור יש לחתוך ממש קטן או לבשל תחילה.
      שנה נפלאה וטעימה לכם smile

  35. היתה לי אותה בעיה כמו למלה עם תפוחי האדמה והגזר שהיו קצת קשים אז אבשל אותם לפני פעם הבאה.
    חוץ מזה יצא מעולה!
    עשיתי בשישי ועכשיו ביקשו ממני להביא גם לארוחת החג.
    תודה רבה!
    מירב.

    • מירב,תבשלי תחילה את הירקות הקשים.
      אישית,אני לא לוקחת סיכונים וכל מאפה של ירקות קשים אני קודם כל מבשלת אותם קצת.כך,לא יהיו הפתעות.
      בהצלחה ותהנו וחג שמח smile

  36. היי פירגה יקרה.
    שאלה בבקשה:
    למישהו שנמנע מאכילת תפוחי אדמה,מבחינה בריאותית.
    האם אפשר לדעתך ,להחליף לשורשים של פטרוזיליה,או שורשי סלרי או ארטישוק ירושלמי, במקום התפו"א ?
    אשמח לתשובתך.

    תודה מראש
    דניאל.

  37. לקחתי חופשה ארוכה מהרבה דברים
    הייתי צריכה לאוורר את עצמי את החיים ואת הזמן
    והשבוע כל כ ך התגעגעתי שכשהסתכלתי על הירקות ישר הם קראו לך ;)

    התבשיל יצא מעולה
    הדבקתי חלקי געגוע אלייך
    שנה טובה ומלאת בריאות ורגעים קסומים
    (ואת בטח יודעת שת איתי בליבי גם כשאני נעלמת מהיום יום)
    smile

  38. פירגה חוזרת להגיב:
    הכנתי את הירקות עם הרוטב הנפלא,כבר כמה פעמים לאחרונה,
    תמיד יוצא נפלא, ובטעם של עוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *