dscf8820 - סלק  צמחוני ממולא

סלק צמחוני ממולא

DSCF8820 - סלק  צמחוני ממולא

מצרכים:
6 סלקים נאים ודי גדולים (חשוב שיהיו מאד טריים ובעונה)
2 כוסות חיטה מבושלת בהרבה מים עד שרכה. מסננים.
3/4 כוס בורגול מושרה במים ומעט מיץ לימון  30 דקות. מסונן.
כוס עדשים איזה שרוצים. מבשלים בהרבה מים (20 דקות) או עד שמוכן. מסננים.
5 כפות שמן
חופן אגוזים מכל סוג או צנובר
לימון סחוט
כוס פטרוזיליה קצוצה אפשר לשלב גם כוסברה קצוצה.
2 עלים קצוצים מבצל ירוק
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום,פפריקה מתוקה וחריפה וניתן להוסיף פלפל חריף.
אופן הכנה:
מבשלים את הסלק כמו שהוא בהרבה מים עד כדי כיסוי,לא מקולף עד שרך.
מקררים, מקלפים עם האצבעות . הקליפה יורדת ממש בקלות.
מורידים את ציצית הסלק ושומרים אותה לכיסוי.
מוציאים תוכן ומשאירים צורת כוס ריקה.
את מצרכי המלית והתבלינים מערבבים וטועמים. משפרים טעם וממלאים.מכסים בציצית.
אופים לפני ההגשה כ-20 דקות בחום 175. מקשטים ומגישים כתוספת או מנה ראשונה.
תהנו
"טיפים"
אפשר לשנות את מרכיבי הקטניות.אפשר למלא רק סוג אחד של קטניה.

את תוכן הסלק ניתן לערבב עם מים חומץ מלח ושום. טעים בסנדויצ'ים וליד בשר.

6 תגובות על “סלק צמחוני ממולא

  1. שבת שלום פירגה,
    ממש נשמע טעיםםם…
    אם רוצים להכין לפסח, מילוי דל אורס יתאים? מה את מציעה? smile הרבה תודה.. :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *