d797d7a6d799d79cd799d79d d79ed793d793d799d790d7a11 1 640x410 - חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום

חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום

d797d7a6d799d79cd799d79d d79ed793d793d799d790d7a11 2 - חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום
ממלאים גבינה ומטגנים ועם המון שום אופים
טעים בסגנון החלאבי.
קשה לי לשחזר לבדי את האוכל מבית חמותי אבל בעזרת גיסתי ירדנה והזכרון שלה,הכל מסתדר ולא נוותר.
תודה ירדנה.

המצרכים:
2 חצילים מקולפים פרוסים לפרוסות סנדויץ' כל 2 פרוסות מחוברות רק בקצה.
משהים שעה במלח לניקוז נוזלים ומייבשים במגבות ניר .
אפשר לחתוך את החצילים לסנדויצ'ים בפרוסות לאורך או לרוחב איך שבא לכם.
ראש שום מקולף לשיניים חתוכים גס
בקערה:
300 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג
200 גרם גבינה בולגרית או פטה
פלפל שחור
להמנע מתוספת מלח בגלל המלחת החצילים בהשרייה ותוספת הגבינה המלוחה.
ביצה טרופה
כף פירורי לחם ואחרי ערבוב במידה ומאד דליל מוסיפים עוד כף.
ממלאים בנדיבות את פרוסות החצילים בגבינות ומיישרים תוך כדי הידוק.
טובלים את הפרוסות הממולאות מכל הצדדים בצלחת רק  עם פירורי לחם (בלי ביצה) ומשחימים בשמן לא עמוק.
כשהפרוסות מושחמות מעבירים אותן לתבנית אפיה שטוחה.
מצפים בפרוסות השום.
מכסים חצי מגובה החצילים שבתבנית במים רותחים עם מעט מרק עוף ופלפל שחור (טועמים כדי להגיע לטעם טעים)ואופים בחום 175 כ-30 דקות.
מדי פעם לפתוח את דלת התנור ולהשקות בעזרת כף את החצילים בנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.
מגישים שחום וחם.
"טיפים והערות"
1. טיגון החצילים בפירורי הלחם מונע ספיגת השמן בחצילים.
2. המתכון נפלא גם בבישול על הגז.

תהנו

6 תגובות על “חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום

  1. פירגה, נראה נהדר!

    בקשר לביצה זה לא ברור לי.
    מערבבים אותה עם הגבינות? טובלים את החצילים בביצה ואח"כ בפירורי-הלחם? או מערבבים ביצה עם פירורי הלחם?
    בתודה.

    • נועה,הי
      מה ששמים בקערה וגם רשום זה…
      גבינות +תיבול+ ביצה+כף פירורי לחם. מערבבים הכל ביחד.
      כתבתי שאם חסר פירורי לחם והבלילה דלילה אפשר להוסיף עוד כף.

      הציפוי לטיגון הוא רק עם פירורי לחם נ ו ס פ י ם. בטיגון אין ביצה.

      מתכון מעלףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף תכיני ואשמח לשמוע אם אהבת smile

  2. נראה ממש טעים. מקווה שייצא לי לנסות .
    אני מתעמק קודם בגלילות החצילים המטוגנות עם קמת\ביצה\פירורי לחם(כמו שניצל) , שאחרי הטיגון ממלאים אותם בגבינות ומעבירים אותם לתנור לאפייה עם רוטב אדום על בסיס רסק עגבניות .אכלתי דסר כזה פעם במסעדה וזה היה אחד הדברים הטעימים שאכלתי . אני מקווה להצליח לשחזר את המתכון הזה אול יעם הרוטב עדבניות שאצלך עם הגלילות חצילים בבשר שראיתי כאן .

    • אביבה ערב טוב, smile
      אי אפשר להפסיק לנשנש.זה כ"כ טעים.
      תודה לך,מקווה שתהנו כמונו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *