d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d797d7a6d799d79c d791d7a8d795d798d791 d790d793d795d79d33 - לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק

לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d797d7a6d799d79c d7a7d795d798d791d7911 1 - לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק

לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק
נוסטלגיה
אמא מכינה כבר עשרות שנים לביבות מגזר ברוטב אדום
המתכון כבר בבלוג ואני שידרגתי ללביבות כרובית ופרחי כרובית ברוטב אדום
היום ממשיכה הלאה לזרום עם לביבות חצילים ברוטב חריף מתוק כיאה לחציל האציל
המצרכים לקציצות החצילים וההכנה:
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח – לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.
מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)
מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים – מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.
מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
מגישים עם לחם שחור טרי.
תהנו

7 תגובות על “לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק

  1. פירגה, תשמעי – את פשוט :P:P :P :P
    :P :P :P :P
    :P :P :P
    :P :P :P

    הכנתי היום את הלביבות האלו, ואיך שבעלי התלהב!!! (והוא לא כ"כ משוגע על חצילים כמוני…)
    יש להם טעם אדיר, השילוב של החצילים עם (הרבה!) בצל מטוגן יצר טעם גן עדן.
    מומלץ בחום לכל אחת!

    הגשתי אותם עם מנה של דג ברוטב שום אדום.

    בעלי כבר לא שאל אותי מאיפה המתכון, זה היה ברור מאליו…

    • פייגי יקרה
      קודם להרגיעך,אם אתם כותבים 2 תגובות עם תיקונים אני מיד מוחקת את התגובה הישנה ומשאירה את המתוקנת. התגובה שלך הראשונה כבר לא פה. ;) לכם אין אפשרות להכנס לתקן.
      תודה לך ולבעלך. ריגשת אותי מאד.
      בחרת מתכון מ ש ג ע. היום גם אני מכינה גם כי ממש עשית לי חשק והטעם מיד עלה על שפתי.
      שילוב הקציצות עם דג נשמע לי מדהים.
      תודה שאת משתפת .תודה רבה מקרב לב smile

  2. פירגה,

    הלביבות יצאו נהדרות!

    אידיתי החצילים במעט מים בסיר מכוסה, השתמשתי בקוואקר מהיר הכנה במקום בקמח.

    תודה רבה!

    • הבת המתהוללת,תודה רבה על השיתוף ואני שמחה שיצא נהדר.
      תמיד להנות גם מעשייה וגם מהטעימה ;) :lol:

  3. טעים טעיייםםם!!! תודה smile
    הוספתי בצלחת מעט שמנת …מוסיף רכות ו…קלוריות :|

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *